Další útočník ze Saint-Gilloise míří do Bundesligy. Amouru vítají ve Wolfsburgu

08.07., 16:15
Aktuality

Bundesligový klub VfL Wolfsburg posílil svůj útok o alžírského reprezentanta Mohammeda Amouru. Čtyřiadvacetiletý útočník se do Dolního Saska stěhuje z kádru belgického vicemistra a vítěze domácího poháru Royalu Union Saint-Gilloise. Německý celek to oznámil v pondělí, aniž by uvedl podrobnosti o délce smlouvy.

"Mohammed vzbudil díky svým kvalitám velkou pozornost. Dokonale zapadá do našich požadavků, přináší obrovskou rychlost a gólové schopnosti a může být flexibilně nasazován kdekoli v útoku," uvedl sportovní ředitel VfL Sebastian Schindzielorz. "Jsme přesvědčeni, že přinese VfL i celé Bundeslize mnoho hezké podívané," dodal.

Amoura vstřelil v minulé sezoně za Saint-Gilloise 22 gólů ve 45 soutěžních zápasech. Před ním už z klubu z bruselského předměstí v minulých letech přišli do Bundesligy střelci jako Victor Boniface nebo Deniz Undav. Wolfsburg dle zpráv německých médií za Alžířana zaplatil 17 milionů eur.

Autor: Livesport.cz / AFP

Komentáře (6)

Přidat komentář
Rudnevs

Možno by som ešte doplnil kontext, že Marcel Schäfer, doterajší manažér (resp. šéf športového oddelenia, čiže vyššia pozícia než Schindzielorz) Wolfsburgu, odišiel do Lipska - náhrada za Eberla.

A Wolfsburg získal z Kodane na jeho miesto Petra Christiansena, celkom zaujímavé meno. Vlastne sa dá povedať, že si odchodom Schäfera určite nepohoršili.

Uvidíme, čo tento týpek. Ten belgický Union mi príde ako tak trochu zázračný klub, objavili sa z ničoho a zrazu v Belgicku hrajú o čelo a produkujú pri tom každý rok nejake exporty - pričom trebárs Boniface alebo Undav ukázali slušnú kvalitu.

Reagovat
Novak.Usykovic

No, to já by som možná doplnil toto priateľu.

https://tn.nova.cz/sport/clanek/563651-ostra-slova-toniho-kroose-v-nemecku-nechci-zit-dceru-bych-tu-ven-nepustil#dop_ab_variant=1332210&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

Tonko už by zpět do Bundesligy nešel. A nemá proto jenom fotbalové důvody. Hihi.

Reagovat
Kryptos_

Tohle někdo na X vyvracel, jestli jsem dobře koukal. Toni nebyl tak kritický, i když ano... Něco o bezpečnosti říkal.

Reagovat
Novak.Usykovic

Jinými slovy není extrémista ani na jednu stranu, ne?

Migrace ano, ale naprosto kontrolovaně.

Toni je realista, není ani extrémista, ani kokot.

Reagovat
Breze

Tu je jeho vyrok, neprekvapivo kolega vyssie robi z toho robi nieco viac

"Mám sedemročnú dcéru. Keby sa ma teraz niekto opýtal: Pustili by ste svoju dcéru von o 23.00 hod. v Španielsku alebo vo veľkom nemeckom meste? Skôr by som sa priklonil k Španielsku."

Reagovat
Seydou Doumbia

podobný jako když se Lens vratilo do L1 a hned začlo bojovat o nejvyšší patra tabulky, škoda že kvůli tomu blbému belgickému ligovému systému jím ten titul uniká...každopádně hráč asi dobrý, v lednu o něj měl zájem o Lyon, otázkou zda Wolfsburg je pro něj to pravé

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele