Další miliardář v českém klubu? Pražák chce v Olomouci všechno nebo nic

Včera, 21:10
Aktuality
Hráči Olomouce (© SK Sigma Olomouc)

Český miliardář Karel Pražák připravuje podle serveru inFotbal.cz nabídku na odkup sta procent akcií Sigmy Olomouc. Přistát na stole současného vedení hanáckého klubu by měla ještě v říjnu. Mluví se rovněž o tom, že by v klubu měl v případě dohody pokračovat také vlivný sportovní manažer Ladislav Minář.

Server inFotbal.cz uvádí, že Pražák chce skrz svou skupinu Kaprain koupit v klubu stoprocentní podíl. "A nechce ani o procento méně," cituje web svůj zdroj, jenž má k vyjednávání blízko.

Když před časem měla o vstup do klubu projevit zájem americká společnost Blue Crow Sports Group, byla ve hře radikálně odlišná varianta. Zájem byl sice také o majoritu, ale v podobě 51 % akcií. Navíc by Američané dosadili do klubu své lidi.

Zmíněný server tvrdí, že Pražák dá Sigmě jedinou šanci prodat klub, licitovat o podmínkách a ceně nechce a nebude. Vše je vedeno stylem "berte, nebo nechte být".

Současní majitelé Sigmy by za sto procent akcií klubu rádi dostali částku mezi 200 až 250 miliony korun, jak vysoko ale půjde zmíněný podnikatel není známo. Proslýchá se ale, že v případě uzavření obchodu, by Pražák ponechal ve funkcích v klubu většinu funkcionářů, tedy i vlivného sportovního manažera Ladislava Mináře.

"O personálních otázkách a složení managementu se však při prvotních jednáních s Karlem Pražákem nijak nejednalo," upozorňují zdroje infotbal.cz, že se vše ještě může změnit.

"Vnímáme potenciál, který dříme v A-týmu i mládežnické akademii Sigmy, a jsme přesvědčeni, že ho dokážeme plně rozvinout tak, aby hlavní mužstvo dlouhodobě bojovalo o přední pozice v lize a z jeho úspěchů těžil region i český fotbal," řekl nedávno Ondřej Pechar, tiskový mluvčí skupiny Kaprain.

"Svou nabídku na odkup majoritního, respektive 100% podílu v Sigmě můžeme předložit i díky zkušenostem, které jsme nasbírali nejen v hokejové Spartě, ale i při podpoře mládežnického a amatérského sportu," dodal.

Autor: eFotbal.cz / René Machálek

Komentáře (9)

Přidat komentář
fabec1222

Farna pls

Reagovat
Modi6

Proč ne Budějovice? Byly by mnohem levnější.

Reagovat
Sosi

"Server inFotbal.cz uvádí, že Pražák chce skrz svou skupinu Kaprain koupit v klubu stoprocentní podíl. "A nechce ani o procento méně," cituje web svůj zdroj, jenž má k vyjednávání blízko."

Bez toho to nemá smysl, fandím mu, Sigma má potenciál, ale ty jejich spolky... A pak vyhodit Mináře

Reagovat
Sigma Olomouc

Jestli by se Sigma řídila dobře, tak bychom mohli „vzkvétat“

Reagovat
cr7sux

>pražák

>olomouc

Reagovat
Coutinho10

OT: pojďme se ještě vrátit k derby, konečně tenhle moment zápasu někde na mě vyskočil

Zimič

https://twitter.com/FotbalovaH/status/1843394517921419316?t=r6GpDjiS6GUemojNgkm0Jw&s=19

Reagovat
fantomas10

Divna doba kdy golman hraje bago mimo branu

Reagovat
Coutinho10

jako jo, ten trend to je, že se hraje víc na riziko...když to vyjde, tak wow a když ne a dostaneš gól, tak můžeš udělat pouze

důležitý je najít nějakej balanc a když už se do něčeho pustíš, tak to mít na jistotu, kdyby se Zima bál nebo něco, tak to z první odkopne a třeba by trefil jejich hráče a odrazilo se to do brány...tady to měl dobře zmapovaný a věděl, že do strany nemůže a musí rychle nahoru, což udělal

a k tomuto ještě jedna momentka z Tiki-Taka, kde Chorý říkal, že ho Zima překvapil, že na treninku si třeba podobný věci dovolí a v zápase nic, tak ku Choras říkal, tak si to dovol v zápase ne ? A když se tak stalo a Chorýho tam viděl, že se mu prý málem zastavilo srdce nebo něco na ten způsob, ale to asi většině z nás, když mu to Kinský přihrál do toho prostoru, kde už na něj nabíhali protihráči a brankář mimo

Reagovat
kilobyte

Co vlastně patří klubu a Pražák by získal? 250 mega je docela dost.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele