Další dvě posily pro České Budějovice, přichází Köstenbauer a Martin

12.07., 17:16
Aktuality
Marcel Köstenbauer (© Dynamo České Budějovice)

České Budějovice získaly další dvě posily. Jihočeský prvoligový klub angažoval rakouského brankáře Marcela Köstenbauera, s nímž podepsal blíže nespecifikovanou smlouvu. Na roční hostování do Dynama zamířil německý záložník Michael Martin. Českobudějovičtí o tom informovali na svém webu.

Köstenbauer byl v Dynamu od začátku přípravy na testech. Dvaadvacetiletý gólman naskočil do dvou zápasů a vybojoval si místo v kádru. "Marcel přesvědčil svými výkony v přípravě i v tréninku. To nejlepší, co na něm vidím, je vítězný charakter. To je něco, co potřebujeme i do kabiny. Je to obrovsky dynamický brankář, silné ruce i nohy. Svoji nižší výšku vynahrazuje tím, jak má výbušné nohy," uvedl trenér brankářů Dynama Patrik Macej.

Köstenbauer naposledy působil v prvoligové Austrii Klagenfurt, nakoukl i do rakouské mládežnické reprezentace. "České Budějovice jsou opravdu hezké město. Těším se na to, až si zahraji českou ligu, a doufám, že budeme úspěšní. Předsezonní příprava nám zatím vychází. Je opravdu těžká, ale věřím, že nám to může jen pomoci," řekl Köstenbauer.

Martin naposledy působil ve švédském prvoligovém týmu Sirius, kde ale prakticky nenastupoval, a tak míří na hostování. Čtyřiadvacetiletý středopolař působil také v rakouském Riedu a v mládeži v Bochumi či Heidenheimu.

"Michaela jsme měli vyhlédnutého delší dobu. Nebylo lehké jeho příchod zrealizovat, o to více jsem rád, že se to povedlo a bude tu s námi. Jsem si jistý, že nám má co nabídnout," uvedl trenér Dynama Jiří Lerch.

Českobudějovičtí po záchraně nejvyšší soutěže až v baráži zatím posilují kádr jen o zahraniční hráče. Už v minulých dnech angažovali slovenského obránce Juraje Kotulu, nigerijského křídelníka Marvise Ogiomadeho a německého zadáka Nicolase Keckeisena.

Autor: ČTK

Komentáře (7)

Přidat komentář
Modi6

Všechny ty posily hvězdami předchozích týmů.

Nezbývá než doufat, že budou skutečně tak dobří jako se ukázali třeba Vincent Trummer a Jacob Tranziska.

Ještě je třeba se posílit, jinak nás sestup nemine.

Reagovat
Simas92

Na zachranu v ceske lize budou tihle ctvrtiligovi Nemci/Rakusaci naprosto dostacujici. Naopak si myslim ze je to zajimava cesta pro Budejky, protoze hraci z 4. nemecke/rakouske maji solidni kvalitu na to byt slusni i v ceske lize a platit jim nemusi tolik, protoze se chteji hlavne nekde ukazat.

Reagovat
Hafna

Blbost

Reagovat
Simas92

Nemecko je fotbalove cca 25-30x vetsi trh nez CR, takze je tam spousta potencialu i v nizsich ligach, ktery jde vyskautovat. I hrace co se v Nemecku/Rakousku nechytnou stoji za to skautovat a nekteri na ceskou ligu rozhodne maji a jsou prakticky zadarmo a motivovani se ukazat v mensi zemi v nejvyssi soutezi, viz. napriklad Doski

Nerikam vzit kazdeho z techto lig, ale kdyz nemas jako Budejky penize na plnohodnotne hrace odjinud tak v tech nizsich soutezich v Nemecku/Rakousku ten potencial rozhodne je a mas vic na vyber nez zkouset tahat neco z 2. ceske kde musis platit treba 5 mega za nekoho kdo hraje jakz takz 2. ligu.

Reagovat
mistr129

1. Pořád mají ten svůj trh podchycený nejlépe sami Němci, takže když někdo bude příliš dobrý na tamní 4. ligu, vezmou si ho z 2.BL nebo 3. Ligy.

2. Rakousko je úplná blbost, menší trh než my a i první ligu mají horší než my.

Reagovat
BaggioRoberto

Do 3,4 rakouske si chodi privydelat Cesi z divize nebo kraje a jsou tam nejfotbalovejsi. Druha Nemecka bundesliga je drahy trh pro Dynamo a ty nizsi souteze tu kvalitu nemaji pro prvni ceskou.

Reagovat
Neon

Martin kdo?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele