Čvančara se po deseti měsících konečně trefil. Nejdůležitější ze všeho jsou tři body, řekl

Dnes, 11:42
Aktuality
Tomáš Čvančara (© AFP)

Tomáš Čvančara se v září vrátil do české reprezentace a včera se po hodně dlouhé době zapsal i do listiny střelců. Vytáhlý útočník Gladbachu byl hrdinou utkání proti Unionu Berlín, v šesté minutě nastavení dal jedinou branku.

Čvančara se na trávník dostal čtvrthodiny před koncem a v sobotu zasáhl do šestého letošního utkání. Jednalo se o jeho první trefu od 10. listopadu 2023, tehdy rozvlnil síť Wolfsburgu (4:0).

"Výhra chutná skvěle. Celkově si myslím, že jsme si zasloužili zvítězit. Věřili jsme a fanoušci nás tlačili až do konce," prohlásil po utkání.

"Oslavit gól společně se spoluhráči a fanoušky bylo neuvěřitelné, nejdůležitější ze všeho ale jsou tři body," dodal.

24letého Čvančaru loni opakovaně brzdila zranění a zdravotní problémy se mu nevyhnuly ani během přípravy na letošní ligový ročník. Jedno čekání díky němu včera ukončila rovněž Borussia Mönchengladbach, na vlastním stadionu vyhrála poprvé od 24. února a zápasu proti Bochumi (5:2).

"Máme radost především za Tomáše, že ukázal své kvality. Několik týdnů poctivě trénuje a chtěl hrát, byl hodně netrpělivý. Ale to je přesně to, co chceme vidět," nechal se slyšet trenér Gerardo Seoane.

"Každý týden řešíme stejně složitou otázku ohledně základní sestavy a máme radost, že na výběr více variant i do útoku. Roli hraje kvalita hráčů, stejně jako jejich ochota přijmout jakoukoli roli, všichni chtějí pomoci týmu," pokračoval.

Autor: Tomáš Pavlík / rp-online.de, borussia.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
fantomas10

Klasika

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele