Couto se prvního startu za City nedočká, Dortmund změní hostování v přestup

Dnes, 20:04
Aktuality
Yan Couto (© Borussia Dortmund)

Yan Couto se v uplynulých týdnech usadil v základní sestavě Dortmundu a co nevidět získá jistotu, že za německý klub bude hrát i nadále. Vedení podle tisku uplatnilo opci na trvalý přestup brazilského reprezentačního obránce.

Couto do Dortmundu zamířil začátkem srpna z Manchesteru City a součástí dohody byla povinná opce na přestup v případě splnění určitých podmínek. K tomu už došlo a do Anglie zamíří poměrně vysoká suma - samotné hostování vyšlo na čtyři miliony eur, přestup bude stát 25 milionů a dalších pět milionů může BVB v budoucnosti doplatit v bonusech.

22letý Brazilec podpisem kontraktu definitivně ukončí čekání na šanci v Manchesteru City, jemuž patřil od léta 2020 a za který neodehrál ani jednu soutěžní minutu. Do Anglie zamířil za šest milionů eur z domovské Coritiby, postupně byl zapůjčen na hostování do Girony, Bragy, opět Girony a naposledy právě do Dortmundu.

"Před přestupem jsem se sešel se zástupci Manchesteru City a ti my vysvětlili celý projekt s tím, že bych měl odejít na hostování. Zajímaly se o mě kluby jako Barcelona nebo Bayern, ale já přijal nabídku od Manchesteru City, už jsem byl jeho členem," vrací se Couto o více než čtyři roky zpět.

"Existují dvě metody: buď poznáte tým, nebo jdete hrát formou hostování. Něco takového jsem si úplně nepředstavoval, ale souhlasil jsem, jelikož díky hostováním jsem získal herní praxi. Začal jsem dole, ale hrál jsem. Získal jsem spoustu zkušeností a každou sezonu odehrál okolo tří tisíc minut. Hodně jsem se zlepšil, moje vztahy s klubem byly velmi dobré," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
SunFells

Thomas Tuchel is negotiating to become the next England manager. @BILD_Sport

Nakonec se mu možná poštěstí trénovat Rice

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele