Copa América poznala druhého finalistu, Argentinu v souboji o trofej vyzve Kolumbie

11.07., 08:26
Aktuality
Oslavy kolumbijských reprezentantů. (© AFP)

Kolumbie si zajistila účast v nedělním finále Copa América poté, co v semifinále porazila Uruguay 1:0 po přesné hlavičce Jeffersona Lermy (29). Los Cafeteros, kteří po vyloučení Daniela Muňoze (28) odehráli celý druhý poločas v desíti, nyní drží neporazitelnost v 28 po sobě jdoucích zápasech.

Kolumbie začala semifinálovou bitvu proti týmu Marcela Bielsy aktivně, když se do šance dostal pravý obránce Daniel Muňoz, jeho pokus hlavou však gólem neskončil. Uruguay se v průběhu prvního poločasu postupně dostávala do hry a nejblíže k otevření skóre měl Darwin Núňez - z hranice pokutového území ale dvakrát za sebou netrefil bránu.

Kolumbie byla v závěru prvního dějství lepším týmem a svůj tlak zúročila šest minut před přestávkou, kdy rohový kop Jamese Rodrígueze usměrnil do dolního rohu přesnou hlavičkou Jefferson Lerma. Radost Los Cafeteros však neměla dlouhého trvání, protože Muňoz dostal v závěru poločasu druhou žlutou kartu poté, co loktem udeřil do hrudi Manuela Ugarteho.

Vyzbrojena početní výhodou chtěla Uruguay v úvodu druhého poločasu potvrdit svou převahu, ale jasných šancí si vypracovala poskrovnu. Byl to naopak Jhon Córdoba, který mohl přidat druhý gól Kolumbie, brankář Sergio Rochet ale Uruguay podržel.

Bielsa se zoufale snažil najít recept na pevnou obranu soupeře, a tak 25 minut před koncem poslal na hřiště i Luise Suáreze. Hráč Interu Miami byl velmi blízko okamžitému úspěchu, když po přihrávce Cristiana Olivery napálil tyč. Ve snaze o vyrovnání hráli svěřenci Marcela Bielsy v obraně na velké riziko, což vyústilo ve velké šance Kolumbie, která mohla přidat pojišťující gól - nepřesná koncovka ale držela Uruguay ve hře až do úplného konce.

Statistiky zápasu. (©Opta by Stats Perform)

Kolumbijská obrana si však poradila i se závěrečným tlakem a zajistila si místo v nedělním finále Copa América proti Argentině. Bude se jednat o první finálovou účast Kolumbie na tomto turnaji od roku 2001, kdy se nakonec mohla radovat z celkového triumfu.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Danny Clark

Komentáře (24)

Přidat komentář
veikko

Byla to teda spíš řežba než fotbal, ale dívalo se na to skvěle! Obrovská rychlost a nasazení s několika šancemi na obou stranách. Argentina má ale usnadněnou pozici, protože vykartovaný Muñoz bude hodně chybět a kdo ví, jak je to s Riosem. To byl mimochodem obří fail rozhodčího, kdy se hráč válí na zemi, on si ho omrkne a nechá rozehrát útočnou standardku bez ošetření. Hráč následně kvůli zranění střídal. To je podle mě na hodně velký flastr pro sudího, to by se nestalo možná ani v krajském přeboru.

Reagovat
thewall

To se hrálo na umělce?

Reagovat
Pharrell

Jn s tím rozhodčím

Reagovat
celeb

Ten Munoz by si zasluzil este dodatocny trest za to nechutne divadlo, co tam predvadzal.

Reagovat
veikko

Muñoz je idiot, on hraje celý turnaj přehnaně agresivně a občas přidá i nějakou zákeřnost. Zároveň ale je to vynikající ofenzivní RB, takže chybět bude. Ale co to tam furt sudímu ukazoval, jsem taky nepochopil. Vždyť se ho z té strany nikdo ani nedotkl.

Reagovat
Seydou Doumbia

asi nějaké štipnutí vypadalo že ukazuje jako by mu vzal někdo kuži a otočil

Reagovat
Messiáš

Reagovat
kubys

To bylo dost mimo, no.

Reagovat
Xavivax1

Nejlepší možné finále.

Reagovat
Di Stéfano

S finalistami som spokojný , fandím samozrejme Argentíne , ale pokial má vyhrať niekto iný tak Kolumbia mi vadiť nebude . Ale verím že to Argentína zvládne .

Reagovat
celeb

a U R gay by ti vadil?

Reagovat
Di Stéfano

Trošku áno predsalen má teraz Argentína šancu dostať sa pred nich v počte víťazstiev .

Reagovat
crusty

Nevybavujem si z poslednej doby horšieho zakončovateľa (ktorý hrá v jednej z top líg) ako je Núñez Toto čo on zahodil aj v semifinále je fakt neskutočné

Reagovat
veikko

Tak zrovna v semifinále tutovku neměl ani jednu, to zase takový fail nebyl. Z jedné z těch situací by ale Suarez v jeho věku gól vytěžil.

Reagovat
Di Stéfano

Hlavne že na tribúnu trafil po zápase

Reagovat
John Obi Mikel

Vše spěje k výhře Argentiny. Uruguay by je potrápila více.

Reagovat
alias

Budu fandit Kolumbii, aby konečně vyhráli Copu (tu domácí z roku 2001 moc nepočítám, tam hráli Brazilci, Argentinci a spol. s výběry do 23 let).

Reagovat
John Obi Mikel

Já to přeju Jamesovi Rodriguezovi.

Reagovat
CHONG

Reagovat
Shevchenko

Argentina tam nebyla vůbec.

Reagovat
Shevchenko

Místo Argentiny tam byl Honduras, který pak v ČF porazil Brazílii 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bielsa je fakt trenér, který prostě nikdy nevyhraje nic velkého. Nikdy.

Reagovat
celeb

len aby ti nezavrel usta ziskom titulu na MS2026

Reagovat
Shevchenko

Uruguay od roku 2011, kdy naposledy vyhráli Copu America, nedala ani jeden gól v play off od té doby 5 zápasu bez gólu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele