Conceição změnil rozhodnutí a opouští FC Porto, odchod bude mít mediální dohru

04.06., 13:02
Aktuality
Sérgio Conceição (© AFP)

Sérgio Conceição koncem dubna podepisoval novou smlouvu s FC Porto a z lavičky měl portugalskému klubu šéfovat i další čtyři sezony, po několika týdnech je ale všechno jinak. Ve vedení došlo ke změnám a ty mají za následek odchod úspěšného kouče.

49letý někdejší portugalský záložník za Draky hrál, jako trenér je vedl sedm sezon a vybojoval s nimi celkem jedenáct trofejí, třikrát s FC Porto získal mistrovský titul a minulý měsíc přidal čtvrtý triumf v národním poháru.

"Je to za všechno, co udělal, za budoucnost FC Porto, za záruku, že budeme dál vyhrávat. Může se zdát zvláštní, že se to stalo až dnes, ale chtěli jsme, aby byly pozice definovány a abychom byli ve finále poháru," radoval se koncem dubna po prodloužení končící spolupráce tehdejší prezident Pinto da Costa.

Zkušený funkcionář stál v čele FC Porto od roku 1982 a v květnu nedokázal svou pozici obhájit ve volbách, jejichž vítězem se stal někdejší kouč André Villas-Boas. Právě nové vedení, nastolené poměry a jiná představa o chodu klubu jsou hlavním důvodem, proč se Conceição rozhodl tým opustit.

"Vedení bez mého vědomí zasahovalo do soudržnosti týmu, navíc byla narušena důvěra v jednoho člena mého trenérského týmu. To vše ve mně zanechalo pocity hořkosti a zklamání," řekl kormidelník ke svému rozhodnutí.

"Jedněmi z mých priorit jsou otevřenost a loajalita a to očekávám i od ostatních. Veřejnost se dozví, co se stalo, brzy zveřejním pravdu," dodal.

Conceição bez zaměstnavatele pravděpodobně dlouho nezůstane, podle tisku se stane novým trenérem Marseille.

Autor: Tomáš Pavlík / abola.pt

Komentáře (15)

Přidat komentář
juveforever

Pre Marseille by bol velmi slušná volba

Reagovat
Largo

Reagovat
Seydou Doumbia

otázkou zda je Marseille velmí slušna volba i pro něj

Reagovat
GrimeBaller98

Karma, to ma za to breceni na Artetu, Pepu nebo Tuchela, strasnej lhar.

Reagovat
Israha

No nevím, jestli při stížnostech na bordel ve vedení klubu zrovna OM je zemí zaslíbenou , ale tohle by konečně nemusel být nějaký rtuťovitý blázen, co zmizne po roce, a ten klub by pod jeho taktovkou mohl pracovat koncepčně. Těším se na něj, pokud tedy fakt přijde.

Reagovat
Grahf

ak sa mu bude dariť, tak si ho vezme niekto lepší. Oosobne som čakal, že pojde do z porta do nejakého top klubu.

Reagovat
Israha

Tak koncepční práce může být i to, že tam něco vybuduje v horizontu dvou-tří let a pak předá nástupci relativně připravený kádr. Což se teď v Marseille několik let v podstatě nedělo .

Reagovat
Han střelil první

Tak on byl ve vedení Porta bordel, který mu vyhovoval. Proto taky prodloužil smlouvu den před volbami prezidenta, aby zlepšil pozici Pinta da Costy. Tenhle jeho odchod je jenom teatrální protest proti většinou požadované změně, protože mu odešel ochránce.

Reagovat
Israha

Ok, tak to by s poměry v Marseille problémy mít nemusel .

Reagovat
Kluivert9

Zase mu všichni ubližují?

Reagovat
Beči

Má tedy za mě na víc, než na OM, při vší úctě k nim. A od bordelu ve vedení klubu si tam taky moc neuleví, řekl bych

Reagovat
Moshe Dajan

...brzy zveřejním pravdu," dodal.

Jako bych slyšel Bureše

Reagovat
John Obi Mikel

Vybere Villas-Boas sám sebe?

Reagovat
Salfovic

Při tom jaká hovna chodí do top klubů se divím, že jde jen do Marseille.

Reagovat
Truffaldino

Do jisté míry souhlas, třeba AC po něm jít mělo a vlastně by pořád i mohlo. Ale Marseille je dle řady ukazatelů druhý největší klub ve Francii s návštěvami na úrovni Totáče s Arsenalem a jen těsně za AS, je to velký klub.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele