Co tento tým dokázal, je neuvěřitelné, radoval se Génésio po výhře nad Realem

Dnes, 11:46
Aktuality
Bruno Génésio (© AFP)

Trenér hráčů Lille Bruno Génésio ocenil perfektní večer svého týmu, když klub z francouzské Ligue 1 ve středu porazil Real Madrid 1:0. Ukončil tak sérii patnáctinásobných vítězů Ligy mistrů 14 zápasů bez porážky v soutěži. Lille do reformované a rozšířené ligové fáze se štěstím postoupilo na úkor pražské Slavie.

Zatímco koncem srpna v Edenu končilo Lille odvetu závěrečného předkola pod velkým tlakem Slavie a k postupu mu stačila i porážka 1:2, tentokrát se předvedlo v jiném světle. Hrálo beze strachu a neúnavně tlačilo, zvítězilo díky penaltě Jonathana Davida v nastaveném čase prvního poločasu. Lille nakonec dosáhlo nezapomenutelného vítězství a uštědřilo týmu Carla Ancelottiho první porážku ve všech soutěžích od ledna.

"Co tento tým dokázal, je neuvěřitelné. Snažíte se dát do hry všechno, ale potřebujete, aby hráči věřili ve stanovený plán. A hlavně, aby ho dokázali naplnit," citovala Génésia agentura Reuters. "Musíte dělat všechno perfektně, potřebujete brankáře, který přispěje rozhodujícími zákroky, útočníka, který dá gól, a trochu štěstí," dodal.

Statistiky zápasu (©Opta by Stats Perform)

Gólman Lucas Chevalier rozhodně odvedl svou práci a předvedl několik skvělých zákroků, když Real konečně vyvinul pořádný tlak. Lille mu dokázalo odolat po skvělém prvním poločase, během kterého mělo navrch a Real zaskočilo.

"Odehráli jsme velmi dobrý první poločas, hráli jsme spolu. Je to skvělý večer pro všechny," řekl Génésio a prozradil, že spolu s týmem pozorně studoval víkendovou remízu Realu 1:1 s Atléticem Madrid v La Lize. "Tento zápas jsme využili k přípravě. Viděli jsme, že Real se rád stahuje dovnitř a útočí spíše středem. Proto jsme do tohoto sektoru vložili intenzitu, i když jsme někdy museli opustit držení míče," popsal.

"Pak to bylo všechno o presování. Když na tom záleželo, všechno fungovalo perfektně, byl to ideální scénář. I když jsme byli v posledních 25-30 minutách hodně pod tlakem, ale Lucas předvedl potřebné zákroky," dodal osmapadesátiletý bývalý záložník.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele