Cissé končí jako trenér Senegalu, nejistou situaci rozseklo ministerstvo sportu

Dnes, 18:32
Aktuality
Aliou Cissé (© AFP)

Bez hlavního trenéra je od dnešního odpoledne jedna z nejsilnějších afrických reprezentací. Nového kouče hledá svaz v Senegalu, důvěru u tamních představitelů už nemá Aliou Cissé.

Situace okolo Cissého byla již několik týdnů napjatá a o jeho odchodu nerozhodla fotbalová asociace (FSF), nýbrž ministerstvo sportu, které spadá pod nově utvořenou vládu. 48letému kormidelníkovi vypršela smlouva v srpnu a ve funkci zůstal pro úvod kvalifikace na další Africký pohár národů. Sám počítal s pokračováním a za několik dní měl usednout před novináře, aby na tiskové konferenci oznámil nominaci na blížící se dvojutkání proti Malawi, tato povinnost ale už připadne jeho následovníkovi.

"FSF by trenérovi rád poděkoval za plodnou spolupráci a skvělé výsledky, zároveň panu Cissému přejeme spoustu úspěchů do budoucnosti," stojí v prohlášení FSF.

Senegalský svaz si přitom přál Cissého pokračování a měl zájem o prodloužení smlouvy, celý případ pak dnešním dnem nemusí skončit. Ministerstvo sportu se do situace vložilo především na základě toho, že hradilo trenérův plat a jeho zásah může mít fatální následky, FIFA totiž dlouhodobě trestá vměšování se vlády do činnosti fotbalových asociací a Senegalu by tak mohly hrozit sankce.

Cissé za senegalskou reprezentaci v minulosti odehrál 35 utkání a jejím trenérem se stal v březnu 2015. S týmem se probojoval na dvě mistrovství světa a v Kataru africká země postoupila ze základní skupiny. Největšího úspěchu národní tým dosáhl předloni v únoru, když opanoval Africký pohár národů.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

Tohle Fifa potrestá a Senegal špatně dopadne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele