Chorvati bojují s marodkou. Na MS jede i Močinič

01.06.2014, 09:01
Aktuality
Defenzivní záložník Rijeky Ivan Močinič zatím nemá na kontě jediný reprezentační start za Chorvatsko, přesto jej trenér Niko Kovač zařadil do konečné nominace pro mistrovství světa. Chorvaty trápí zranění, naposledy přišel o šampionát Milan Badelj, což otevřelo dveře do Brazílie právě Močiničovi.

Kvůli zraněním nemůže Kovač na šampionát vzít také Ivana Striniče, Iva Iličeviče a Nika Kranjčara. Badelj bojoval se svalovými problémy, jeho stav se zlepšoval, lékaři ale nakonec byli nuceni oznámit, že záložník Hamburku nebude zcela fit. "Milan vzal moje rozhodnutí dobře, protože chápe, že potřebujeme třiadvacet zcela zdravých hráčů," uvedl Niko Kovač.

V širším třicetičlenném kádru bylo hned několik mladíků, z nichž se z nominace raduje jednadvacetiletý Močinič. "Vsadili jsme na něj, protože kromě něho máme na defenzivního záložníka jen Ognjena Vukojeviče," vysvětlil Kovač. "Ostatní mladíci jsou trochu zklamaní, ale byli tady kvůli budoucnosti. Močinič měl výbornou sezonu a v přípravě tvrdě dřel, pomůže nám."

O nominaci se nemusely bát osvědčené ofenzivní hvězdy. Chorvatskou družinu povedou záložníci Luka Modrič s Ivanem Rakitičem, o góly by se měli starat Mario Mandžukič, Ivica Olič či Nikica Jelavič.

Chorvaty čekají v základní skupině A zápasy s Brazílií, Mexikem a Kamerunem.

Konečná nominace Chorvatska na mistrovství světa:

Brankáři:
Stipe Pletikosa (Rostov), Danijel Subašič (Monako), Oliver Zelenika (Dinamo Záhřeb).

Obránci: Darijo Srna (Šachtar Doněck), Dejan Lovren (Southampton), Vedran Čorluka (Lokomotiv Moskva), Gordon Schildenfeld, Danijel Pranjič (oba Panathinaikos), Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Sime Vršaljko (Janov).

Záložníci: Luka Modrič (Real Madrid), Ivan Rakitič (Sevilla), Ognjen Vukojevič (Dynamo Kyjev), Ivan Perišič (Wolfsburg), Mateo Kovačič (Inter Milán), Marcelo Brozovič (Dinamo Záhřeb), Sammir (Getafe), Ivan Močinič (Rijeka).

Útočníci: Mario Mandžukič (Bayern Mnichov), Ivica Olič (Wolfsburg), Eduardo (Šachtar Doněck), Nikica Jelavič (Hull City), Ante Rebič (Fiorentina).

Autor: Radim Šantrůček / skysports.com

Komentáře (42)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sammir je jako maskot nebo co?

Reagovat
smazaný uživatel

tak hlavně aby se jim nezranil Modrič, Rakitič, Perišič, Jelavič, Mandžukič, Olič, Lovren, Kovačič a Srna. to by to potom mohli rovnou vzdát

Reagovat
mesyas

Tak ne asi když jsi vyjmenoval 3/4 týmu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EmC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kepy_FCB

Poslat domů a yyměnit za Island!

Reagovat
smazaný uživatel

Jmenuje se Ivan Močinić.

Reagovat
smazaný uživatel

postup Sime Vršaljko

Reagovat
smazaný uživatel

Hned v úvodu vyklepnou kanárky

Reagovat
smazaný uživatel

Moc bych nedal, že kanárci nepostoupí ani ze skupiny, nevzít Ronaldinha, Pata,Kaká

Reagovat
JeséRodriguez

taky bych se nedivil, bude na ně vyvíjen enormní tlak, a ta skupina není zrovna lehká

Reagovat
dantetomas

tiež si myslím... ešte tam chýba Ronaldo, Rivaldo, Romario, možno Dunga, Taffarel, Bebeto a možno Pelé

Reagovat
dantetomas

teda Pelé určite

Reagovat
smazaný uživatel

Hodnota a smysl téhle odpovědi?Já se nebavím o hráčích co už nehrají

Reagovat
Atlético de Madrid

Ronaldinho je strašně za zenitem, každej z těch aktuálně nominovanejch hráčů tomu týmu může dát víc. Navíc na mezinárodní úroveň nemá fyzičku a moc se nehodí do toho Scolariho systému. Kaká by sice pořád mohl bejt platnej, ale Scolari na klasickou desítku nehraje, on tam chce pracovitýho hráče, kterej hodně pracuje i dozadu. A co se týká Pata - poslední tři sezony je uplně zdecimovanej zraněníma, po kterejch už se nedokáže vracet do formy. V tý Brazíli střídá celkem slušný období s fakt špatnejma. Navíc na jeho pozici mají výbornýho Freda a Jo (kterej v repre hraje výborně a dal docela dost gólů).

Reagovat
smazaný uživatel

Se vším celkem souhlasím, ale Ronaldinho za zenitem není, už to není top,ale pořád je víc než platnej.

Reagovat
Atlético de Madrid

Ronaldinho je za svým zenitem. Pořád produkuje fantastický momenty a patří k těm nejlepším hráčům v Brazílii. Ale už není schopnej produkovat ty momenty pravidelně v každym zápase. A celá Ronaldinhova hra je založená na technice. On moc nebrání, moc nepracuje, on jen svojí kvalitou rozhoduje zápasy. A Brazílie si nemůže dovolit mít tam hráče, kterej je platnej jen svojí technikou, když jí nedokáže předvádět pravidelně.

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak myslím si, že by mohl hrát takového plzeňského Horvátha poslat přihrávku kam chce umí pořád a, že nebude makat dozadu?Horváth taky nemaká, samozřejmě ted srovnám dva hodně odlišné světy, ale jistou paraelu bych tam viděl. A hlavně má mraky zkušeností

Reagovat
Atlético de Madrid

Aby jsi vyhrál MS, musíš v sučasnosti mít na hřišti deset hráčů, který jsou komplexní a zvládaj vícero úloh. Scolariho Brazílie klade velkej důraz na defenzivu, což je správně, protože tyhle turnaje se s čistě ofenziním pojetím hry už vyhrávat nedaj. Základ na pozici desítky bude hrát Oscar, což je takticky vyvinutej inteligentní hráč, kterej umí dobře presovat, vrací se, dokáže se behem zápasu zatáhnout i do pozice CM, když je to potřeba. Pod ním budou hrát dva ze čtyřky Paulinho, Fernandinho, Gustavo, Ramires, což jsou opět všechno velmi komplexní hráči, který uměl dobře vykrejvat prostory, bránit, přihrávat, vyvážet balony. Ronaldinho nic z toho nenabízí. Je to hráč, kterej může bejt platnej jen svojí technikou, kterou už nedokáže předvádět na vrcholový úrovni.

Jinak Dinho by mohl hrát Horvátha možná někde v Brazílii, ale ne na MS....

Reagovat
smazaný uživatel

V tomhle se asi neshodneme, ale v cajku, každý má svůj názor. Já si třeba myslím, že odešel z Evropy strašně brzo byť na to pořád měl. Myslím, že by to ještě dovedl ale to je jen kdyby. Že by nebránil to je pravda. Mě třeba Oscar nikdy k srdci nepřirostl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat
dantetomas

No ano, ale bavis o hracoch so skvelou minulostou, ktori su za zenitom, muzstvu by na ihrisku velmi nepomohli a navyse by mohli rozhodit pohodu v kabine

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldinho by rozvracel kabinu?Takovej pohodář Kaká jakbysmet jdi si ho umejt

Reagovat
dantetomas

máš pravdu, zle som sa vyjadril... mám taký pocit, že ak by každý z nich bol v nominácii, očakával by určitý priestor na ihrisku a nemyslím, že v súčastnosti by pre brazílske mužstvo boli hráčmi do základnej zostavy,.. a tam by som možno videl problém (možno nie v prípade Kaká)... jednoducho brať hráčov len kvôli menu je hlúposť a Scolari to ukázal v 2002, keď napríklad doma ostali Djamlminha, Elber alebo Romário

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vršaljko, Kovačič

Reagovat
Doplh11

škoda Ivana Striniče, Iva Iličeviče,Nika Kranjčara a Milana Badelje,to by hned vypadalo Chorvatsko lépe,ale i tak se mi nominace líbí,hlavně jsem zvědav zda do prvního zápasu s Brazílií nastoupí naturilizovaní brazilci Eduardo a Sammir,bylo by to pro ně prestižní utkání

Reagovat
smazaný uživatel

Nepostoupí ze skupiny

Reagovat
hradec

Chorvatsko chce ukázat světu, že jeho chloubou jsou nejen moře a pláže, ale i kvalitní fotbalisté. Několik hráčů hraje prim ve velkých evropských klubech, tak proč neprorazit i na mezinárodním měření sil mezi státy. Skupina je těžká jako každá jiná na MS, postup je ale možný.

Základní sestava:

BRN: Stipe Pletikosa

PO: Darijo Srna

SO: Vedran Čorluka, Dejan Lovren

LO: Domagoj Vida

PZ: Ivica Olič

SZ: Luka Modrič, Ivan Rakitič

LZ: Ivan Perišič

SPZ: Mateo Kovačič

ÚT: Mario Mandžukič

Reagovat
smazaný uživatel

Proboha

Reagovat
veikko

Nechytá náhodou Subašić za Monako??? Proč tam furt cpe Pletikosu? To je tak výborný?

Reagovat
smazaný uživatel

jo........

Reagovat
blade115

Pěkný tým, postup ze skupiny by neměl být problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Chorvati mají velmi silné soupeře a postup ze skupiny 1%

a vlastně už postup na MS je pro ně vrcholnej úspěch

Reagovat
smazaný uživatel

Top hráči Rakitič, Modrič hráli prakticky nejnáročnější zápasy až do vrcholu sezony a v těch tropickejch podmínkách budou poloviční

Reagovat
aurelio

Takže mám staviť všetko na to, že bude finále Honduras - Irán? Alebo je niekto oddýchnutejší? Poraď, prosím...

Reagovat
smazaný uživatel

dobrej tip zkus to v Tipovačce

ale třeba Messi toho na závěr sezóny moc neukázal a byly úvahy, že se *šetří" před MS

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem zvědavý, čím se obhájí jeho odchozený výkony na MS, pokud k nim dojde. Nakonec se zjistí, že se vůbec na MS nešetřil, ale že se prostě na ligu a celkově na Barcelonu vysral. Hlavněže mám novou smlouvu, z toho hráče je mi normálně na blití

Reagovat
smazaný uživatel

vypadá to MS s defenzivní taktikou, tak Messiho buď znechutí okopáváním nebo se stane hvězdou MS

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele