Chiellini se vrací na marodku, zmešká šlágr s AC Milán

04.04.2016, 18:56
Aktuality
Vpravdě frustrující jaro prožívá stoper Juventusu Giorgio Chiellini, jenž od konce ledna posbíral všehovšudy tři starty. Nyní vypadne ze hry na dalších 20 dní poté, co si v sobotu proti Empoli natáhl pravý stehenní sval. Juventus to oznámil na vlastních stránkách...

Chielliniho další zranění se dostavuje v ten nejméně vhodný čas. I v obráncově absenci turínský klub na čele tabulky odrazil útok Neapole a v nejbližších dnech měl pak celou misi zdárně dotáhnout.

"Načínáme nejdůležitější fázi sezony," uvědomoval si Chiellini před sobotním duelem s Empoli, z něhož si odkroutil jen 53 minut. "Do konce zbývá osm kol a finále Coppy Italia, a raději bychom měli náš osud ve vlastních rukách, a nespoléhali se na ostatní."

Juventus nyní na vrcholu tabulky Serie A živí slušný šestibodový náskok, v nadcházejících týdnech ho však čeká relativně složitý los. Celky AC Milán a Lazia se perou o poháry a budou jistě velmi hladové, přičemž Palermo se zase zuby nehty zachraňuje. Právě tyto utkání Chiellini podle všeho nestihne.

Pro 31letého stopera jde už o čtvrté různé zranění během posledních zhruba dvou měsíců. Únorový duel s Janovem vynechal kvůli svalové únavě, pak se vrátil, znovu se na dvě kola vytratil vinou problémů s lýtkem, a koncem února si v derby s Interem odbyl jen 36 minut, aby opět upadl na marodku s lehkou únavovou zlomeninou.

Celých 90 minut si Chiellini naposledy odkroutil 27. ledna u příležitosti čtvrtfinále Coppy Italia, kdy se podílel na debaklu Interu 3:0.

Autor: Tomáš Daníček / juventus.com, foxsports.com

Komentáře (33)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vykašli se na zbytek klubové sezóny a dej se hlavně pořádně dohromady!

Reagovat
fantomas

Dvakrát zranění plynoucí z únavy, jak je tohle vůbec možný?

Reagovat
smazaný uživatel

Vysvětlení je zcela nasnadě a začíná už v naprosto šílené přípravě, pokračuje k výletu do Číny na SuperCoppu, a dále k takřka nepřetržitému vytěžování na všech frontách a to jak v klubu, tak v reprezentaci. Z toho vyplývají postupná svalová zranění. Tu zátěž těžko zvládá i tělo profesionálního sportovce. Tohle jde na vrub pánů Allegriho a Conteho. Predikoval jsem to už půl roku zpátky.

Reagovat
.13

Jj to som si vsimol, ze ste tu na to pretauovanie dost nadavali. Ale toto je dost skrt cez rozpocet. A to este ste sli von z LM, ten chlap hral furt ked mohol, nemohol to aj on sam chciet pri velkych zapasoch? Ci to je fakt len na vrub Conteho a Allegriho?

Reagovat
.13

Ale zas je to sanca pre mladeho Ruganiho a dokaze, ze je TOP obranca

Mne sa zatial dost lubi

Reagovat
smazaný uživatel

Oba ho stavěli do naprosto nesmyslných zápasů, kde mohli hrát jiní. Nač hrál v listopadu za reprezentaci proti Belgii i Rumunsku, oba zápasy 90 minut? Conte měl tehdy zkoušet hráče a ne teď se Španěly a Němci. V Juve, proč hrál s Frosinone, hned po zranění? Nebo proč nastoupil v poháru s Turínem? Proč hrál na konci listopadu se slabým Palermem, jen 4 dny po utkání s LM se City? Jsou zkrátka zápasy, ve kterých mohl v klidu sedět, regenerovat. Ale ne, pánové museli stavět plnou polní do naprosto bezvýznamných zápasů, respektive zápasů, ve kterých zcela bez problémů mohli vyzkoušet jiné varianty, prověřit mladší hráče. Ano, oba trenéři mají spoustu kladů a úspěchů, ale přetěžování hráčů posíloá do kolen celý tým. Conte staví na 13 vyvolených, Allegri nedává oddych oporám. Jak malí kluci.

Reagovat
fantomas

A tohle se všechno stává o to míň pochopitelnym, když za nim čeká na šanci Rugani.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Podle Allegriho nebyl Rugani na podzim / v zimě připravený na tlak.

Reagovat
fantomas

Reagovat
.13

Ja tomu rozumiem, vsak ja si tiez myslim, ze ho zatavili, vsak on neni stroj. Tiez som kukal ako puk, preco nestaval Ruganiho. Ja som na vasej strane v tomto, ja len, ze co on neni ten, kto chce hrat kazdy zapas. Ale mate pravdu, ja tu len pisem o tej mozmosti

Reagovat
Pinturicchio

http://www.football-italia.net/81888/allegri-right-about-rugani

Spousta úvah v tomhle článku je pravdivých. Třeba Bonucci tuhle zátěž dává dá se říct v pohodě.

Reagovat
smazaný uživatel

Podívej se taky na chorobopis a problémy Lea a stejný výčet u Giorgia. To je jako noc a den. Giorgio navíc na problémy s lýtky a svalová zranění trpí, když hraje "přes čáru".

Reagovat
Pinturicchio

Jo, ale pak je to dáno tím, že Chiello je skleněnka, navíc určitě hraje roli i to, že je o 3 roky starší než Leo. I Barza, který je o další 3 roky starší než Giorgio, toho vydrží víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě proto nemůže být stejně vytížený jako Leo. To je naprosto jednoduchá logika, kterou zejména Conte s Allegrim absolutně ignorují. Conte mě tím vytáčí ze všech nejvíc. Ještěže jde do Chelsea.

Reagovat
Pinturicchio

Jo, tohle bych dával za vinu Contemu, respektive těmhle bezvýznamným přátelákům vesměs.

Reagovat
DelPiero137

Allegriho najvacsou chybou je ze posiela na plac nedoliecenych hracov ktori sa zrania. Nahradnici nie su rozohrany a dostava sa do neriesitelneho cyklu z ktoreho sa nevie vymotat.

Reagovat
.13

Mal on taketo problemy aj v AC? Dost by ma to zaujimalo, lebo to je podla mna dost zle od trenerov, pamatam si ako toto robili s Messim a teraz tp obcas aj s Verrattim robia, co mne osobne ako futbalistovi sa dost nelubi, kedze viem aka zataz to je

Reagovat
DelPiero137

Praveze marodku mal aj v AC velku, v tomto sa musi zlepsit.

Reagovat
.13

Mne sa aj zda ze aj Pato bol dost pretazeny inak to bol top hracik, len zranenia ho zbrziki. Tak isto aj silva maval zranenia tusim

Reagovat
Znalec

Já si myslím, že pro Juventus je to posílení... Mladší, kteří dostanou šanci horší rozhodně nebudou

Reagovat
smazaný uživatel

Higi 4 zápasy, môže byť

Reagovat
juveforever

AC a Lazio nič moc nehrajú.až tak chýbať nebude ale každopádne skoré uzdravenie

Reagovat
smazaný uživatel

How many matches has Higuain been banned for?

https://pbs.twimg.com/media/CfOB3WQWwAAivyi.jpg:large

Některé obrázky zkrátka nikdy neomrzí.

Reagovat
DelPiero137

Je to sice konkurent ale bola by to z casti skoda. Ma sancu prekonat rekord ligy a tento rok je skutocne vynikajuci.

Reagovat
Airus

čtyři zápasy zní jako hodně ale ta teatrálnost se jinak odměnit nedala.

To přistrčení nebylo nijak hrozný, ale je to zákázaný, takže 1

Oplacení bez míče - nesportovní chování 1

Tantrum jak od mimina za 2

Ono se to nasčítá.

Reagovat
Pinturicchio

Higuian má prej ještě štěstí, že rozhodčí do zápisu napsal, že to bylo lehké přistrčení. Kdyby tam to slovo nebylo, tak mohl dostat 10 zápasů.

Reagovat
Airus

Tak věřím že křesla co o těhle trestech rozhodujou, se podívaj i na nějaký záznamy. Ono to ani nevypadalo že by to rozhodčího nějak pohoršilo, hlavně nechtěl zdržovačku, ale ta byla a taky se nastavilo 6 minut. Rozhodně pískal zápas dost nahodile, ale Napoli těma pádama a řvanim taky moc nepomáhala

Reagovat
DelPiero137

Jsne, spravil somarinu (aj ked mi v niektorych pripadoch neprekaza ked hrac da najavo svoj postoj), ked sa tu riesil Bonucci vo velkom za podobny zakrok, tak Gonzalo musi pykat.

Len je to skoda, bolo by zaujimave sledovat rekord (aj ked u konkurenta).

Reagovat
smazaný uživatel

Oj oj, tak dej originální čtyřku, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Si myslím, že keby Juve hralo úplne bez obráncov, tak nás rozbijú! To je horor, čo predvádzame

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ze slager? AC je proste len priemer bohuzial pre seriu A.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele