Chance Liga - souhrn 4. kola: Velká trojka nezaváhala

10.08., 16:33, aktualizováno 11.08., 22:00
Komentáře a souhrny
Pavel Šulc (© Viktoria Plzeň)

Plzeň rozstřílela Karvinou a napravila předchozí ztrátu. Slavia zvítězila nad Olomoucí a zůstává v závěsu za Spartou, která po otočce s Bohemians drží stoprocentní záznam. Teplice porazily Liberec a dočkaly se prvních bodů v sezoně. Výsledková mizérie Českých Budějovic v aktuální sezoně pokračuje, Jihočeši padli vysoko v Mladé Boleslavi.

Viktoria Plzeň - MFK Karviná 5:0

11.08.2024 20:00

Góly: 23. Daniel Vašulín, 30. Tom Slončík, 58. Lukáš Červ, 63. Pavel Šulc, 86. Erik Jirka (pen.)

Viktoria Plzeň zvítězila ve čtvrtém kole Chance Ligy nad Karvinou 5:0. Divokému zápasu dominovala západočeská ofenziva, která se prosadila hned sedmkrát, ve dvou případech jí však radost překazil videorozhodčí. Ten byl v akci také u penalty a dvou červených karet, o něž se podělily oba týmy. Velmi výraznou postavou utkání se stal už tradičně Pavel Šulc, jenž nejprve vyzval ke skórování mladého Toma Slončíka a po změně stran se sám postaral o čtvrtý gól svého týmu.

Ačkoliv Západočeši vstupovali do utkání v roli velkého favorita, jejich nedávné vzpomínky na soupeře ze Slezska příliš optimismu nebudily. Viktoria totiž prohrála dva z posledních tří domácích vzájemných zápasů, při obou porážkách navíc nevstřelila gól. Karviná navíc zvládla také jediný dosavadní zápas na hřišti soupeře v této sezoně, když před dvěma týdny s čistým kontem zvítězila v Pardubicích.

Že se tentokrát nejspíš podobný scénář nebude opakovat, naznačila již úvodní desetiminutovka. První velkou příležitost měl na své kopačce v základní sestavě debutující Slončík, jenž ale ve vápně těsně nedosáhl na odražený míč. Po čtvrthodině zahrozila tradiční opora domácích Šulc. Tomu ovšem po razantní hlavičce překazilo radost z gólu břevno karvinské branky. O úvodní trefu zápasu se tak postaral až třetí z plzeňského ofenzivního trojzubce. Skvěle mířený výkop Mariána Tvrdoně dolétl až k Danielu Vašulínovi, ten si odstavil obránce, pronikl s míčem do šestnáctky a razantním pokusem otevřel skóre.

Už tak složitou situaci Slezanů ve 26. minutě ještě zkomplikoval Patrik Čavoš, který nepříjemně došlápl kotník Lukáše Červa a předčasně se musel poroučet do sprch. Hráči v červenomodrém využili nabídnutou přesilovku již o čtyři minuty později. Nejprve aktivním presinkem získali míč hned po rozehrávce Milana Knoblocha, následně si jej rychle vyměnili, Šulc z jednoho doteku našel Slončíka a ten rovněž z první zakončil přesně k tyči.

Galapředstavení domácí ofenzivy pokračovalo také krátce po změně stran, kdy Slončík šajtlí našel před bránou nabíhajícího Vašulína, jenž sice těžkým zakončením patou dostal balon do sítě, k jeho smůle však vstřelenému gólu předcházel ofsajd. Videorozhodčí zasahoval i u další přesné trefy, kterou po pádu na zem a následném vztyku vsítil Červ, jeho postavení však bylo v pořádku, a Plzeň tak vedla již o tři branky.

Další zásah přidal po centru Milana Havla přesnou hlavičkou Šulc, pro něhož se jednalo o první gól ze hry v této sezoně. Nepopulárního "bůra" v síti Karviné završil Slončík, tentokrát však opět zaintervenovalo video a byl potvrzen těsný ofsajd.

Jedinou kaňkou na plzeňském výkonu bylo počínání Coryho Sèneho, jenž podobně jako v první půli Čavoš nepříjemně dojel jednoho z protihráčů, a svůj soutěžní debut si tak sám zkrátil na pouhé dvě minuty.

V samém závěru pak ještě upravil na 5:0 Erik Jirka, jenž tak domácím fanouškům přece jen dopřál vzývaného "bůra". Západočeši se po evropské odvetě vrátí na ligovou scénu 18. srpna duelem v Českých Budějovicích, Karviná o den dříve přivítá Bohemians.

Více informací k zápasu

FK Mladá Boleslav - Dynamo České Budějovice 4:0

11.08.2024 17:00

Góly: 17. Martin Králik, 48. Vasil Kušej, 64. Lukáš Mašek, 79. Solomon John

Výsledková mizérie Českých Budějovic v aktuální sezoně pokračuje. Svěřenci trenéra Františka Straky nezvládli ani čtvrtý zápas a prohráli na stadionu Mladé Boleslavi 0:4. Skóre utkání navíc otevřel Martin Králik, který za Dynamo nastupoval ještě v minulém ročníku a byl i jeho kapitánem. Středočeši tak doma v lize ještě neztratili ani bod a na čtvrteční odvetu Evropské Konferenční Ligy proti Beer Ševě se naladili vítězně.

Budějovické Dynamo přijelo ve 4. kole Chance Ligy do Lokotrans Areny s jediným cílem - získat první body v nové sezoně. Mladá Boleslav totiž ve čtvrtek odehrála těžký zápas 3. předkola Konferenční Ligy proti Hapoelu Beer Ševa a Jihočeši chtěli nabitého kalendáře využít. Aktivita týmu Františka Straky byla znát hned v úvodu utkání, když jako první ohrozil branku domácích Jan Suchan.

Pak už se však přihlásili ke slovu Středočeši a především bývalý kapitán Dynama Martin Králik. Slovenský obránce, který na jihu Čech strávil čtyři roky, napálil za vápnem pravačkou odražený míč a jeho rána zapadla k levé tyči branky Viléma Fendricha. Českobudějovičtí mohli vzápětí odpovědět, ale lob Marcela Čermáka vytáhl domácí brankář Matouš Trmal. Dynamo se ve zbytku poločasu dostávalo k šancím spíše sporadicky, ale i tak z nich několikrát zahrozilo. Tu největší měl ve 35. minutě Zdeněk Ondrášek, z bezprostřední blízkosti napálil tyč. Na brankovou konstrukci narazil v závěru i Vasil Kušej, a tak se do kabin šlo za stavu 1:0 pro Mladou Boleslav.

Tyč hrála roli i ve 49. minutě a znovu u toho byl Kušej. Mladoboleslavský útočník zvýšil na rozdíl dvou branek, když se při protiútoku dobře postavil na zadní tyčï a jeho spoluhráč Tomáš Ladra od něj odrazil stříleným centrem míč do brány.

Další ránu zasadil Dynamu v 64. minutě Lukáš Mašek. Střídající útočník nejprve na velkém vápně převzal skvělou nahrávku Patrika Vydry, prošel s balonem do pokutového území a zakončil na bližší tyč Fendrichovy brány. O necelou čtvrthodinu později bylo pro domácí ještě lépe. Na přihrávku Maška z levé strany si ve vápně naběhnul Solomon John a zblízka propálil brankáře Dynama počtvrté a naposledy.

František Straka tak pokračuje v nelichotivé ligové bilanci, proti Mladé Boleslavi zatím v kariéře uhrál pouze dva body. Jeho tým navíc stále nebodoval, v tabulce je poslední a za týden ho čeká utkání proti Plzni. Mladá Boleslav se dobře naladila na odvetu v Konfereční Lize a pokračuje v zajetém ligovém trendu, kde střídá prohry a výhry. Doma je však i nadále stoprocentní.

Více informací k zápasu

Baník Ostrava - FC Hradec Králové 1:0

11.08.2024 17:00

Góly: 90. Uchenna Aririerisim

Už to vypadalo, že Baník Ostrava bude kousat zklamání. V rámci 4. kola Chance Ligy proti Hradci Králové hrál od 13. minuty přesilovku, ale až do 90. minuty nemohl urputný obranný zámek Votroků prorazit. Euforii nakonec spustil nečekaný střelec, šťastnou tečí se prosadil stoper Uchenna Aririerisim.

Baník šel do utkání s povzbudivým výkonem proti Kodani v zádech, Hradec Králové zase mohl cítit sebevědomí díky šesti bodům na kontě. Oba týmy tak začaly celkem zhurta, práci měl ale hlavně VAR, jenž nejprve nepřisoudil Baníku penaltu za loket v obličeji Karla Pojezného, aby za pár minut později upozornil hlavního rozhodčího na možnou červenou kartu pro hosty. Po chvíli bylo jasno - Jakub Kučera šel po nevybíravém šlapáku ze hry.

Ve 20. minutě však dostali Votroci výsostnou příležitost v podobě penalty po faulu na Adama Vlkanovu, nicméně pokus Ondřeje Mihálika dokázal špičkou kopačky vykopnout Jakub Markovič. Byť měli domácí více ze hry, větší šanci si opět vytvořili hosté, avšak dělovku Vlkanovy Markovič vyboxoval.

Poté však začalo velké obléhání branky Hradce Králové. Po hodně dlouhou dobu ale ne úplně nebezpečné, Baník hrozil jen z centrů, ty však buď vyřešila pozorná obrana, nebo v šancích selhal Tomáš Rigo s Filipem Kubalou. V nastavení však přišlo několik slibných příležitostí, nicméně neradoval se ani Ewerton, ani Kubala, který trefil z hranice vápna břevno, a tak skončil poločas bez branek.

Hned od úvodních vteřin druhé poloviny bylo jasné, jak bude vypadat. Baník soupeře zamknul v jeho vápně a Hradec Králové se jen hýbal v bloku. Nicméně úspěšně, centry do jeho vápna sice létaly, avšak Ostravané neměli štěstí na odrazy. V 59. minutě navíc Erik Prekop trefil břevno.

Byl to právě slovenský útočník, kdo měl na kopačce největší šanci. Po vynikající kolmici Matěje Šína běžel s Ewertonem po boku sám na gólmana Adama Zadražila. Brazilec však mohl jen kroutit hlavou, Prekop se totiž rozhodl zakončit sám, přičemž nedokázal trefit prostor brány. Fanoušci už slavili v 82. minutě, kdy se zdálo, že Šínovi nebrání nic v tom, aby trefil prázdnou bránu. V tom se ale vynořil skvělým skokem Zadražil, který vytáhl míč na roh.

Baník tlačil Hradec až do samotného konce a nakonec to vyšlo! Tomáš Rigo vypálil ránu zpoza šestnácky, která trefila Uchennu Aririerisima. Štěstí se konečně přiklonilo na stranu Baníku, jelikož míč byl tečován mimo dosah Zadražila. Z dlouhé přesilovky tak Baník přece jenom vytěžil tři body. Hradec, který podruhé v řadě dohrával v deseti, dál střídá výhry s prohrami.

Více informací k zápasu

FK Pardubice - 1. FC Slovácko 0:1

11.08.2024 14:30

Góly: 60. Gigli Ndefe

Slovácko si ve čtvrtém kole Chance Ligy poradilo s Pardubicemi. Hlavní hvězdou hostujícího týmu se přitom stala letní posila Gigli Ndefe. Angolský bek vstřelil svou první branku v dresu klubu z Uherského Hradiště a ukončil tak gólové sucho Jihomoravanů, kteří se pod trenérem Romanem Westem dočkali premiérového vítězství.

Nedělní program Chance Ligy načal duel mezi Pardubicemi a Slováckem. Východočeši vstupovali do souboje povzbuzeni výhrou na půdě Českých Budějovic, zatímco Slovácko v úvodních třech kolech nevstřelilo ani jeden gól a uhrálo pouze dva body. Do utkání v CFIG Areně vstoupili aktivněji svěřenci trenéra Romana Westa. Na centr Marka Havlíka v páté minutě si ve vápně naskočil Matyáš Kozák, ale trefil pouze prostor, kde byl připraven domácí brankář Viktor Budinský.

I další šance patřila hostům. Na hraně východočeské šestnáctky využili v 16. minutě narážečky Pavel Juroška s Markem Havlíkem, ale střelu včas zablokoval Jason Noslin. Po půlhodině hry o sobě daly vědět také Pardubice. Nebezpečnou střelu levou nohou zpoza pokutového území vyslala nová pardubická akvizice Dominique Simon, Milan Heča však jeho pokus vykopl pravou nohou do bezpečí. Francouzský novic v sestavě Východočechů v závěru úvodního dějství rozehrával dobře standardní situaci a donutil Heču k zákroku u levé tyče.

Úvodní branka duelu přišla po hodině hry, kdy Michal Trávník vybídl přesnou kolmicí Gigli Ndefeho, jenž zamířil z úhlu přesně na zadní tyč. Angolský bek se postaral o první branku Slovácka v sezoně a vykouzlil úsměv na tváři Romana Westa, jenž zažil premiérovou gólovou radost mezi českou elitou.

Slovácko dalo vítězstvím zapomenout na černou sérii ve venkovních zápasech a zároveň vyhrálo teprve podruhé z posledních 16 soutěžních utkání. Východočeši naopak se soupeřem z Uherského Hradiště padli v domácím prostředí teprve podruhé z posledních čtyř vzájemných střetnutí.

Více informací k zápasu

Slavia Praha - Sigma Olomouc 2:0

10.08.2024 20:00

Góly: 7. Václav Jurečka (pen.), 88. El Hadji Malick Diouf

Slavia zvítězila ve čtvrtém kole Chance Ligy nad Olomoucí 2:0 a v Edenu tak bodovala už ve 13. zápase nejvyšší české soutěže v řadě. O výsledku rozhodl již v šesté minutě utkání Václav Jurečka, který při svém premiérovém startu v sezoně proměnil pokutový kop. Zatímco sešívaní zůstávají s brankářem Antonínem Kinským v lize nepřekonáni a tudíž i neporaženi, Sigma pod trenérem Tomášem Janotkou poprvé padla.

Sešívaní do utkání vstupovali v dobré náladě, jelikož ve středečním zápase třetího předkola Ligy mistrů zvládli s přehledem porazit belgický Royale Union SG. Slavia zároveň chtěla proti Olomouci, která pod vedením trenéra Janotky v úvodu nové sezony ještě neprohrála, odčinit poslední porážku ze vzájemného měření. Vykročit za odplatou se domácím podařilo skvěle.

Hned v šesté minutě kapitán Slavie Jan Bořil nastřelil ruku Jakuba Pokorného a rozhodčí nařídil pokutový kop. Ten s přehledem proměnil nejlepší střelec posledních dvou ročníků nejvyšší české ligy Václav Jurečka, jenž nastoupil v aktuální sezoně vůbec poprvé, a Pražané šli do vedení. Produktivní forvard byl při chuti, jeho pokus z 16. minuty ale Tadeáš Stoppen zneškodnil.

O tři minuty později se k přímému kopu postavil Christos Zafeiris, jehož krásnou střelu zastavila až tyč olomoucké branky. V závěru prvního poločasu se domácí stáhli a lehkou herní převahu měla Sigma. Větší šanci si však nevypracovala a do šaten se šlo za stavu 1:0.

Druhý poločas začal stejně vlažně, jako ten první skončil. Na pořádnou šanci jsme tudíž museli čekat až do 63. minuty, kdy se před Stoppenem objevil Jurečka. Potvrzení slávistického vítězství ale přišlo až v 88. minutě, kdy střídající El Hadji Malick Diouf předvedl parádní individuální akci a za přispění teče bránícího hráče vstřelil druhý gól.

Brankář Antonín Kinský tak i ve čtvrtém ligovém utkání udržel čisté konto a v lize zůstává jako slávista nepřekonán. Sešívání i díky němu naplnili předpoklady, v Edenu ponechali všechny tři body a úspěšně zareagovali na výhru konkurenční Sparty, zatímco Olomouc poprvé v soutěžním utkání pod trenérem Janotkou padla.

Více informací k zápasu

FK Teplice - Slovan Liberec 2:1

10.08.2024 17:00

Góly: 17. Filip Horský, 90+4. Abdallah Gning - 47. Lukáš Letenay

V Teplicích se bude hráčům i trenérskému štábu dýchat o něco lépe, ve 4. kole Chance Ligy proti Liberci totiž získaly premiérové tři body. Pod první vítězství v nové sezoně se podepsal v nastaveném čase Abdallah Gning, jehož trefa rozsekla severočeské derby i naděje Slovanu na další bodový zisk.

Domácí Teplice před utkáním věděly, že jde kvůli dosavadnímu nulovému bodovému zisku do tuhého. Ani Liberec v úvodu ligy úplně nezářil, což naznačovalo, že by mohlo dojít k velmi zajímavému střetu. Možná i proto byl úvod duelu plný událostí. Nejprve se ostrým faulem uvedl liberecký Jan Mikula, hned za několik minut se pak Skláři chytali za hlavy. Tadeáš Vachoušek nepříjemně dotíral na bránícího Adama Ševínského, který nasměroval míč hlavičkou naštěstí pro svůj tým jen do tyče.

V 17. minutě už se však Teplice dočkaly. Po sérii odrazů se míč dostal pár metrů před pokutovým územím příhodně k Filipovi Horskému, jenž utekl bránícím hráčům a před gólmanem Hugem Janem Bačkovským zachoval chladnou hlavu - zakončení na bližší tyč se ukázalo jako správné. Liberec se poté přirozeně ujal iniciativy, nicméně jeho kombinace domácí tým nijak výrazně neohrozila. Teplice si tak do kabin odnesly poločasové vedení 1:0.

To však dlouho nevydrželo. Hned ve 47. minutě se štěstí překlopilo i na stranu Liberce, když chyboval bránící Ondřej Kričfaluši a míč sklouznul k připravenému Lukáši Letenayovi. Slovenský forvard oběhl vybíhajícího gólmana Luďka Němečka a bez problému zakončil do prázdné branky.

Po gólu se dostal Slovan do další velké šance, ta ale zůstala nevyužita. Od té doby bylo utkání výrazně otevřenější, tutové šance však k vidění nebyly. Vypíchnout se dá šance ze 72. minuty, kdy se Němeček zaskvěl proti hlavičce Letenaye.

Když už to vypadalo, že zápas směřuje k remízovému výsledku, rozhodl poslední nákop do šestnáctky Liberce. Bačkovský si se situací neporadil, míč se dostal až k Abdallahovi Gningovi, jenž si obhodil obránce a zakončil do prázdné brány. K další změně skóre už nedošlo, a tak se v Teplicích mohla spustit tříbodová euforie.

Více informací k zápasu

Bohemians Praha 1905 - Sparta Praha 1:2

10.08.2024 17:00

Góly: 40. Abdulla Yusuf Helal - 45+4. Indrit Tuci, 61. Veljko Birmančević

Sparta i s mnoha změnami v sestavě pražské derby na stadionu Bohemians zvládla a z Ďolíčku si odvezla cenné tři body. Klokani se sice po brance Júsufa dostali ve 40. minutě do vedení, Letenští ale dokázali ještě v nastaveném čase prvního poločasu vyrovnat, když se trefil Indrit Tuci. O zaslouženém vítězství svěřenců Larse Friise rozhodl ve druhé půli po nahrávce Lukáše Haraslína Veljko Birmačević.

Bohemians ve čtvrtém kole Chance Ligy přivítali v Ďolíčku vedoucí Spartu, která se po třech odehraných kolech stále mohla chlubit stoprocentní bilancí. Hosty z Letné čeká již v úterý nesmírně důležitá odveta předkola Ligy mistrů v Bukurešti, a tak trenér Lars Friis sáhl k mnoha změnám v základní sestavě. Právě spolupráce dvou nových hráčů vedla k první větší příležitosti, když Kryštof Daněk přihrávkou našel nabíhajícího Tomáše Wiesnera, který střelou mířil na zadní tyč. Michal Reichl v brance ale domácí podržel.

Ve 13. minutě se do nebezpečné situace poprvé dostali i domácí, tečovaná střela Jana Matouška však mířila pouze doprostřed branky. Z protiútoku se ale okamžitě do další velké brankové příležitosti dostala Sparta, když po přiklepnutí Wiesnera střílel tvrdě k tyči Daněk, Reichl ale vytáhl parádní zákrok. Aktivně hrající Wiesner zkoušel v 25. minutě překvapit gólmana domácích střelou ze střední vzdálenosti, ten však jeho střelu s problémy vyrazil.

Sparta měla i nadále výraznou územní převahu, Bohemka se pouze bránila, a tak gól domácích přišel jako blesk z čistého nebe. Martin Vitík míč hlavičkoval tak nešťastně, že ho naservíroval přímo do běhu Júsufovi, ten si obhodil dalšího sparťanského stopera Mathiase Rosse a běžel sám na branku. Se samostatným únikem si bahrajnský forvard úspěšně poradil a domácí tak šli ve 40. minutě do vedení. Klokani však vedení dlouho neudrželi, těsně před odchodem do kabin se totiž po centru Wiesnera trefil z voleje nikým nehlídaný Indrit Tuci.

Po změně stran tempo hry trochu opadlo a na první velkou příležitost se muselo čekat až do 62. minuty. To po levé straně unikl střídající Lukáš Haraslín, krásně před brankou našel Veljka Birmančeviće a ten neměl problém zakončit do odkryté branky. V 65. minutě se opět po souboji s Vitíkem dostával do nebezpečné situace Júsuf, po kontaktu se sparťanským obráncem upadl, ale sudí Karel Rouček zákrok jako nedovolený neposoudil a verdikt nezvrátil ani systém VAR.

O pár minut později se po narážečce Birmačeviće řítil do další šance Haraslín, po kličce brankáři ale musel zakončovat z velkého úhlu a trefil pouze boční síť. Sparta i nadále diktovala tempo hry, do několika slibných příležitostí se probojoval Victor Olatunji, skóre se ale neměnilo. V 86. minutě střílel nebezpečně Lukáš Sadílek, ale jeho pokus skončil vedle. Klokani se ještě pokusili o závěrečný nápor v pětiminutovém nastavení, ale do šancí se dostávali spíše hosté.

Sparta tak i po čtvrtém kole Chance ligy zůstává v čele tabulky s plným počtem bodů.

Více informací k zápasu

Dukla Praha - FK Jablonec 0:2

10.08.2024 14:30

Góly: 45. Dominik Hollý, 89. Bienvenue Kanakimana

Pikantní návrat na Julisku vyšel trenérovi Luboši Kozlovi na jedničku. Bývalý lodivod Dukly dosáhl v rámci čtvrtého kola Chance Ligy coby kouč Jablonce na všechny tři body, zatímco jeho protějšek Petr Rada vyšel proti svému nedávnému zaměstnavateli naprázdno. Vítězství Severočechů 2:0 zařídil v prvním poločase Dominik Hollý, v závěru zápasu mu pak dal pečeť chycenou penaltou brankář Jan Hanuš.

Sobotní program nejvyšší české ligy otevřel zápas mezi Duklou a Jabloncem. Zatímco hosté hráli s favorizovanou Plzní v předchozím kole vyrovnaný duel, Pražané podlehli Spartě 0:2 a před vlastními fanoušky si chtěli napravit reputaci. Zajímavý byl už před samotným zápasem příběh obou trenérů. Zatímco lodivod Dukly Petr Rada odkoučoval na lavičce Jablonce 253 zápasů, jeho protějšek Luboš Kozel strávil v minulosti sedm sezon na Julisce.

V úvodních minutách diktovali tempo zápasu Severočeši, kteří vysokým presinkem nutili Duklu k chybám v rozehrávce a jen v první desetiminutovce zahrávali hned tři rohové kopy. Jablonecký tlak však k brance nevedl a oba týmy se uchýlily k více konzervativnější hře. První vážnější akce zápasu přišla ve 24. minutě, kdy potvrdil skvělou orientaci uvnitř šestnáctky soupeře Muris Mešanović, jenž ale jabloneckou branku přízemním pokusem minul.

V závěru první půle se nenudil ani gólman Dukly Matúš Hruška. Slovenský brankář nejprve ve 43. minutě musel vytáhnout perfektní zákrok proti tečované hlavičce Dominika Hollého, o dvě minuty později už však na stejného soupeře nevyzrál. Po standardní situaci se díky dobré práci Nemanji Tekijaškiho dostal balon do nebezpečného prostoru a Hollý tvrdou střelou na zadní tyč nedal Hruškovi šanci.

Ačkoliv byli ze začátku druhé půle na balonu více Pražané, byli to spíše Severočeši kdo se z rychlých protiútoků dostával do nebezpečnějších pozic. S ubývajícím časem rostla frustrace domácích, jejichž ofenzivní snažení nevedlo k většímu úspěchu.

Klíčový moment druhého poločasu přišel v 79. minutě. Jakub Zeronik se šikovně otočil ve vápně a jablonecký obránce Jakub Martinec zatáhl za ruční brzdu. Nařízeného pokutového kopu se ujal střídající Jakub Barac, ale Hanuš si s jeho nepřesvědčivým pokusem poradil. Definitivní tečku pak přidal čerstvě příchozí Bienvenue Kanakimana, který využil nabídku Matouše Krulicha a z pravé strany zpečetil vítězství hostů.

Dukla nedokázala skórovat ve druhém po sobě jdoucím utkání, zatímco Jablonec si připsal třetí čisté konto ze čtyř zápasů.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
4
4
0
0
10 : 3
12
2
Viktoria Plzeň
4
3
1
0
9 : 1
10
3
Slavia Praha
4
3
1
0
7 : 0
10
4
FK Jablonec
4
2
1
1
4 : 1
7
5
Sigma Olomouc
4
2
1
1
5 : 4
7
6
FK Mladá Boleslav
4
2
0
2
8 : 4
6
7
Baník Ostrava
3
2
0
1
3 : 2
6
8
FC Hradec Králové
4
2
0
2
3 : 3
6
9
1. FC Slovácko
4
1
2
1
1 : 3
5
10
Slovan Liberec
4
1
1
2
5 : 5
4
11
Bohemians Praha 1905
4
1
1
2
3 : 4
4
12
FK Pardubice
4
1
0
3
4 : 5
3
13
FK Teplice
4
1
0
3
4 : 8
3
14
Dukla Praha
4
1
0
3
2 : 7
3
15
MFK Karviná
3
1
0
2
2 : 8
3
16
Dynamo České Budějovice
4
0
0
4
1 : 13
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (161)

Přidat komentář
PavlíčeQ

dnes jsme utrpeli vyhru, hrozna uroven utkani, stridani az ve chvili kdy uz vsichni slapali vodu, do toho penalta kterou muze udelat jen opravdu hloupy hrac, no zlaty tri body...

Reagovat
monty25

To šel za Duklu kopat penaltu frajer, co byl na hřišti 4 minuty? Tak ten asi dostane céres...

Reagovat
Coutinho10

to Rada hrozně prokaučoval, že vystřídal všechny opory a aspoň jednoho tam nenechal

nebo si to měl vzít Špatenka, jak svův první gól komentoval v pozápasovým rozhovoru komentoval, že: klička, střela, gól...ten by to dal

Reagovat
Miguel19

Kováč hype

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
iamek

Reagovat
Uwe háže buly

Za prvé je ještě brzo, za druhé ten tým je za mě dost slabý.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Selänne

Ani náhodou.

Reagovat
ratusek

Tak kolik kol ještě vydrží Kováč?

Reagovat
Pablos

V zimě ho rozemelou do učebnic

Reagovat
kasparko

Kvuli tomu, ze ho v novinach vynaseli do nebes a denne z nej delali trenerskyho boha, tak se mu budete vysmivat a prat mu neuspech?

Reagovat
ratusek

Ano

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Losinho

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
$dolar$

Reagovat
iamek

Reagovat
kilobyte

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Sigma Olomouc

Já mu teda přeji ať vám vytře zrak.

Reagovat
delfin

Nebudeme se mu smát, prostě jen počkáme, až ho vyhoděj.

Reagovat
ratusek

ale předpokládám, že ho Kania nevyrazí. Ten tam bude minimálně do jara

Reagovat
jsemdement

Ondřeji prosím, prostě jsi si to měl trochu víc vysondovat, než jenom číst titulek. Na nás to neházej nebo zaplať, to pak jo, Ondřeji, prosím.

Reagovat
Witcher

Mě se nelíbil ani v Pardubicích

Reagovat
delfin

Koho místo něj?

Reagovat
John Obi Mikel

Jarošík

Reagovat
delfin

Reagovat
wwwx

Ještě nikoho, ještě musí podělat derby proti Kozlovi.

Reagovat
ratusek

A potom? Jožka Weber je volnej

Reagovat
wwwx

Ten asi ještě dlouho volnej bude. To chce někoho mladšího a perspektivnějšího. Třeba Holoubek to nemá z Boleslavi daleko.

Reagovat
ratusek

pravda, mladý a perspektivní. Takže Holoubek je jasnej

Reagovat
Salfovic

Když na to přijde, Holoubek s Kováčem už nejsou žádní mladíci, chtělo by to další generaci mladých progresivistů.

Reagovat
mayday

Reagovat
Losinho

Franz bude tou dobou už bez angažmá.

Reagovat
$dolar$

Zajímalo by mě, jestli by třeba Janotka šel.

Reagovat
John Obi Mikel

Janotka je Olomoučák, proč by chodil do Liberce.

Reagovat
$dolar$

Penězům a možnostem kádru?

Reagovat
Sigma Olomouc

Já bych to vzal.

Reagovat
delfin

Reagovat
Pablos

Tuci > Krasniqi

Reagovat
Mr.Dalby

Hlavně letos zatím Olatunji > Tuci > Kuchta

Reagovat
jsemdement

I ex Bulharský princ v řadách železných > Kuchta......... a to je už hodně na pováženou.

Reagovat
Pablos

OT: Černý už ničí skotskou ligu

Reagovat
mayday

Asi tady moc oblíbený není

Reagovat
Salfovic

Skotská liga je vo hovně. Snad aspoň postoupí do LM a něco tam ukáže.

Reagovat
Pablos

Buren se tu velebí za góly v Polsku

Reagovat
Odborný diskutér

Liberec do baráže proti Varnsdorfu.

Reagovat
Fakt

Hvězda severu dobublala.

Reagovat
BaggioRoberto

Exse konecne vyhodil ty pos..ny trenky?

Reagovat
PavlíčeQ

jablonec je skutecnou hvezdou ze severu, to vi snad kazdy

Reagovat
ratusek

na Dukle v suchým

Reagovat
Losinho

Jakože.. jo, no.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
ratusek

Reagovat
kilobyte

Pruhované prdele.

Reagovat
ratusek

Reagovat
ratusek

Obelixovy trencle zatím nic moc. Ale musí si to sednout, uvidíme časem

Reagovat
Salfovic

Leda kdyby si sednul do kouzelného lektvaru.

Reagovat
John Obi Mikel

Dneska to nebyl ani zdaleka dokonalý výkon, ale potěšilo aspoň že jsme soupeře směrem dozadu k ničemu nepustili a zvládli to i v obměněné sestavě Teď zvládnout odvetu!

Reagovat
Coutinho10

dneska mě to v Edenu hrozně nudilo, nebejt penalty, tak to trápení bylo ještě větší a těžko říct, jestli by se vyhrálo ...člověk po středě je trochu namlsanější a zvlášť, když hráli 3-4 hráči, co ve středu, tak jsem čekal dnes trochu víc než výhru díky penaltě a pojišťovacím gólu na konci zápasu

Reagovat
Freedo

První půle ještě byla ucházející, ale po poločase to skutečně byla docela nuda, ani jeden tým neměl šance. Nicméně dobrá výhra a ten Diouf je fakt ve formě, jen tak dál.

Reagovat
Coutinho10

j, aspoň ta obrana nám šlape, ale i tak je to ošidný, ono by bylo i 2:0, protože stačí jeden gól a soupeře to nakopne, ale jenom o 1 gól to bylo nebezpečný, ale vzadu nám to šlape, tak aspoň tak, že 3 body máme, což je nutnost, pokud chceme titul, tak ztrácet nesmíme obzvlášť, když už jsme v 1. kole dokázali ztratit

jo, Diouf je super, viděl jsem s ním sympatický rozhovor v tom preview na O2TV: Chance Liga Kickoff a je vidět, že je mentálně silnější a jeho samotnýho ten první půl rok dost posílil, prošel si nepříjemným momentem s tím AC Milan s je zkrátka vyspělejší a chytřejší + ví, kde jsou jeho přednosti a umí je prodat, takže super

Reagovat
meno

Jak to říkal Ferguson? Útok vyhrává zápasy, obrana tituly

Reagovat
jackinho10

Reagovat
Coutinho10

pravda, bylo by to hodně hezký

Reagovat
delfin

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
HorajzmAmmann

Ok, tak jsme v cajku

Reagovat
naheCZ

Reagovat
wwwx

Severočeské derby Teplice - Liberec, to je teda gól. Z Liberce je to blíž do Jablonce, do Boleslavi a o chlup i do Hradce a na Spartu než do Teplic. Co tady bude příště? Derby Dukla - Plzeň? Derby Brno - Olomouc?

Reagovat
Witcher

Slavie s Bohemkou se taky nebere jako derby o když je blíž než sralta

Reagovat
John Obi Mikel

Bere

Reagovat
Kepy_FCB

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Jolly Roger

Na Slavii nekoukatelný fotbal, nebo spíš kopaná

Reagovat
delfin

Koukej se jen tehdy, když tě bude bavit Maracaná Slavie. Do tý doby vypni.

Reagovat
ratusek

Ty Pardubice můžou být rády za Duklu a Budějovice. Protože dnes je to zase zoufalost. Tam má na ligu jen Budinský, Kalabiška, Zlatohlávek, ten nový Simon a Leipold, Surzyn, Patrák. No takže zase uplně málo né tak nevím, proč hrají takovou sračku

Reagovat
Neri04

Top komentar, zasmal jsem se, diky.

Reagovat
smazaný uživatel

Přemýšlím, jak na tom musí být český fotbal špatně, když se dostane na hlavního trenéra nekdo, jako je Sanak. To už se nedá nazvat jinak, než demence.

Reagovat
Transfermarkt

Přesně o lidech jako ty mluvil Fousek. Pseudoexperti

Reagovat
wwwx

Těžko říct, jestli to je urážka, nebo poklona.

Reagovat
BaggioRoberto

Od Fouska jedine poklona.

Reagovat
Kiss Me Polka!

ty jsi dement

Reagovat
ACSeRw!n

Pardubice sestup no, stejne tam ten fotbal evidentne nechteji

Reagovat
Kily

Už když člověk jde na fotbal a ví, že nejlepší pocit bude mít z dopravy po svých, jelikož pro sebe něco udělá a nejvíc se těší na klobásu, tak je to hrozně divné. A i přes minimální očekávání jde domů stejně nasraný, když dvě hodiny kouká na sebranku líných lenochodů, kteří v lepším případě jen stojí, v horším si pro jistotu stoupnou za protihráče a o dva parníky a jednu letadlovou loď je před nimi kluk, který teprve před několika hodinami podepsal smlouvu a všechny strčil do kapsy přístupem, pohybem i fotbalovostí. A člověk ho může jen litovat, jelikož si ten míč nemá s kým dát

Reagovat
Pepe1911

Počkej na další zápasy, ten novej se přizpůsobí tempu

Reagovat
Axelrose

Chtěl jsem si to pustit, ale pak jsem si radši nalil dvojku červeného, sedl na zahradu na sluníčko, vypustil kocoura (čtyřnohého, aby nebyla mylka) a začetl se do dobré knihy

A evidentně jsem udělal dobře.

Psala mi známá, že jde poprvé v Pcich na fotbal a docela se těší.

A pak mi psala ještě jednou, že už to nikdy neudělá

Reagovat
Zdechlina

Co jsi četl?

Reagovat
Axelrose

Souostroví gulag.

To mi dá ještě tak na dvě sezóny

Reagovat
Nieuwendyk

Uf, chválím výběr, ale to je dost drsný čtení k fotbalu Pardubic. Ale možná tě přitom napadnou zajímavý věci a metodiky

Reagovat
Zdechlina

Tak to mně nic neříká Já akorát valím Černý dům a v záloze mám Ignis Fatuum. Taky mám co dělat...

Reagovat
dantetomas

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Puskas

Zkus ještě Šalamova.

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Kily

no, debutantů, pro které se premiéra dnes stala zároveň derniérou, tam dneska bylo víc. Já se na dovolené začetl do Zaklínače a zatím jsem ještě nepřišel na to, jestli mě více mrzí vyhozené peníze, nebo zabitý čas, který se dal využít mnohem lépe

Reagovat
Imos

Zaklínač je od začátku hlavního děje dobrej, ty povídky jsou trochu těžší

Reagovat
Kily

jj, s Ciri to nabralo na obrátkách, i když jsem neměl problém ani s tím zbytkem. Teď jsem začal čtvrtý díl a zatím se mi snad ani jednou nestalo, že bych musel zpětně listovat a hledat nějaké jméno nebo město, které by mi vypadlo z paměti

Reagovat
Salfovic

Průser teprve bude, až už i ta klobása bude stát za hovno.

Reagovat
Pablos

Aririesirim …kurva kdo to je ? Vůbec netuším, že někdo takovej je v lize

Reagovat
thewall

Možná ho znáš pod jménem Uchenna

Je to zvíře. Brzy půjde dál za pořádný ranec. Bohužel z pohledu kádru, skvěle z pohledu rozpočtu Baníku.

Reagovat
Pablos

Ani to mi moc neříká… už je dlouho v áčku ?

Reagovat
thewall

Nováček. Přešel z béčka.

Reagovat
Pablos

Vysvětleno

Reagovat
bobis21

Šťastná výhra, z prakticky celozápasového tlaku jsme si snad nevytvořili jedinou pořádnou šanci.

Reagovat
thewall

Minimálně Prekop měl tutovku (šel sám na gólmana). A těch velmi dobrých pozic tam bylo víc. Bohužel obvykle špatně řešeno.

V loňské sezóně bychom ten zápas prohráli. Snad to je dobré znamení, že už i takový zápas dokážeme urvat za tři body.

Reagovat
HorajzmAmmann

2 břevnem, tyčka. Tech šanci proti tomu autobusu bylo dost.

Každopádně poslední 2 zápasy asi 100 šanci a jeden gól. Snad si to necháváme na čtvrtek

Reagovat
thewall

Stopro. Budu tam osobně, stejně jako minule a doručil jsem pět gólů.

Reagovat
icemike

Doslova loni jsme odehrali s hradcem úplně stejně debilní utkání, než v nastaveni utekl Buchta a trefil šajtli šibenici

Reagovat
thewall

To nebyl typický domácí zápas sezóny. Běžnější bylo po podobném průběhu inkasovat. Uvidíme, co bude převládat tuto sezónu.

Reagovat
oli9

Slovácko obrana.. A konečně se někdo trefil

Reagovat
HorajzmAmmann

Ndefe

Reagovat
oli9

Reagovat
Kincl

Řeší se někde zakončení LOH?

Reagovat
ACSeRw!n

jj SPD, Turek apod.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
thewall

Reagovat
doshcz

Reagovat
icemike

Reagovat
Salfovic

To tam běloši poklekávali pře černochy nebo co ?

Reagovat
lampas

Co se stalo? Zase nějaký woke cirkus?

Reagovat
Sigma Olomouc

Sène

Reagovat
poz3n

Co udelal? Na stadionu jsem videl prd.

Reagovat
Miguel19

Odkopával balon a následně projel holeň.

Reagovat
Sigma Olomouc

Díky, už vím za co to dostal

Reagovat
dinss

Přes balon vzal holeň protihráči. Podobná jako dostal Matějka z Dukly.

Reagovat
C-M@ster

Tohle byl prostě kolohnát a červená asi zasloužená. Ta Matějkova byla za mě směšná.

Reagovat
Sigma Olomouc

Já vůbec nevím, já jsem to neviděl. Jenom soudím podle Livesportu, že dostal ČK v prvních dvou minutách

Reagovat
dinss

Tak dneska to vypadá o dost lépe než před týdnem. Možná stačilo nechat hrát víc intenzivně a nebát se nasadit mladý kluky dřív.

Vašulín dneska super. Škoda, že byl při tom druhým gólů v ofsajdu. Nicméně stále bych chtěl někoho k němu, když Metsoko ani Vydra nevypadají dobře.

Panoš nesmysl! Slon super!

Séne asi ukázal, proč chceme Spáčila z Hradce. Sojka toho stopera zvládal taky celkem v klidu.

Reagovat
Miguel19

To pískal offside Havla.

Reagovat
dinss

Jinak zapomněl bych na Tvrdoňe a jeho výkopy. V součtu se čtvrtkem zatím skvělý výkony.

Reagovat
Miguel19

Slončík vypadá zajímavě. Skvělej výkon. Snad bude hrát pravidelně.

I Vašulín dnes vypadal jako fotbalista.

Každopádně první gól platit neměl a ta rudá hodně přísná.

Reagovat
poz3n

Za mě dnes Slončík hodně fotbalově zábavný a Panoš skvělé individuální momenty

Reagovat
Transfermarkt

Slavii a Plzni se bude pomáhat,s tím se musí počítat. Oba kluby mají zakoupené jízdenky

Reagovat
C-M@ster

Sparťanskej Ross měl jít podle sezónního trendu ven.

Reagovat
BaggioRoberto

Za to, ze je pomalej?

Reagovat
C-M@ster

Ta žlutá mi přišla stejně červená, jako karta Juliše nebo Čavoše.

Reagovat
Greny

Teď vidím ten první gól Plzeň... Hele s tím jsem v klidu spíš bych to nepiskl ale hlavně kvůli že tam byl zase ten dement Svozil co se tak válí při každým souboji pokud to pískal předtím pak je to blbe

Reagovat
poz3n

Za mě teda faul, jde do hráče bez míče a dost silně. I z tribuny jsem myslel, že gól nemůže platit.

Reagovat
Witcher

Teď si dělám screenshot tabulky tipuju že na konci bude stejný pořadí

Reagovat
Moshe Dajan

Panoš bude tak třikrát lepší než celý Hložek. Mišík taky vynikající.

Reagovat
poz3n

Oba solidně šikovný kluci

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Odborný diskutér

Ok, takže o něm znovu uslyšíme, až půjde ve dvaadvaceti hostovat do Varnsdorfu.

Reagovat
Transfermarkt

Pobavil si

Reagovat
Selänne

Reagovat
delfin

Může.

Reagovat
mupi23

Plzeň neumí udělat takovej hype jako Sparta. Pochybuju, že o něm bude točit ve 20 film

Reagovat
$dolar$

Doufam, ze nebude. Ten kluk ma obrovskej talent, ale je mu 16 a kdovi co s nim udela hlava.

Reagovat
Sandstorm

Ten Sené je legenda, po 2 minutách redka

Reagovat
kasparko

Sledujete ve druhy lize nekdo Chrudim? Je to jen nejaky zablesk nebo to tam delaji dobre a maji ambice a moznosti jit casem vys?

Reagovat
Greny

Už loni hráli slušný fotbal, takže to náhoda není a kádr mají dost zajímavý

Reagovat
Kepy_FCB

Výš těžko - stadion

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele