Chance Liga - souhrn 2. kola: Mladoboleslavský Mareček odstřelil Slovácko

27.07., 16:31, aktualizováno 28.07., 21:58
Komentáře a souhrny
Daniel Mareček přijímá gratulace od spoluhráčů (© fkmb.cz)

Sparta má druhou výhru, tentokráte zvládla duel na půdě Teplic a drží stoprocentní bilanci. Tři body bere i Slavia, ta doma neměla problémy s Českými Budějovicemi a nezaváhala ani Plzeň. V Mladé Boleslavi zářil Daniel Mareček.

Viktoria Plzeň - FC Hradec Králové 1:0

28.07.2024 20:00

Góly: 56. Pavel Šulc

Plzeň navázala na úspěšný vstup do sezony, když ve druhém kole Chance Ligy porazila v Doosan Areně Hradec Králové 1:0. Domácí sice mohli o osudu zápasu rozhodnout již do poločasu, i kvůli skvěle chytajícímu Adamu Zadražilovi si ale museli počkat až na druhou půli a nařízený pokutový kop. I ten sice hostující brankář zneškodnil, na dorážku Pavla Šulce, který rozhodl také v úvodním kole na hřišti Dukly, už však neměl nárok. O tříbodový zisk málem připravil červenomodré Petr Juliš, jeho vyrovnávací trefu nicméně kvůli těsnému ofsajdu odvolal VAR.

Ačkoliv Západočeši načali nový ročník poklidnou výhrou na hřišti Dukly, do domácí premiéry nevstupovali kvůli čerstvé zprávě o vážném zranění Christopha Kabonga v ideálním rozpoložení. Velmi pikantní duel pak čekal na jinou letní posilu plzeňských, a to Daniela Vašulína. Ten totiž do Viktorie zamířil právě z Hradce, kde v minulosti působil mimo jiné také pod současným lodivodem Plzně Miroslavem Koubkem. Sezonu načali i přes odchod své opory úspěšně také Votroci, když doma gólem z nastaveného času zdolali Teplice.

Špatně si navíc nevedli ani na hřišti velkého favorita, kterého v úvodu do ničeho nepouštěli. Domácí se tak do prvního zakončení propracovali až po čtvrthodině hry, kdy pozornost Zadražila vyzkoušel střelou doprostřed zkušený Jan Kopic. Lépe si ve 30. minutě počínal jeho ofenzivní kolega Matěj Vydra, jenž se po rychlé kombinaci řítil z úhlu sám na Zadražila. Hradecký brankář ovšem proti tvrdé ráně někdejšího reprezentanta vytáhl pohotový zákrok. Velkou chuť prosadit se proti svému bývalému zaměstnavateli následně ukázal Vašulín, i jeho pokus ale skvěle zneškodnil jeho někdejší spoluhráč. Po nadstandardním výkonu Zadražila a ofenzivním trápení hostujícího týmu se tak šlo do šaten za bezgólového stavu.

Ten však po změně stran vydržel sotva 10 minut. Petr Kodeš totiž ve vlastním vápně podkopnul Sampsona Dweha a přestože exekutor Šulc na rozdíl od utkání na Julisce nařízenou penaltu neproměnil, z následné dorážky už se český reprezentant nemýlil. Plzeňský náskok málem vydržel jen do 70. minuty, gól po hlavičce Juliše ale kvůli těsnému ofsajdu po zásahu videorozhodčího neplatil.

Závěr duelu už si pak favorit pohlídal a také tentokrát si došel pro tři body. Plzeň tak po více než dvou letech porazila na domácím hřišti Hradec Králové a může se těšit na třetí kolo, v rámci něhož 3. srpna zamíří do Jablonce. Východočeši se pokusí složit reparát o den později proti Mladé Boleslavi.

Více informací k zápasu

Baník Ostrava - FK Jablonec 1:0

28.07.2024 17:00

Góly: 53. Ewerton

Ostrava zdolala ve druhém kole Chance Ligy na domácí půdě Jablonec 1:0. Formu z evropských pohárů si do utkání se Severočechy přenesl Brazilec Ewerton, jenž chvíli po nástupu z lavičky vsítil jediný gól duelu. Kapitán Baníku se tak v posledních dvou zápasech přímo podílel na čtyřech gólech.

Výsledky Ostravanů v nové sezoně byly jako nebe a dudy. Zatímco v lize Baník nestačil na Bohemians, v rámci druhého předkola Konferenční ligy nadělil arménskému Urartu pět branek. Podobně dobře naladění byli před zápasem i fotbalisté Jablonce, kteří porazili Mladou Boleslav. Na výkonech obou týmů to však v úvodu utkání znát nebylo.

Po mdlém začátku mohl ve 23. minutě nebezpečně zakončovat Tomáš Schánělec, skluzem na poslední chvíli ale ušetřil gólmanovi práci Matúš Rusnák. Nejvíce zaneprázdněný byl v prvním dějství vzhledem k důraznému stylu hry sudí Karel Rouček. Ve 40. minutě se znovu zjevil ve vápně Schánělec, pokus o dorážku byl ale hned zblokovaný. Chvíli nato zahrozil z ojedinělé šance Baník. Přetažený centr vrátil Quadri Adediran hlavou na Abdullahiho Tanka, který byl ale okamžitě v obklíčení obránců, a tak první poločas skončil bez branek.

S výměnou stran došlo ke změnám v ostravském útoku. Na trávník se dostal mimo jiné Ewerton, jenž hned v 53. minutě ukázal všem Baníkovcům svou důležitost. Rychlý protiútok s finální přihrávkou Matěje Šína zakončil Brazilec střelou přes gólmana ke vzdálenější šibenici a domácí vedli 1:0. V 65. minutě se měl Jan Hanuš na pozoru při nebezpečné střele Jiřího Bouly zpoza vápna. Z následného rohu hlavičkoval Uchenna Aririerisim, před brankovou čárou ale pohotově zakročil jeden z obránců. Závěr patřil hostům, ze série šancí ovšem nevytěžili jediný gól.

Ostravané tak úspěšně navázali na vysoký triumf z pohárové Evropy. V dalším ligovém utkání se svěřenci trenéra Pavla Hapala představí 4. srpna v Karviné, Jablonec se o den dříve pokusí doma překvapit Viktorii Plzeň.

Více informací k zápasu

FK Mladá Boleslav - 1. FC Slovácko 3:0

28.07.2024 17:00

Góly: 11. Daniel Mareček, 45+1. Daniel Mareček, 46. Daniel Mareček

Mladá Boleslav ve druhém kole Chance Ligy nedala Slovácku šanci, když v herně poměrně vyrovnaném utkání trestala chyby soupeře a předvedla výrazně kvalitnější koncovku. Na trávníku Lokotrans Arény zazářil domácí záložník Daniel Mareček, který vstřelil svůj první ligový hattrick.

Po dvou červených kartách a porážce z Jablonce si Mladá Boleslav spravila chuť v předkole Konferenční ligy proti litevskému Transinvestu (2:0). Posílení výhrou přivítali Středočeši Slovácko, které v úvodním kole Chance Ligy v domácím prostředí vybojovalo překvapivou remízu proti pražské Slavii. Domácím vedle karetních hříšníků scházel také zraněný kapitán Marek Matějovský, a tak musel trenér David Holoubek sestavu výrazně obměnit. Hosté naopak nastoupili v takřka totožném složení jako před týdnem a určité sehranosti chtěli využít už v šesté minutě, kdy střílel k tyči irácký obránce Merchas Doski.

Po chvíli však udeřili domácí, když v 10. minutě po chybě hostující obrany a následné pěkné kombinaci Tomáše Ladry s Vasilem Kušejem vstřelil úvodní gól utkání Daniel Mareček. Slovácko po inkasované brance zvýšilo aktivitu a více drželo míč, domácí zase čekali na protiútoky. Po většinu času se však hrálo ve středu pole a žádné větší šance ani na jedné straně až do 45. minuty k vidění nebyly. V závěru poločasu se ale domácím podařil další rychlý brejk a po centru Dominika Kostky se podruhé v utkání prosadil Mareček.

Naděje Slovácka na vyrovnání či alespoň zkorigování výsledku utnul hned v úvodu druhého poločasu opět skvěle hrající Mareček, který po zmatcích hostující obrany prostřelil z úhlu Milana Heču a zkompletoval tak svůj první hattrick v kariéře. Navíc hned vzápětí mohli opaření hosté inkasovat počtvrté, tentokrát ale Heča své obránce podržel. Domácí poté trochu polevili, nechali Slovácko hrát a to se dostalo k několika střelám, žádná však Matouše Trmala vážněji neohrozila.

Utkání se poté spíše už jen dohrávalo z povinnosti, domácí výsledek kontrolovali a hostující celek už neměl síly s vývojem utkání cokoliv udělat. Mladá Boleslav se tak po nevydařeném utkání v Jablonci ukázala ve výrazně lepším světle a poprvé si v novém ligovém ročníku připisuje do tabulky tři body.

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - Sigma Olomouc 1:1

28.07.2024 14:30

Góly: 37. Benjamin Nyarko - 63. Filip Zorvan (pen.)

Fotbalisté Liberce remizovali ve druhém kole Chance Ligy na vlastním hřišti s Olomoucí 1:1. Smršť šancí Severočechů v prvním dějství vyvrcholila gólem Benjamina Nyarka, jemuž stačilo k otevření střeleckého účtu na severu Čech 92 minut. Po výměně stran ale skóre korigoval z penalty Filip Zorvan a oba týmy tak zůstávají neporažené.

Na domácí ligovou premiéru pod novým ambiciózním majitelem se Liberec naladil nejlepším možným způsobem - v Karviné zvítězil 3:1. Podobně úspěšný vstup do sezony prožila také Olomouc, která triumfovala díky dvěma brankám Jana Klimenta v Budějovicích 2:0. Formu z prvního kola si ovšem k Nise lépe přenesli domácí. Díky výborné orientaci uvnitř šestnáctky v úvodu hned dvakrát zahrozil Nyarko, ke gólovému zakončení ale ghanskému útočníkovi v obou případech scházely centimetry.

Domácí nepolevovali a ve 37. minutě byli odměněni. Centr na zadní tyč v podání Ahmada Ghaliho nekompromisně uklidil hlavou aktivní Nyarko. Z pohledu domácích mohlo být ještě veseleji, po náramné průnikovce Michala Hlavatého se totiž prosadil Ghali, jemuž však překazil radost ofsajdový praporek. Před odchodem do kabin podruhé v sezoně střihnul nůžkami Kliment, výstavní gól z budějovického stadionu však nenapodobil.

Po výměně stran ale 30letý útočník přeci jen měl prsty ve vyrovnávací brance, když rychlou reakcí v šestnáctce soupeře vybojoval penaltu. Tu s přehledem proměnil Zorvan a Hugo Jan Bačkovský tak poprvé proti Olomouci kapituloval až ve třetím zápase. Poměry na trávníku se v následujících minutách vyvážily, fanoušci na stadionu U Nisy již ale nebyly svědky velkého množství šancí. Ta největší přišla v samotném závěru. V 92. minutě zahodil obrovskou příležitost liberecký kapitán Dominik Plechatý, který tvrdým volejem orazítkoval tyč.

Liberec tak navzdory herní převaze nenavázal na výhru z Karviné, sympatický výkon pod trenérem Radoslavem Kováčem stačil jen na remízu. Olomouc nedokázala zopakovat sedm let starý bezchybný vstup do sezony, stejně jako Severočeši ale zůstává v nové sezoně bez přemožitele.

Více informací k zápasu

Slavia Praha - Dynamo České Budějovice 4:0

27.07.2024 20:00

Góly: 2. David Douděra, 9. Daniel Fila, 66. Filip Prebsl, 83. Conrad Wallem

Slavia v Edenu odčinila matný výkon z Uherského Hradiště a ve 2. kole Chance Ligy přehrála České Budějovice 4:0. Sešívaní doma Dynamo zdolali počtrnácté v řadě. Druhou ligovou brankou v červenobílém dresu na sebe upozornil útočník Daniel Fila. Brankář Antonín Kinský udržel druhé čisté konto v sezoně.

Slavia v úvodu soutěže ztratila body se Slováckem, na jehož stadionu předvedla nevýrazný výkon. Trenér Jindřich Trpišovský se proto rozhodl osvěžit sestavu, proti Dynamu tak v útoku nastoupil přípravou prověřený Fila. Podporu z křídla mu měl poskytovat jeden z nejlepších střelců uplynulého Eura Ivan Schranz. Ani na lavičce se tentokrát neobjevil zraněný forvard Mojmír Chytil. Provedené změny se sešívaným vyplatily hned zkraje druhé minuty, kdy Fila podržel balon a dovolil spoluhráčům rozehrát jej do strany. Tam číhal David Douděra, který nikým nebráněn zamířil překvapivě k bližší tyči soupeřovy brány a otevřel skóre zápasu.

Domácí ani po úvodní trefě nepolevili a nadále na Českobudějovické tlačili. O druhý gól se tak o pár chvil později postaral sám hrotový útočník Slavie. Ten se odpoutal od svého osobního strážce, převzal pas z levé strany od El Hadjiho Malicka Dioufa a z malého vápna propálil Martina Janáčka. Také v dalších akcích vynikali především sešívaní. Lukáše Provoda však nejprve v 16. minutě vychytal gólman Dynama a pár momentů nato zachránila hosty po teči jednoho z obránců branková konstrukce. V zajímavé šanci neuspěl ani Schranz. Jihočeši se k útočným výpadům odhodlali zřídkakdy, znovu tak mohli udeřit domácí. Jejich třetí gól byl ale po zásahu videorozhodčího kvůli ofsajdu odvolán. V závěru první půle musel naopak ještě zakročit Kinský proti střele Samuela Šiguta.

Slávisté se za navýšením rozdílu ve skóre hnali i po přestávce, v první velké šanci druhého dějství ale Fila z bezprostřední blízkosti minul odkrytou bránu. Provod pro změnu poslal míč do boční sítě. Zhruba po hodině hry zvýšily České Budějovice svou aktivitu, veškerou snahu ale zmařil chybující Janáček. Tomu dvakrát vypadl balon z rukavic, a Filipu Prebslovi tak stačilo k zápisu do statistik zamířit do prázdné brány. Po něm se ještě v 83. minutě, krátce po příchodu na hřiště, hlavou prosadil Conrad Wallem. Slavia si tak připsala pohodlnou výhru 4:0.

O další tři body budou sešívaní usilovat v pátek 2. srpna, kdy zavítají do Liberce. Dynamo přivítá doma o dva dny později Pardubice.

Více informací k zápasu

FK Pardubice - MFK Karviná 0:1

27.07.2024 17:00

Góly: 15. Amar Memić

Karviná ve druhém kole Chance Ligy úspěšně zvládla utkání na hřišti Pardubic, když jí tři body vystřelil bosenský záložník Amar Memič. Svěřenci trenéra Martina Hyského byli po celý zápas lepším týmem a zaslouženě si odvážejí tři body, pro 48letého trenéra premiérové v české nejvyšší soutěži.

Od obou týmů se opět očekává spíše boj o záchranu, a přestože v úvodním ligovém kole proti favorizovaným soupeřům předvedly sympatické výkony, byly před vzájemným soubojem bez bodu. Aktivněji do utkání vstoupili Karvinští, kteří lépe kombinovali a domácí drželi na jejich polovině.

První gólová šance přišla v 10. minutě, karvinského Giannis-Fivose Botose ale pohotovým zákrokem vychytal Viktor Budinský. Hosté byli lepší i nadále a do zaslouženého vedení je v 15. minutě poslal střelou k tyči Bosňan Amar Memič. Domácí se po inkasované brance snažili tlačit více dopředu, ale vinou nepřesností jejich akce končily často hned v zárodku.

První nebezpečná akce domácích přišla ze standardní situace, když Milana Knoblocha v brance hostů z přímého kopu protáhl Michal Surzyn. Pardubičtí se i nadále snažili být více aktivní, ale k žádnému vážnějšímu ohrožení branky Karviné to nevedlo, a tak spokojenější do kabin mířili svěřenci trenéra Martina Hyského.

Pardubice do druhého poločasu nastoupily se změnami v sestavě i rozestavení, do první velké šance se ale opět dostali Karvinští, když Samkovu střelu na brankové čáře zastavil domácí obránce. Druhý poločas příliš fotbalové krásy nenabídl, hrálo se hlavně ve středu pole a na obou stranách převládala bojovnost.

Pardubice se ještě pokusily o závěrečný tlak, ale Knoblochovu branku již vážněji neohrozily, naopak ještě mohly inkasovat z kopačky Andriji Ražnatoviče. Karviná si tak domů odvezla tři body.

Více informací k zápasu

FK Teplice - Sparta Praha 1:4

27.07.2024 17:00

Góly: 60. Jaroslav Harušťák - 47. Martin Vitík, 61. Lukáš Haraslín, 90+1. Victor Olatunji, 90+5. Ermal Krasniqi

Třetí zápas, třetí výhra. Taková je bilance pražské Sparty v nové sezoně po vítězství 4:1 ve 2. kole Chance Ligy na hřišti Teplic. Sparťané tak na neoblíbených Stínadlech triumfovali po dvou předchozích remízách a teprve podeváté z 29 ligových utkání, což je jejich nejhorší venkovní bilance v lize. Navnadili se tak na úterní domácí odvetu 2. předkola Ligy mistrů s Shamrockem Rovers.

Sparťané nastoupili poprvé v nové sezoně v nejsilnější útočné trojici Veljko Birmančevič - Jan Kuchta - Lukáš Haraslín. Vedle Haraslína se poprvé v sezoně představili v základní sestavě i Asger Sörensen a Martin Suchomel. Protějšek Larse Friise Zdenko Frťala udělal proti úvodnímu ligovému zápasu v Hradci Králové jedinou změnu, indisponovaného Filipa Havelku nahradil Pavel Svatek.

V první dvacetiminutovce byl nejaktivnějším hráčem utkání senegalský útočník Teplic Abdallah Gning, dvakrát však mířil mimo, další jeho střelu zneškodnil brankář Sparty Peter Vindahl.

Sparta poprvé zahrozila až ve 36. minutě, kdy si vyměnil Kuchta vyměnil míč s Qazimem Lacim a prvně jmenovaný hráč trefil břevno. Hned vzápětí přihrál Haraslín míč do pokutového území volnému Lacimu, jeho střelu k levé tyči však výborným zákrokem vyrazil gólman Teplic Richard Ludha.

V závěru poločasu mohl otevřít skóre teplický Svatek, který dostal ideální míč na hranici pokutového území od Josefa Švandy, mířil však jen doprostřed brány, kde stál připravený Vindahl.

Po neúrodné první půli se hned v úvodu té druhé radovali sparťané. Hlavičku Jaroslava Zeleného po rohovém kopu sice na brankové čáře tělem zastavil záložník Michal Bílek, ve snaze o odkop však nastřelil Martina Vitíka a od nohy stopera Sparty se dostal míč do sítě.

Do druhé půle nastoupil v dresu Sparty vůbec poprvé v sezoně ekvádorský pravý obránce Angelo Preciado, který v 53. minutě přesprintoval dva hráče Teplic, předložil míč Birmančevičovi, jeho střelu ze 12 metrů ale reflexivním zákrokem vyrazil Ludha.

Těsně před hodinou hry Teplice vyrovnaly. Bílkův centr hlavičkou přizvedl na zadní tyč střídající Mohamed Jásir, Jaroslav Harušťák předběhl Preciada a uklidil míč do sítě. Připsal si tak svůj první ligový gól. Prakticky hned po rozehrání ale Sparta opět získala vedení zpět. Jehoru Cykalovi se nepovedlo hlavičkou odvrátit míč, Kuchta patičkou uvolnil na levé straně Haraslína, který svým tradičním obstřelem na zadní tyč překonal Ludhu.

V 91. minutě pak Preciado na vlastní polovině obral o míč Švandu, nasprintoval až do pokutového území a střídající Victor Olatunji přidal do prázdné brány třetí sparťanský gól. V 95. minutě pak uzavřel skóre zápasu další střídající hráč Sparty Ermal Krasniqi, jehož střelu zpoza velkého vápna si srazil do brány obránce Cykalo. Pro Krasniqiho to byl první gól v dresu Sparty.

Obhájce titulu tak po zápase s Pardubicemi vyhrál i druhý ligový duel a naladil se na úterní odvetu s Shamrockem Rovers v Lize mistrů. První zápas v Dublinu Sparta vyhrála 2:0.

Více informací k zápasu

Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 1:0

27.07.2024 14:30

Góly: 66. Dominik Hašek

Na druhý pokus se při návratu mezi českou elitu dočkala Dukla premiérového vítězství. Svěřenci trenéra Petra Rady ovládli divoké malé pražské derby s Bohemians, které nabídlo dvě červené karty, i díky bizarní brance 1:0.

Bohemians se v prvním kole povedlo zvítězit, na což chtěli navázat v malém pražském derby proti Dukle, která naopak vyšla při svém návratu mezi elitu bodově naprázdno. Zápas začal ve slušném tempu, které se ale vinou častých přerušení postupně vytratilo. Nejdelší přerušení nastalo v moment, kdy šel hlavní rozhodčí přezkoumat video. Možnosti vyloučení se nejprve bál kapitán Bohemians Lukáš Hůlka, ale po kontrole se ukázalo, že se ve skutečnosti zkoumal zákrok domácího útočníka Lukáše Matějky. Výsledek byl jasný, Matějka viděl ve 23. minutě za faul na Matěje Hybše červenou kartu.

Od té doby začalo obléhání domácí branky, ale Bohemians si dlouho nedokázali vytvořit nic kloudného. Naopak Dukla hrozila z protiútoků. Byli to však hosté, kterým patřil konec první poloviny. Kolem pokutového území Dukly i v něm bylo k vidění několik závarů, ale domácí hráči obětavě padali do střel, a tak první poločas branku nepřinesl.

Jen pár minut po začátku druhé poloviny se Klokanům začal zápas komplikovat. Martin Dostál nakopl po vlastní standardní situaci odražený míč jen do Murise Mešanoviče, jemuž se balón odrazil příhodně do běhu, a tak ho Dostál i za cenu červené karty srazil k zemi.

I když se Dukla poté dostala do laufu a měla více ze hry, byli to hosté, kteří se dočkali prvního gólu. Branku Jana Kovaříka ale odvolal videorozhodčí kvůli ofsajdu. Poločas hrůzy Bohemians pokračoval v 66. minutě, kdy brankář Michal Reichel udělal obří hrubku, která vedla k první brance zápasu. Více už toho přítomní na Julisce neviděli, a tak si Dukla připsala při návratu mezi českou elitu připsala vedle vyhraného derby i premiérové tři body.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
2
2
0
0
6 : 2
6
2
Viktoria Plzeň
2
2
0
0
4 : 1
6
3
Slavia Praha
2
1
1
0
4 : 0
4
4
Slovan Liberec
2
1
1
0
4 : 2
4
5
Sigma Olomouc
2
1
1
0
3 : 1
4
6
FK Mladá Boleslav
2
1
0
1
3 : 2
3
7
FK Jablonec
2
1
0
1
2 : 1
3
8
Bohemians Praha 1905
2
1
0
1
2 : 2
3
Baník Ostrava
2
1
0
1
2 : 2
3
10
FC Hradec Králové
2
1
0
1
1 : 1
3
11
Dukla Praha
2
1
0
1
2 : 3
3
MFK Karviná
2
1
0
1
2 : 3
3
13
1. FC Slovácko
2
0
1
1
0 : 3
1
14
FK Pardubice
2
0
0
2
1 : 3
0
15
FK Teplice
2
0
0
2
1 : 5
0
16
Dynamo České Budějovice
2
0
0
2
0 : 6
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (190)

Přidat komentář
$dolar$

Rada

Reagovat
John Obi Mikel

Dukla

Reagovat
Salfovic

Zcela zaslouženě tři body

Reagovat
zelda

Reagovat
Pablos

Už hrajou ten střed tabulky

Reagovat
KingMaster13

Tak oni musí nahonit body teď dokud mají tu nováčkovskou euforii, na jaře už poletí jen a jen dolů Nicméně ty Budějovice pod sebou udrží a to je pro ně zásadní.

Reagovat
Witcher

Dukla Rada

Reagovat
oli9

Klokan zvíře zkurvene

Reagovat
zelda

Reagovat
monty25

Teplice loni po dvou kolech 6 bodů, letos nula. Možná to bude tím, že loni jsem na těch zápasech byl...

Reagovat
John Obi Mikel

A ještě nedáváš při koukání pozor

Reagovat
monty25

Já sa polepším...

Reagovat
KingMaster13

Letos byl těžký los. Hradec bude vysoko a Sparta je kandidát na titul. Budete zase v prostřední skupině, o to bych se nebál

Reagovat
monty25

Loni byla doma Plzeň a venku Bohemka, takže vlastně dva pohároví účastníci. Tam se taky rozhodně nečekalo 6 bodů.

Reagovat
KingMaster13

To je pravda Ale zase v Hradci jste vyhrát mohli, to byla smůla

Reagovat
M0rb1D4S

Musím říct, že pod Hyským je ten fotbal fakt super. Proti Liberci super, sice bez bodu a dneska zase tuna neproměněných šancí, ale naštěstí výhra.

Reagovat
Salfovic

Podle statistik jste Pardubice jasně přehráli

Reagovat
Kily

v tomhle případě statistiky potvrzují to, co se dělo na hřišti

Reagovat
Kily

jen tedy nepotvrzují počet lidí, k číslu 2136 se někdo musel dostat tím, že zdvojnásobil počet lidí na stadionu (včetně hráčů, členů realizačního týmu a rozhodčích)

Reagovat
John Obi Mikel

Počítali i Tribunu Gauč

Reagovat
Kily

ta měla jako jediná účast přes 30%, jelikož tam chodí jenom sponzoři a rodinní příslušníci zaměstnanců, kteří to mají zdarma

Reagovat
Salfovic

Cena lístků a permic zůstala stejná ?

Reagovat
Kily

udělala se akce pro ty, kteří permici měli a ušetřili by na obnovení. Já měl loni doprostřed za těch prokletých 5900 a letos avizovali 4200, jen mi vedle sedící kamarád říkal, že mu naskočila cena 4500. Pro nové nevím, za kolik to měli, každopádně znám třicet lidí, kteří permici měli a na letošek si ji koupili jen dva

zavedl se tedy i mystery box a permanentkáři dostali i něco navíc:

https://fkpardubice.cz/article/2445-Mystery-box-darek-pro-majitele-permanentek

loni jsem vyzvedával pět permic, ke každé dostal jako dárek kelímek v hodnotě 50 korun a dál nic, i majitelé efkaret dostali malou šálu a poukázku do fanshopu za 100 korun, po téhle stránce rapidní zlepšení, ale vlastně to nikoho neoslovilo

ceny lístků podle potřeby - doprostřed naproti kameře za 400, za bránu 150 a hlavní tribuna s rautem šla na 2090...

Reagovat
Salfovic

Koukám, že nějvětší šance na obsah toho boxu je loňský dres

Reagovat
Kily

a za trest pro všechny trénink s prvním týmem, tam to zavání zraněním(i)

Reagovat
Tlustej Pedro

Tak to je peklo, ale jestli teda stojí vstupenka 400, na fotbalové Pardubice 400 , tak se nedivím, ale zas za brankou 150, to není už tak hrozné. Každopádně, ale kdyby dali 100-200 korun, tak na tom vydělají všichni...

Reagovat
Kily

to je všeobecný názor a výjimku tvoří ti, kteří o tom rozhodují, loni se navyšoval rozpočet z 86 milionů na 100 a jelikož na jaře 2023 fanoušci chodili, tak se rozhodlo o zvýšení vstupného, jelikož lidi přece budou chodit i tak. Nikdo nebral ohled na to, že se oslabil kádr, nebo že se dvacet kilometrů severněji otevře mnohem hezčí stadion s levnějším vstupným a vyloženě se tam vyženou neutrální fanoušci, kteří prostě chtěli vidět první ligu. Ve východočeském regionu se nehrála dlouhodobě a HK to dneska válcuje, z našeho pohledu je to srovnání směrné, trapné, ostudné. A HK má rázem rozpočet 180 milionů na sezonu a to ještě jednají o příchodu strategického partnera, který přinese další peníze

Reagovat
M0rb1D4S

Tak tam byly 2 situace, kdy Botos sám před brankářem napálil Budínského, Samkovi hráč vyrazil střelu z branky a Ražnatovič prakticky před prázdnou bránou nastřelil tyčku

Reagovat
Kily

nemával tam pomezní u Ražnatoviče ofsajd?

Reagovat
Figi

Jj byl to ofsajd. Gol by neplatil.

Reagovat
Salfovic

Neměl Kairinen chybět daleko delší dobu ?

Reagovat
PBLead

Měl, původně se spekulovalo, že naskočí až v říjnu/listopadu.

Reagovat
Nieuwendyk

Ty Teplice snad už konečně půjdou dolů i s tím magorem Frťalou, kterej si neustále vymýšlí a vůbec nechápu, proč se zákroky na Preciada a Haraslina nepískaly. Teplice hnus

Reagovat
Luka3enko

a slapak na sorensena

Reagovat
esmuellert

Reagovat
Transfermarkt

Také mi u TV přišlo, že sudí má instrukce nadržovat Teplicím. Zákulisní boje se zřejmě už rozjíždí. Zřejmě klasická slávistická jízdenka

Reagovat
hrundy

Reagovat
r.mrazik

dneska teda Krasniqi zahral fakt skvele

Reagovat
iamek

Má neuvěřitelnou techniku a přehled.

Reagovat
Luka3enko

Mít ho Trpiš, tak z něj udělá dělo

Reagovat
dantetomas

Alebo beka

Reagovat
Kryptos_

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
icemike

Reagovat
8lampard8

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Cotton

Reagovat
Tlustej Pedro

Reagovat
Transfermarkt

Reagovat
r.mrazik

prvni zapas se mu nepovedl,kdy nedal ty sance,ale dneska byl za tu chvili fakt vyborny

Reagovat
ACSeRw!n

i ten prvni zapas hral dobre, jen to proste vzal na sebe, coz je normalni v prvnim zapase

Reagovat
raduinho

Rada je lampasák a Sparta komunistickej klejb.

Reagovat
John Obi Mikel

Dneska to bylo dobrý. Nemám větších výtek. Sice slabší soupeř, ale snad nás to nastartuje.

Reagovat
Transfermarkt

Snad jen ten Chorý. Dnes byl Fila minimálně o třídu lepší. Nějak mi do té Slavie nepasuje a Adolf si mne ruce

Reagovat
Nuno čomes

Coutinho ti to vysvětli.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Losinho

Kromě gólu byl Fila tragickej.

Reagovat
Coutinho10

povinnost splněna

Reagovat
ACSeRw!n

prej Chory dostal bidu a stale neni obliben?

Reagovat
Losinho

Na stadionu to tak žhavý nebylo.

Reagovat
ACSeRw!n

takze klasicky nafouknuto v mediich

Reagovat
KingMaster13

Skandovalo se Zkurvená Plzeň jakožto taková provokace na něj A pár jedinců na něj pískalo, sice to šlo slyšet ale to fakt bylo pár lidí.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Transfermarkt

Myslím, že Coutinho mezi nima nebyl

Reagovat
Mass
Reagovat
KingMaster13

Jo Simon byl zabiják. Toho jsem miloval Nejlepší byl nějakej jeho rozhovor. Hej kámo ty vole my jeden tým atd

Reagovat
KingMaster13

Dneska to byl náš nejlehčí zápas v sezoně ačkoliv ještě třeba přijde někdo slabší v Mol cupu ale výkon ok

Reagovat
Y.Cabaye

No, Pardubice mě definitivně přesvědčili, že nemá smysl jim letos asi v čemkoliv věřit.

Reagovat
John Obi Mikel

Za týden další klíčové utkání v Budějicích

Reagovat
KingMaster13

Tam musí no

Reagovat
Coutinho10

gól z první střely dost pomohl a to je ono, co nám vyhovuje, že když dáme rychle jeden nebo dva góly, tak je to v poho, ale budou a byly zápasy, kdy to tak nebylo a tam se ukáže, jestli dokážeme i tam to za 3 body uhrávat a to bude klíč, protože rival třeba ztratí max. 2-3 za půl sezónu, takže i my se musíme tomu vyvarovat, což na Slovácku se nepovedlo, teď teda jo, ale soupeř to byl lehkej, takže bych to nepřeceňoval...povinnost splněná

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
dantetomas

Pozeram hajlajty z O2 na yt a stale mi nejde do hlavy, preco musia (a robili to aj v Dohranu) davat skoro po kazdom gole v prestrihu reakciu hracov ci trenerov na danu situaciu. To nemozu nechat zostrih zapasov v jednom kuse a potom hodnotenia zucastnenych na konci? Zaujimalo by ma, ako to vidia ostatni a ci som fakt jediny, komu to vadi

Reagovat
Coutinho10

hele, jak kdy....ale třeba, pokud chceš klasickej highlight zápasů bez rozhovorů, tak koukej na YT isportu, tam to tak je nebo aspoň jsem to viděl u Slavie

YT isportu: https://www.youtube.com/@deniksport159/videos

highlight Slavie: https://www.youtube.com/watch?v=y2LftSgMvRI

Reagovat
ratusek

Jsem zvědav, jak to bude s Chorým dále. Protože aby na vlastního hráče bučeli a pískali jejich fanoušci, to není jednoduché pro žádného hráče. Bylo by vtipné, kdyby to nedal a v zimě někam odešel

Ale jo, tu ságu a bučení fans si přeji, protože ten nesmyslný přestup se neměl vůbec uskutečnit a obhajovat to může jen Coutinho aspol

Reagovat
Bakary3

souhlas s tím druhým odstavcem, když musí za každou cenu dělat tak nesmyslný a kontroverzní přestupy a přivádět takový srace, který dle jejích slov by snad ani neměli pasovat do morálního profilu hodnot Slavie...

Tak dobře jim tak, ať se proberou, co dělají za kokotiny

Reagovat
ratusek

zvlášť když bude řádit Fila

Reagovat
Miguel19

S tím bych nepočítal. Je to hráč za 75 mega s platem mega. Toho se Slavia těžko zbaví...

Navíc stačí, aby dal v důležitém zápase gól a bude klasicky zapomenuto...

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
ratusek

pravda

Reagovat
Coutinho10

je potřeba, aby to bylo co nejdřív a měl klidnější soustředění jenom na fotbal a pak i ten přínos bude ještě větší než do teď a hejtrům zavře hubu

Reagovat
Nuno čomes

A co na to Chytil?

Reagovat
Coutinho10

klidně můžou hrát spolu...Chytil zatím není v topu, proti Slovácku měl jednu individuální akci, ale jinak ještě potřebuje čas a jestli teď měl nějaký drobný zranění, tak se jenom potvrzuje, že je potřeba mít víc kvalitních hráčů

Reagovat
Cotton

Reagovat
Losinho

Bučelo tam pár troubů z kotle.

Reagovat
Miguel19

Taky mi to při hře neprislo tak hrozny.

Reagovat
John Obi Mikel

Já si všiml akorát, že když přišel, tak v reakci spustili hate-pokřik na Plzeň

Reagovat
KingMaster13

To se jelo i před děkovačkou myslím. Tenhle pokřik tam zazněl několikrát ale to je asi tak jediné co jsem zaznamenal. Občas bylo dost těžké zaznamenat jestli se píská na Chorýho nebo rozhodčího co třeba neodpískal faul

Reagovat
John Obi Mikel

Hlavně tam furt jel pokřik na počasí

Reagovat
KingMaster13

To mě pobavilo

Reagovat
Coutinho10

jj a proti Spartě, ale to je spíš takový obecný....proti Chorýmu osobně tam nic zásadního nebylo a zopakoval bych, že to bylo pár lidí a některý se chytili, ale ne, co by se nějak výrazně rozjíždělo třeba od speakerů atd.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Coutinho10

tak tak...o nic organizovanýho nešlo a když se něco skandovalo, tak obecný nadávky proti Plzni, kde hrál a proti Spartě, které fandil, ale ne nic proti němu osobně

Reagovat
KingMaster13

Pár jedinců, nebylo to nijak pronikavé, nebo alespoň mě to nepřišlo

Reagovat
Coutinho10

přesně tak

Reagovat
Coutinho10

hele, šlo fakt o pár lidí, nic, co by třeba speakeři na TS organizovali...prostě pár lidí začlo pískat, další se chytli, ale určitě ne všichni ze severu, spíš nějaká drobná část a na zbytku stadiónu to nikdo nepodporoval, nepřidával se, takže nešlo o nic organizovanýho, to i TS vlastně prezentovala při příchodu Chorýho, že ho nebudou hejtit, ale ani vyvolávat, prostě ho budou brát neutrálně....takže fakt šlo jenom o pár lidí a nešlo tedy o nic velkýho a když se něco skandovalo, tak obecný nadávky proti Plzni, kde hrál a proti Spartě, které fandil, ale ne nic proti němu osobně, takže bych to nijak nezveličoval

naopak, když měl třeba nějaký dobrý sklepnutí, rozehrávku do stran, vyhraný souboj či se hnal do pokusu o zakončení, tak jsme se ho snažili na východě podpořit potleskem do pozitivna (obzvlášť já) a nebrat ohled na to, jestli jde o toho nebo tamtoho hráče

věřím, že postupem zápasů bude hrát víc a víc minut a i konečně nějaký ten gól po jeho větším přičiněním padne....u gólu Wallema tam na sebe dobře navázal protihráče a Wallem tam vyplaval skoro sám, takže svůj přínos má a bude mít a je jenom otázka času, kdy to bude ještě víc do očí bijící a budou to muset uznat i lidi, kteří jsou proti němu

Reagovat
Me2win

ty jsi chudinka ubohá.

Reagovat
ratusek

Díky. Od tebe to potěší

Reagovat
Nuno čomes

Jako Chorý bych s privřením oči pochopil, i když Fila, Chytil, takže vlastně ani se zavrenyma očima Ale koupi Staňka nepochopím, pokud Kinský je opravdu tak skvělý, mohli ušetřit peníze a ještě získat raketu z přestupu Kinského

Reagovat
Uwe háže buly

Jenže takových talentu bylo, jako je Kinský a pak nezvládli přechod do ligy.. ve Slavii snad dva, jeden Slovák a druhý byl Markovič.

Reagovat
Luka3enko

Houby ten Kinský je jinde, za ty dva co píšeš nabízel Ajax 2 miliony eur když neměl nic odchytané? Kinský je jeden z mála českých golmanu co bude mít na top fotbal. Jen ho Slavia nesmí brzdit a to tím že bude čekat na šílenou nabídku, nebo si ho nechávat jako dvojku.

Reagovat
Uwe háže buly

Jo, tak já jiného i závidím, tamto dva nebyli tak talentovaní, ale zas Kinského koupili relativně nedávno ne? To není odchovanec nebo?

Reagovat
Mass

Z 18k diváků bučelo a pískalo 200? No každý má právo na svůj názor, ale zbytečný to nafukovat ve stylu českých žurnalistů, aby měl clickbait.

Reagovat
Tomko7

Karviná hraje solidní fotbal, škoda toho zápasu s Libercem

Reagovat
$dolar$

Budejovice bez treneru

Reagovat
Coutinho10

tak to přišlo asi ještě rychleji než jsme čekali

Reagovat
$dolar$

Franz na scenu a Horvath k nemu. Ideal.

Reagovat
Coutinho10

v lize Franz chybí to jo

a Horvi se mi líbí na Radiožurnálu v Desítce Pavla Horvátha, takže o to bych nerad přišel

Reagovat
dinss

Alespoň mu tam přijde výplata.

Reagovat
KingMaster13

Ten až na jaře. Když ho povoláš takto brzo tak to nefunguje.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
KingMaster13

To jsou šašci Před nima zápas s Pardubicema který mají solidní šanci vyhrát a ty to takhle rozbiješ

Reagovat
Nuno čomes

Ti ligoví gólmani jsou rok od roku stále větší bizár

Reagovat
KingMaster13

Boleslav na ně měla vždy čuch

Reagovat
Nuno čomes

U Olomouc poslední dobou ne?

Reagovat
Nuno čomes

I

Reagovat
exse

Takovej Kozlovskej zápas. Byli jsme lepší, měli více šancí, ale ve finále jsme klidně mohli prohrát. Absolutně nechápu stáhnutí Nyarka a nekonečné dávání šanci Letenayovi. Stejně tak Mikula ukázal, že na tenhle Slovan prostě nemá.

Reagovat
Franta Jetel

Na Slovanu 3640 diváků Ten přístup k fotbalu se v Liberci nezmění za měsíc ani za x let... Město je naprosto mrtvý, člověk si i na slavnostech v Hrádku připadá proti tomu jak v metropoli. Projekty na papíře, ty rozestavený, výhledově nedodělaný, smažky a uka kam se podíváš. Zoufalý obraz kdysi Paříže severu.

Reagovat
vestinustarychdubu

Já teda nechci říct, že je město dokonalý, ale za mě prostě výkop o prázdninách, za krásnýho počasí, ve 14:30 o víkendu, je k pláči. Osobně raději strávím ten čas někde venku, na výletě (nehledě na lidi s rodinou), než jít dřepět na fotbal. A očividně nejsem jedinej.

Reagovat
ACSeRw!n

co to tady zkousis ? vis, ze ses na webu o fotbale ??

Reagovat
vestinustarychdubu

A? Ne vsichni si organizuji zivot podle toho, v kolik je fotbal

Reagovat
iamek

Reagovat
Miguel19

A pak zase bude deštivé počasí a zima, takže zase nic..

Zasraný počas.

Reagovat
iamek

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mass

Reagovat
delfin

Reagovat
mistr129

Reagovat
Cotton

Reagovat
icemike

Fotbal do haly!

Reagovat
PavlíčeQ

v lete je na fotbal moc hezky, v zime zase moc hnusne

Reagovat
ratusek

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
pingla

Reagovat
Mass

Reagovat
delfin

Reagovat
Cotton

Reagovat
Freedo

Reagovat
Uwe háže buly

Tak jako ideál je asi 16:00, dát si tam malinký gáblík, čtyři piva a můžeš jít pak ještě posedět a dát si třeba někde koleno či žebra a stihneš ještě vytravit pro vyjezdaky asi taky fajn.

Reagovat
lajka30

Na Gambrinus ligu bych nešel ani zadarmo. Až zúží ligu můžeme se začít bavit.

Reagovat
dinss

Tak to už pár let na fotbal chodit můžeš.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Jordi Alba

A odkdy je je tohle číslo na Slovan málo?

Reagovat
oli9

Měli by se vysrat na billboardy, Twitter a raději ty peníze investovat například na to že dovezou 10 000 lidí na konparz z Indonésie, vyjde to líp

Reagovat
PavlíčeQ

zklamani, takovy zapas jsme prohrat nemeli, jsme lopaty

Reagovat
Puskas

Co to tam bylo za trumpetistu, to máte běžně?

Reagovat
PavlíčeQ

jestli bezne nevim ale asi jde o nejakou nahradu za rehtacku

Reagovat
Puskas

Mně se to líbilo, takové netradiční, ale fajn.

Reagovat
icemike

Trumpetista v hledišti, trubka s píšťalkou na hřišti...

Reagovat
Kepy_FCB

Kozlovna Peltonec

Reagovat
ratusek

3 body Hapal na hrad

Reagovat
Hurrikane

Jazda na titul, BP!

Reagovat
Salfovic

Teda kvalita streamů na betanu je šílená, to je o řád horší než na tipáči. A ještě je to nevím proč bez komentáře.

Reagovat
monty25

Souhlas, 2. liga na Tipsportu má lepší streamy než 1. liga na Betanu.

Reagovat
Salfovic

Aspoň nějaké pozitivum, kdybyste náhodou sestoupili

Reagovat
monty25

Já mám oblíbený klub i ve 2. lize, jestli sis náhodou nevšimnul.

Reagovat
Salfovic

Já vím, Schalke.

Reagovat
monty25

Tak dva kluby

Reagovat
ratusek

Co to dnes bylo s tou Líšní?

Reagovat
monty25

Už jsem psal pod preview, že Viktorka tím průběhem napodobila Teplice.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Puskas

Jinak Uchena výborný.

Reagovat
ratusek

hecíř.

Lischka se snad do základu už nedostane. Dnešní stopeři, ať spolu hrají pořád

Reagovat
Puskas

líbili se mi, Chaluš sice ze dva kiksy, ale líbili

Reagovat
icemike

Vždyť dal krásné břevno

Reagovat
$dolar$

No, to bylo trápení teda.

Nadruhou stranu loni na začátku to bylo stejny a k tomu jsme ztráceli body. Tak aspoň, že body jsou.

Reagovat
poz3n

Ten Kabongo bude sakra chybět. Dneska skoro bez nápadu.

Reagovat
$dolar$

Hlavně bez pohybu, hrozně pomaly.

Reagovat
poz3n

Souhlas

Reagovat
Miguel19

Hroznej fotbal.

Na to, že ta základní sestava je totožná, bych čekal lepší výkony. Ale to by se muselo změnit rozestavění. Ta formace na 3 stopery je k zblití.

Reagovat
STR

Co ten ofsajd byl ? Tohle bude opravdu i tom kdy to video zastavují.

Jj ak zápas Olomouc Liberec docela koukatelny oba týmy chtěly hrát po zemi a dokonce si i několikrát nahrály 6x po sobě dopředu.

Reagovat
Witcher

Mareček Zajíc

Reagovat
Lojd

Neni ten Zadrazil tak nejak jako dost dobrej? Nebyla by to pripadne slusna nahrada za Vindahla?

Reagovat
djiros

Co ten Oscar do Galatasaraye? Střed bude pak Přebal - Zafeiris nebo jak?

Reagovat
Greny

U Oscara je na čase se posunout, pokud nechce hrát v Česku do konce kariéry.. pro Slavii by to byla ale kurva velká ztrata

Reagovat
ACSeRw!n

pry pozadal o prestup

Reagovat
Greny

Jsem zvědav co na to Tvrdík... Olayinku zatím zakrikl pak říkal že nikdo ze základu neodejde a teď asi máš hráče co pro Slavii za ty cca 4 roky odvedl dost, je ve věku kdy je čas odejít a chce ho Sevilla a Galatasaray..

Blbe mu budeš říkat zůstaň... Jediný co tak za něj musi zkusit vyjednat ranec aby mohl říkat že je to nabídka co se neodmita

Reagovat
djiros

Odehraje předkola a půjde, možná už teď jak vyletí proti Belgičanům. Peníze jsou potřeba na různé Choré, Zimy a další nesmyslné nákupy...

Reagovat
ratusek

Reagovat
Transfermarkt

Víceméně souhlas

Reagovat
Me2win

Peněz je dost i tak.

Reagovat
naheCZ

Oscar si jednoznačně přestup dál zaslouží a byla by blbost mu v tom bránit, jakkoliv je třeba naprosto klíčovej hráč. I on osobně má nejvyšší čas na to ten krok dál udělat. Bude hrozně chybět, ale s tím, že dost možná odejde, se muselo počítat.

Reagovat
John Obi Mikel

Očividně nepočítalo, když se s lehkou hlavou pustili Červ s Valentou do Plzně

Reagovat
naheCZ

Jako jestli se nijak nepočítám s tím, že jeden z nejlepších hráčů ligy by mohl přestoupit, tak nerozumím už fakt ničemu

Reagovat
KingMaster13

Taky si myslím, že odejde bohužel ale zkusí vyšponovat cenu (ať je Tvrdík jaký chce tak tohle mu vždy šlo). Jo sice vydal prohlášení ale co jsem si u něj všiml tak on to udělá vždycky před tím, než ten přestup se opravdu provede

Reagovat
Losinho

Prej ne.

Reagovat
Mikyruv Knir

Tak pokud by nekdo aspon dorovnal ty prachy co ma na TM tak klidne.

Reagovat
Coutinho10

pouze spekulace a neověřená informace

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele