Chance Liga - souhrn 12. kola: Slavia si upevnila vedení

19.10., 15:34, aktualizováno 20.10., 20:25
Komentáře a souhrny
Momentka z utkání Jablonec - Slavia (© SK Slavia Praha)

Hráči Slavie v české nejvyšší soutěži zvítězili v Jablonci. Vršovičtí nadále zůstávají jediným neporaženým týmem soutěže a vedou tabulku o šest bodů před pražským rivalem a obhájcem titulu Spartou. Plzeň odehrála kvalitní duel na půdě Baníku Ostrava a vyhrála o dva góly. Zmar pokračuje v Českých Budějovicích.

FK Jablonec - Slavia Praha 1:2

20.10.2024 18:30

Góly: 66. Vachtang Čanturišvili - 18. Simion Michez, 61. Ondřej Lingr

Hráči Slavie zvítězili ve 12. kole Chance Ligy na hřišti Jablonce 2:1, a udrželi si tak šestibodový náskok v čele tabulky před druhou Spartou. Sešívaní měli oproti svému soupeři navrch prakticky od samého začátku a svou převahu přetavili ve dva zásahy. Nejprve totiž svůj první gól v červenobílém dresu zaznamenal Simion Michez a rozhodnutí nakonec přinesla premiérová trefa Ondřeje Lingra po návratu do Česka. Hosté tak potvrdili, že se jim na Střelnici daří, neprohráli zde totiž už více než devět let.

Vynikající forma sešívaných neustala ani během reprezentační pauzy, výbornými výkony v národním týmu se totiž prezentovali například Tomáš Chorý či Jan Bořil, přičemž právě kapitán hostů si díky startu na severu Čech připsal velký milník. Nastoupil už ke svému 300. ligovému duelu, a stal se tak členem Klubu legend. Tuto metu chtěl oslavit 10. výhrou Slavie v nejvyšší soutěži v řadě, domácí ale šli do utkání povzbuzeni dominantním triumfem z derby s Libercem.

Zelenobílí navíc zahrozili jako první, když David Puškáč jen těsně nedosáhl na dobrý centr Vakhtanga Čanturišviliho. Následně ale Pražané přepnuli na vyšší rychlostní stupeň, což se jim poměrně záhy vyplatilo. V 18. minutě se na levém křídle parádně uvolnil Malick Diouf, přízemním centrem našel Micheze, a ten přesným zakončením zblízka okořenil svůj první start v základní sestavě sešívaných premiérovým gólem. Přesně po půlhodině hry Lukáš Provod během protiútoku výborně prostrčil míč na nabíhajícího Lingra, jehož ale tváří v tvář vychytal někdejší hráč Slavie Jan Hanuš.

Další příležitosti si aktivní hosté vypracovali až chvíli před odchodem do šaten. Nejprve si navedl balon z levé strany na střed Bořil a tvrdě vypálil, jenže své jubileum gólem kvůli Hanušově zákroku neoslavil. Následně mohl netypicky hlavou udeřit Christos Zafeiris, nikým nehlídaný ovšem poslal balon po centru z pravé strany jen nad.

Červenobílí po změně stran navázali přesně tam, kde před pauzou skončili. Provodův centr dolétl k Chorému, ale vyhlášený hlavičkář tentokrát zamířil těsně vedle. Po uplynutí hodiny hracího času se Provod dostal pro změnu na pravé straně k míči, přesnou přihrávkou našel ve vápně Lingra, jenž přesnou ranou z první zaznamenal svůj premiérový přesný zásah po návratu do Česka.

Ačkoliv to v tuto chvíli vypadalo, že Slavia by si měla bez problému dojít pro tři body, dostalo utkání nečekanou zápletku. Čanturišvili si za vápnem navedl míč na svou silnější levačku a famózním obstřelem na zadní tyč překonal bezmocného Antonína Kinského. Gruzínský křídelník mohl na prahu závěrečné desetiminutovky dokonce srovnat, jeho ránu z úctyhodné vzdálenosti ale tentokrát gólman Slavie vykryl. S blížícím se závěrečným hvizdem četnost domácích šancí nadále rostla, neuspěl však ani po rohovém kopu hlavičkující Martin Cedidla. Znovu se totiž blýskl Kinský.

Slavia tak po 10. ligové výhře v řadě vévodí tabulce opět o šest bodů před Spartou. Navýšit svou sérii bude moct příští neděli v derby s Duklou, Jablonec, který doma Slavii neporazil už 10 zápasů - naposledy v dubnu 2015, bude o den dříve hrát v Olomouci.

Více informací k zápasu

MFK Karviná - Dynamo České Budějovice 4:1

20.10.2024 15:30

Góly: 7. Filip Vecheta, 29. Amar Memić, 46. Filip Vecheta, 63. Kahuan Vinicius - 81. Jakub Matoušek

Karviná opanovala utkání 12. kola Chance Ligy s Českými Budějovicemi, které porazila 4:1 a připravila jim desátou ligovou prohru v sezoně. Dvěma brankami se o to hlavní měrou postaral ve výborné formě hrající útočník Filip Vecheta.

Domácí před nedělním utkáním naposledy remizovali 0:0 s Hradcem Králové a na kontě měli jedinou porážku z předchozích šesti zápasů v lize (2-3-1). Naproti tomu hosté v 11. kole nestačili na Slovácko a s pouhým bodem se nacházeli na samém dně tabulky. Dynamo navíc čtyři z devíti porážek zaznamenalo venku, kde jako jediné v sezoně nebodovalo, přičemž na vítězství na venkovním stadionu čeká od října 2022.

První zajímavé akce se diváci na Městském stadionu dočkali už v šesté minutě zápasu, kdy šli domácí Andrija Ražnatovič a Amar Memič sami na branku hostů. Kvůli včasnému obrannému zákroku Jihočechů se ale ke střele nedostali. Karviná slavila až o minutu později, kdy Giannis-Fivos Botos našel přesnou přihrávkou Filipa Vechetu, jehož tečovaný pokus zpoza šestnáctky nakonec skončil v síti.

I přes jasnou herní dominanci Slezanů se do gólové příležitosti dostali i svěřenci Františka Straky. Ve 25. minutě se Ubong Ekpai dostal po individuálním průniku až do pokutového území, kde nastřelil břevno karvinské branky. V 29. minutě se ale opět radovali domácí, Amar Memič poslal přímý kop nákopem na zadní tyč, nikdo z hráčů balón ale netečoval a k překvapení brankáře Viléma Fendricha doputoval až do sítě.

I ve druhém poločase vstřelili hráči Karviné rychlý gól. Po pár sekundách využil zmatku v soupeřově vápně Kristián Vallo, jenž dokázal hostům odebrat balon a přihrát jej Vechetovi, který střelou na bližší tyč znovu propálil Fendricha. Jihočeský debakl v 63. minutě korunoval Kahuan Vinicius, který se po přihrávce od Botase na hranici malého vápna nemýlil a nasměroval míč k tyči. Hosté v samotném závěru zápasu alespoň snížili po přesné hlavičce Jakub Matoušek.

Domácí čeká příští neděli utkání v Mladé Boleslavi. České Budějovice si budou chtít spravit chuť v sobotu na Střeleckém ostrově, kde přivítají Hradec Králové.

Více informací k zápasu

1. FC Slovácko - FK Teplice 0:2

20.10.2024 15:30

Góly: 42. Abdallah Gning, 82. Filip Horský

Hráči Teplic vyhráli ve 12. kole Chance Ligy na hřišti Slovácka 2:0. Domácí si sice vytvořili mnohem více gólových příležitostí, za špatnou produktivitu je však potrestali Abdallah Gning a Filip Horský. Korunu špatné koncovce Slovácka nasadil neproměněným pokutovým kopem v 60. minutě Marek Havlík.

Jestli by se dala shrnout prozatimní ligová sezona Slovácka do jednoho slova, tak by to byl zajisté výraz efektivita. Tým z Uherského Hradiště měl totiž na svém kontě po 10 zápasech pouhých osm vstřelených branek, ty mu nicméně stačily na umístění v horní polovině tabulky. Severočeši se naopak před reprezentační pauzou bodově nadechli, jelikož na důležitou výhru v Pardubicích navázali domácí remízou s Duklou.

Do zápasu vstoupilo lépe Slovácko, které si již během první půle začalo vytvářet slibné příležitosti. Na sklonku úvodní desetiminutovky našel Michal Trávník uvnitř vápna zcela volného Michala Kohúta, jehož ránu z první zastavilo břevno, od něhož se následně míč odrazil jen na brankovou čáru. Tyč zachránila hostující celek i o pár chvil později, kdy po dalším exkluzivním centru Trávníka hlavičkoval Tomáš Břečka.

Drtivá převaha týmu z Moravy pokračovala i nadále. Skvělým individuálním průnikem se blýskl Kim Seung-Bin, jehož následnou ránu pod břevno vyrazil skvělým zákrokem Richard Ludha. Neskutečný festival smůly pokračoval i nadále, další Kimův pokus totiž skončil i tentokrát na tyči. Bezbrankový stav však ve 42. minutě prolomil na druhé straně přesným zakončením z rychlého protiútoku hostující Gning, a poslal tak Skláře do poločasového vedení.

Po změně stran vzbudilo emoce počínání Josefa Švandy, jehož nešetrný zákrok na Kima byl po zhlédnutí záznamu vyhodnocen jako penaltový. Slovácko tak dostalo možnost zahrávat pokutový kop, ten ale v 60. minutě nevyužil ke srovnání Havlík, jenž bránu přestřelil. V 82. minutě pak hosté pojistili svou výhru, když se přesnou dorážkou prosadil důrazný Horský. V závěru si vypilo Slovácko kalich hořkosti do dna, když jim po zásahu videorozhodčího nebyl kvůli faulu Rigina Cicilii uznán gól Havlíka.

Slovácko tak sérii tří soutěžních výher prodloužit nedokázalo. Naopak Teplice díky sedmi bodům z posledních tří duelů postupně stoupají tabulkou. Další zápas sehrají Skláři příští neděli doma proti Bohemians, což při současné formě Klokanů může vyústit v další bodový přísun. Tým z Uherského Hradiště vycestuje o den dříve na stadion Liberce.

Více informací k zápasu

Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 2:2

20.10.2024 13:00

Góly: 65. Vladimír Zeman, 90+4. Abdulla Yusuf Helal - 39. Lukáš Mašek, 83. Patrik Vydra (pen.)

Mladá Boleslav z krize nevybředla. V zápase 12. kola Chance Ligy na hřišti Bohemians přišla v 95. minutě gólem z penalty o vedení a remizovala 2:2. Na výhru tak čeká v součtu s Konferenční ligou už šest zápasů, naposledy vyhrála téměř před dvěma měsíci. O moc lépe na tom ale nejsou ani Klokani, ti vyhráli jediný z posledních šesti ligových duelů.

Oba celky měly před duelem stejný bodový zisk (12) a shodně vyhrály jediný z posledních pěti zápasů Chance Ligy. Větší chuť na výhru byla od začátku vidět na domácích, kteří mohli jít hned v úvodních minutách do vedení, nicméně Dominik Pleštil svůj únik z pravé strany do vápna soupeře neproměnil, reflexivně pak po jeho hlavičce z malého vápna zasáhl brankář Matouš Trmal.

Mladá Boleslav se dlouho nedokázala vymanit z územní převahy Bohemians, ale byli to právě hosté, kteří ve 39. minutě otevřeli skóre. K míči se na levé straně dostal Vasil Kušej, který vyslal přesný přízemní centr do prostoru penalty, kam si naběhl Lukáš Mašek, a ten neměl problém trefit odkrytou bránu.

Trenér domácích Jaroslav Veselý provedl v poločase tři střídání a bylo vidět, že hra Bohemians ožila. Kvůli nepřesnostem se ale klokani dlouho nedokázali propracovat do větší šance. Až v 65. minutě se uprostřed pole ujal míče Aleš Čermák, který vyslal do sprintu do otevřené obrany Václava Drchala, jehož centr před bránu uklidil do sítě Vladimír Zeman. Za několik minut mohlo být pro domácí ještě veseleji, avšak Trmal zabránil jak teči Marka Suchého, tak hlavičce Čermáka.

Dění se deset minut před koncem základní hrací doby přesunulo do vápna Bohemians. Nepřehledná situace po zahrání rukou Matěje Hybše nakonec vyústila v penaltu, kterou s přehledem proměnil Patrik Vydra. V nastaveném čase byl odpískán pokutový kop za stejný prohřešek také proti Mladé Boleslavi, rukou tentokrát hrál Dominik Kostka. Júsuf sice penaltu neproměnil, Trmal však vyrazil míč jen k bahrajnskému útočníkovi, který se napodruhé nemýlil.

Po gólově bohatém utkání se tedy týmy rozešly smírem. O další body bude Mladá Boleslav bojovat příští neděli na domácím stadionu proti Karviné, Bohemians odehrají ve stejný den veledůležitý duel na hřišti Teplic.

Více informací k zápasu

Sparta Praha - Slovan Liberec 2:1

19.10.2024 19:00

Góly: 8. Tomáš Wiesner, 79. Lukáš Haraslín - 63. Marios Pourzitidis

Fotbalisté Sparty po prohrách s Olomoucí a Slavií ve 12. kole Chance Ligy zabrali, když porazili na Letné Liberec 2:1. Naplno doma v lize bodovali poprvé po třech zápasech, protože vedle Olomouce ztratili před tím body i se Slováckem. Sparťané se tak vrátili na druhé místo tabulky před Plzeň a na vedoucí Slavii ztrácejí tři body. Liberec po druhé prohře v řadě zůstává desátý.

Obě mužstva měla co napravovat. Sparta po dvou letech utrpěla dvě ligové porážky v řadě, včetně té v derby se Slavií, na níž před výkopem ztrácela šest bodů. Severočeši zase v bitvě o Ještěd museli skousnout nejvyšší prohru v historii klubu a Jablonci podlehli 0:5. Už ve druhé minutě zahrozili domácí, když po hlavičce Indrita Tuciho ve vápně nedokázal nasměrovat placírkou míč do brány Tomáš Wiesner.

O šest minut později však pravý bek Sparty zužitkoval přesný centr Matěje Ryneše na zadní tyč a hlavou poslal Pražany do vedení. Wiesner tak v rámci letošní ligové sezony zaznamenal premiérovou trefu. Sparťanští obránci byli opravdu při chuti. V 18. minutě šel po chybě Denise Halinského sám na bránu Ryneš, gólman Hugo Jan Bačkovský ale tentokrát své mužstvo podržel.

Po hodině hry i Severočeši přetavili svou šanci v gólovou radost. Míč těsně u brankové čáry udržel ve hře Halinský, který dokázal najít Mariose Pourzitidise a řecký stoper nekompomisně překonal brankáře Petera Vindahla. To byl impuls pro domácí, kteří si zanedlouho vzali vedení zpět zásluhou střídajícího Lukáše Haraslína. Křídelník využil pobídky Martina Suchomela, a souhra nových mužů na trávníku tak přinesla kýžený efekt. Konečný výsledek 2:1 z pohledu domácích už Liberečtí zvrátit nedokázali.

Svěřenci Larse Friise tak částečně stáhli bodovou ztrátu na Slavii, kterou v neděli čeká výjezd do Jablonce. Sparťané se ve středu představí na věhlasném Etihad Stadium v Lize mistrů proti Manchesteru City, příští neděli pak pojedou do Plzně. Liberec se po dvou porážkách v řadě pokusí zotavit o den dříve doma proti Slovácku.

Více informací k zápasu

Baník Ostrava - Viktoria Plzeň 1:3

19.10.2024 16:00

Góly: 87. Matěj Šín - 5. Prince Kwabena Adu, 43. Prince Kwabena Adu, 90. Erik Jirka

Svěřenci trenéra Pavla Hapala nedokázali potvrdit stoprocentní bilanci v domácím prostředí, když ve Vítkovicích podlehli ve 12. kole Chance Ligy plzeňské Viktorii 1:3. Dva góly vstřelil ghanský útočník Plzně Prince Kwabena Adu, a posunul tak Viktorii na druhé místo před Spartu. Ostravané tak nevyužili možnost upevnit si pozici v průběžné první čtyřce ligové tabulky. Porážkou zároveň prodloužili velmi nepříznivou bilanci, z 32 vzájemných utkání dokázali zvítězit pouze jednou.

Oba celky vstupovaly do svého prvního ligového utkání po reprezentační přestávce v obdobném rozpoložení. O něco lépe na tom sice byla Plzeň, která před zápasem okupovala třetí příčku průběžné tabulky, Baník nicméně v letošní sezoně ve Vítkovicích ještě ani jednou neztratil, a v případě výhry se dokonce mohl na západočeský celek bodově dotáhnout. Klání mezi tabulkovými sousedy začalo skutečně ve velkém stylu. Do první šance se dostal již ve třetí minutě domácí Tomáš Rigo, jeho prudká střela však prosvištěla těsně vedle levé tyče plzeňské branky.

Skóre tak otevřeli hosté. Alexandr Sojka nakopl balón za obranu domácích, k němu se dostal Adu, ten tělem brilantně odstavil od míče ostravského obránce a chladnokrevně zakončil. Aktivnější domácí měli sice příležitosti k vyrovnání, žádné z nich ale nedokázali do konce poločasu zužitkovat. Ve 25. minutě se trefil z dorážky hostující Milan Havel, radoval se však předčasně, neboť gól nebyl uznán pro ofsajd. Ve 43. minutě se po druhé v zápase prosadil ghaňan Adu, když centr Havla z pravé strany hlavičkou pohodlně nasměroval za záda Jakuba Markoviče a poslal hosty do dvougólového vedení.

Fotbalisté Baníku se po změně stran snažili zvrátit nepříznivý průběh utkání, a odvrátit tak první domácí porážku v probíhající sezoně. Ve snaze oživit útočné snahy Baníku učinil trenér Hapal v 61. minutě hned tři střídání. Právě střídající Matěj Šín v 62. minutě centrem z rohu našel Erika Prekopa, jenž ale nedokázal hlavičku usměrnit za záda plzeňského brankáře Martina Jedličky. Ten zlikvidoval i Šínovu hlavičku ze 73. minuty a nadále držel čisté konto. V 87. minutě byl ale ve stejném souboji Šín již úspěšnější a snížil na 1:2. Veškeré naděje domácích na vyrovnání nicméně pohasly v 90. minutě, kdy akci plzeňských gólově zakončil Erik Jirka a upravil skóre zápasu na konečných 1:3.

Viktoria Plzeň už vedení udržela, navázala na vítězství z posledního kola proti Pardubicím, a dostala se tak na průběžnou druhou příčku ligové tabulky před pražskou Spartu, jež má však zápas k dobru. Plzeň a Spartu příští neděli čeká vzájemný zápas v plzeňské Doosan Aréně. Ještě předtím nicméně čeká Západočechy náročný zápas Evropské ligy na hřišti řeckého PAOKu. Baník se pokusí první domácí ztrátu napravit příští sobotu na hřišti Pardubic.

Více informací k zápasu

Dukla Praha - FK Pardubice 2:1

19.10.2024 16:00

Góly: 64. Muris Mešanović, 67. Jakub Řezníček - 38. Dominique Simon

Fotbalisté Dukly porazili ve 12. kole Chance Ligy Pardubice 2:1. Domácí nezvládli první poločas, který prohráli 0:1, ale dvěma slepenými góly ve druhém poločase dokázali skóre utkání obrátit na svou stranu. Nejvýraznější postavou obratu Dukly byl útočník Muris Mešanovič, který nejprve branku vstřelil a na vítěznou pak nahrál Jakubu Řezníčkovi.

Ligový los proti sobě v sobotu postavil dva kluby, které se nacházely na spodku tabulky. Staronový ligový účastník Dukla měla po deseti zápasech na kontě pouhých osm bodů, hosté z Pardubic na tom byli ještě o bod hůř a okupovali předposlední příčku. Úvod zápasu odpovídal tabulkovému postavení obou celků, protože v první čtvrthodině hry se diváci na Julisce větší příležitosti nedočkali. Pak se však o slovo přihlásili domácí a hlavičku stopera Dominika Haška musel z brankové čáry odklidit Louis Lurvink.

Výraznou postavou závěru prvního poločasu byl na straně hostí záložník Dominique Simon, který dokonce ve 36. minutě rozvlnil síť, ale gól byl vzápětí kvůli ofsajdu odvolán. Napodruhé se to už francouzskému hráči povedlo. Ve 39. minutě si naběhnul na průnikovou přihrávku Tomáše Zlatohlávka, prošel do vápna a z úhlu překonal brankáře Matúše Hrušku. Pro Simona to navíc byla první ligová trefa v dresu Pardubic. Dukle se nepovedlo na inkasovanou branku rychle odpovědět, a tak se šlo do kabin za příznivého stavu pro Východočechy.

Dukla do druhého poločasu vystřídala a změnil se i obraz hry. Domácí na svého soupeře najeli a dokázali si vypracovat několik zajímavých příležitostí. Střely Lichého či Řezníčka však brankáře Jana Stejskala nijak vážně neohrozily. Tlak Dukly se nakonec ale přeci jen vyplatil. V 64. minutě si na centr Jakuba Zeronika naskočil nikým nehlídaný Muris Mešanovič a z malého vápna uklidil hlavou míč do sítě. Bleskurychlý obrat Dukly dokonal o tři minuty později Jakub Řezníček, který dostal v pokutovém území přihrávku od Mešanoviče a zblízka překonal Stejskala podruhé.

Dukle se tak povedlo přerušit nepříjemnou sérii čtyř ligových zápasů bez výhry a v tabulce odskočila o čtyři body Teplicím. Naopak Pardubice prohrály třetí ligový zápas po sobě a i nadále zůstávají na 15. místě. Fotbalisty Dukly může vítězství těšit o to víc, protože před sebou mají těžký závěr podzimu. Příští týden je čeká v Edenu Slavia a do konce listopadu se utkají ještě s Baníkem či Spartou. Pardubice také narazí na ostravský Baník, který přivítají doma příští sobotu.

Více informací k zápasu

FC Hradec Králové - Sigma Olomouc 1:1

19.10.2024 13:30

Góly: 90+3. Adam Griger - 13. Matěj Mikulenka

Olomoucká Sigma přišla ve 12. kole Chance Ligy na hřišti Hradce Králové až v nastavení druhé půle o výhru, když po hrubé chybě brankáře Tadeáše Stoppena inkasovala a remizovala 1:1. Votroci i tak po zdařilém úvodu zapadli do výsledkové krize, z posledních šesti ligových zápasů vyhráli jediný.

Hanáci chtěli v prvním ligovém duelu po reprezentační přestávce odčinit poslední ligové kolo, v němž doma podlehli 1:3 Bohemians, a navíc kvůli vyloučení přišli o nejlepšího ligového střelce Jana Klimenta. Hradec vlétl do utkání velmi aktivně, už v úvodní minutě se k centru z levé strany dostal Adam Vlkanova, který našel hlavu Ondřeje Mihálika, brankáři Sigmy Stoppenovi a levému bekovi Jiřímu Slámovi se však podařilo míč odklidit do bezpečí.

V průběhu následujících minut se hra vyrovnala a celkem, jenž se jako první v duelu radoval, byla Olomouc. Po rohovém kopu ve 13. minutě proletěl centr až na zadní tyč, kterou předpisově zavíral Matěj Mikulenka a dráze míče do sítě nezabránil ani hradecký kapitán Petr Kodeš. Východočeši se posléze mohli postarat o vyrovnání, rybička Mihálika po centru Lukáše Čmelíka ale jen těsně minula tyč olomoucké branky. Slovenský křídelník byl i u další zajímavé příležitosti domácích v 32. minutě, když zpoza vápna napřáhl, Stoppen však jeho pokus vytěsnil na rohový kop.

Nejzajímavější situace po změně stran se vyskytla v 55. minutě, kdy Yunusa Muritala loktem ve vápně fauloval Filipa Čiháka a kopala se penalta ve prospěch domácího celku. K pokutovému kopu se postavil kapitán Kodeš, ale přízemní zakončení vyrazil pohodlně skokem k pravé tyči Stoppen. V 88. minutě si pak na centr z pravé strany naskočil Adam Vlkanova, ale ve stoprocentní situaci trestuhodně minul bránu.

Východočeši se přece jen dočkali ve třetí minutě nastaveného času, kdy Ladislav Krejčí poslal z rohového kopu míč na hlavu Adama Grigera, který nasměroval míč do břevna. Stoppenovi následně balon vypadl z náručí přesně k nohám Grigera, jenž už se napodruhé gólu dočkal, a zápas tak skončil remízou. Olomouc vyzve příští sobotu na Andrově stadionu ve velmi zajímavém klání Jablonec, Východočeši zamíří ve stejný den do Českých Budějovic.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Slavia Praha
11
10
1
0
24 : 3
31
2
Sparta Praha
11
8
1
2
23 : 12
25
3
Viktoria Plzeň
11
7
3
1
21 : 8
24
4
Baník Ostrava
11
5
3
3
13 : 11
18
5
Sigma Olomouc
11
5
3
3
18 : 17
18
6
FK Jablonec
11
5
2
4
15 : 7
17
7
1. FC Slovácko
11
4
4
3
8 : 11
16
8
MFK Karviná
11
4
3
4
12 : 14
15
9
FC Hradec Králové
11
4
2
5
9 : 10
14
10
FK Mladá Boleslav
11
3
4
4
17 : 15
13
11
Bohemians Praha 1905
11
3
4
4
13 : 16
13
12
Slovan Liberec
11
3
3
5
16 : 18
12
13
Dukla Praha
11
3
2
6
10 : 16
11
14
FK Teplice
11
3
1
7
13 : 19
10
15
FK Pardubice
11
2
1
8
9 : 18
7
16
Dynamo České Budějovice
11
0
1
10
3 : 29
1

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (121)

Přidat komentář
braveheart

Baník bez útoku na tu TOP3 nikdy mít nebude. Kubala, to jedno velké wtf

Reagovat
Kiwi-21

Taky myslím že ne

Z kamarádem se špičkujeme že Karviná ztrácí na ně jen 3 body

Ale hlavně že Baník z nikým Z TOP3 není schopen vyhrát už tak 5 let možná

Zatímco u Karviné si pamatuji 2 výhry v Plzni a 1 na Slavii za poslední 3 roky a z toho byl rok ve 2 lize

Reagovat
ratusek

No jelikož nás ted čekají Pardubice venku a Sparta venku, tak je klidně možné, že budete za dvě kola před náma

Bilance proti TOP3 je snad nejhorší z naší ligy. Je otázka čím to je, kádrem, trenérem? Jsem přesvědčen o tom, že s tím kádrem se dá hrát lépe. Slabina je utok, to nemá cenu zastírat že ne. Utočníka nemá většina mužstev. Paradoxně Karviná má velmi kvalitního Vechetu.

Baník měl relativně lehčí los, 10 kol bez TOP3 a stejně nebyl schopen být lepší než čtvrtý, teď přijde/přišla TOP3 a bohužel v prosinci po Slavii můžeme být nízko.

Reagovat
Puskas

je to podle mne tím, že se s nimi snažíme v domnění, že na to máme, hrát více fotbal než ostatní, kteří to spíše zavřou a ubojují. Ale to střílím od boku, nevídám ty zápasy s jinými, soudím jen podle reportáží.

Reagovat
Kepy_FCB

Plzeň jsme předloni doma porazili ale jinak nejen že nejsme schopni top3 porazit ale ani remizovat

Reagovat
Kiwi-21

Díky za upřesnění i kamarád říkal že Plzeň jednou daly i když neví zda v lize nebo poháru

Ono třeba jarní zápas doma proti Spartě kde rozhodl Panák měl být za 3 body a na Spartě taky pěkný zápas

Ale výsledkově poměr ambice Baníku mi to přijde docela slabé

Reagovat
Pablos

Souhrn, titulek 2 hodiny starej, že Plzeň jde před Spartu… do toho jeden koment.

A kvůli tomu jste zvonili klíčema, ať skončí repre pauza jo ?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
delfin

Reagovat
C-M@ster

Livesport Eurofotbal zničil

Reagovat
$dolar$

Reagovat
braveheart

Reagovat
Coutinho10

fotbal se hraje až zítra

Reagovat
delfin

Reagovat
Kypřící prášek

*holomajzna

Reagovat
Coutinho10

byla s Libercem

Reagovat
Transfermarkt

Souhlas, ten váš zápas v Liberci byla velká bída

Reagovat
delfin

Myslíš ten zápas pro Slavii s nulou vzadu. Ten mi příjde v pohodě.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Transfermarkt

Reagovat
$$CaptainKokotko

Reagovat
$$CaptainKokotko

Tak máme to stejně jak hráči po repre pauze a taky se do toho musíme dostat

Reagovat
ratusek

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Grupma

Reagovat
Cotton

Reagovat
Freedo

Reagovat
Irská 1922

Plzen nás dnes porazila evropským fotbalem a pokud chceme vejs, berme si od nich priklad.

A doufam v zime, že se dovede utocnik.

Kubala se jako vzdy snazil, měl napady, nikdy nebude ale klasicka 9.

Prokop je jak bracha Smola, bijec. Je otravny pro obranu hosti, lec bez efektivity Smolice.

Klimu sem mel rad ale on už potrebuje zmenit působiště...

Banik dnes v kontextu nehral špatně, ale jen po sestnactku a Plzen hrala vyspělý fotbal.

Ale i tak se tesim v patek na slezské derby do Jihlavy.

Cekam, ze Ratusek jako skoro zdejsi bude diktovat

Reagovat
ratusek

Já jsem diktoval včera v Ostravě takže jsem mohl hodnotit výkon

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
ratusek

Kdyby nenapsal tu poslední větu, tak to je rozumný příspěvek, se kterým bych souhlasil teda až na oslavování Smoly, a nikdo by netipoval, že to psal Trevor

Reagovat
ACSeRw!n

on bavi

Reagovat
Kepy_FCB

Slezské derby na Vysočině by se mělo oboustraně bojkotovat

Reagovat
Pablos

Zeman určitě nedával z penalty jak je v popisku.

Reagovat
wwwx

To se teda vyplatilo Bolce vykopnout Holoubka.

Reagovat
John Obi Mikel

Tak kdo místo Bränströma?

Reagovat
ratusek

Tak jelikož to opět vypadá nebo ne vypadá, je to opět souboj kriplů, tak nemá smysl měnit trenéra hned po pár kolech Pokud to na Slovácku dnes zůstane takto a Jablonec vás neporazí, tak Bolka stáhla bod na nás a my zůstaneme furt čtvrtí

Reagovat
John Obi Mikel

Vyhráli naposled na začátku září

Reagovat
Kily

můžeme nabídnout výměnu, Švéda tady ještě nemáme

Reagovat
John Obi Mikel

Tak kdo místo Straky?

Reagovat
ratusek

Už se to po 11.kole zase krásně roztrhalo, kdy čtvrtý má větší ztrátu na třetího než má náskok na 11.místo

Reagovat
slonzacky_lenoch

Jo teď jsem si všiml

Reagovat
$$CaptainKokotko

Takže zase souboj kriplů o 4 místo

Reagovat
ratusek

Reagovat
John Obi Mikel

Ale houby, tomu se říká kvalitní, vyrovnaná a napínavá soutěž, ne souboj kriplů o 4 místo

Reagovat
ratusek

no nepoužil bych tam "kvalitní", jinak se dá souhlasit

Reagovat
Pablos

BAN

Reagovat
Radin

Budějky a Brno to je až nedůstojné...

Reagovat
Tomko7

Karviná letos luxus????

Reagovat
Tomko7

Bez těch otazníků

Reagovat
Coutinho10

v suchým triku to úplně nebylo, ale odbojováno, zvládnuto a jedeme dál

Reagovat
naheCZ

měl jsem celkem strach ze ztráty, ale naštěstí jsme to dohráli. Mohli jsme hlavně v prvním poločase dát víc gólů a být v klidu, ale co už. Hodně důležité tři body

Reagovat
Coutinho10

taky, taky....j, škoda, že něco se tam nepovedlo ještě dát, ale na druhou stranu nebejt náhodnýho gólu Jablonce, tak to v klidu 0:2 bylo

Reagovat
PavlíčeQ

kdyby takovy gol dal vas hrac tak mluvis o genialite a honis bimbase, kdyz takovy gol dostanete tak je to nahodak, cenim objektivitu

Reagovat
andrew96

Zrovna u Vakha, který má ty obalovačky slušné.

Reagovat
Coutinho10

tak mimo tuhle nečekanou střelu, kdy i sám hráč říkal, že slyší od nás pravá, pravá, tak zasekl a dal na levou a střílel, takže mimo tohle, že by ho to asi ani nenapadlo a to propadnutí, kdy to Polidar přestřelil, tak jste nic velkýho neměli....objektivní za mě nejsi ty a to jsem tě celkem měl rád a nerad bych si tě zaškatulkoval jinak, když píšeš níž celkem dost namachrovaně, že trapná prohra a házíš to na Kozla

měli byste bejt rádi, kde jste, jak se vám daří, když poslední sezony jste hráli o záchranu...trochu pokory...každej tým není na úrovni jako byl proti vám posledně Liberec

Reagovat
PavlíčeQ

ja pisu namachrovane? se mi snad zda

Reagovat
Coutinho10

no zní to tak....nebo: ja chci body, jednou je udelame, pak ne, to je placani o nicem

to prostě zní, že všechny soupeře házíš do jednoho pytle

Reagovat
PavlíčeQ

protoze me zajima jen jablonec, ne ostatni tymy

Reagovat
Coutinho10

tomu rozumím, ale nemůžeš očekávat, že ve všech zápasech budeš bodovat

Reagovat
PavlíčeQ

vsak ja taky necekam ze udelame 90 bodu z 90 po zakladni casti, samozrejme vnimam vasi kvalitu a formu, jen proste po tom neuveritelnym derby se dnes vylozene nabizelo navazat alespon bodikem, to se nepovedlo a je z toho dalsi prohra, v minulych tydnech jsem to tu resil s fans baniku i liberce ze proste tohle je typicky kozel, vykony i vysledky jako na houpacce, proste jsem po dnesku zklamany

Reagovat
Coutinho10

proto jsem psal, že bodovat a ne vyhrávat v každým zápase + taky jsem psal, že bych pochopil tvoje zklamání proti týmu typu Olomouce, ale asi objektivně řečeno jste hráli proti aktuální špičce a i ten bodík se proti Slavii dělá těžko, takže bych to neházel na Kozla nebo netvrdil, že všechno je špatně, že to je jako na houpačce....to za mě ukážou až ty následující zápasy, jak se vám v nich bude nebo nebude dařit....1:2 proti Slavii a to, že nemohla v klidu a s jistotou dohrát zápas, tak svědčí o tom, že nejste špatný tým, takže za mě zklamaný bejt nemusíš, liga je dlouhá a pokud budete hrát podobně, tak na ty ne top týmy to stačit může a klidně můžete kolem 4.-5. místa hrát

Reagovat
PavlíčeQ

tak za vysledky je vzdy zodpovedny trener a vysledkova houpacka je realita, staci se podivat na nase vysledky tuto sezonu

Reagovat
Coutinho10

tak co koukám, tak 2 venkovní v Karviné a Slovácku, souhlas a pak další ztráty s top 3 a na začátku na Baníku, takže to není zase tak hrozný na úrovni vašeho týmu, obzvlášť v porovnání s minulýma sezona....Jablonec není Bayern no

Reagovat
PavlíčeQ

taky mam uplne jiny naroky na jablonec a bayern kazdopadne v minulosti uz jsem tu nekolikrat psal ze ja jsem hodne narocny fanousek ktery je malokdy spokojeny a vzhledem k tomu ze jablonci a bayernu fandim prakticky cely zivot tak zkratka tezce nesu neuspechy nebo krivdy, tak to proste je

Reagovat
Coutinho10

nicméně tvůj přístup se mi líbí akorát bohužel Jablonec není ten správný tým, který bude dlouhodobě a ani ne moc krátkodobě držet nějaký vysoký standard no

škoda, že nefandíš nám, tuhle sezonu by sis asi užíval po těch našich posledních méně úspěšných letech v rámci naší ligy

Reagovat
PavlíčeQ

tak to nehrozi, me srdce je zelenobile, vam, stejne jako vsem tymum v lize, fandim akorat kdyz hrajete proti liberci

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Coutinho10

btw chyběj mi tvoje fantasy sestavy all in na Jablonec

Reagovat
Transfermarkt

Seš namistrovanej frajírek

Reagovat
PavlíčeQ

Reagovat
jackinho10

Jablonec hraje fakt dobre. Myslim si, ze zatim nejtezsi souper a po te repre pauze to jsou zlate 3 body

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
mupi23

Zásadní otázky. Byl někdy v lize horší tým než letošní Dynamo? A důležitější otázka. Byl někdy nějaký tým lepší než současná Slavia? Na obě otázky je odpověď ne!

Reagovat
$dolar$

Wtf?

Reagovat
PavlíčeQ

po skvelym derby dalsi trapna prohra, pod kozlem zadnou bodovou snuru fakt nikdy neudelame

Reagovat
mupi23

a jaký máte očekávání? Však jste 6.

Reagovat
PavlíčeQ

a co jako ze jsme sesty? ja chci body, jednou je udelame, pak ne, to je placani o nicem

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Zephyr

Vždyť jste hráli s rozjetou Slávkou Takováhle očekávání měj radši při lehčí sérii zápasů

Reagovat
PavlíčeQ

na tu drtivou vyhru v liberci chtelo navazat alespon bodem, ze tri domacich zapasu se slavii, spartou a plzni mame presne jeden bod, to fakt neni nic z ceho bych mel skakat radosti, ted jedeme do olomouce, tam taky nevyhrajeme a placani bude pokracovat dal

Reagovat
Coutinho10

musíš rozeznávat soupeře a co proti nim lze a nelze uhrát a ne brát všechny na stejný úrovni....kdybyste Olomouc měli teď, tak ještě dejme tomu, ale proti top 3, konkrétně nám, kdy jsme konečně po letech zase silní i na domácí scéně, tak prostě nemůžeš pravidelně bodovat v těchto typech zápasů

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Transfermarkt

Ty máš věci

Reagovat
vestinustarychdubu

To je Kozelball.

Reagovat
icka

Reagovat
Bakary3

Tak snad už uděláte toho guardiolu, abys tohle nemusel snášet

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Grupma

Koukal jsi na zápas, nebo jenom na výsledek? A víš, že jste hráli proti Slavii? A že výkon Jablonce byl skvělý? A že 1:2 z takového zápasu by bral kde kdo? Myslel jsem, že budeš slavit a ne smutnit

Reagovat
PavlíčeQ

ano, koukal jsem, u zapasu jablonce a bayernu me ale zajimaji pouze vysledky, nikoliv predvedena hra, slovy ivanka "dulezity jsou body, na vsechno ostatni se vyser", pokud se chci bez stresu podivat na nejaky hezky fotbal tak si pustim zapas tymu kterym nefandim a je mi jedno jak to dopadne

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
ratusek

podívej se na nás, čtvrtí, doma se třetím a od začátku zápasu bylo jasné, jak to dopadne. Vy jste Slavii aspon pořádně trápili ve druhém poločase a mohli jste i vyrovnat. My jsme byli neškodní.

Ale je dobře, že jsi zklamaný z domácí prohry proti Slavii, to svědčí o ambicích

Reagovat
Kepy_FCB

Od začátku? už od losu minimálně

Reagovat
Grupma

Zapnul jsem Jabka se Slávií až ve chvíli, kdy dal Lingr góla - že to jen tak zkontroluju a půjdu něco dělat, ale už jsem to nevypnul. Výborný fotbal z obou stran. Hezký závěr týdne

Reagovat
wyqinac

fakt peknej fotbal, Jablonec hraje dost peknej fotbal

Reagovat
wyqinac

peknej fotbal

Reagovat
Freedo

Souhlasím. Bylo vidět, že si věří a chtějí hrát kombinačně, žádný nákopy. Zvládli to často vyťukat i přes náš pressing, i když to bylo občas na riziko. Víc takových týmů, které chtějí hrát fotbal

Reagovat
$dolar$

Škoda, že je Polidar hloupej, mohla bejt remíza. Jablonec vynikající.

Reagovat
Zdechlina

Gratulace Teplicím a především jejich výjezďákům Víc asi netřeba komentovat

Reagovat
Pablos

Teplice překvapily

Reagovat
Coutinho10

prý ale 3 tyčky a neproměněná penalta, takže velký štěstí pro Teplice

Reagovat
Pablos

Jednu tyčku a penaltu jsem viděl… ale pak už jsem moc zase nekoukal.

Reagovat
Coutinho10

já viděl pořádně až posledních 10 minut, kdy to tam komentátor říkal

Reagovat
Mass

Jablonec hrál dneska dobře a přišel mi proti Slavii silnější než Sparta v derby. Slávistům se nedařilo kontrolovat balon a postavit autobus neumí, takže na tom konci sme byli ještě pokakaný, aby jim tam něco nespadlo, třeba ten Polidar když šli 3 na 2 to vyřešil prachbídně.

Reagovat
Coutinho10

4 na 2 dokonce

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Grupma

Já z něj měl pocit, že se bál, že tu přihrávku nedá přesně do nohy, tak radši zkusil vypálit. Zas tak úplně to ukopnutý nebylo.

Reagovat
Freedo

Šlo to dost nad, vůbec se nedivím, že ho spoluhráči seřvali. Měl tam možnosti na obou stranách a mohl to ještě potáhnout. Pokud tohle neumí sehrát do úspěšný nahrávky, tak nemá co dělat v lize

Reagovat
$dolar$

Proč se vlastně nekopala penalta po ruce Choryho?

Reagovat
Coutinho10

neprůkazný záběr, ruka u těla a šlo to do tý horní části

Reagovat
$dolar$

Ruka právě u těla moc nebyla. A čekal bych, že se to bude zkoumat dyl, než 10 vteřin.

Reagovat
Coutinho10

ta část, která byla trefená, tak ta jo....bejt to trefený od lokte dolů, tak by to penaltová ruka asi byla, tak to na mě působilo a něco podobnýho říkali i komentátoři a myslím i ve studiu

Reagovat
Chamezjunior

Karviná dnes relativně v suchém triku a je opravdu radost sledovat jejich výkony. Hoši snad tuto normu udržíte.

Reagovat
Freedo

Vecheta se rozjel. Přišel mi nadějnej už ve Slovácku, byť tady byl celkem kritizován

Reagovat
ratusek

Uměl bych si ho představit i u nás, ale hoši ze Slovácka tu psali, že toho v hlavě moc nemá. Tak těžko říct.

Reagovat
slonzacky_lenoch

Nějak takhle se vyjadřoval i Hyský, že on je velký talent a dobry fotbalista ale potřebuje nad sebou pevnou ruku. Karviné někdo v tomhle stylu dost chyběl, Brazilci z béčka nejsou špatní, ale Vecheta vypadá že začíná být jistota

Reagovat
ratusek

otázka je, jestli v zimě nebudete muset hledat náhradu. Ale byl by asi i sám proti sobě, kdyby odešel hned po půl roce. Ale zase by využil tu jeho formu, která může snadno odejít.

Reagovat
Freedo

Nemáme na něj nějak předkupní právo, když jsme v tom podivném obchodu pomáhali Karviné dofinancovat přestup? Ne, že by teď Slavia potřebovala další hrot, ptám se ze zvědavosti.

Reagovat
ratusek

Ajo vlastně. Vy v tom taky hrajete nějakou roli No, odkoupíte ho a pak ho střelíte tomu, kdo dá nejvíc no

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele