Chance Liga - preview 11. kola: Severočeské derby

Dnes, 08:36
Previews
Sebastian Nebyla (© FK Jablonec)

Jedenácté kolo nabízí hned dvě derby a první je na programu v sobotu večer, v severočeském poměří síly Liberec s Jabloncem. Hrát se dnes bude i v Karviné, Českých Budějovicích a Teplicích.

Viktoria Plzeň - FK Pardubice

neděle 13:00

Plzeň nevyhrála čtyřikrát za sebou a před reprezentační pauzou potřebuje konečně bodovat naplno. Viktorii v neděli po obědě čeká přijatelný soupeř, na západ Čech dorazí Pardubice.

Domácí stále drží třetí místo v ligové tabulce a minulý týden přivezli senzační bod z Frankfurtu, kde v závěru dohnali dvoubrankové manko a remizovali 3:3. Jednalo se ale o jejich jediný větší úspěch z poslední doby, vše začalo vysokou prohrou na Slavii (0:3), následovala remíza s Mladou Boleslaví (1:1) a ve čtvrtek další dělba bodů, tentokráte s bulharským Ludogorcem (0:0).

"Poslední dobou není naše silná disciplína, když se soupeř zatáhne. Ve finální fázi nám chybí přesnost při tom posledním kroku. Z posledních dvou kol máme jen jeden bod, to je samozřejmě ztráta. Jsem realista, máme nějaký kádr, mladé hráče, hrajeme evropskou soutěž. Není snadné dotáhnout do absolutních výsledků obojí. V minulé sezoně jsme byli třetí, každý vidí, že vršek tabulky je odskočený. Teď jsme opět třetí, bohužel kontakt zase ztrácíme. Proti Pardubicím už nepochybně potřebujeme získat tři body," uvědomuje si trenér Miroslav Koubek.

Také Pardubice nedávno hrály s Mladou Boleslaví (2:2) a v jejich případě se bod ze souboje s účastníkem Konferenční ligy rovnal úspěchu, v nejvyšší soutěži na to ovšem Východočeši nedokázali navázat a nestačili doma na Teplice (0:1). Svěřenci Jiřího Saňáka podali mizerný výkon a vše navíc podpořili nedisciplinovaností, celý druhý poločas odehráli v devíti a v nastavení byl z lavičky vykázán i Saňák.

"Do Plzně jedeme ukázat, že utkání proti Teplicím byl jen náš špatný den. Udělali jsme spoustu chyb, které se nesmí opakovat. Věřím, že v Plzni předvedeme kvalitu, o které jsem přesvědčený, že v týmu je. Do zápasu proti Teplicím jsme vstoupili nekoncentrovaní," řekl Saňák, který bude kvůli trestu chybět.

Vedle Saňáka si tresty odpykávají i Simon se Solilem, dlouhodobě zranění jsou Fousek a Kalabiška, stoprocentně fit není ani Noslin (nejistý start) a aby toho nebylo málo, kvůli dohodě mezi kluby nemůže nastoupit ani Bello.

Kompletní nebude ani domácí Viktoria. Vyloučen naposledy byl Červ a na tribuně zůstanou i zranění Durosinmi, Kabongo, Souaré a Sýkora, nejistý je pak start Panoše.

Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Jedlička - Dweh, Markovič, Jemelka - Kopic, Kalvach, Slončík, Cadu - Šulc - Vašulín, Adu.

FK Pardubice - pravděpodobná sestava:
Stejskal - Surzyn, Jindra, Lurvink, Šehič - Vacek, Polyák - Míšek, Zlatohlávek, Patrák - Krobot.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.19 - 7.43 - 14.10

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

MFK Karviná - FC Hradec Králové

sobota 13:30

Jedenácté kolo české nejvyšší soutěže začne v sobotu po obědě v Karviné, kam dorazí Hradec Králové. Oba týmy v tabulce dělí jen jeden bod.

V případě domácích se očekával boj o záchranu a svěřenci trenéra Martina Hyského mohli být ještě nedávno velmi spokojeni. Posbírali jedenáct bodů, než překvapivě vypadli z poháru a reputaci si nevylepšili ani v duelu na půdě Slovácka, kde padli 1:2.

"Hradec se výrazně zlepšil, dokonce jsem četl o ambicích na první šestku. Překopali herní styl a přivedli nadstandardní hráče Vlkanovu či Petráška se zkušenostmi ze zahraničí. Hradec má nebezpečné standardní situace, Čihák je opravdu skvělý hlavičkář. Je tam i zmíněný Petrášek, který má téměř dva metry. Ale není to jen o standardních situacích, Hradec je silný i v rychlém přechodu do útoku," varuje asistent trenéra Marek Bielan.

Hradec je v tabulce na devátém místě a hlavními důvody jsou nedisciplinovanost a výsledky na venkovních stadionech. Na východ Čech si alespoň bod nepřivezl už pětkrát po sobě, v tomto ohledu jsou na tom letos stejně špatně pouze České Budějovice. Výjimkou nebyl minulý týden a zápas v Jablonci (0:2).

"Karviná možná nemá oslnivé výsledky, ale její hra je opravdu velice dobrá. Trenér Hyský tam odvádí skvělou práci. Je to mužstvo, které se snaží hodně napadat a zároveň se nebojí hrát s míčem. Musíme si na ně dát pozor, zvlášť v domácím prostředí jsou hodně silní. Jedeme tam ale s tím, že si domů chceme nějaké body odvézt," hlásí Adrian Rolko, asistent hlavního trenéra Davida Horejše.

Domácí strana hlásí hned pět absencí, karetní trest si bude odpykávat Svozil, zraněné je trio Raspopovič, Regáli, Vallo a s virózou bojuje Endl. Podobně je na tom i Hradec Králové - kvůli červené kartě bude třikrát chybět Pilař, na marodce jsou Kučera, Náprstek a Šašinka a stoprocentně fit nejsou ani Heidenreich, Mihálik a Pudhorocký, o jejich startech se teprve rozhodne.

MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Lapeš - Mikuš, Krčík, Bergqvist, Fleišman - Moses, Planka - Memič, Botos, Samko - Vecheta.

FC Hradec Králové - pravděpodobná sestava:
Zadražil - Čihák, Petrášek, Spáčil - Klíma, Kodeš, Samek, Horák - Juliš, Vlkanova - Griger.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.57 - 3.19 - 2.91

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

FK Teplice - Dukla Praha

sobota 16:00

Dukla se vrátila do české nejvyšší soutěže a úvod nové sezony si jistě představovala trochu jinak. Ještě větší zklamání vládne v táboře Teplic, těm by mohl pomoci týden starý triumf z Pardubic.

Severočechům se v minulém kole povedlo utnout sérii ligových porážek a z východu Čech si přivezli tři body, i když ani tentokráte nenabídli svým příznivcům nic, co by lahodilo oku. Celý druhý poločas hráli proti devíti a nakonec je vysvobodila až situace ze závěru a pokutový kop, který proměnil Roman Čerepkai.

"Hrozně rádi bychom navázali na vítězství z Pardubic. Hrajeme v domácím prostředí, Duklu budeme chtít porazit. Je to ale strašně nepříjemný soupeř. Mají kvalitní fotbalisty a nejzkušenějšího trenéra v lize. Samozřejmě je tam řada kluků, co má něco za sebou. Nám to na druhou stranu trochu chybí, musíme více sázet na hladovost a chtíč prosadit se v lize. Věk ale rozhodovat v zápase nebude," uvědomuje si asistent trenéra Jan Rezek.

Dukla v dosavadních devíti zápasech posbírala sedm bodů a je na tom o jeden bod a jednu příčku lépe než její nadcházející soupeř, naposledy nezvládla druhou půli souboje s Libercem. Pikantní duel před sebou má její kouč Petr Rada, ten teplické prostředí velmi dobře zná, kormidelníkem Sklářů v minulosti byl hned čtyřikrát.

"Minule jsme doma prohráli s Libercem 1:4 a kdo zápas neviděl, řekne si, že ti nám dali. Přitom herně to byl náš nejlepší výkon od návratu do ligy. Doplatili jsme na desetiminutový kolaps. V Teplicích budeme chtít navázat na šance, které jsme si vytvořili. Domácí jsou předposlední, počítáme však s těžkým zápasem. Určitě je posílila venkovní výhra v Pardubicích. Co jsem viděl, tak doma hrají Teplice nátlakově. Proti Baníku i Mladé Boleslavi hrály dobře, přestože v obou zápasech o gól prohrály. Mají zkušené hráče Marečka či Trubače, vpředu nebezpečné útočníky Gninga s Jásirem. Věřím, že se dobře připravíme. Doplácíme na začátky a závěry poločasů, na to si musíme dát pozor," varuje Petr Rada.

Teplice mají přeplněnou marodku, zranění jsou Danihel, Knapík, Labík, Svatek, Švanda, Takács a Zsigmond a otazník se vznáší nad startem Radosty, navíc bude chybět potrestaný Bílek. Dukla je na tom v tomto ohledu mnohem lépe, k dispozici nejsou jen Hora a Pech.

FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Ludha - Mareček, Kričfaluši, Mičevič - Urbanec, Jukl, Trubač, Harušťák - Emmer - Gning, Jásir.

Dukla Praha - pravděpodobná sestava:
Hruška - Vondrášek, Hašek, Peterka, Ludvíček - Zeronik, Kozma, Lichý, Šebrle - Matějka - Řezníček.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.82 - 3.70 - 4.49

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Dynamo České Budějovice - 1. FC Slovácko

sobota 16:00

České Budějovice ukořistily v devíti zápasech jen jeden bod, jsou na posledním místě tabulky a potřebují co nejdříve snížit manko na celky z chvostu tabulky. Další šanci Dynamo dostane v sobotu odpoledne, doma přivítá Slovácko.

České Budějovice jsou nejhorším týmem ligy v řadě ohledů, inkasovaly už 23 gólů a samy daly pouze dva. V tomto aspektu si polepšily minulý týden, když na půdě Baníku Ostrava sahaly po remíze, nakonec ovšem prohrály 1:2.

"První půlhodinu jsme v Ostravě byli rovnocenným soupeřem, pak přišla situace, která nás stála první gól. Mrzí to, poněvadž se to stále opakuje. Kluci si musí uvědomit, že každý má svou zodpovědnost. Dali jsme venku gól, to nás může nakopnout. Mančaft ukazuje progres, sílu, máme se od čeho odrazit. Věřím, že už to bodově konečně zvládneme," doufá trenér František Straka.

Slovácko v posledních dvou sezonách s Českými Budějovicemi neprohrálo a ze čtyřech zápasů vytěžilo osm bodů. Co napravovat ale má na jihu Čech, z posledních jedenácti návštěv se domů s výhrou vracelo jenom jednou. Rovněž hosté patří k nejméně produktivním týmům ligového pelotonu (šest vstřelených branek), i to jim ale stačí na průběžné sedmé místo.

"Před týdnem jsme porazili Karvinou a já věřím, že po předchozích nepovedených zápasech nás to nakoplo do pohody. Utkání s Budějovicemi bude především o hlavě, nesmíme v něm nic nepodcenit. Viděl jsem Jihočechy v posledním zápase naživo proti Baníku, prvních 30 minut bránili velmi dobře a domácího favorita v podstatě do ničeho nepouštěli. I když prohráli 1:2, hráli solidně a byli nebezpeční směrem dopředu. V domácím prostředí určitě budou chtít zabrat, protože i pro ně ta situace není jednoduchá," nechal se slyšet trenér Roman West.

Součástí prvního týmu Dynama aktuálně není do béčka přeřazený Skalák, disciplinární trest si odpykává Ekpai a otazník se vznáší nad startem Ondráška. Za Slovácko nenastoupí zranění Daníček se Součkem, kvůli kartám nemohou hrát ani Hofmann a Kohút.

České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Fendrich - Čoudek, Križan, Brabec - Šigut, Tischler, Hubínek, Trummer - Čermák, Zíka - Adediran.

1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Heča - Ndefe, Vaško, Kukučka, Doski - Trávník - Blahút, Havlík, Kim Sung-pin, Sinjavskij - Krmenčík.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.17 - 3.42 - 2.29

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - FK Jablonec

sobota 19:00

Jedenácté kolo Chance Ligy servíruje hned dvě derby a to méně sledované bude na programu v sobotu večer, o titul dočasného vládce severních Čech si to rozdají Liberec s Jabloncem.

Od Slovanu se letos čekaly zajímavější výsledky než ty, jaké parta okolo nového kouče Radoslava Kováče zatím uhrává, obratem k lepšímu by tak mohl být týden starý zápas na půdě Dukly. Liberec po prvním poločase prohrával, po změně stran ale předvedl obrat a vyhrál 4:1. K dalšímu úspěchu bude muset zlepšit jednu negativní statistiku - v lize před vlastními fanoušky vyhrál jediné z posledních sedmi utkání.

"Vím, že je to velký zápas, osobně jsem ho zažil. My jako realizák jsme tu noví, u soupeře je zase kouč Kozel se svým týmem. Je to celé velký příběh. Soustředíme se na sebe, jen to můžeme ovlivnit. Jablonec má kvalitní tým, pod koučem Kozlem udělal určitý progres a rukopis nového trenéra tam je vidět. Víme, že když vyhrajeme, můžeme se posunout hodně nahoru a Jablonec přeskočit. Cítím dobrou koncentraci týmu a věřím, že to ukážeme i na hřišti. Fanouškům dlužíme dost, je čas, abychom doma zabodovali naplno," říká Radoslav Kováč.

Jablonec patří mezi příjemná překvapení letošní sezony a v minulém kole se vrátil na vítěznou vlnu, když si poradil s Hradcem Králové, v poháru navíc přešel přes Domažlice. Svého severočeského rivala neporazil šestkrát za sebou, daleko pozitivnější je bilance na trávníku Liberce - z posledních šesti zápasů zde padl jen jednou.

"Určitě to bude zvláštní a speciální zápas. Ať už tím, že se jedná o derby, ale i tím, že jsem tam nedávno působil. Fanoušci derby žijí. Liberec investoval hodně peněz do nových hráčů. Určitě zrychlili hru, mají mladé a perspektivní hráče. Mají potenciál, budou se zlepšovat. Nečeká nás lehký soupeř, ale budeme chtít uspět. Jsme sice o dva body výš, ale Liberec hraje doma. Řekl bych, že je to 50 na 50," prohlásil trenér Luboš Kozel, který ještě v minulé sezoně vedl sobotního soupeře.

Liberec se v derby bude muset obejít bez zraněného kvarteta Koželuh, Plechatý, Rabušic, Ševínský. Jablonec hlásí jenom jednu absenci, na marodce je Černák.

Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Bačkovský - Halinský, Mikula, Purzitidis - Ghali, Icha, Hlavatý, Kayondo - Višinský, Tupta - Letenay.

FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hanuš - Martinec, Tekijaški, Cedidla - Čanturišvili, Beran, Nebyla, Polidar - Suchan, Hollý - Puškáč.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.98 - 3.53 - 3.93

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Slavia Praha
9
8
1
0
20 : 1
25
2
Sparta Praha
9
7
1
1
20 : 9
22
3
Viktoria Plzeň
9
5
3
1
16 : 7
18
4
Baník Ostrava
9
5
2
2
12 : 8
17
5
Sigma Olomouc
9
5
2
2
16 : 13
17
6
FK Jablonec
9
4
2
3
9 : 5
14
7
1. FC Slovácko
9
3
4
2
6 : 9
13
8
Slovan Liberec
9
3
3
3
15 : 11
12
9
FC Hradec Králové
9
4
0
5
8 : 9
12
10
FK Mladá Boleslav
9
3
2
4
15 : 13
11
11
MFK Karviná
9
3
2
4
8 : 13
11
12
Bohemians Praha 1905
9
2
3
4
8 : 13
9
13
FK Pardubice
9
2
1
6
8 : 14
7
14
Dukla Praha
9
2
1
6
7 : 14
7
15
FK Teplice
9
2
0
7
10 : 18
6
16
Dynamo České Budějovice
9
0
1
8
2 : 23
1

Zbývající zápasy

06.10. 15:30
Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905
06.10. 15:30
FK Mladá Boleslav - Baník Ostrava
06.10. 18:30
Slavia Praha - Sparta Praha

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
slonzacky_lenoch

Kluci Rychlý dotaz, na čem koukáte na streamy? Chance mi záhadne nejde je nějaká alternativa?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele