Cesta do osmifinále Eura? Výhra je téměř jistotou, stačit může i remíza

22.06., 22:46
Aktuality
Čeští fanoušci v Hamburku. (© AFP)

Čeští reprezentanti si remízou 1:1 s Gruzií v druhém utkání na mistrovství Evropy v Německu zkomplikovali boj o účast ve vyřazovací fázi, pokud by ale ve středečním závěrečném duelu skupiny s Tureckem zvítězili, prakticky jistě by prošli dál. K postupu by jim teoreticky mohla stačit i remíza, muselo by jim ale zároveň nahrát čtyři nebo pět dalších výsledků. Případná porážka by svěřence trenéra Ivana Haška z turnaje s jistotu vyřadila.

Český celek figuruje po dvou ze tří zápasů skupiny F na třetím místě tabulky. Po úvodní porážce 1:2 s Portugalskem a dnešní remíze má na kontě jediný bod a před poslední Gruzií je díky lepšímu skóre. Na středečního soupeře z Turecka ztrácejí Haškovi svěřenci dva body, dosud stoprocentní Portugalsko si dvěma výhrami již zajistilo postup. Do vyřazovací části projdou první dva týmy z každé ze čtyřčlenných skupin a nejlepší čtveřice z třetích míst.

Pokud by český celek Turecko ve středu porazil, dostal by se před něj v tabulce a velmi pravděpodobně skončil na postupové druhé příčce. Připravit by ho o ni mohla pouze případná senzační výhra Gruzie nad Portugalskem, a to navíc vyšším rozdílem, než by Haškův výběr zdolal Turky. Gruzínci aktuálně mají o gól horší skóre než Češi.

Tabulka skupiny F. (©Livesport)

I pokud by národní tým v případě vítězství nad Tureckem na druhé místo nečekaně nedosáhl, se čtyřmi body by měl téměř jisté, že v šestičlenné tabulce mužstev z třetích příček zaujme jednu ze čtyř postupových pozic.

Český celek by z dalšího pokračování v turnaji nemusela nutně vyřadit ani remíza. V takovém případě by ale k postupu potřeboval souhru řady dalších výsledků. Zaprvé by Gruzie nesměla porazit Portugalsko, aby Haškovi svěřenci zůstali v tabulce třetí.

Po třech zápasech by reprezentanti měli dva body a o branku záporné skóre. Museli by doufat, že nejméně ve dvou skupinách se na třetí příčce umístí tým s horší bilancí.

Ve skupinách D a E už k tomu nemůže dojít, možné je to pouze ve skupinách A, B a C. V "áčku" by aktuálně třetí Skotsko s jedním bodem a o čtyři góly záporným skóre muselo v neděli remizovat s posledním Maďarskem, žádná jiná varianta by českému mužstvu nepomohla.

Ve skupině B by Haškův výběr potřeboval příznivé výsledky z obou zbylých zápasů. Na posledních dvou místech tabulky figurují Albánie a Chorvatsko, které mají po bodu. Pokud by oba balkánské týmy prohrály, na postup z třetí pozice by jistě nedosáhly. Chorvatům by k překonání případného českého dvoubodového zisku nestačila ani remíza, u Albánců by záleželo na celkovém skóre.

Haškův celek by se s dvěma body mohl dostat ještě i před třetí tým skupiny C. Aktuálně poslední Srbsko by muselo prohrát s Dánskem a třetí Slovinsko s Anglií, ideálně aspoň o dva góly.

Autor: ČTK

Komentáře (107)

Přidat komentář
PL28

Jako i s tou remízou s ohledem na ostatní zápasy ta šance je. Jenom se bojím, aby to pak Fousek nevydával za úspěch a fajn přípravu na MS Říkal, že cíl je osmifinále. Ok, ale postoupit ze třetího místa se dvěma body, to fakt není úspěch

Reagovat
0:1

Reagovat
Coutinho10

jako počítá se výsledek no

Reagovat
Seydou Doumbia

smutný je že osmifinále tohoto eura je zhruba stejný úspěch, jako postup na samotné euro v roce 2012

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
xjert02

Reagovat
Ctenar

Jestli chceme hrát jako Řekové tenkrát, tak radši domu. Buď otevři stavidla a ať hrají, jako kdyby to byl poslední zápas v životě a nebo se na to vyserte.

Reagovat
Ctenar

Jo a abych nezapomněl pořád věřím a fandím.

Reagovat
pobody's nerfect

A jak myslíš, že hráli nasi v 96? Myslím zejména v play off

Reagovat
0:1

Ve skupině až nečekaně pohledně a otevřeně. Proti Francii a předtím Portugalsku totální beton. Ve finále mix odvahy a taktiky. Ze všeho něco.

Reagovat
BaggioRoberto

Tak Rekove vedeli, co delaji. Nasi nevi. Vcera se snazili, ale ty ruce, co k tomu dodat.

Reagovat
0:1

Pohybová nešikovnost a neohrabanost jsou s pomalostí náš největší problém.

Reagovat
BaggioRoberto

A taky alibismus. Mame max. 3 hrace, kteri se neboji to vzit na sebe. Na konci po zraneni Schicka to bylo jen zoufale posunovani micu kolem dokola, bez strelby.

Reagovat
Ctenar

Neprohrali první zápas s Portugalskem ve skupině?

Reagovat
cubinho

"Haškův celek by se s dvěma body mohl dostat ještě i před třetí tým skupiny C. Aktuálně poslední Srbsko by muselo prohrát s Dánskem a třetí Slovinsko s Anglií, ideálně aspoň o dva góly."

Srbsko s Dánskem teoreticky může hrát jakkoliv, ne? Protože výhra kohokoliv z nich odsune v případě anglické výhry Slovince na třetí místo. Stejně tak v případě vzájemné remízy by byli Srbové max. až třetí (jen by to neměla být vyšší remíza než naše s Turky - zatím dali jen jeden gól, my dva...).

Reagovat
BaggioRoberto

Jestli kdokoliv postoupi se dvema body, tak to EURO zruste. Za me tragicky format. Ja vim, ze se zase najde nekdo, kdo to bude obhahovat, takova je totiz doba. Dnes se obhajuje i kdyz nekdo tvrdi, ze je kun. Myslim,ze jsme to s tou demokracii prehnali.

Reagovat
Kop do titulků

Zas tenlecten strejc... No a co že postoupí někdo se dvěma body, to je prostě nepředvídatelnost fotbalu. V roce 1998 Letech vyhrálo AIK Švédskou ligu s nejhorším útokem z ligy... Holt prostě musí na play-off 16 týmů. Vždyť Portugalci v roce 2016 neporazili nikoho z trojky Island, Maďarsko, Rakousko a pak to celý vyhráli

Reagovat
Batigol

Dokonce vyhráli na turnaji v základní hrací době pouze jednou

Reagovat
Salfovic

Však to tehdy byla větší haluz než od Řecka, ale nikdo to nevzpomíná. Holt PR toho čuráka.

Reagovat
forma

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Batigol

Reagovat
BaggioRoberto

No to bylo taky ostudne Euro. Proste tento system je spatny. A jediny duvod, proc se pouziva je hamiznost UEFA. Bud mas rad fotbal nebo proste budes obhajovat kdejaky nesmysl.

Reagovat
mistr129

A víš že se dvěma body se dá postoupit i ze druhého místa jo. by mě zajímalo co bys vymyslel za formát, aby ses tomu vyhnul

Reagovat
Salfovic

Když už kvůli prachům opustili ideální model se šestnácti týmy, tak to rovnou vrznout na 32, a zase klasicky postoupí první dva ve skupině.

Výhodou tohoto formátu by bylo zrušení kvalifikace, jen ty největší sračky by sehrály jakési předkolo.

Reagovat
Novak.Usykovic

hele ty namistrovanej frajere..... možná by bylo lepší to vrátit do formátu 1988 či 1992, kdy se hrálo hezky KO systémam v 8. Skupiny patří jenom do klasický ligy.

A vůbec i podělaná LM a jejich trapná skupinová fáze se může jít bodnout.... nikoho to stejně nebaví.

Nejlepší byl PMEZ, kdy se hrálo KO od začátku.

Současnej fotbal klesá ke dnu i se stupidním Var, emoce se kompletně vytratily.

Reagovat
Odborný diskutér

EURO 1988 a 1992 se nehrálo žádným KO systémem v 8, nýbrž ve dvou skupinách. Proč se jako laické jelito chodíte zesměšňovat do odborných fotbalových diskusí?

Reagovat
BaggioRoberto

Format, co byl drive byl ok. Da se toho ymyslet vice i s timto neidealnim poctem. Proste nedelat skupiny, kde ti postoupi dve tretiny muzstev a system, kde ze stejneho mista v ruznych skupinach nekdo postoupi a nekdo ne. To neni tak slozite pochopit, co mi na tom vadi.

Reagovat
Cotton

Lepší by byly 4 skupiny po 6

Reagovat
Novak.Usykovic

ne, nejlepší by byla 1 skupina po 24.

Reagovat
Cotton

Kdybys byl ochotný kvůli tomu obětovat jednu ligovou sezónu tak proč ne

Reagovat
ACSeRw!n

zrusit ne, ale udelam normalni format 32 tymu a postupujici prvni dva, tohle je cirkus a spousta tymu hraje kvuli tomu beton

Reagovat
BaggioRoberto

Reagovat
Xaviercreus

Je tu někde diskuse k Fantasy? Díky

Reagovat
Coutinho10

pod tím původním článkem, ale je to tam už mrtvý no

https://www.eurofotbal.cz/clanky/zapojte-se-do-tipovaci-souteze-k-euru-a-hrajte-o-50-tisic-korun-699371/#forum

nějaká nová podle mě není, ikdyž neměl jsem moc čas chodit a komentovat do diskuzí k jednotlivým zápasům, takže jestli se nějaká založila, tak o tom nevím

Reagovat
Xaviercreus

Díky, přidal jsem se až dnes

Reagovat
Coutinho10

nz, aspoň stíháš playoff

to tam je samostatně mám pocit, respektivě lze vyhrát za jednotlivý kolo ve skupinách, kola v playoff, ale i celkově za celý turnaj, takže aspoň nejsi bez šance

Reagovat
Coutinho10

koukám, že vlastně reaguješ na fantasy a ne tipovačku, ale nevadí...pokud hraješ od začátku, tak body budeš mít započítaný, pokud začínáš hrát až teď, tak to bude složitější no

Reagovat
Man__United

Musíme ty Turky někdy taky už porazit, dvakrát nás ve skupině vyřadili, tak by jednou mohla přijít řada na nás!

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Ne

Reagovat
Coutinho10

jako super, že to ikdyž máme 1 bod ze 2 zápasů, tak pořád je to v poho rozehraný na postup i ze 2. místa...stačí "jenom" vyhrát

Reagovat
Seydou Doumbia

a není to spíš smutný? jaký má takový postup váhu, když můžeš v pohodě na záverečném turnaji dojebat dva zápasy a stejně mít šanci na postup?

Reagovat
Pablos

Za mě né. Jen prostě nebrat, že má nějákou velkou váhu to první vyřazovací kolo... to je pro mě jen taková nadstavba. Tam už prostě musíš vyhrát jak chceš dál. Čtvrtfinálem začíná ,,úspěch" stejně jako dřív.

Reagovat
Coutinho10

no pořád proti sobě máš soupeře, který je na tom líp bodově a jestli chceš postoupit, tak ho musíš porazit, aby jsi se dostal před něj...pokud by teoreticky třeba stačila i remíza bejt mezi čtyřmi nejlepšími ze 3. míst, tak to uvidíme před naším výkopem, takže smutný by možná bylo postoupit do osmifinále s 1 nebo 2 body, ale pokud Turecko porazíme, tak 4 body zase není taková ostuda a i dříve myslím šlo postoupit se 4 body, když to mělo ten klasický formát, kdy se postup týkal pouze prvních 2 týmů

Reagovat
Pablos

Jasný, že by 4 body stačili i dřív... když by to znamenalo, že jsme druzí. Body a umístění se nijak nezměnilo za tu dobu

Reagovat
Coutinho10

takže pokud porazíme Turecko, nelze to brát,že to je smutný postoupit v uvozovkách díky jednomu výrazně povedenému zápasu, co přinese 3 body

Reagovat
Pablos

Určitě né, druhé místo je prostě druhé místo. Spíš horší, kdyby vyšlo, že stačí postoupit s 2b a v jiné skupině (při určité konstalaci) nemusí stačit ani 4b

Reagovat
Coutinho10

jj to jsem v tom předchozím komentu taky psaly že bez výhry postup by bylo smutný, ale pokud pamatuju dobře, tak když Portugalsko vyhrálo EURO 2016, tak taky mělo málo bodů ve skupině, mám pocit bez výhry ve skupině a i tak postoupili a celé to vyhráli

Reagovat
Pablos

No tři remízy a pak vlastně něják postupovali jen po penaltách nebo jak ...pokud se nepletu

Reagovat
Cotton

Poprvé a naposled v základní době vyhráli až v semifinále

Reagovat
Pablos

slušný no

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Salfovic

Kromě skupinového zápasu s Maďarskem, ve kterém dali tří góly, ve zbývajících ŠESTI zápasech dali v základní hrací době pouhé ČTYŘI góly.

Reagovat
Seydou Doumbia

no a to je právě to smutný, v normálním formátu by portugalsko prostě zahučelo ve skupině jako se dělo kdysi že hodně favoritů nedalo ani PO...a ted ti tým ze třetího místa ve skupině vyhraje titul

Reagovat
Coutinho10

nicméně na druhou stranu ten tým ukázal obrovský charakter, když ty vyrovnané zápasy dokázal vždy přetlačit na svojí stranu, takže uznání si zaslouží

Reagovat
Seydou Doumbia

jo to ano, ale kde máme ty překvapení, kdy po 3 dojebaných zápasech zahučelo dost dobrých týmu ve skupině? 2012 oranje skupina, 2008 francie, 2004 španělsko, itálie a německo skupina...to byla prdel...aktuální formát dává každému slabochovi šanci na postup ze skupiny, ale prakticky zničit jakoukoli šanci aby favorit zahučel ve skupině...

Reagovat
Coutinho10

jako jo, nicméně o to větší pecka to pak bude, až se to někomu takovému stane

Reagovat
fabec1222

I dřív by šlo postoupit s dvěma body

Reagovat
Coutinho10

a stalo se to někdy ?

Reagovat
fabec1222

Nestalo

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Pablos

Projel jsem to od 1992 a né... nejméně bylo na druhém místě 3b a to v obou skupinách zrovna toho ročníku 1992... jinak z druhého minmálně 4b.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Pablos

A vlastně Dánsko mělo minulé 2020 3b z druhého.

Reagovat
Coutinho10

i tak dobrý jako to Portugalsko 2016

Reagovat
Pablos

To šlo ze třetího to Portugalsko, to už využilo toho nového formátu. Teď mi šlo jen o ty na druhém místě co by šli tak jako tak i dřív.

Reagovat
Coutinho10

jo vlastně

Reagovat
Cotton

Reagovat
Kucka

Reagovat
Gryphonheart

S Haškem bez šance. Jediné dobré řešení by bylo výrazně prohrát a další kvalifikační cyklus začít s nějakým normálním trenérem na lavičce no..

Reagovat
oli9

Prostě musíme hrát na výhru. Nějaké kalkulace jsou k ničemu

Reagovat
BaggioRoberto

Remiza urcite stacit nebude. Musime vyhrat.

Reagovat
Pablos

Když budou hrát na výhru ...remíza by při kupě štěstí mohla vyjít. Jestli budem hrát na remízu v 92. min. si to tam Hranáč šoupne

Reagovat
Salfovic

Vlastňáka už má, stejně jako penaltu, takže už zbývá jen vyloučení, a bude to mít komplet

A to hraje fakt dobře, neuvěřitelný

Reagovat
Bayernista18

Smutný, že dva body stačí k postupu. To už by bylo lepší rozšířit EURO na 32 týmů, aby z každý skupiny postupovaly dva.

Reagovat
BaggioRoberto

Reagovat
Seydou Doumbia

Norsko, Švédsko, Řecko, Lucembursko, Kosovo, Izrael, Kazachstán, Azerbajdžan at je prdel potom ale zrušit pro 8 nejlepších kvalifikaci a nechat je postoupit přímo, zbytečné zápasy pro ně to jsou už ted radši at jezdí na dovolenky a šetři zdraví

Reagovat
Bayernista18

Pro některý týmy je už teď kvalifikace zbytečná, ale hrát se musí.

Reagovat
Seydou Doumbia

kontumačně 3:0 výhry a čus ale počkej odpočinek hráčů by byl fajn, ale bylo by to nefér a přišli by o peníze...tak nic vím že to je utopie

Reagovat
Salfovic

To schéma jsem ti psal nedávno, přímý postup by mělo víc než 8 týmů.

Reagovat
mayday

Tak nestačí, a asi podle mě stačit nebude.

Je to jen hypotéza.

Reagovat
GjøvikFF

V C skupině to tak klidně může dopadnout, tam je ta pravděpodobnost velká klidně i z 2. místa, tak jsem zvědavej. Doufám v remízu Anglie se Slovinci, aby tahle možnost padla.

Reagovat
Bayernista18

Albánie už bodovat nebude a Slovinsko nejspíš taky ne, takže v případě remízy půjde o skóre. Navíc plichta Skotska taky neni nemožná.

Reagovat
fabec1222

Klidně může, protože můžou být dvě skupiny, kde třetí bude mít jeden bod

Reagovat
mayday

Já jsem to myslel z našeho pohledu, že by nám stačily dva body. Ty mluvíš o dvou skupinách, kde třetí bude mít jeden, jedna z těch skupin jsme my, takže nepostup.

Reagovat
mayday

Pro nás - Skotsko Maďarsko si myslím, že remis nebude, oba potřebují vyhrát. Chorvatsko Albánie, tam si myslím, že třetí bude mít dva body. A pak zbývá Slovinsko Srbsko, kde podle mě bude mít třetí taky dva body, a tam by šlo o skóre. Takže by nám fakt mohla stačit třeba remíza 2-2, docela šílený

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Smejkyfans

Třeba se jednou dočkáme i toho že se bude postupovat ze 4. místa s 0 body

Reagovat
Seydou Doumbia

miniturnaj posledních týmu o další trofej...přímo to vidím

Reagovat
Smejkyfans

bohužel při naší hře by jsme ani tohle nevyhráli

Reagovat
Kluivert9

Kdyby bylo MS tragédů, tak skončíme druzí.

Reagovat
Pablos

Ty kurzy na tipáči na nás a na turky ....zajímavé Jako že to nebude zase něják odskočený to jsem předpokládal, ale že budou mít víc Turci to asi teda fakt né

Reagovat
mistr129

Ještě včera před našim zápasem tam naopak bylo na nás přes 3

Reagovat
Pablos

Tak měli jsme opticky o dost jasnější převahu v tom zápase, než Turci... ale zase Gruzie to otevřela s nima rozhodně víc a ve výsledku Turci prostě vyhráli a my né. Zajímavé no.

Reagovat
mistr129

No hlavně jde o to podle mě, že teď nutné potřebujeme vyhrát, Turci si můžou hlídat remízu. A zvlášť když to je poslední západ, budoucnu třeba vědět, že i v případě prohry postupují a ten rozdíl mezi soupeřem ze 2. a 3. místa je prakticky nulový

Reagovat
Seydou Doumbia

poslední zápasy tam bude podle mě hodně dojebů...každý bude nakládat miliony na favority zápasu, kteří už nemusí vyhrát...sázkovky se nažerou

Reagovat
Pablos

To je fakt... to bude ono, co asi hraje tu největší roli... kalkul, ostatně jsou to sázkovky, ti jenom kalkulujou

Reagovat
Cotton

Naopak 3. místo může být lepší, protože 2. jde na vítěze D. Pokud budou Turci vědět, že D vyhrála Francie, tak budou třeba za 3. místo rádi.

Reagovat
fabec1222

Bude záležet na prvním golu. Turci do toho dost možná vlítnou, aby dali rychle gol a pak to mohli zavřít i s vidinou toho, že remíza jim pořád stačí.

Reagovat
Seydou Doumbia

jejich nevýhoda je že neumí bránit

Reagovat
Salfovic

Já jsem asi slepej, blbej či oboje, ale dají se někde na webu UEFA najít statistiky hráčů v jednotlivých zápasech? Já tam našel jen souhrnné.

Reagovat
Coutinho10

OT: jen jim ho vykupne..my jsme si po naší zlatý éře taky museli tím projít a bylo to pak znát

https://infotbal.cz/o-spartana-haraslina-je-zajem-ve-francii-de-zerbi-ho-chce-vzit-do-marseille-znaji-se-z-italie/

Reagovat
Coutinho10

*vykupte

Reagovat
ACSeRw!n

s jeho odchodech se pocita uz asi rok a nahrada uz trenuje na Strahove.. co tam mas dal ?

Reagovat
Coutinho10

ještě toho Srba by vám mohli vykoupit, ale zatím na EURU nic moc to vypadá

Reagovat
Seydou Doumbia

tam se nehodí, moc bilý

Reagovat
Coutinho10

klidně ať jde jinam, ale ať jde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele