Česko ztratilo Sadílka, záložníkovi se osudným stal pád na kole

09.06., 09:19
Aktuality
Michal Sadílek (© AFP)

Česká reprezentace se chystá na přátelské utkání proti Severní Makedonii a součástí týmu už není Michal Sadílek. Záložník Twente je zraněný, letošní evropský šampionát se ho týkat nebude.

Sadílek v pátek odehrál celý souboj s Maltou (7:1) a podobně jako další reprezentanti, kteří se na trávníku objevili minimálně na 45 minut, měl včera individuální program.

"Hráči, kteří v pátek v přípravném zápase proti Maltě odehráli více než poločas, měli v sobotu individuální program. Michal Sadílek při vyjížďce na kole bohužel nešťastně upadl a utrpěl tržnou ránu v oblasti bérce," informoval tiskový mluvčí reprezentace Petr Šedivý.

Sadílek za českou reprezentaci nastoupil ke 24 zápasům a na svém kontě má i jednu branku. Letos patřil do základní sestavy Twente a přispěl ke konečnému třetímu místu svého zaměstnavatele v nizozemské nejvyšší soutěži. Turnaj v Německu měl být jeho druhou velkou akcí za národní tým.

"Pro nás je to velké oslabení, protože Michal patří mezi zkušené hráče. Vždyť v průběhu zápasu proti Maltě navlékl i kapitánskou pásku. Přeju mu za celý tým, aby se co nejrychleji uzdravil. Jestli povoláme někoho dalšího, se rozhodneme v nejbližší době," nechal se slyšet trenér Ivan Hašek.

Autor: Tomáš Pavlík / fotbal.cz

Komentáře (527)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele