Česká naděje King pálí za rezervní tým Leicesteru a vybírá si mezi reprezentacemi

Dnes, 09:30
Aktuality
Joshua King (druhý zprava) (© Leicester City)

Konečně z Anglie přišla dobrá zpráva pro český fotbal. Nemají ji ovšem na svědomí Tomáš Souček s Vladimírem Coufalem z West Hamu, za hvězdu je na Ostrovech český mládežnický reprezentant Joshua King. Stále teprve sedmnáctiletý hráč dal dvě branky za Leicester do sítě Middlesbrough v Premier League 2 pro hráče do 21 let a pomohl Liškám k výhře 3:1.

Hosté šli sice rychle z penalty do vedení, pak ale přišly chvíle mladého českého reprezentanta. Ten nejprve ve 25. minutě srovnal a o čtyři minuty později už poslal Lišky do vedení. Potvrdil tak skvělou střeleckou formu, protože se trefil i v předchozím utkání za výběr Leicesteru do 18 let proti West Hamu.

King odehrál proti Middlesbrough 68 minut. Vítězství Leicesteru, který je v tabulce zatím na 12. místě, pečetil Ollie Ewing v 78. minutě. Na kontě mají Lišky šest bodů. Kromě zmíněné výhry vyhrál Leicester i na půdě Liverpoolu 2:1.

Držitel českého a skotského občanství King nastoupil v mládežnických kategoriích za obě země. V reprezentačních výběrech do 16 let odehrál nejprve tři zápasy za národní tým Skotska, poté ale přijal pozvánku tuzemské reprezentace. Za tu zatím ve stejné kategorii odehrál čtyři zápasy.

Autor: eFotbal.cz / René Machálek

Komentáře (17)

Přidat komentář
John Obi Mikel

Lol Českoskotský fotbalista a jmenovanec norského útočníka Joshuy Kinga

Reagovat
Seydou Doumbia

Ten je ted v Tulus

Reagovat
Kucka

Reagovat
kilobyte

Tak ať ho Hašek povolá a dá mu pár minut.

Reagovat
naheCZ

Potřeba si ho pojistit

Reagovat
Kily

Pořád to ale nemusí nic znamenat, jak ukazuje Joshua Brenet, za Nizozemsko odehrál i jeden kvalifikační zápas a letos mu i tak byl posvěcen transfer směr Curacao

Reagovat
fantomas10

Bud rozumny a neztracej cas a sily zadnou repre

Reagovat
wwwx

Pěkné. Gratulace Skotům k takovému talentu. Po jednom srazu s Mr. Drywienerem nevidim šanci, že by si borec vybral reprezentovat ČR.

Reagovat
oli9

Neví někdo jeho vazby? Maminka Česka, otec Skot?

Reagovat
Sosi

Táta se rád držel skotské sukně

Reagovat
Odborný diskutér

Tvl okamžitě povolat na Ligu národů, ať nám ho nepřebere nějakej Montserrat. A rovnou vemte i Selkeho, Schick už je odepsanej. Tohle je naše jediná šance - vyzobávat pseudočechy z různejch prdelí. FAČR musí vytvořit agenturu na vyhledávání hráčů v několika klíčovejch oblastech (USA, Kanada, Argentina, Austrálie, Británie).

Reagovat
Seydou Doumbia

ještě kabonga a yannicka eduarda

Reagovat
Odborný diskutér

Tak ty už beru jako naše lidičky.

Reagovat
Odborný diskutér

I když teda u Eduarda můžou ještě dělat problémy Holanďani, viď? Tam by to taky chtělo rychle povolat do áčka.

Reagovat
Seydou Doumbia

netuším přesně jak se ta situace má, každopádně solidní posily

Reagovat
Kucka

Jacob Lensky

Reagovat
Odborný diskutér

Nebyl špatnej, ale nakonec jel v drogách, tušim.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele