Češi znají harmonogram Ligy národů, budou hrát v Praze a Olomouci

02.08., 14:58
Aktuality
Dres české reprezentace (© AFP)

Čeští reprezentanti odehrají na podzim domácí zápasy Ligy národů v Praze a v Olomouci. K druhému utkání čtyřčlenné skupiny B1 proti Ukrajině nastoupí na stadionu Slavie v Edenu, o měsíc později přivítají Albánii v aréně Sparty na Letné a v listopadu uzavřou program proti Gruzii na Hané. FAČR dějiště duelů zveřejnila na svém webu. Venkovní zápas s Ukrajinou 14. října absolvují reprezentanti v polské Vratislavi. Ukrajinský tým kvůli válečnému konfliktu s Ruskem musí hrát domácí duely na neutrální půdě.

Svěřenci trenéra Ivana Haška vstoupí do nového ročníku Ligy národů 7. září venkovním utkáním v Tbilisi proti Gruzii, s níž v červnu při neúspěšném vystoupení na mistrovství Evropy v Německu remizovali 1:1. Poté se vrátí domů a o tři později přivítají v Edenu Ukrajinu.

Klasické vstupenky se budou prodávat ve třech cenových relacích za 490, 690 a 890 korun. Fanoušci, kteří reprezentaci podpořili na evropském šampionátu, zaplatí za lístky jen polovinu. Třicetiprocentní slevu budou mít permanentkáři Slavie, klubu sídlícího na stadionu v Edenu. Lidé nad 63 let pak budou moci v rámci akce "Vezmi dědu na fotbal" do hlediště zadarmo.

"Reprezentace měla na Euru v Německu skvělou podporu, stejně tak při předchozích přípravných i kvalifikačních zápasech. Hned první domácí zápas po skončení mistrovství Evropy je ideální příležitost, jak můžeme fanouškům poděkovat," uvedl předseda FAČR Petr Fousek.

Další domácí zápas skupiny 11. října odehraje český celek na stadionu druhého z pražských "S" Sparty. O tři dny později nastoupí Haškovi svěřenci k venkovnímu duelu na neutrální půdě, neboť všechny ukrajinské týmy kvůli válce s Ruskem musejí hrát v soutěžích UEFA mimo svou zem. Haškův celek by v zápase mohl mít velkou podporu, neboť stadion ve Vratislavi pro téměř 43 tisíc diváků leží poblíž českých hranic.

O měsíc později 16. listopadu k dalšímu venkovnímu utkání proti Albánii už české mužstvo nastoupí tradičně na soupeřově půdě v Tiraně. Týmy si zopakují souboje z nedávné evropské kvalifikace. Haškův výběr pak uzavře opět o tři dny později skupinu proti Gruzii v Olomouci. Na Hané se národní tým představí znovu po roce, vloni v listopadu tam v závěrečném utkání kvalifikace ještě pod vedením tehdejšího trenéra Jaroslava Šilhavého porazil Moldavsko 3:0 a postoupil na Euro.

Zápasy v Lize národů budou pro reprezentanty první akcí po neúspěšném vystoupení na červnovém šampionátu v Německu, kde vypadli už ve skupině. Postup do elitní Ligy A si přímo zajistí pouze vítěz skupiny, poslední celek naopak spadne o úroveň níž.

Novinkou Ligy národů je play off. Týmy na druhých místech v divizi B se ve dvojzápasech utkají o postup proti mužstvům ze třetích míst Ligy A, celky z třetích příček čeká boj o udržení proti zemím z druhých pozic v Lize C.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Česko
0
0
0
0
0 : 0
0
Ukrajina
0
0
0
0
0 : 0
0
Albánie
0
0
0
0
0 : 0
0
Gruzie
0
0
0
0
0 : 0
0

Autor: ČTK

Komentáře (22)

Přidat komentář
kylo ren

Sestup

Reagovat
smazaný uživatel

Po tom, co předvedli na Euru asi jo

Reagovat
Grupma

Hrát s Albánií na Spartě? Vždyť to pro některé hráče Albánie bude domácí prostředí.

V této lize by měl Hašek spíš zkoušet, ne? A na jistotu sestavu dávat do kvalifikace na MS. Určitě bych se tu vybodnul na ambice postoupit do A.

Reagovat
Skalda29

Proč se tak často hraje v Olomouci? nebo aspoň mi to tak přijde ... A do Ostravy hodí akorát zas nějaké Bulhary

Reagovat
smazaný uživatel

Když budou hrát v Česku, tak na Slavii

Reagovat
Mass

Jako proč repre nehraje na ostravskym atletickym stadionu z roku 1938?

Reagovat
mistr129

Protože Olomouc není na kraji republiky a dá se tam v rozumném case dostat i ze zbytku republiky

Reagovat
Grupma

Reagovat
guzman

Protože na repre se jezdí z celé republiky no, zrovna v Ostravě by s tím problém být neměl.

Reagovat
smazaný uživatel

V rozumnym čase by se dalo ze zbytku republiky dostat do Prahy na Slavii

Reagovat
ladyboy arsenal

protože tam maj svůj oblíbenej podnik na chlastání

Reagovat
smazaný uživatel

Na Spartu ať hoděj Ukrajina - Albánie

Reagovat
Kucka

Ten veprostřed na plakátu je Chorý? To má teda slušný facelift

Reagovat
Grupma

Všichni tři dostali od grafiků pěkně naloženo. To křenění Kováře je boží

Reagovat
inferno08

To není Nguyen?

Reagovat
ratusek

Reagovat
inferno08

Už se těším, až někdo z našich prohlásí, že zápas s Gruzií bude odveta za EURO

Reagovat
Pablos

Nn to se neříká… né odveta, ale přeci odčinění.

Reagovat
inferno08

Ajo... Odčinili jsme zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Odveta za Euro to asi bude

Reagovat
Sigma Olomouc

V Olomouci

Reagovat
smazaný uživatel

V Olomouci

Na Slavii

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele