Češi se připravují na Albánii. Je to nepříjemný soupeř, kterému máme co vracet, hlásí Král

08.10., 18:43
Aktuality
Alex Král na tiskové konferenci. (© ČTK / Šimánek Vít)

Česká reprezentace se dnes druhým dnem chystala v Praze na páteční domácí zápas Ligy národů proti Albánii. Svěřenci trenéra Ivana Haška měli po pondělním srazu před polednem první ostrý trénink a věnovali se už také video rozborům hry nadcházejícího soupeře.

Na rozdíl od minulých srazů se tým chystá v tréninkovém centru Sparty na Strahově. Před úvodním tréninkem se mužstvu tradičně představili nováčci v nominaci, jimiž tentokrát jsou brankáři Martin Jedlička s Antonínem Kinským.

"Díky tomu, že můžeme trénovat na Spartě, máme daleko lepší podmínky, než jsme měli při posledním srazu. Nemohli jsme využít areál Sparty, teď už tam není Ukrajina, jsme tam my," pochvaloval si na nominační tiskové konferenci Hašek.

S Albánií se český tým utká znovu po roce. Vloni na podzim s ní ve dvou zápasech kvalifikace mistrovství Evropy ještě před předchozím trenérem Jaroslavem ŠIlhavým uhrál jen bod - doma remizoval 1:1 a venku prohrál 0:3.

"Je to nepříjemný soupeř. Hrají rychle nahoru, mají rychlé přechody. To jsme viděli v jejich (vítězném) zápase s Ukrajinou. Takže tohle je potřeba si pohlídat. Ale věřím, že jsou rozhodně k poražení. Pomohl by nám první gól. Máme jim z minulých zápasů co vracet," řekl novinářům záložník Alex Král, který nastoupil při domácí remíze.

"Myslím, že to bude nahoru dolů. Víme, jak hrají, koukáme na videa. Ještě dnes si to zase probereme. Jak jsou ti jejich útočníci nechutně rychlí. Vyhodnotíme si to a podle toho se pak postavíme k té hře," uvedl obránce Jan Bořil, jenž se vrátil do reprezentace po více než třech letech.

Český celek má po úvodních dvou zápasech skupiny B1 Ligy národů tři body stejně jako Albánie. V září nejprve utrpěl debakl 1:4 v Gruzii a poté doma porazil Ukrajinu 3:2. Právě proti východoevropskému týmu Haškovi svěřenci po utkání s Albánií v pondělí uzavřou říjnový sraz, soupeř kvůli válečnému konfliktu s Ruskem využije azyl ve Vratislavi.

Český celek bude chtít v nadcházejících duelech napravit dojem po nepovedeném duelu v Gruzii. "V hlavě teď už máme Albánii a to, co je před námi. Myslím, že k zápasu v Gruzii se vrátíme, až zase budeme hrát znovu proti ní," mínil Král.

Autor: ČTK

Komentáře (89)

Přidat komentář
Rothbard
Reagovat
inferno08

Stejně Havaj naprostý většině lidí chutná nebo jim prostě nevadí... A ti, kdo na ni nadávají, jsou obyčejní ubozí pozéři, kteří jen opakují pohlreicha, který si myslí, že když před stopadesáti lety nikdo na pizzu ananas nedal, tak tam už navždy nepatří...

A nebudu tady o tom s vámi diskutovat. Prostě to tak je a vy mi musíte věřit

Reagovat
Salfovic

Takže když mi něco nechutná, tak je to pozérství?

Reagovat
inferno08

Když ti něco nechutná, tak to prostě nejis, ale nebudeš se při každý příležitosti vysmívat nebo opovrhovat lidmi, kterým to chutná.

A nejvíc je, když si ten člověk pak v hospodě smíchá syrový maso se syrovým vejcem, dá si to na usmazenej chleba a olizuje se až za ušima což neříkám, že je tvůj případ.

Reagovat
Salfovic

Dobrej tatarák mám rád

Reagovat
Y.Cabaye

Vysmívat a opovrhovat budu všema lidma, kteří jsou schopní sežrat jakoukoliv kombinaci žrádla, který já považuju za nechutný. A třeba se postav na hlavu.

Reagovat
Spalovač šancí

Ale Hawaii není nechutná. Problém je v tom, že ananas tepelnou úpravou mění chuť, na kterou jsou někteří citliví. A někteří to naopak vůbec nevnímají

Reagovat
Csaplárova past

Třeba já nežeru kapustu. Nic proti ní nemám, dá se jistě připravit na spoustu skvělých způsobů. Jídlo musí vypadat a chutnat. Hawai pizza nemá ani jedno

Reagovat
Pepesma

Reagovat
Csaplárova past

Tak si dej pizzu podle libosti a poté ananasový kompot jako takovou sladkou tečku místo tiramisu, kterou žerou jen italští pózeři

Reagovat
ratusek

Dej si na pizzu blitky a bude ti to chutnat jako Hawai

Reagovat
inferno08

Dobrá, zkusím to. Alespoň ušetříme za ananas

Reagovat
raduinho

Havaj je zločin. Je to neskutečný šajze.

Reagovat
inferno08

Proč?

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Y.N.W.A

Hovno. A tím, že se zaklínáš proti argumentům svědčí o tom, že... Hovno!

Reagovat
inferno08

Jak chceš argumentovat proti tomu, že lidem něco chutná a žerou to? Ty jenom budeš opakovat, že to je hnus a podobně... No ale když se půjdeme zeptat do pizzerky, která pizza se prodává, tak vsadím pravou kouli na to, že někde mezi prvními bude Havaj... Nebo spíš levou.

Reagovat
Moshe Dajan

tak proč si na pizzu nedáváš třeba meloun, skořici a kapra v aspiku? to by ti taky mohlo chutnat

Reagovat
inferno08

Třeba jo. Nakonec ona i ta pizza vznikla tak, že dal někdo na obyčejný těsto, který se tady žralo od jakziva, rajčata, která tu až do 16. století nebyla. Možná si o tom člověku, který to udělal, lidé také říkali, že je prase

Reagovat
Uwe háže buly

Ty vole je to stejně ujetý jako kuřecí maso s broskví. Asi to všichni snědí, ale není tom nic dobrého

Reagovat
inferno08

No to taky začal kritizovat Pohlreich a od tý doby je to prasarna. A chybí ti tam eidam

Reagovat
Uwe háže buly

Eidam je v pohodě

Reagovat
Spalovač šancí

A přitom hruška je k masu ok

Reagovat
Sigma Olomouc

Proč to řešíte ať si každý jí to, co mu chutná.

Reagovat
inferno08

Protože od tý doby, co je v televizi každý druhý pořad zaměřený na vaření, je tahle republika plná odborníků na gastronomii a můžou se posrat, když jíš něco, co je na blacklistu. Viz Darina.

Reagovat
fantomas10

To tak 10-15 let zpet ne, kdyz varila bohdalova s nahlovskym, ted si zapnu tv paprika a mas tam seriozni vareni

Reagovat
Csaplárova past

Díky Pohlreichovi vypadá teď gastronomie o dvě třídy lépe než před dvaceti lety. Vždyť co jsme tady žrali na meníčkách před dvaceti lety bylo peklo.

Když povezeš auto k mechošovi na opravu, taky bys chtěl, aby byl vyučený v oboru. Tak proč to nechtít od kuchaře

Reagovat
inferno08

Ale jo, to neříkam. Ale každopádně Havaj na menu zůstává, a proč asi?

Reagovat
Csaplárova past

Na menu zůstal i ten posraný smažák z friťáčku a kečupem. Některý věci prostě lidem vzít nemůžeš. Někde na výletě nebo dovlené to vidíš furt - lidi někam přijedou a než aby si teda dali něco, co neumí uvařit nebo něco co nemají pořád, tak to zazdí smažákem

Reagovat
inferno08

To jo, a abych nekecal, jednou za čas si i já ten smažák dám, ale fakt jen ojediněle. Ale to se s Havají nedá srovnávat. Havaj je pořád prostě pizza, jen s jednou kontroverzní ingrediencí. Kdežto smažák je prostě olejem nasáklý kus rozteklého sýra

Reagovat
ratusek

Tak ono už mě ty restaurace po výletech vytrestaly tolikrát, že si fakt dám radši smažák, protože vím co dostanu. Ty jejich super kečupové omáčky, prorostlé maso a ještě je ho málo v guláších atd. na to fakt nemám nervy.

Reagovat
Csaplárova past

Někdy je to loterie. Za toto léto znám dva případy, kdy se rodinka po návštěvě restaurace na výletě na týden posrala =)

Reagovat
raduinho

Smažák jedině s tatarkou.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Puskas

bez

Reagovat
Salfovic

Smažák, hranolky a tatarka

Reagovat
Lemond Laws

moc smaženýho už... když jednou za čas smažák, tak aspoň brambory

Reagovat
Salfovic

No právě, o tom to je

Reagovat
ratusek

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
raduinho

jinak se to snad ani nedá jíst

Reagovat
Mass

Reagovat
Pablos

No za mě ten smažák v restauracích smysl má. Neznám nikoho v okolí kdo by se jebal doma se smažákem. Zasmraděnej byt, nedej bože když ti vyteče ještě a prostě moc povyku pro nic. To si radši člověk obalí a usmaží řízky že jo. Za mě je to věc, kterou si člověk málokdy udělá právě a jednou za čas si jí radši objedná.

Reagovat
Lemond Laws

já mám tohle se smaženým květákem..v životě bych se s tím doma nesral. Takže jakmile vidím v restauraci, vyrážim

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
ACSeRw!n

co mas proti smazaku ty neznabohu

Reagovat
Csaplárova past

Kazdy at si da co mu chutna. Co mam proti smazaku a smazenym jidlum obecne?

10 let jsem nemel v hube nic smazenyho, takze asi tak

Zeru vsechno, ale ne vsechnu upravu. Nez mit smazene, radsi jsem bez jidla. Uz jsem to tak parkrat byl nucen udelat

Reagovat
Lemond Laws

ze zdravotních důvodů? Nebo něco jiného v tom je?

Za mě je smažené nejlepší úprava jednou za čas si dopřát..

Reagovat
Csaplárova past

Tak jsou to sračky, co si budem

V létě je to hnus, jako cihla do žaludku, kterou tam cítíš ještě za 5 hodin. Kdybych se měl najíst fakt do syta, musel bych mít tak 3 smažáky

Před tréninkem nesmysl tohle žrát a po tréninku pičovina. I kdybych to chtěl, není možnost to normálně strávit

Reagovat
raduinho

Reagovat
Pablos

Ani nevím, že se to někde řeší Ty socky vás jednou zabijou… každej musí cpát názor na všechno Hawaii jsem měl rád jako dítě, teď si objednávám jiné, ale nevadilo by mi jí si dát.

By mě zajímalo, jestli ty lidi co na to píčujou jsou schopný si pak objednat nějákou Mexicanu třeba

Reagovat
Lemond Laws

jako že suroviny na Mexikaně je podobný úlet jako hawai?

Reagovat
Pablos

Je to stejnej ,,nesmysl” co nemá na pizze co dělat.

Reagovat
Lemond Laws

co přesně tedy?

Reagovat
Pablos

Většinou kukuřice, fazole, klobása A nejlepší na tom, že každá jiná rádoby pizzerka jí bude mít jiné kombinace… už to hovoří za vše

Reagovat
Lemond Laws

Já mám mexicanu spíš spojenou s pálivým salámem, vajíčkem, paprikou, třeba jalapenos, max ta kukuřice ikdyž tu nemusim....

Fazole jsem nikdy neviděl, s klobásou bych si nedal.

Ale stejně to jsou pořád normální suroviny narozdíl od ananasu ne

Reagovat
Pablos

Tak na to je snad origo Diavola Já neporovnávám suroviny mezi sebou, ale že to je stejnej výmysl pizza ve své podstatě.

Reagovat
romeo351

Svým způsobem souhlas

Reagovat
Kiss Me Polka!

nejsměšnější skupina dementu, hlavně že si pak dají nějakou sracku s rebarborou nebo zmrzlinu s příchutí kysané zeli.. (tím neříkám, že ta ta sracka s rebarborou nemuze být dobrá, nebo že mě sere, že to někdo ji)

Reagovat
ACSeRw!n

? ananas patri na vsechno.. ano, na vsechno.. dokonaly ovoce

Reagovat
Rothbard

To si to nikdo nespojil, že Darinka má ráda jednou za čas áčko?

Reagovat
h8_sfatto

1:3

Reagovat
Mattosak

To už je zase repre pauza a budeme 14 dní bez fotbalu, jo?

Reagovat
eder

Ano. Musíme si vystačit s kopanou. Bez bolesti není radosti...

Reagovat
Modi6

Dnešní Albánie je dost silná. Ukáže se zda je Hašek k něčemu.

Reagovat
Y.Cabaye

To už se ukazuje od EURA.

Reagovat
Modi6

Je to tak.

Reagovat
Csaplárova past

To byl jen přípravný kemp pro MS. Německo je blízko, ideální na krátkou dovču a za týden jsi zpátky

Reagovat
fantomas10

Ja za tim slovem neprijemny citim takove to jsou to kopaci co budou branit a behat za nami jak psi, mozna je nacase si priznat, ze tymy jako albanie, gruzie jsou na tom technicky individualne lepe nez my, takze neprijemny se stava spis cesky tym

Reagovat
kattos

Však nepříjemný v tomhle ohledu jsme vlastně pořád, naposled nějaký fakt pohledný fotbal byla kvalda na me 2016 kde jsme hráli fakt hezký fotbal

Reagovat
Selänne

Ale jenom první 4 zápasy, je nutno zmínit. Jarní a podzimní část byla příšerná.

Reagovat
Bakary3

Právě že ne.

My už nemáme tolik kvality a přitom nedokážeme být ani nepříjemný v tomhle smyslu. Prostě i kus ty dravosti, bojovností, přímočarosti mi tam chybí.

Reagovat
fantomas10

Bohuzel souhlas

Reagovat
Sigma Olomouc

Jedna repre pauza by stačila.

Reagovat
fantomas10

I jedna je moc

Reagovat
ratusek

Reagovat
doshcz

zas za to muzou Ukrajinci

Reagovat
Puskas

Král tady srdceryvně vykládá, jak se připravují na zápas, ale řeší se tu Havaj pizza... Aby to pak někdo z nich nevytáhl, až si budou stěžovat, že přišlo málo fanoušků.

Reagovat
FC-RUBRIKA

Kdyz uz se tu zminuje jidlo tak vcera jsem se vratil z Albanie a maji tam vyborne grilovane masa veprove a jehneci. Skvele koreni a na ohni.

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat
ratusek

Jak se chtěl pochlubit, že byl v Albánii

Reagovat
Puskas

Jak se chce pochlubit, že se odtamtud vrátil.

Reagovat
Bakary3

což ale obdivuhodné je

Reagovat
ratusek

Reagovat
Pablos

Tak to je běžné v celé bývalé Jugošce… i v tom Chorvatsku jsou ve spousty městeček grilovací plácky s masem, často na špejli.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
ACSeRw!n

Cesko 0:3 Albanie, na ne nemame ani nahodou.. nasledne rupneme i s Ukrajinou a spadneme nekam do skupiny k San Marinu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele