Češi se připravují na Albánii. Je to nepříjemný soupeř, kterému máme co vracet, hlásí Král

Dnes, 18:43
Aktuality
Alex Král na tiskové konferenci. (© ČTK / Šimánek Vít)

Česká reprezentace se dnes druhým dnem chystala v Praze na páteční domácí zápas Ligy národů proti Albánii. Svěřenci trenéra Ivana Haška měli po pondělním srazu před polednem první ostrý trénink a věnovali se už také video rozborům hry nadcházejícího soupeře.

Na rozdíl od minulých srazů se tým chystá v tréninkovém centru Sparty na Strahově. Před úvodním tréninkem se mužstvu tradičně představili nováčci v nominaci, jimiž tentokrát jsou brankáři Martin Jedlička s Antonínem Kinským.

"Díky tomu, že můžeme trénovat na Spartě, máme daleko lepší podmínky, než jsme měli při posledním srazu. Nemohli jsme využít areál Sparty, teď už tam není Ukrajina, jsme tam my," pochvaloval si na nominační tiskové konferenci Hašek.

S Albánií se český tým utká znovu po roce. Vloni na podzim s ní ve dvou zápasech kvalifikace mistrovství Evropy ještě před předchozím trenérem Jaroslavem ŠIlhavým uhrál jen bod - doma remizoval 1:1 a venku prohrál 0:3.

"Je to nepříjemný soupeř. Hrají rychle nahoru, mají rychlé přechody. To jsme viděli v jejich (vítězném) zápase s Ukrajinou. Takže tohle je potřeba si pohlídat. Ale věřím, že jsou rozhodně k poražení. Pomohl by nám první gól. Máme jim z minulých zápasů co vracet," řekl novinářům záložník Alex Král, který nastoupil při domácí remíze.

"Myslím, že to bude nahoru dolů. Víme, jak hrají, koukáme na videa. Ještě dnes si to zase probereme. Jak jsou ti jejich útočníci nechutně rychlí. Vyhodnotíme si to a podle toho se pak postavíme k té hře," uvedl obránce Jan Bořil, jenž se vrátil do reprezentace po více než třech letech.

Český celek má po úvodních dvou zápasech skupiny B1 Ligy národů tři body stejně jako Albánie. V září nejprve utrpěl debakl 1:4 v Gruzii a poté doma porazil Ukrajinu 3:2. Právě proti východoevropskému týmu Haškovi svěřenci po utkání s Albánií v pondělí uzavřou říjnový sraz, soupeř kvůli válečnému konfliktu s Ruskem využije azyl ve Vratislavi.

Český celek bude chtít v nadcházejících duelech napravit dojem po nepovedeném duelu v Gruzii. "V hlavě teď už máme Albánii a to, co je před námi. Myslím, že k zápasu v Gruzii se vrátíme, až zase budeme hrát znovu proti ní," mínil Král.

Autor: ČTK

Komentáře (6)

Přidat komentář
Rothbard
Reagovat
inferno08

Stejně Havaj naprostý většině lidí chutná nebo jim prostě nevadí... A ti, kdo na ni nadávají, jsou obyčejní ubozí pozéři, kteří jen opakují pohlreicha, který si myslí, že když před stopadesáti lety nikdo na pizzu ananas nedal, tak tam už navždy nepatří...

A nebudu tady o tom s vámi diskutovat. Prostě to tak je a vy mi musíte věřit

Reagovat
Salfovic

Takže když mi něco nechutná, tak je to pozérství?

Reagovat
ratusek

Dej si na pizzu blitky a bude ti to chutnat jako Hawai

Reagovat
h8_sfatto

1:3

Reagovat
Mattosak

To už je zase repre pauza a budeme 14 dní bez fotbalu, jo?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele