Byli jsme hodně efektivní, ale stále je na čem pracovat, řekl Hašek po Maltě

07.06., 22:36
Aktuality
Ivan Hašek (© AFP)

Přestože čeští fotbalisté v prvním ze dvou přípravných zápasů před mistrovstvím Evropy rozdrtili na soustředění v Rakousku Maltu 7:1, trenér Ivan Hašek viděl ve hře rezervy. Nelíbilo se mu například, jak hráči nechávali soupeře dostat se z těžkých pozic. Šedesátiletý kouč si na tiskové konferenci pochvaloval produktivitu, sedm branek podle něj mužstvu pomůže k většímu sebevědomí před šampionátem. Zároveň připustil, že někteří hráči si řekli i o místo v základní sestavě.

"Jestli to byl ideální zápas? Zaprvé to byla příprava a zadruhé tam byly určité chyby, kterých bychom se potřebovali vyvarovat. Portugalci by nás určitě několikrát potrestali. Stále máme na čem pracovat. Byl to poctivě odpracovaný přípravný zápas. Kluci k tomu přistoupili, jak se má," řekl Hašek, který s národním mužstvem vyhrál po březnových zápasech v Norsku a s Arménií i třetí utkání po lednovém nástupu k týmu.

První poločas favorit ovládl 2:0, po změně stran se zlepšil a přidal dalších pět branek. "Myslím, že v druhém poločase jsme začali soupeře přehrávat i po fyzické stránce. Hlavně jsme přestali předržovat míč, létal rychleji od nohy. Jsme samozřejmě rádi za produktivitu, ale musíme na tom dále pracovat, aby byla pořád takhle dobrá. Někdo řekne Malta, ale ve stejné sestavě prohráli v Anglii pouze 0:2. Není jednoduché se do takového týmu dostat, nebylo to zadarmo, bolelo to," uvedl Hašek.

"Je pravda, že nám to tam pak napadalo. Pak se trochu roztrhl s góly pytel, byli jsme hodně efektivní. Myslím, že pro to, aby kluci měli větší sebevědomí, je to důležité. Kluci, kteří tam šli, si zastříleli. Tahle příprava prostě splnila účel. Musíme to potvrdit v dalším přípravném zápase a hlavně musíme být připraveni na 18. června, to je pro nás nejdůležitější," doplnil Hašek směrem k pondělní domácí generálce na Euro proti Severní Makedonii a úvodnímu duelu na šampionátu proti Portugalsku.

Jeho svěřenci se od začátku týdne chystají na soustředění v Rakousku. "Pár věcí z tréninku se v zápase objevilo, ale chtěli jsme, aby to bylo ještě rychlejší. Největším negativem je rozhodně to, jak necháme soupeře dostat se z těžkých pozic. Přitom jsme o tom mluvili na videu. To jsou věci, které by se neměly stávat. Na tom všem musíme i nadále pracovat, stejně jako vylepšovat ty dobré věci," podotkl Hašek.

Jen na lavičce nechal kapitána Tomáše Součka a nejlepšího střelce Patrika Schicka, nehráli ani brankářská jednička Jindřich Staněk či obránci Tomáš Holeš s Ladislavem Krejčím. "Další zápas je za tři dny. Nechtěli jsme, aby někteří hráči, kteří přišli po delší době bez zápasového rytmu, šli do dvou zápasů. Kluci, kteří dnes nehráli, měli docela slušnou tréninkovou zátěž. Tak by třeba hrozilo i nějaké zranění," uvedl Hašek.

Dva góly dal Mojmír Chytil, premiérovou branku za reprezentační "áčko" si připsali David a Matěj Juráskové a Ondřej Lingr. "Žolíků máme dost a všichni hráči, kteří nastoupili, nám udělali radost. Do hry přinesli to, co jsme potřebovali. Turnaj bude delší a budeme to potřebovat. Aby střídající hráči dokázali hru oživit. Opět se potvrdilo, že nás nehraje jen jedenáct," řekl Hašek.

"O většině míst (v základní sestavě) máme jasno. Ale někteří hráči ukázali, že jsou použitelní, že máme konkurenci. To je pro nás strašně důležité, že máme z čeho vybírat. Máme více možností a to je jen dobře," dodal Hašek.

Utkání s Maltou bylo poměrně tvrdé, k vidění bylo 35 faulů a červená karta na straně outsidera. "Soupeřův nejlepší hráč měl několik zákroků, které klidně byly na červenou kartu, ale nakonec ho radši vystřídali. Nemám zprávu, že by se někdo zranil. To je nejdůležitější zpráva dne. Těch 26 hráčů, kteří jsou tady na soustředění, bude v nominaci na Euro," řekl Hašek.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele