Bundesliga - souhrn 7. kola: Kane odstřelil Stuttgart

18.10., 22:38, aktualizováno 20.10., 19:30
Komentáře a souhrny
Harry Kane (© LUKAS BARTH-TUTTAS / AFP)

Lipsko nezaváhalo v Mohuči a na tři hodiny se posunulo do čela tabulky. S odpovědí následně přispěchal Bayern, doma porazil Stuttgart 4:0 a hattrickem se blýskl Harry Kane. Bundesligový nováček Holstein Kiel podlehl hráčům Unionu Berlín a stále marně čeká na první výhru. Doma prohrál všechny čtyři dosavadní zápasy, v nichž inkasoval celkem 14 branek. Brémy na závěr kola přehrály v přestřelce Wolfsburg.

VfL Wolfsburg - Werder Brémy 2:4

20.10.2024 17:30

Góly: 19. Tiago Tomás, 79. Joakim Mæhle - 45+5. Mitchell Weiser, 51. Felix Agu, 67. Marvin Ducksch, 72. Marco Grüll

Werder Brémy prodloužil svou sérii neporazitelnosti na šest zápasů, když v sedmém kole Bundesligy ve Volkswagen Areně přestřílel 4:2 Wolfsburg, který musel hrát po vyloučení Patricka Wimmera od 68. minuty o deseti.

Wolfsburg před reprezentační přestávkou porazil Bochum 3:1 a na výhru chtěl navázat i proti Brémám. Začal dobře a málem se ujal vedení, když Jakub Kamiňski zakroutil střelu těsně vedle. Hosté však toto varování neposlechli, protože o chvíli později Michael Zetterer udělal při rohovém kopu chybu a umožnil Tiagu Tomásovi poslat míč do branky.

Brémy ale nepříznivý stav nezastavil. Největší šanci měl Marco Grüll, jehož pokus po pěkné akci výborně zlikvidoval Sebastiaan Bornauw a udržel svůj tým ve vedení. Werderu se podařilo vyrovnat poslední střelou prvního poločasu, když po centru Marvina Ducksche vstřelil první gól v sezoně Mitchell Weiser.

Brémy se po návratu ze šaten mohly dostat do vedení, když Grüll vysunul Ducksche, ale ten se zmohl jen na střelu vedle brány. Naštěstí třicetiletý hráč nemusel nad svou šancí dlouho přemýšlet, protože o chvíli později se jeho tým dostal do vedení, když chyba brankáře Kamila Grabary umožnila Felixi Aguovi skórovat z hranice pokutového území.

Domácí nesvěsili hlavy a začali sami hrozit, pokus Mohameda Amoury ale mířil jen do boční sítě. Stejně jako v prvním poločase si však Brémy skvěle poradily s trvalým tlakem Wolfsburgu a poté opět skórovaly, tentokrát po rychlém protiútoku. Weiserova přihrávka našla v pokutovém území Ducksche, a ten krásně zakončil z první do dolního rohu.

Pro domácí bylo ještě hůř, protože za pár minut dostal střídající Patrick Wimmer červenou kartu za nebezpečný zákrok na Grülla. Die Werderaner okamžitě využili početní výhodu, když Grüll přehodil nešťastného Grabaru a zvýšil vedení. Přestřelka pokračovala i nadále, když deset minut před koncem zápasu snížil střídající Joakim Mæhle. Brémy se však po druhém inkasovaném gólu soustředily na obranu, sebevědomě dohrály závěrečné minuty a připsaly si tři body, které je posunuly na osmou příčku.

Více informací k zápasu

Holstein Kiel - Union Berlín 0:2

20.10.2024 15:30

Góly: 18. Aljoscha Kemlein, 89. Tom Rothe

Union Berlín se v sedmém kole Bundesligy dočkal na hřišti nováčka z Kielu vítězství 2:0, za hosty se gólově prosadili Aljoscha Kemlein a Tom Rothe. Domácí tak zůstávají jedním ze dvou týmů bez vítězství v tomto ročníku.

Kiel v této sezóně inkasoval v domácích zápasech v průměru čtyři góly na zápas a při každé ze svých tří porážek prohrával již po půl hodině, a proto musel být v úvodních minutách opatrný. Die Störche však v úvodu opět zaváhali, když si na Rotheho centr vyskočil Aljoscha Kemlein a hlavou překonal Timona Weinera. Union Berlín pak nadále zápasu dominoval, i když i domácí předvedli v útoku několik slibných momentů.

Do druhého poločasu Kiel vstoupil s novou energií, Fin Porath a Nicolai Ramberg předvedli úžasné dalekonosné pokusy a donutili Frederika Ronnowa k brilantním zákrokům. Svěřenci Bo Svenssona ustáli rostoucí tlak, a zároveň sami hrozili, což nakonec vyústilo v druhý gól. Po rohovém kopu Lászla Bénese se Rothe trefil hlavou k tyči, a Die Eisernen si nakonec připsali čtvrté bundesligové vítězství v této sezoně.

Domácí i nadále čekají na první domácí bundesligovou výhru a jejich dvoubodový zisk z dosavadních sedmi zápasů z nich dělá nejhoršího nováčka v historii nejvyšší soutěže, stejný počet bodů nasbíral pouze SV Darmstadt 98 v ročníku 1978/79. Union naopak získal 14 bodů ze sedmi zápasů, a to znamená jejich druhý nejlepší start do bundesligového ročníku.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - VfB Stuttgart 4:0

19.10.2024 18:30

Góly: 57. Harry Kane, 60. Harry Kane, 80. Harry Kane, 89. Kingsley Coman

Bayern Mnichov se vrátil na vítěznou vlnu ve velkém stylu, když v Allianz Areně porazil Stuttgart 4:0 a vrátil se do čela bundesligové tabulky. Hrdinou zápasu se stal domácí útočník Harry Kane, jenž třemi góly pomohl Bayernu k jednoznačné výhře. Stuttgart naopak po pěti zápasech v Bundeslize prohrál.

Obě strany vstupovaly do reprezentační přestávky bez výhry v předchozích třech zápasech, takže možná nebylo překvapením, že první poločas byl navzdory superhvězdným jménům v domácích řadách poznamenán nedostatkem útočné kvality. Bayern si dokázal jako první vypracovat gólovou šanci, Raphaël Guerreiro se ale trefil přímo do brankáře Alexandera Nübela.

Poté si mladý záložník Bayernu Aleksandar Pavlovič přivodil zranění po nešikovném pádu po vzdušném souboji. Kapitán anglické reprezentace Harry Kane navíc vzápětí nevyužil několik dobrých šancí, kteří byli jistě frustrovaní, že jdou do kabin bez vstřeleného gólu.

Svěřenci Vincenta Kompanyho však zahazovali šance i po přestávce, když Kane nedokázal proměnit Gnabryho křížnou přihrávku. Od té doby se však už útočník Bayernu nemýlil. Nejprve dostal příliš mnoho prostoru před pokutovým územím a trefil se přesně k tyči. To ukončilo čtyřzápasové gólové čekání Kanea za klub i Anglii. O čtyři minuty později navíc zdvojnásobil svůj účet, když tentokrát už využil Gnabryho ideálný pas do pokutového území. V 80. minutě pak zkompletoval hattrick, když si našel míč po zblokované ráně a z bezprostřední blízkosti se prosadil potřetí. Kingsley Coman pak ještě přidal čtvrtý gól a prodloužil sérii Stuttgartu bez vítězství ve všech soutěžích na čtyři zápasy.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - 1. FC Heidenheim 3:2

19.10.2024 15:30

Góly: 22. Ko Itakura, 62. Tim Kleindienst, 75. Tim Kleindienst (pen.) - 12. Léo Scienza, 80. Marvin Pieringer (pen.)

Fotbalisté Mönchengladbachu zvítězili doma nad Heidenheimem 3:2 a poprvé v roce 2024 si před vlastními fanoušky připsali dvě po sobě jdoucí výhry. Pod tříbodový zisk se dvěma góly podepsal bývalý útočník hostů Tim Kleindienst, jeho parťák Tomáš Čvančara odehrál závěrečnou desetiminutovku.

Soubor trenéra Gerarda Seoaneho padl na bundesligové půdě čtyřikrát z posledních šesti vystoupení a švýcarský kouč si tak přál, aby jeho svěřenci vstoupili do utkání s Heidenheimem pozitivně. To se mu však nevyplnilo, neboť jen přihlížel tomu, jak se soupeř v Borussia-Parku dostal ve 12. minutě do vedení. Brazilský útočník Léo Scienza si naběhl na odražený míč a dal svůj druhý ligový gól v sezoně poté, co brankář Moritz Nicolas zlikvidoval pokus Jana Schöppnera. Náladu v domácím táboře však razantně zlepšil Ko Itakura, který po rohovém kopu srovnal ve 22. minutě na 1:1.

Když měli domácí převahu, byl Hack velmi blízko tomu, aby poslal svůj tým do poločasového vedení, ale jeho hlavičku dokázal Kevin Müller konečky prstů vyrazit. Mönchengladbach ale musel čekat až do 62. minuty, aby dokonal obrat díky bývalému forvardovi Heidenheimu Kleindienstovi. Devětadvacetiletý hráč, který za svůj bývalý klub nastoupil ve 172 zápasech, se prosadil po elegantní zpětné přihrávce, kterou vymyslel Alassana Pléa.

Ještě horší to pro hostující tým bylo, když německý reprezentant Kleindienst dostal šanci skórovat podruhé z pokutového kopu. Dnes už zkušený forvard zachoval klid a vstřelil svůj pátý bundesligový gól této sezony. Když už si však hosté mysleli, že je veškerá naděje ztracena, byla nařízena další penalta po zákroku Juliana Weigla. Zodpovědnost na sebe vzal Marvin Pieringer, penaltu proměnil a připravil Borussii v Borussia-Parku nervózní závěr.

Domácí však nakonec hostujícímu tlaku i za přispění Tomáše Čvančary, jenž se dostal do hry v 81. minutě, odolali a připsali si třetí ligové vítězství v sezoně, díky čemuž se posunuli na 10. místo tabulky a vyrovnali se na devíti bodech devátému Heidenheimu.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - RB Lipsko 0:2

19.10.2024 15:30

Góly: 20. Xavi Simons, 37. Willi Orbán

I po sedmém kole v lize neporažené jde do čela Bundesligy, když výhrou 2:0 v Mohuči zapsalo třetí vítězství v řadě. O úspěchu hostů rozhodli už v prvním poločase Xavi Simons a Willi Orban. Naopak Mohuč se doma stále trápí a na vlastním trávníku zůstává bez vítězství.

Poklidný začátek utkání narušil krásným gólem ve 20. minutě Simons. Nejprve si rychle zpracoval míč, otočkou se uvolnil od bránícího hráče a skrze nohy dalšího beka vystřelil. Brankář domácích Robin Zentner viděl střelu na poslední chvíli a zareagovat už nestihl.

V dobrém rozmaru hrající Lipsko navíc do poločasu stihlo udeřit i podruhé. Tvrdou střelu Loise Opendy vyrazil Zentner před sebe, kde ovšem číhal Willi Orban a lehkou dorážkou se zapsal do listiny střelců. V závěru poločasu domácí sice zvýšili aktivitu, trápila je ovšem nepřesnost. Z deseti pokusů šel totiž na branku Pétera Gulácsiho jen jeden.

Druhý poločas ke zklamání fanoušků moc akce nenabídl. Mohuč se jevila, jako by už zápas vzdala a Lipsko se s dvoubrankovým polštářem nemuselo nikam hnát. Náladu si spravil ještě brankář Zentner, který několikrát v situaci jeden na jednoho vychytal Benjamina Šeška. Lipsko udrželo na ligové scéně pátou nulu v řadě a může se radovat z prvního vedení v tabulce.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - FC Augsburg 3:1

19.10.2024 15:30

Góly: 34. Vincenzo Grifo, 37. Philipp Lienhart, 45+1. Christian Günter - 65. Phillip Tietz

Freiburg vyrovnal svůj historicky nejlepší start do bundesligové sezony, když se po přesvědčivém vítězství 3:1 v 7. kole nad Augsburgem dostal s 15 body na druhé místo neúplné tabulky Bundesligy za Lipsko.

Augsburg dosud v ligovém ročníku nezaznamenal na hřišti soupeře ani bod, domácí naopak chtěli zaznamenat pátý triumf v sezoně. Augsburg však překvapivě začal lépe a málem se brzy ujal vedení, když Phillip Tietz dostal v pokutovém území dostatek prostoru, ale vystřelil těsně vedle. Freiburg ale začal stále více hrozit, zejména když po pěkné akci pálil Christian Günter těsně mimo.

Obrana hostů byla dále nejistá a Nediljko Labrovič mohl děkovat paní Štěstěně za to, že neinkasoval už pošestnácté v sezoně, když se skvěle natáhl a vytáhl střelu Maximiliana Eggesteina vedle tyče. Chorvatský brankář však nemohl nic dělat s brilantním pokusem Vincenza Grifa z hranice pokutového území, který letěl nechytatelně k tyči. O několik minut později se Grifo stal gólovým asistentem, když jeho rohový kop našel u bližší tyče hlavu Philippa Lienharta, a ten zvýšil na 2:0.

Freiburg ukončil první půli parádním zásahem Güntera, který se trefil do sítě z nejméně 30 metrů a zvýšil na 3:0. Domácí po přestávce pochopitelně ubrali plyn a snížili tempo a krátce po hodině hry Tietz elegantním zakončením v pokutovém území snížil.

Hosté po gólu ožili a mohli zápas zdramatizovat, když se Dimitris Giannoulis ocitl sám před brankou, ale svůj pokus poslal přímo do brankáře Noaha Atubolua. I přes závěrečný tlak Augsburgu se hostům nepodařilo najít cestu zpět do utkání, a utrpěli tak sedmou venkovní prohru v řadě, což je jejich nejhorší série v Bundeslize.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - VfL Bochum 3:1

19.10.2024 15:30

Góly: 11. Andrej Kramarić, 65. Marius Bülter, 90+4. Haris Tabaković - 76. Cristian Gamboa

Hoffenheim ukončil pětizápasovou sérii bez vítězství v Bundeslize, když v PreZero Areně porazil svého soupeře z Bochumi 3:1. Adam Hložek odehrál 80 minut a svým výkonem také přispěl k důležité výhře, přestože se do statistik nezapsal. Robin Hranáč zůstal pouze na lavičce a David Jurásek s Pavlem Kadeřábkem do utkání nezasáhli kvůli zraněním vůbec.

Domácí před mezinárodní přestávkou zažehli po nepovedeném startu do ligové sezony plamínek naděje, když v Evropské lize porazili Dynamo Kyjev a poté v Bundeslize remizovali se Stuttgartem. Na tento impuls navázali Die Kraichgauer dominantním výkonem v prvním poločase, kdy se již po 11 minutách dostali do vedení zásluhou stále spolehlivého Andreje Kramariče. Chorvatský reprezentant využil volného prostoru ve středu hřiště, utekl sám na branku a poté smrtící ranou zakončil a skóroval potřetí za sebou ve vzájemných utkáních s Bochumí.

Kramarič byl před přestávkou u všeho, ale k šoku domácích fanoušků nedokázal svůj gólový účet rozšířit. Pouhých pět minut po otevření skóre nepochopitelně minul cíl poté, co ho našel Alexander Prass. Před odchodem do kabin ho navíc zastavilo břevno i brankář Bochumi Patrick Drewes.

Hosté toho do přestávky nabídli jen velmi málo, když Koji Miyoshi obešel Olivera Baumanna, ale nedokázal se prosadit. Po pauze Hoffenheim dostal míč do sítě podruhé, ale oslavy Mariuse Bültera byly přerušeny, když sytém VAR odvolal gól pro ofsajd. Bülter se však nenechal rozhodit a po úžasném průniku Toma Bischofa zdvojnásobil náskok svého týmu. Nyní už Hoffenheimu stačilo jen udržet čisté konto, aby si zajistil vítězství, což se mu však nepodařilo ve všech šesti předchozích ligových zápasech v tomto období.

A tato série k frustraci domácích fanoušků pokračovala, když se z lavičky náhradníků vynořil Cristian Gamboa, který se trefil do dolního rohu a skóroval poprvé od února 2022. Domácí nyní stáli zády ke zdi a jejich nejhorší obavy se zdály být naplněny, když byla v 89. minutě Bochumi nařízena penalta. Jako už tolikrát v průběhu let však Hoffenheimu přišel na pomoc Baumann, který zachránil Daschnerovu penaltu a zajistil tak třetí vítězství nad Bochumí po sobě, které zpečetil pozdní třetí trefou z brejku Haris Tabakovič.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt 2:1

19.10.2024 15:30

Góly: 25. Robert Andrich, 72. Victor Boniface - 16. Omar Marmoush (pen.)

Velmi atraktivní duel týmů z elitní šestky Bundesligy vyhrál Leverkusen nad Frankfurtem 2:1. I přes neproměněnou penaltu nakonec dokázali domácí zásluhou Victora Boniface v důležitém duelu 7. kola zvítězit. Český útočník Patrik Schick si zahrál závěrečnou desetiminutovku.

Leverkusen po dvou remízách nutně potřeboval před vlastními fanoušky zvítězit. Šanci jít do vedení dostal hned v 9. minutě poté, co Amine Adli ve vápně fauloval mladíka Dina Ebimbeho, spolehlivý střelec Boniface ale k údivu všech selhal. Zahozenou šanci domácích hosté potrestali. Omar Marmoush potvrdil skvělou střeleckou formu a z přímého kopu poslal Eintracht do vedení.

Ještě do přestávky však znovu zavládl nerozhodný stav. Martin Terrier zakombinoval s Andrichem a druhý jmenovaný krásnou střelou pravačkou vyrovnal.

I druhý poločas nabídl množství šancí. Za hosty zahrozil Hugo Ekitike, na druhé straně Boniface hlavičkoval mimo. O slovo se přihlásil i střelec Andrich, jedovatou ránou orazítkoval jen brankovou konstrukci. Domácí Bayer stupňoval tlak, a nakonec se dočkal. Zmatku v obraně využil Boniface, který se nejrychleji zorientoval v nepřehledné situaci a prostřelil všechno, co mu stálo v cestě, včetně brankáře Kevina Trappa.

V 80. minutě se ještě na hřiště právě místo nigerijského snajpra podíval Patrick Schick, na skóre už se ovšem nic neměnilo. Brankář Matěj Kovář zůstal na lavičce. Zajímavostí je, že žádné z posledních 20 střetnutí těchto celků neskončilo remízou.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - FC St. Pauli 2:1

18.10.2024 20:30

Góly: 43. Ramy Bensebaini, 83. Serhou Guirassy - 78. Eric Smith

Borussia Dortmund si udržela stoprocentní domácí bilanci v této sezoně, když díky brance Serhoua Guirassyho zvítězila 2:1 nad bundesligovým nováčkem ze St. Pauli, a prodloužila tak páteční neporazitelnost v Signal Iduna Parku na úctyhodných 39 zápasů v řadě. Guinejský útočník znovu potvrdil fantastickou formu, když v posledních osmi soutěžních duelech zaznamenal již 12. gól.

Vítaný návrat na Westfalenstadion, kde Dortmund v této sezoně zaznamenal všechny tři své bundesligové výhry, byl o něco nepříjemnější, protože dnešní soupeř na svém posledním výjezdu uspěl 3:0 proti Freiburgu, což bylo jeho první vítězství v nejvyšší soutěži po více než 13 letech. Domácí přesto měli jít do vedení, když Guirassy nedokázal v souboji jeden na jednoho překonat Nikolu Vasilje, a pak na druhé straně utekl Dapo Afolayan, ale jeho střelu zablokoval včasným skluzem Ramy Bensebaini.

Tato šance zažehla aktivitu St. Pauli, která vyvrcholila překvapivým gólem, když Morgan Guilavogui tečoval volný přímý kop Erica Smithe, ačkoli byl zásah následně odvolán pro ofsajd. Tím však smůla hostů neskončila, protože Bensebaini skvěle usměrnil hlavičku po centru Pascala Grosse ke vzdálenější tyči.

Alexander Blessin se bezpochyby cítil o přestávce vzhledem k pozitivnímu výkonu svých svřenců zklamaný, ale Dortmund si své vedení i díky neproměněným šancím Guirassyho a Donyella Malena zasloužil více. Hosté ovšem nedlouho po změně stran vyrovnali. Střední obránce Eric Smith si naběhl na odklizený míč daleko za pokutovým územím a halfvolejem trefil horní roh branky Gregora Kobela.

Dortmund si inkasovaný gól zasloužil, ale nakonec dokázal, proč je v Porúří tak těžké ho porazit. O pár minut později střídající Jamie Gittens obešel protihráče a po kličce poslal míč do šestnáctky, kde se Guirassy vyšvihl nad Karola Metse a zaznamenal vítězný zásah. St. Pauli ještě nikdy neopustilo Westfalenstadion jako vítěz, zatímco Dortmund se díky osmému domácímu vítězství ve všech soutěžích v řadě dostal před zbytkem víkendu na prozatímní pozici v první čtyřce.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayern Mnichov
7
5
2
0
24 : 7
17
2
RB Lipsko
7
5
2
0
11 : 2
17
3
SC Freiburg
7
5
0
2
12 : 8
15
4
Bayer Leverkusen
7
4
2
1
18 : 13
14
5
Union Berlín
7
4
2
1
8 : 4
14
6
Eintracht Frankfurt
7
4
1
2
15 : 11
13
7
Borussia Dortmund
7
4
1
2
14 : 12
13
8
Werder Brémy
7
3
2
2
12 : 14
11
9
1. FC Heidenheim
7
3
0
4
12 : 11
9
10
VfB Stuttgart
7
2
3
2
15 : 15
9
11
Borussia Mönchengladbach
7
3
0
4
10 : 12
9
12
1. FSV Mainz 05
7
2
2
3
11 : 12
8
13
VfL Wolfsburg
7
2
1
4
15 : 16
7
14
TSG Hoffenheim
7
2
1
4
13 : 17
7
15
FC Augsburg
7
2
1
4
10 : 18
7
16
FC St. Pauli
7
1
1
5
5 : 11
4
17
Holstein Kiel
7
0
2
5
9 : 21
2
18
VfL Bochum
7
0
1
6
7 : 17
1

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
$dolar$

Jsem rad, ze ten gol St.Pauli uznali, ale fakt nechapu, jak ho mohli uznat.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
oli9

https://x.com/novasport_cz/status/1847662094688084308

Ten Hradecký je kkt , útočník ještě větší.. Škoda to tam mělo padnout

Reagovat
Wanderlust

Škoda toho domáceho výbuchu so Sankt Pauli. Aj keď Streich chýba, sadá si to pekne :). SCF

Reagovat
PavlíčeQ

ze zacatku to trochu drhlo ale nakonec jasna zalezitost, pocet strel taky zajimavy

Kane : 10, Stuttgart : 4

Reagovat
bayern987

Spolupráce Kane - Müller Škoda Pavloviče, tipnul bych klíční kost.

Reagovat
DidusIneptus

Jo, Harry Kane Vlastně to byla exhibice Bayernu proti vyšinutému Stuttgartu. O Stuttgart se nebojím. Sílu v sobě má. Ukáže to jindy. Fotbal ausgezeichnet

Reagovat
Pharrell

Reagovat
DidusIneptus

Werkself vítězství nad letos silným Frankfurtem se hodně cení. Důležité tři body. A důležité nabytí sebedůvěry.

Reagovat
eder

Teda Káně, voni jsou plejer, panečku!

Reagovat
Werkrider

Proč se nepískal asi zcela jasný ofsajd Saného u třetího gólu? Jediné co mě napadá, že ta akce byla kvázi přerušená?

Reagovat
Rudnevs

Aljoscha Kemlein Nové meno pre Bundesligu sa strelecky zapísalo. Nie nadarmo pred každým ohlásením zostavy fanúšikov Unionu vždy najviac trápi, či si zahrá zrovna Kemlein.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele