Bundesliga - souhrn 6. kola: Ztráty Leverkusenu a Dortmundu

Včera, 22:27, aktualizováno dnes, 17:32
Komentáře a souhrny
Oslavy hráčů Unionu Berlín. (© AFP)

Leverkusen po deseti minutách nad Kielem vedl dvougólovým rozdílem, přesto další výhru nezapsal a nakonec bere jenom bod po remíze 2:2. Dortmund pro změnu prohrál na půdě Unionu Berlín. Freiburg veze body z Brém a venku zvítězil i Wolfsburg. Augsburg v předehrávce zdolal Gladbach.

FC Augsburg - Borussia Mönchengladbach 2:1

04.10.2024 20:30

Góly: 39. Keven Schlotterbeck, 65. Alexis Claude-Maurice - 72. Tim Kleindienst

Fotbalisté Augsburgu využili v sedmém kole Bundesligy výhody domácího prostředí k výhře 2:1 nad Mönchengladbachem. Za hosty nastoupil poprvé v sezoně v základní sestavě Tomáš Čvančara poté, co minulý duel rozhodl z lavičky. V 64. minutě však střídal bez podílu na brance, hned o minutu později zařídil domácím tři body Alexis Claude-Maurice.

Svěřenci Jesse Thorupa vstupovali do utkání po těžké porážce na hřišti Lipska a věděli, že na domácí půdě musí pozitivně odpovědět. Nicméně to byli hosté, kdo se v úvodní půlhodině utkání prezentoval lépe, přičemž Julian Weigl a Tim Kleindienst měli několik šancí, které však skončily vedle branky.

Mönchengladbach měl i nadále převahu a s blížícím se závěrem úvodního dějství se snažil o průlom, ale ve 39. minutě se domácí proti chodu hry ujali vedení. Die Fohlen se nedokázali vypořádat s Dimitriosem Giannoulisem a jeho centrem do vápna, čehož využil Keven Schlotterbeck. Hrudí si zpracoval míč a následně vyslal nádhernou střelu z voleje, kterou nedal gólmanovi šanci.

Augsburg se chtěl prosadit i v úvodu druhé půle, nakonec ale byli Thorupovi svěřenci naopak vděční brankáři Nediljkovi Labrovičovi, který chytře zakročil proti Čvančarovi z bezprostřední blízkosti. Šance pokračovaly na obou stranách hřiště a domácí zdvojnásobili svůj náskok v 65. minutě, když střídající Claude-Maurice zachytil míč na hranici pokutového území a vyslal úspěšnou přízemní ránu.

O sedm minut později Mönchengladbach snížil brankový deficit, když se Kleindienst vyhoupl nejvýše po rohovém kopu Kevina Stögera. Závěrečných 15 minut bylo fascinujících pro nezaujaté fanoušky. Hosté se snažili o vyrovnání a Robin Hack se dostal k hlavičce, kterou Labrovič zkušeně vyrazil. Svěřenci Gerarda Seoaneho poté pokračovali v útočném tlaku, ale zadní řady Augsburgu pod tlakem odolaly a domácí si tak připsali druhé bundesligové vítězství v sezoně, čímž se posunuli nad svého soupeře na 11. místo tabulky.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayern Mnichov
5
4
1
0
17 : 4
13
2
Eintracht Frankfurt
5
4
0
1
11 : 6
12
3
RB Lipsko
5
3
2
0
8 : 2
11
4
Bayer Leverkusen
5
3
1
1
14 : 10
10
5
Borussia Dortmund
5
3
1
1
11 : 9
10
6
1. FC Heidenheim
5
3
0
2
10 : 7
9
7
SC Freiburg
5
3
0
2
8 : 7
9
8
VfB Stuttgart
5
2
2
1
14 : 10
8
9
Union Berlín
5
2
2
1
4 : 3
8
10
Werder Brémy
5
2
2
1
8 : 11
8
11
FC Augsburg
6
2
1
3
9 : 15
7
12
Borussia Mönchengladbach
6
2
0
4
7 : 10
6
13
1. FSV Mainz 05
5
1
2
2
8 : 10
5
14
VfL Wolfsburg
5
1
1
3
10 : 11
4
15
FC St. Pauli
5
1
1
3
4 : 6
4
16
TSG Hoffenheim
5
1
0
4
9 : 15
3
17
VfL Bochum
5
0
1
4
5 : 11
1
18
Holstein Kiel
5
0
1
4
7 : 17
1

Zbývající zápasy

05.10. 15:30
VfL Bochum - VfL Wolfsburg
05.10. 15:30
Union Berlín - Borussia Dortmund
05.10. 15:30
Werder Brémy - SC Freiburg
05.10. 15:30
Bayer Leverkusen - Holstein Kiel
05.10. 18:30
FC St. Pauli - 1. FSV Mainz 05
06.10. 15:30
1. FC Heidenheim - RB Lipsko
06.10. 17:30
Eintracht Frankfurt - Bayern Mnichov
06.10. 19:30
VfB Stuttgart - TSG Hoffenheim

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (32)

Přidat komentář
Rudnevs

So Seoanem to nebude nič. Ondro mal pred sezónou pravdu. Už je pri tíme relatívne dlho, nejaky čas dostal a je to stále len horšie a horšie. Mám pocit, že jednak tam neni poznať žiaden rukopis smerom do ofenzívy, po druhé hráči FCA vyzerali oveľa lepšie fyzicky pripravení, oveľa behavejší, bolo ich plné ihrisko. Ani v momente “tlaku” si Gladbach nedokázal dať tri prihrávky po sebe, lebo tam prišiel nejaky hráč FCA a vypichol loptu. Keď hráči nestíhajú, ide to aj za trénerom a za jeho prípravou na zápas.

Každopádne komu sa zdá táto zmes nesympaťákov a no nameov z Ligue 1 sympatická, tak fakt nechápem.

Reagovat
Rudnevs

Posledný odstavec opisuje samozrejme Augsburg, nie Borussiu.

Reagovat
Bambino98

Ešteže Schalke je také "sympatické" mužstvo.

Reagovat
Rudnevs

Čo to s tým má spoločné? Tak buď máš čo povedať k veci alebo nie. Augsburg som tak nenazval len tak pre nič za nič, správanie ich hráčov počas zápasu sa mi nepáčilo, obzvlášť Bauer na konci jak sa vyvršil nad ležiaceho hráča, to bolo niečo.. niet divu, že Hackovi ušli nervy.

Reagovat
Martin9719

Tak to je taková typická kočkovaná, to se stane v každým druhým zápase..

Reagovat
Martin9719

Pro mě je Augsburg určitě sympatičtější než byl třeba pod Maaßenem. Sice tam teď přišlo dost hráčů odjinud, ale pořád tam dost hráčů zůstalo. Někým to nahradit Thorup musel a pro kluby BL z dolní poloviny tabulky je častokrát cesta právě přes Ligue 1, Belgii, Eridivisi a podobné soutěže.

Je třeba se podívat na to, že Gladbach nemá z čeho. Jestliže jediná větší posila je Kleindienst a nehraje teď např. ani Honorat tak nevím co čekat. BMG ale nespadne, akorát to chvíli potrvá, možná se vymění trenér, ale vrátí se do klidnějších vod v tabulce. Stejná situace jako loni.

Reagovat
Rudnevs

Ako najväčšiu posilu som vnímal Stögera, ten vo forme dokáže zázraky. K tomu samozrejme Kleindienst a po návrate zo zranenia znovu i Čvančara. Keď k tomu prirátame Hacka, Pléu či Honorata, tak ten tím má určite na to, aby sa s tým niečo dalo vymyslieť aj dopredu.

Reagovat
Martin9719

Tak nedá se čekat že by Čvančara po tom dlouhém zranění měl mít formu jako když přišel ze Sparty. To prostě nějaký čas potrvá než se na tu úroveň dostane, pokud vůbec. Stöger byl samozřejmě vynikající v malém klubu jako je Bochum, ale jak se prosadí ve skomírajícím Gladbachu je otázka. BMG hlavně každoročně přichází o důležité hráče, letos to byl jen Koné kterého měl asi Stöger nahradit, ale chce-li se Gladbach dostat výš tak to podle mě ani s jiným trenérem moc hladce nepůjde.

Reagovat
Rudnevs

O moc vyššie asi nie, na Európu to nebude (hoc keď ju hrá aj Heidenheim, tak nemožné to neni), ale toto včera bola fakt celkom tragédia a ak to takto pôjde ďalej, budú sa musieť pozerať aj za seba. A tak zlý ten káder asi ani neni.

Stöger je síce starší než do budúcna perspektívny a lepšie speňažiteľný Koné, ale čiste výkonnostne mi to nepríde až taký prepad. Stöger zreje ako víno, zaslúžil si lepšiu šancu.

Reagovat
bayern987

Reagovat
Werkrider

O Seoanem to hovorím už dlho.

Reagovat
Rudnevs

Pravda, ty si to vtedy tvrdil taktiež a ja som vám odporoval. No pomaly začínam súhlasiť.

Reagovat
Martin9719

No když se podívám ještě na tu poslední větu tak vlastně nevím kde jsi to vycucal, protože pokud jsem se dobře díval tak přišel pouze Mounié z Ligue 1 a to je navíc útočník který se prosadil i v PL takže pro FCA možná zajímavá posila. Do FCA naopak přišli hráči jako Wolf nebo Keven a to je Bundesliga. Ostatní příchozí jsou úplně z jiných lig prakticky po celé Evropě takže tomu úplně nerozumím.

Reagovat
Rudnevs

Prišlo ich určite viacero, okrem Mouniého ešte Claude-Maurice a Matsima. Nie je to zas až tak veľa, ale celkovo mi ten káder po lete príde ako taká zmes rôznych no-nameov s franzúzsko africkým nádychom. A príchod Wolfa na sympatiách (u mňa) tiež zrovna nepridá.

Reagovat
Werkrider

To je neuvěřitelné, je mi špatně

Místo toho, aby za 20 minut vyhrávali 6:0 a udělali si pohodové odpoledne, tak přijde tohle.

A jde to rovnou čárou za Xabim.

Jdu hledat obětního beránka, jdu si kopnout, zase!... vím přesně! Bohužel ta lavička je už několik týdnů k ničemu a Garcia musí být ten nejhorší hráč Werkself od doby Hilberta, vůbec nechápu, že byl v La Lize za hrdinu, dyť je celou dobu absolutně k ničemu.

Reagovat
vladino10

No dobre ...A konštruktívne, v čom vidíš oproti minulej sezóne rozdiel?

Co prestalo fungovať?

Reagovat
Werkrider

Netuším.

Povedal by som skôr, že teraz Leverkusen funguje presne tak jak má a jak sme boli zvyknutí. Pokiaľ niečo nefungovalo, tak to bol starý dobrý Leverkusen minulý rok.

Reagovat
Rudnevs

Bude to znieť zvláštne, ale nezávidím teraz fanúšikom Leverkusenu. Bolo jasné, že po tom úspechu príde pád a až raz tá séria raz skončí, tak už to nebude hromada gólov v poslednej minúte, ale psychika sa zmení, vráti do starých čias a hráči opäť pomaly netrafia ani do prázdnej. Ale herne to stále neni zlé, čiže do toho 4. miesta by to malo byť.

Reagovat
Werkrider

Nene, my sme v pohode. Málokto očakával, že vystriedame Bayern na 10 rokov . My sme už minulý rok stúpali na vrchol s tým, že sme vedome zvýšili výrobu Aspirinu pre dni ako dnešný.

Reagovat
Salfovic

Tý jo, ten Leverkusen je ale marnej. Letos bude mít Bayern zase titul jak na podnose

Reagovat
Werkrider

Musí zabrat Dortmund, Lipsko, Eintracht a Stuttgart.

Reagovat
Rudnevs

To je jedno, aj keď zaberú.. Bayern to má v kapse. Toto bude zas taká sezóna, že Bayern odskočí, široko ďaleko nebude nikto a zvyšok ligy bude natoľko vyrovnaný, že aj ten Dortmund atp. budú strácať, naopak sa dopredu budú dostávať rôzne Freiburgy, ktoré budú hrať bez tlaku na víťaznej vlne.

Reagovat
Werkrider

Ale to je strašne smutný osud ligy.

Reagovat
Rudnevs

Ani nie smutný, skôr taká klasika. Ako sám píšeš, asi sa nedalo čakať, že bude Bayern vystriedaný na ďalších x rokov. Zas ale na druhú stranu, myslím si, že na ďalšieho premožiteľa sa už nebude čakať 12 rokov.

Reagovat
Heresy

Takze kazdy krome bayrnu musi vyhravat ?

Reagovat
Heresy

Bayernu

Reagovat
Heresy

Kazdy .. kurva

Reagovat
Werkrider

Spíš "Ne jenom Bayern musí vyhrávat."

Reagovat
Heresy

No ale zni to ze je spatne ze bayern vyhrava a zbytek ho musi trumfnout ?

Reagovat
Werkrider

To, že je Bayern tak dominantní není chybou Bayernu, ale ostatních klubů.

Nedělej hotentota, rozumíš mi moc dobře.

Reagovat
Moshe Dajan

Viděl jsem posledních 20 minut Leverkusenu a to byl tedy hodně nechutný festival nepřesných centrů Kdyby schválně kopali tak, aby netrefili žádného spoluhráče, možná by to bylo lepší

Reagovat
Design23

Kokos, aby za rok nešel Patrik tak do Trabzonsporu.. konec fakt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele