Brazilci na Copě remizovali s Kolumbií a ve čtvrtfinále je čeká Uruguay

03.07., 09:31, aktualizováno 03.07., 09:56
Aktuality
Raphinha (© AFP)

Brazilci v závěrečném utkání ve skupině Copy América remizovali s Kolumbií 1:1 a ve čtvrtfinále je čeká dosud stoprocentní Uruguay. Kolumbijci, kteří protáhli sérii neporazitelnosti už na 26 zápasů, se utkají s Panamou.

Zápas v Santa Claře se od začátku hrál ve vysokém tempu. Blízko k otevření skóre měl James Rodríguez, ale trefil jen břevno. Ujal se až Raphinhův precizně zahraný přímý kop po necelé čtvrthodině.

Trefu Davinsona Sáncheze odvolal VAR, ale v nastavení první půle přece jen vyrovnal Daniel Muňoz. Po změně stran měly oba týmy šance strhnout vítězství na svou stranu, nakonec zápas skončil remízou. Ta stačila Kolumbii, která po deseti duelech poprvé nevyhrála, k udržení prvního místa.

"Doufám, že tým se v základních věcech bude dál zlepšovat a bude se posouvat i v těch ostatních. Výsledky nám ukážou chyby, úspěchy i nedostatky," řekl trenér Dorival, který se ve čtvrtfinále bude muset obejít bez vykartované opory Viníciuse Júniora. "Je to proces, jednotlivé fáze se nedají přeskočit. Nedostanete se z bodu A do bodu F, aniž byste prošli béčkem," doplnil brazilský kouč.

"Sice jsme nevyhráli, ale bez ohledu na výsledek si myslím totéž. Jsem spokojený, protože tým předvedl něco navíc. Není snadné hrát proti týmu jako Brazílie," uvedl argentinský trenér Kolumbijců Néstor Lorenzo.

Ve druhém duelu porazila Kostarika díky dvěma rychlým gólům Paraguay 2:1, ale v tabulce skupiny D zůstala třetí a s turnajem se loučí.

Autor: ČTK

Komentáře (45)

Přidat komentář
elChe

u r gay bude pro kanárky konečná...

Reagovat
Pharrell

Když tak už je to Uruguay jo

Reagovat
elChe
Reagovat
celeb

look at this country: Nigeria

Reagovat
veikko

A budou hrát bez vykartovaného Viníciuse. Naopak Araújo z Uruguaye by snad měl být po zranění hlavy v pořádku.

Reagovat
Seydou Doumbia

Óscar Perea do Ligue 1, znáš synka?

Reagovat
veikko

Popravdě ne, Atlético Nacional se teď neúčastnilo juniorské Copy a z mládežnických repre si ho taky nijak nevybavuju.

Reagovat
Ranoth

Ronaldinho mal ocividne pravdu o sucasnej Brazilii

Reagovat
Vopi11

Co prohlásil?

Reagovat
Seydou Doumbia

Že to je tým bez identity a lídru a že se na to nedá koukat a nebude to sledovat. Tohle říkám už pár let o hodně fotbalových týmech taky, značka bez identity. Je dobrý si toho všímat.

Reagovat
Csaplárova past

Brazilci jsou v hajzlu od MS 2006 ... tak jako dalších X reprezentací. Nová generace, jiná doba.

U Brazílie je to ale s podivem, asi už mají iPhone i děcka ve slumu ...

Reagovat
Jordi Alba

To je tak nějak všude na světě. I na místech, kde není co žrát, tak lidi mobil prostě mají, ani mi to nepřijde už překvapivý.

Reagovat
misinho7

to bola reklamna kampan ale moc sa nepodarila kedze vidim ze vela ludi sa chytili toho prveho vyhlasenia potom ked odhalil ze to je kampan tak to uz nezaregisrovali

Reagovat
Seydou Doumbia

tak tohle jsem fakt nikde nezaregistroval, podle mě řekl pravdu a pak se to snažil skrýt do nějaké kampaně, ale je to jak původně říkal

Reagovat
Vopi11

Díkes

Reagovat
Pharrell

Ano má . Má hlavně velkou pravdu .

Reagovat
Kily8

Nemám vo zvyku komentovať rozhodcov, ale čo na Cope predvádzajú, to je extrém. Na Viniciusa boli na Cope 3 čisté penalty. Včera proti Kolumbii obišiel hráča, ten spravil zo zadu šmýkačku a zostrelil Viniho. Nieže brnkol, normálne ho zoťal. Ukazoval rozhodcovi, že prvá bola lopta, ani sa nesnažil hovoriť, že by ho netrafil, ale že mal loptu. Preveroval to VAR a mal veľmi ďaleko k lopte, bez šance, aj Merčiak komentoval, jasná penalta, nie je o čom. A na prekvapenie nič. Chápem, že rozhodca nemusí vidieť čokoľvek, aj sa s tým vo futbale rátalo, ale ten VAR ma vytáča. Videli ste ten zákrok, chápete to? Však toto je učebnicový príkldad penalty. Ale aj predchádzajúce zákroky s Kostarikou na Viniho boli jasné penalty. Po týchto zakrokoch, už nemusia odpískať za nič, už neviem, aký vačši faul može byť. Otvorená zlomenina?

Reagovat
veikko

Souhlasím, že těch divných rozhodnutí je fakt dost a za mě ten zákrok na Viníciuse taky byl penaltový. Červená karta pro Arauja z Peru proti Kanadě byl podle mě taky celkem zářez, tam vůbec nebyl úmysl ho tak tvrdě trefit. Ale zase třeba to fňukání Američanů ohledně ofsajdu u gólu Olivery bylo zbytečné, on to asi ofsajd fakt těsně nebyl.

Reagovat
Txapeldun

A na druhý straně si běhá Munoz, 7 faulů a ani jedna karta. Ti sudí na CA, to je fakt banda...

Reagovat
Jordi Alba

Ono toho je víc, kdyby tam furt na obrazovce neběhal ten banner VAR, tak si člověk nevšimne, že tam něco jako video je. Bohužel tohle je na Copě pokaždý tak nějak standart přijde mi.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jako ten start do zápasů a celkově první poločas to byl solidní extrém a řežba, takhle si to představuju furt. Brazilka skončí na Uruguayi, potom doufám že Kolumbie dojde až do finále i když s Uru to bude boj na život a na smrt.

Reagovat
misinho7

No akoze na Kolumbii asi skoncia. Ale tak pozitivum pre nas, aspon bude ta brazilska trojka spat na pripravu.

Reagovat
Seydou Doumbia

skončí už s uruguayi

Reagovat
misinho7

pomylil som sa, myslel som samozrejme Uruguay

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
Pharrell

Reagovat
LAM

Těch pár dní je už asi jedno. Stejně když skončí 7.7, tak budou až v srpnu

Reagovat
misinho7

no co som cital tak v Reale to maju nastavene ze kazdy kto neda na EURE a COPE semifinale tak ide na pripravu do USA. Ostatni nie.

Reagovat
los_blancos

4

Reagovat
Ladas321

Brazílie vypadne ve čtvrtfinále, Argentina vyhraje a Messi se dostane ve zlatém míči před Viniciuse

Reagovat
technecium

To by bylo popukanych cevek.

Reagovat
fsada

Kéžby to zase celé vyhrála Argentina

Reagovat
celeb

Argentina alebo Uruguay. Obaja predvadzaju najkrajsi fotbal a obom by som to prial. Navyse aj v pripade vyhry URU by oslavoval min. jeden Argentican

Reagovat
los_blancos

Prvýkrát sledujem celú Copu a jako... fakt je to jak turnaj niekde z tretieho sveta, totálna úbohosť. Takmer v každom zápase urobí rozhodca (alebo VAR) zásadnú chybu či nechávajú tvrdú wrestling hru (často) bez faulov/kariet, no proste čistý cirkus. Ak to takto nejako vyzeralo aj v minulosti, tak sa Brazílii nemožno čudovať, že to majú viacmenej na háku. CONMEBOL vyzerá byť organizácia podobná RFEF v Španielsku, len premakanejšia, keďže ich zatiaľ neodhalili.

Reagovat
veikko

Pro Evropana extrémně tvrdá hra je v JA běžná. Oni jsou schopní na jednu stranu udělat tři kotrmelce po lehkém šťouchnutí a za dvě minuty ustát souboj, po kterém by v Evropě hráč už nevstal. Emoce a adrenalin, no... Těch zásadních chyb tam bylo dost, ale zase ne o moc víc (pokud vůbec) než na Euru. Oba turnaje si nemají v kvalitě rozhodčích co vyčítat.

Reagovat
veikko

Power rankings před čtvrtfinále:

1. Argentina

2. Kolumbie

3. Uruguay

4. Brazílie

5. Venezuela (čistě teoreticky by mohla být i výš, protože SF by určitě dát měla, na rozdíl od jednoho z dvojice URU - BRA)

6. Ekvádor

7. Panama

8. Kanada

Reagovat
Seydou Doumbia

Tutovky na sázení Argentina a Kolumbie nebo máš zadní vrátka v každém duelu že při určité konstalaci může postoupit i outsider? Podle mě ani ta Kanada není bez šance, sice předvedena hra nic moc, ale pořád je proti nim Venezuela, která sice aktuálně má dobrou formu, ale pořád je to tým co má auru malého týmu.

Reagovat
veikko

Argentina je za mě tak 98 % vítěz. Ekvádor pod Sánchezem se mi vůbec nelíbí (každopádně prý má po turnaji táhnout zpátky do Kataru, hurá!), ale zase to bude dost pravděpodobně absolutní beton a ta remíza po 90 minutách může nastat. Kolumbii bude chybět Lerma, ale zase Panamě ta kvalita opravdu chybí. U Kanady to vidím tak 85:15 pro Venezuelu, tam by musel opět nastat nějaký zkrat za červenou.

Reagovat
Seydou Doumbia

Sánchez je hrozný omyl. Ještě nedávno nás Ekvádor bavil fotbalem a ted toto, přitom ten kádr se moc nezměnil, ale trenér ano. Ted tu štafetu přebrala Kolumbie.

Reagovat
Seydou Doumbia

jinak šefiku, dá se někde zhlédnout celé zápasy nebo nějaké delší sestřihy této copy? něco jsem musel vynechat a rád bych se dovzdělal

Reagovat
veikko

Na youtube snadno najdeš takové ty podomácku dělané "extended highlights". Celé zápasy streamuje Betano, Chance a Tipsport. Přes totalsportek ale taky najdeš streamy.

Reagovat
Jordi Alba

Ta Panama hraje tak dobře, že nad Kanadou?

Reagovat
veikko

Heh, hlavně Kanada tak špatně, ta je tam fakt omylem. Panama každopádně nehraje špatný turnaj. Ta Kanada vůbec neumí bránit (měla štěstí na neschopné soupeře) a do čtvrtfinále se dostala díky dost sporným výrokům rozhodčích, kdy nejdřív poslali Peruánce do 10 za zákrok, který byl sice hodně tvrdý, ale neúmyslný, takže do toho neměl VAR zasahovat a měl nechat žlutou. Do té doby nulová Kanada pak vyhrála 1:0. Proti Chile zase stoper Bombito loktem úmyslně šťouchnul Echeverríu někam do oblasti krku (Chilan to hoodně přihrál) a VAR to nechal bez karty. Pak následně Suazo šel za dvě žluté ven a Kanada ubránila 0:0. Zdánlivě to vypadá, že Venezuela je hratelný soupeř, ale oni jsou takticky zdatní a mají o parník lepší ofenzivu než vyčichlé Peru a Chile.

Reagovat
alias

Tak největším průšvihem Copa América jsou menší rozměry hřišt. Nechápu jak to mohli povolit. Pak je přelidněno a je to samý souboj...i když co se týče samotné hry tak i letošní Euro je nejhorší za posledních 40 let...

Reagovat
celeb

co sa tyka Eura nesuhlasim. Chapem, ze ten kto sleduje len top timy ako FRA, ENG, POR, ITA tak moze mat ten dojem, ale mne naopak pride, ze naopak kvalita a atraktivita hry vacsiny outsiderov sla rapidne nahor. V podstate jediny vyprask dostali v otvaraciom zapase Skoti, ked proti dobre domacim favoritom hnanymi tribunami sli do desiatich. Inak su tie zapasy vcelu vyrovnane, vela rozhodujucich golov padlo v poslednych minutach nadstavenia. Rozhodne by som to nenazval najhorsie Euro za poslednych 40 rokov (BTW: ty si ich videl a pamatas?)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele