Bral jsem to jako motivaci a cíl. Udělal jsem pro to maximum, vrátil se Jurečka k nominaci na Euro

06.06., 17:22
Aktuality
Václav Jurečka (© AFP)

Dvojnásobný král střelců české nejvyšší soutěže Václav Jurečka se už smířil s rozhodnutím trenéra Ivana Haška, který ho nezařadil do nominace na mistrovství Evropy v Německu. Pro útočníka pražské Slavie byl start na šampionátu motivací a cílem. Kanonýr to řekl v rozhovoru pro klubový web. Místo přípravy na turnaj teď má krátkou dovolenou a během ní chce od fotbalu úplně vypnout.

Sedmnácti ligovými trefami v dresu Slovácka v sezoně 2021/2022 si řekl o přestup do Slavie. V Edenu pak dvakrát mocným finišem v nadstavbě získal korunu krále střelců za 20 a posléze 19 branek. Nikdo jiný v domácí nejvyšší soutěži od minulého Eura tolik gólů nenastřílel. Přesto se devětadvacetiletý rodák z Opavy do výběru na Euro nevešel. Figuruje jen mezi náhradníky.

"Nominaci jsem nijak zvlášť nesledoval, už jsem byl na dovolené. Již z první nominace na přípravné březnové zápasy jsem poznal, že trenér národního týmu bude asi sázet na jinačí hráče," uvedl Jurečka.

V lize má bilanci 163 zápasů a 67 branek, v reprezentaci stihl za Haškova předchůdce Jaroslava Šilhavého devět startů a jeden gól. Mrzí ho, že o start na šampionátu přijde. "Bylo mi řečeno, že pokud budu dávat góly, že bych mohl jet. Nestalo se. Škoda, bral jsem to jako motivaci a cíl. Udělal jsem pro to maximum, svědomí mám čisté. Věci, které nemohu ovlivnit, vypouštím z hlavy," řekl útočník.

Teď si chce hlavně odpočinout. "Do začátku soustředění nechci vůbec myslet na fotbal. Potřebuji vypnout. Přijít na jiné myšlenky. Volno sice není nejdelší, ale tak to bohužel je. Rád hraji i jiné sporty, takže na ty teď bude trošku času. Chci si užít čas s rodinou, zajet si k moři," uvedl střelec s titulem inženýra. K vodě už na chvíli vyrazil. "Tahle dovolená byla hodně krátká, na čtyři dny jsme se vydali s manželkou do Dubaje," dodal.

Autor: ČTK

Komentáře (22)

Přidat komentář
kattos

Byl to on nebo Chytil. Oba jet nemohli

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš on nebo Chorý.

Reagovat
Salfovic

To ani omylem. Chorý byl jasnej, nikdo tak silnej ve vzduchu tam není.

Reagovat
kattos

Schick Hložek jasný.

Chorý kvůli schopnosti ve vzduchu

Kuchta kvůli nápadní

A pak zbývalo to jedno místo.

Reagovat
Salfovic

Tak nějak.

Reagovat
Kucka

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Ani ne. Kdo videl zapasy Slavie, tak nebylo o cem, koho vzit na euro a koho ne.

Reagovat
GrimeBaller98

Paclav Purecka vzdyt dal asi 10 golu z penalt, ve vetsine zapasu je neviditelny a to hlavne ve velkych zapasech. Do systemu repre se nehodi, podle me nebudeme hrat na podhrota, tak nevim na co si stezuje

Jako tu bilanci golu ve Slavii ma skvelou, to uznavam, ale herne se mi proste vubec nelibi

Reagovat
Me2win

Nestěžuje si na nic, docela to vzal, jestli jsi četl článek.

Reagovat
Mass

BAN

Reagovat
Me2win

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Beči

Reagovat
Beči

Články už nikdo nečte dlouho. A poslední dobou mám pocit, že už nečtou ani nadpisy, jen rychle proscrollují do diskuze

Reagovat
Me2win

To dává smysl .

Reagovat
Mass

Hložek a Šulc se pohybujou v podobných prostorech jako Jurečka.

Reagovat
Beči

Z penalt má 6 gólů, ne 10. A góly v uplynulé sezóně dával z těžších soupeřů nám, tedy Spartě, Plzni, Bolce, Liberci, Slovácku, Baníku a dokonce i AS Řím. Toť k té neviditelnosti ve velkých zápasech. Herně je vidět míň, to uznávám, ale důležité jsou ty branky a rozhodně se z něj zase nedá dělat žádný dřevák. Do repre se typologicky nehodí, ale to neznamená, že se z něj musí dělat neschopné kopyto.

Reagovat
Witcher

Chodci schik a Hložek bohužel

Reagovat
Kucka

To jakože bys místo jednoho z nich chtěl Jurečku?

Reagovat
Beči

Wtf? Takže jako měl jet Jurečka místo Schicka nebo Hložka? Jsi na drogách?

Reagovat
Kiwi-21

Taky bych dal přednost Hložkovi spíš kvůli věku

Ale horší než Hložek by asi v reprezentaci nebyl

Bilance 10/2 mi přijde i lepší než 33/2 + více toho odmaká

Za sebe bych nebral ani Hložka

Reagovat
Radin

Strašně vydřenou tu kariéru má, ale talent moc ne. Na evropský fotbal se nehodí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele