Brácha se nejvíc potrestal sám, neúčast na ME ho hodně trápí, řekl Lukáš Sadílek

20.06., 12:57
Aktuality
Lukáš Sadílek (© AC Sparta Praha)

Záložníka Michala Sadílka velmi mrzí zranění z tříkolky, kvůli němuž přišel o start na mistrovství Evropy v Německu. V rozhovoru s novináři před tréninkem Sparty to řekl jeho starší bratr Lukáš. Myslí si, že jeho mladší sourozenec se tím nejvíc potrestal sám. Na fotbal se Michal podle něj v současnosti nedovede dívat, jelikož ho neúčast na Euru trápí.

Pětadvacetiletý hráč nizozemského Twente se zranil v závěru soustředění v Rakousku. "Bylo to pro něho obrovsky těžké. Nejvíc se potrestal sám, bylo mu to strašně líto. I teď jak jsme komunikovali, mi psal, že se ani moc nedokáže dívat na fotbal, že ho to strašně trápí. Protože možnost zahrát si na Euru, vidina toho, že by mohl dostávat větší porci minut, byla velká," řekl Lukáš Sadílek.

"Jsem hlavně rád, že žije, že to nedopadlo hůř. Přeju mu, aby se co nejdřív vrátil zpátky, protože v klubu i reprezentaci ho budou potřebovat," uvedl osmadvacetiletý středopolař Sparty, s níž dvakrát za sebou vyhrál titul a v minulé sezoně i domácí pohár.

Čeští reprezentanti mají za sebou úvodní zápas na turnaji, v úterý navzdory vedení podlehli favorizovaným Portugalcům 1:2. "Je to složité. Hrajete proti obrovsky kvalitnímu týmu a v podstatě jsme celý zápas bránili, moc jsme toho neukázali, neměli jsme tu možnost. Věřím, že s Gruzií se to všechno otočí a získáme tři body," prohlásil Sadílek. Zbylým soupeřem národního týmu ve skupině F jsou Turci.

Ještě před začátkem evropského šampionátu přestoupil ze Sparty do Girony stoper a kapitán Ladislav Krejčí. "Určitě je to velká rána, ale takový je fotbal. Život jde dál, fotbal taky. Musíme se vypořádat s tím, že tady nebude. Zodpovědnost za něj musí vzít ostatní, tak to je. Někteří hráči přicházejí, jiní odcházejí. Vždycky je potřeba zalepit díry po těch, co odchází. Věřím, že se nám to podaří a že budeme ještě lepší," podotkl někdejší hráč Slovácka.

Krátce před Krejčím opustil letenský klub i dánský trenér Brian Priske, jenž odešel do Feyenoordu Rotterdam. Pozici hlavního kouče převzal dosavadní asistent a Priskeho krajan Lars Friis. "Je to to samé co s hráči, na nás to není. Larse jsem od začátku, co přišel, bral jako hlavního trenéra, vedli to s Brianem dohromady. Je dobře, že jedna půlka zůstala. Doplnili jsme to a věřím, že budeme ještě lepší," mínil rodák z Uherského Hradiště.

Autor: ČTK

Komentáře (5)

Přidat komentář
EURO2024

Tento Sadilek je dobrej kluk. Charakterově top. Navíc vyrůstal na Slovácku, tam jsou dobří ludé

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kilobyte

Nakonec zbytečně nafouknutá kauza. Přitom stačilo si nevymýšlet.

Reagovat
Sosi

To jsou zase rozhovory o hovne...

Reagovat
Witcher

Se Sadílkem sme byli černí koně takhle vo ničem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele