Bojím se o svojí práci, přiznal trenér Valencie Nuno

15.11.2015, 20:37
Aktuality
Pod hodně velkým tlakem je ve Valencii trenér Nuno Espirito Santo. Španělský klub letos nemá ideální výsledky a jeho fanoušci kvůli ne právě atraktivnímu stylu hry požadují změnu kouče. Sám Nuno to vnímá a je si vědom toho, že jeho pozice není neotřesitelná...

Valencia je v tabulce zatím na sedmém místě a Nuno už měl hrát o svou pozici. Podle médií se tak stalo minulý týden po prohře v Lize mistrů na půdě Gentu, jeho svěřenci ovšem následně zabrali a na hřišti Celty Vigo vyhráli vysoko 5:1.

"Bez toho posledního výsledku by to samozřejmě bylo mnohem složitější, ale celý projekt nemůže být založen na tak špatném utkání, jakým bylo to v Gentu. Gent byl fata morgána, to ano. Když už, tak ho můžete vymazat z kalendáře. Ale znamenal také bod zlomu. Ve Vigu jsme viděli pravé pilíře Valencie: soudržnost, soutěživost, oddanost a komunikaci. Nezačínali jsme od píky. Loni jsme měli silný tým a základy zde stále jsou. Nemůžeme očekávat, že budeme stejní jako loni. A ani nechceme být. Musíme se nadále vyvíjet, to je další realita," nechal se slyšet Nuno.

"Jsem trenér a žiji z výsledků, stejně jako moji kolegové. Ale jsem součástí projektu, který je teprve uprostřed. Samozřejmě se o svojí práci bojím. Každý den si pokládám otázky. Nejsem nepostradatelný, ale nezpochybňuji své schopnosti a už vůbec ne kvůli špatnému zápasu. Stabilita je tím, co tento projekt potřebuje, stejně tak jako svou filosofii a mládí," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / football-espana.net

Komentáře (107)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To už je dost v prdeli, aby se báli, že jim seberou práci imigranti i trenéři

Reagovat
smazaný uživatel

Hm obrácená psychologie v akci.. od Nuna pěkně lišácký vyjádření. Každej článek na EF s vyjádřením trenéra, že se nebojí o místo je ortel smrti, takže když řekne pravej opak, tak by logicky to místo měl udržet.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně no :D

Reagovat
smazaný uživatel

sám sebe přece nevykopne.

Reagovat
smazaný uživatel

Dostane James tu desítku?

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna od tebe jsem čekal nějakou reakci na "miláčka" a jeho chování.

Reagovat
CHONG

Nic špatného na jeho chování neshledávám

Reagovat
Hristo Stoichkov

No, minimálně nemá co ztratit.

Reagovat
smazaný uživatel

DiMovi to nevyšlo, Ramosovi jo. James to má pade na pade.

Reagovat
10FKK

Reagovat
celeb

Nakolko je v tvari krajsi, davam mu velku sancu. U Pereza je to silny argument.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tak DiMa je nakonec určitě spokojený, akorát musel přetrpět ten rok v Anglii.

Reagovat
smazaný uživatel

projekt

Reagovat
One-Real

Snad bude brzo podobnej o Rafovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

problém Realu Madrid není v trenérovi...

Reagovat
Hristo Stoichkov

Dlouhodobě určitě ne. Ale baví mě , jak se dokážou vnitřně rozkládat.

Reagovat
alcantara

Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10FKK

Ale Vlastík loni říkal...

Reagovat
REPLIKATOR

Takže tam bude ještě dlouho

Reagovat
smazaný uživatel

ten to dojebabral... mal opacne povedat

Reagovat
smazaný uživatel

V tom případě není pochyb o tom, že zůstane.

Reagovat
smazaný uživatel

"Nejsem nepostradatelný, ale nezpochybňuji své schopnosti a už vůbec ne kvůli špatnému zápasu."....kvoli jednému zápasu? Really? Veď ten futbal čo predvádzame od jeho príchodu je čistý odpad už 2. sezónu! V prvej sezóne sme sa síce kvalifikovali do LM ale vo veľa zápasoch sme vyhrali s Božou pomocou. V tejto sezóne už také šťastie nemáme (okrem zápasu so Celtou) a aj preto sme tam, kde sme. Myslím si že aktuálny káder má naviac len ho treba motivovať. Nuno to nevie a preto by mal odísť. Vyhodenie Pizziho bola fatálna chyba.

A že sa chceme zlepšovať? To povedal hneď po prvom prehratom zápase ako prišiel do Vale a mne to pripadá že sme na jednom bode. (ak sa dokonca nezhoršujeme)

Reagovat
smazaný uživatel

minulá sezona nevypadala na papíře špatně (moc jsem zápasy Vale nesledoval), ale tak s tim kádrem by tu LM asi bylo těžší neudělat. Jinak on tenhle kouč to nějak mrví i zevnitr ne? Že si nejak diktuje podmínky přestupů (migrace portugalských hráčů) atd.....Nechtělo by to ve Valencii po kádru další lehčí čistku i ve vedení?

Reagovat
smazaný uživatel

Po pravde je to celé v prdeli od vedenia klubu cez hráčov až po Nuna. Vedenie klubu sa menilo nedávno a v najbližšej dobe sa pravdepodobne meniť nebude (možno časom), hráči sú síce strašne predražení ale ak by hrali v 100% nasadení, tak som presvedčený že by sme aktuálne boli minimálne 3. v lige. A čo sa týka Nuna, on je tréner stvorený pre slabý klub, ktorý ide do každého zápasu ako outsider, ako klub ktorý môže iba prekvapiť, tam si ho viem dokonale predstaviť s jeho defenzívnou taktikou. Myslím si že on je v klube iba panáčik s ktorým vedenie manipuluje a nemá žiadne slovo z hladiska prestupov. Klub ako je Valencia nie je pre neho. Dúfam že sa mýlim a od posledného zápasu so Celtou to bude stále lepšie (aj keď veľmi pochybujem).

Reagovat
aurelio

Je to asi viac Mendesova práca, ale ten káder je dosť mizerný. Okrem postu brankára a hrotového útočníka nie je za hráčov zostavy porovnateľná náhrada, častokrát ani v zostave nie sú hráči, čo si zaslúžia byť vo Valencii. Sú to len samí mladí predajní Portugalci a Brazílci, za ktorých sme zaplatili (alebo zaplatíme) premrštené sumy len preto, lebo patria do Mendesovho portfólia.

Reagovat
smazaný uživatel

Hráči sú predražení, ale to sa dalo čakať pri tom zmrdovi Mendésovi. Ale ak má Lim chuť platiť tak mi je to docela jedno. Problém je v tom, že v každom inom klube sú hráči, ktorým sa vydarí zápas a ktorým nie. U nás to funguje tak, že buď hrajú všetci na hovno alebo všetci dobre. Podľa mňa je to spôsobené Nunom. Na ťažších súperov ich pripraví inak, na ľahkých inak. Herné nasadenie sa rapídne mení aj počas zápasu. Keď strelia gol tak sa na celý zápas ako keby vyserú a hrajú s pocitom že sa nám nemôže nič stať (potom Jaume nevie kde mu hlava stojí). A toto je Nunova chyba.

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Takže skoré predĺžnie kontraktu hovoríš?

Reagovat
Robbie

Valencia může být ráda že má Nuna, protože Benítez je ještě o třídu horší

Reagovat
aurelio

Benitézova Valencia bola najlepšia akú som zažil. Od Cúpera dostal tím, ktorý mal charakter a plno osobností a dokázal s ním hrať výborný futbal a zbierať úspechy. Nuno utrpel postup do Ligy majstrov a napratal do zostavy všetky Mendésove kone. Čo je teda lepšie?

Reagovat
smazaný uživatel

Strasne sa mi pacii to negovanie Mendes. koni . Enzo Perez , Rodrigo , Andre Gomes , Cancelo , Santi Mina , Bakkali , Danilo , Augusto ( hostovacka ) . Aderlan .

Jedine co vas moze trapit je vyhodenie 25 mega Rodriga a 30 za Enza . ( ktorych mozte este pretocit a aspon 60 % penazi dostat naspat ) .

Andre 16 mega Cancelo 16 Bakkali zadarmo , Santi 10 mega to je Bargain

Reagovat
aurelio

Až na Andrého sú to všetko hráči bez ktorých by sa Valencia zaobišla.

Reagovat
smazaný uživatel

No ked su to hraci ktori maju okolo 20 rokov . Povieme si o par rokov ale myslienka bola ze Mendes robi zatial dobre prestupy . Za malo penazi vela talentu .

Reagovat
aurelio

Súhlasím, že pre Mendesa sú to dobré prestupy. Nie však pre Valenciu, ktorá potrebovala získať kvalitu a nie nepreverené talenty. Veď v tíme nie je poriadny stredný záložník, krídla sú úplne z formy, obrana stojí na 4-5 ľuďoch, z nich traja majú ledva 20. Takto sa neskladá tím, ktorý chce naháňať Real a Barcelonu.

Reagovat
.13

Kohi by si si prial ako dalsieho trenera Vale ak by Nuna poslali prec?

Reagovat
aurelio

Ja sa v tých menách celkom nevyznám, sledujem v podstate už len Valenciu. Sympaticky však pôsobí Paco Jeméz vo Vallecane alebo Berizzo v Celte.

Benitéza by som nechcel, i keď je to môj obľúbený tréner, ale na druhej strane by mi nevadil Emery. I keď ten nemá dôvod zo Sevilly odchádzať.

Zo zahraničia by som asi nechcel nikoho, páčil sa mi ten španielsko-argentínsky ráz tímu v minulosti, tak by bolo fajn ho prebrať k životu.

Reagovat
.13

Valencia by potrebovala takeho svojho Chola a potom by som sa o vas nebal. Aj by som vam to prial. Tim ste nemali zly, len skoda toho, ze sa u vas ti hraci dost menia

Reagovat
r.mrazik

Cuperova se mi libila vice...ty protiutoky byly neskutecny

Reagovat
Phillipinho

Benitez vyhral s Valencii ligu ty sasku.

Reagovat
celeb

rad by som videl, kolky by skoncil s dnesnou Valenciou. Navyse aj s nim to ide dlhodobo od 10 k 5.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Robbie

Paca Jeméze sem chtěl před příchodem Beníteze do Realu a furt to platí, škoda že Peréz fotbalu nerozumí

Reagovat
roman1978

Dejte sem už článek o sobotním zápase!

Nudaaá

Reagovat
sensei25

Keď začalo dajto vysielať španielsku ligu,nedeklarovali to ,že bude odvisielané El Clasico?Lebo mám blbý pocit z toho,že v sobotu si El Clasico na DAjto nepozrieme.

Reagovat
X-bano-X

Urcite bude.

Reagovat
sensei25
Reagovat
-Carles-

Messi a Rakitič už trénujú s tímom

Reagovat
Ed_Hazard

Veľké "prekvapenie"

Reagovat
Billy McClane

Ak Real vyhra, tak budete mat o jednu vyhovorku menej.

Reagovat
smazaný uživatel

Neboj, pořád je tu špatný trávník.

Reagovat
Ed_Hazard

To je nepriestrelný argument

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to opat zaujimave Clasico, hlavne som ale zvedavy na zakladne zostavy. Oba timy mali alebo stale maju pomerne dost zranenych a 4 dni pred zapasom si ani nedokazem tipnut, ako oba celky nastupia od zaciatku. V Reale mali problemy Marcelo, Carvajal, Navas, Ramos, Benzema, Isco. V Barce zas Rakitic, Messi, Mascherano a udajne aj Busquets. Realne to vsak vyzera ze zapas nestihne iba Benzema ? necham sa prekvapit

Reagovat
smazaný uživatel

Isco , Ramos vcera uz trenovali . Isco ani nebol zraneny mal iba narazeny sval a preventivne bol stiahnuty z repre . Marcelo , Carvajal uz trenovali davno a Benzema tiez uz dlhodobo trenuje .

Real bude v plnej sile ak sa este nezrani niekto z Modric,Kovacic,James v repre .

Reagovat
smazaný uživatel

o Karimovi som cital ze sa udajne vcera opat zranil na treningu a je mozne ze zapas nestihne... ale ak sa nemylim pise o tom len Mundo. zvysok ako Marca alebo Sport to nespominaju

Reagovat
smazaný uživatel

Modrič trénuje normálně v Madridu, ten s repre není.

Reagovat
smazaný uživatel

18:45 Chorva U21 vs Spa U21 kvalifikacia

Halilovic a Kovacic

Reagovat
smazaný uživatel

ta zaloha a utok Spanielov vyzeraju luxusne. Saul, Oliver Torres, Asensio, Denis Suarez, Deulofeu, Inaki a Munir. Da sa to tam pekne nakombinovat

Reagovat
smazaný uživatel

Deulofeu dva banany. Predtym hattrick. Pyta sa do Barcelony, pytaj. Ej veru.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako hra Alen ?

Reagovat
10FKK

Nejlepší z Chorvatů na housle vyhrál poločas 3:0, ale hrajou v deseti, tak se moc k míči nedostanou...

Reagovat
smazaný uživatel

El Clasico pojde na Dajto !!!

Reagovat
smazaný uživatel

necakane

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

OT : Tak ako to Rafa postavi ?

Bolo by krasne keby nadviazal na taktiku ako Ancelotti 4-4-2 a ked sme ich minuly rok uplne znicili 3-1 .

Keylor - Carvajal , Ramos , Varane , Marcelo - James , Modric , Kroos , Isco - CR , Karim

Ale bohuzial

Rafa nesklame a realne to vidim na

Keylor - Danilo , Ramos , Pepe , Marcelo - Casemiro/Kroos , Modric , Isco -BBC

A pokial to Karim nestihne / nebude v dobre kondicke

Case , Modric , Kroos - Isco , CR , Bale

Reagovat
smazaný uživatel

Netroufám si tipovat, strašně moc lidí se vrací po zranění, bůhví jak na tom budou s kondičkou, takže ta sestava může dopadnou fakt všelijak. Ale za předpokladu, že jsou všichni k dispozici a v dobrý kondici, tak:

Navas, Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo, Case/Kroos, Modric, James, Bale, Ronaldo, Benzema

Reagovat
smazaný uživatel

Moc neverim ze bude hrat James odohratych iba 150 min . A po tom co povedal Rafa po Seville ... A pri jeho hre dat tam BBC a nato Jamesa do zalohy este v EC .

Este je dost pravdepodobne ze si sadne Karim pretoze ostatni budu v lepsej kondicke .

Reagovat
10FKK

Reagovat
-Carles-

Keylor po zranení, Ramos ak nastúpi, tak s bolesťami, Marcelo po zranení, komický Danilo a súčasné BBC ktoré veľký strach veru nenaháňa. K tomu napätá atmosféra medzi tragickým Cristianom a Benitezom, nespokojný James, Benzema vyšiel nedávno z lochu, Bejl je fit

Reagovat
10FKK

Reagovat
smazaný uživatel

bez 2 mes . hernej praxe Messi , po zraneni Rakitic , Busq s bolestami . V obrane ste neni o nic lepsi

A stale je tu sanca ze da zalohu Isco , Kroos , Modric , James . A tu vasu pseudozalohu zlikvidujeme , zahubime ,zadupeme , zosmiesnime tam je rozdiel 4 galaxii .

Ale to by musel byt pri kormidle niekto iny .

Reagovat
-Carles-

Isco ktorý je zatiaľ len tieňom toho výborného dribléra, Kroos ktorý hrá pod svoju úroveň a nevýrazný Modrič? Jamesa beriem, ale ten hrať podľa mňa nebude

Reagovat
Ed_Hazard

Pre vsetkych idealny cas chytit sa Aj tak verim max v remizu

Reagovat
smazaný uživatel

To ze ich Rafa nevie vyuzit z hracov nerobi horsich ako minulu sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

To je trošku zaslepeny pohľad. Z defenzívy Barcy si drží v tejto sezóne pravidelne formu iba Bravo, Bus, Masch a pre mňa objav Sergi Roberto, ktorý v sobotu musí nastúpiť. Pique je po minulej fantastickej sezóne opäť neistý a strieda výkony ako na hojdacke. Alba tiež zatiaľ nijak nevyniká. Alves pre mňa zatiaľ sklamanie a Mathieu je momentálne asi najväčší traged. Z ofenzívy zatiaľ vyniká iba Ney a Luis. Iniesta pomaly stráca a ani v tejto sezóne to nie je úplne terno. Zranený Rakitic v sobotu asi nenastúpi ale tiež hral zatiaľ pod svoje možnosti. Munir a Sandro sa snažia, ale na Clasico obaja ani zďaleka nemajú. Messi po zranený nemôže hrať od začiatku, určite vsak nastúpi z lavičky, tam ale netreba nič riskovať a dať mi minúty len ak to bude naozaj nutné.

Reagovat
-Carles-

V čom zaslepený? Ja sa v tom príspevku situácii v Barce nevenujem vôbec. To že máme na svojej strane veľké rezervy viem. Ale keď už sme pri tom, myslím že v súčasnej konfrontácii sme na tom v obrane o chlp lepšie.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyznelo to tak akoby Barca nemala žiadne problémy a pritom ich má porovnatelne a momentálna pravdepodobná zostava s formami niektorých hráčov je ďaleko za ideálom.

Reagovat
-Carles-

Ale hej, možno to tak mohlo vyznieť. Snáď sa mi to nevráti v podobe prehry V pohode takto pred zápasom beriem aj remízu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je na průplesk.

Reagovat
Ángel di María 22

Souhlas.

Reagovat
Ed_Hazard

Bude samostatny clanok k el Clasicu?

Reagovat
smazaný uživatel

ak si dobre pamatam tak pred jarnym Clasicom samostatny clanok bol. Tiujem ze zajtra rano bude uploadnuty

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Ed_Hazard

Hej da sa to aj sklbit s predzapasovym preview. Chcel som skor vediet ci sa chysta tomu niekto povenovat na viac riadkov - situacia v kabinach, zranenia, bilancie v tejto sezone, zakazane katalanske vlajocky, opatrenia proti utokom teroristov proste sumar vsetkeho co by k tomu malo patrit

Reagovat
smazaný uživatel

Borci, kdy jste četli, že Clásico bude na dajtu, mají tam nedělní zápas Atletica s Betisem!!

Reagovat
-Carles-

Potvrdili to FB stránke.

Reagovat
Billy McClane

Real zakazal katalanske vlajky na Bernabeu

Reagovat
10FKK

Reagovat
CHONG

Reagovat
-Carles-

Najväčším otáznikom pred Clásicom je Messi, či začne v základe alebo naskočí až z lavičky. Myslím že by bolo lepšie, keby začne na lavičke, predsa len 2 mesiace bez futbalu je dosť.

Bravo - Dani, Pique, Masch, Alba - Rakitič, Sergio, Roberto - Iniesta - Neymar, Suarez

Reagovat
smazaný uživatel

ta zaloha Ak Rafa vytiahne to co proti PSG tak nech ide do prdele

Reagovat
-Carles-

Čo je zo zálohou?

Reagovat
patas92

Sám Busquets je v téhle sezóně lepší, než všichni záložníci Realu dohromady.

Reagovat
CHONG

Jak jinak

Reagovat
patas92

Ještě může být horší, nebo stejně dobrý (víc možností není). Momentálně ale platí ta první.

Reagovat
CHONG

Jak jinak

Reagovat
misinho7

snad nemyslis vazne

Reagovat
patas92

Rakitic je taky nejistý, ne?

Reagovat
-Carles-

Trénuje, takže by mal byť ok a pripravený. Ešte v utorok to vyzeralo všelijak, včera už ale naplno trénoval. Dlho nepauzoval, tak si myslím že ho tam Lucho dá od začiatku.

https://instagram.com/p/-Oko2ASGKD/

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

Ťažko povedať či nastúpi, v momentálnej situaci vsak bude Lucho rád za každého aspoň trošku schopného zdravého hráča. Ak by vsak Rakitic nehral, nastúpiť by musel Masch v zálohe a na stoperovi jeden z dvojky Verm Mathieu, čoho sa celkom desím.

Reagovat
-Carles-

Zajtra bude nominácia, budeme múdrejší

Reagovat
smazaný uživatel

tohle by bylo parádní.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele