Bod a čisté konto znamenají alespoň malé krůčky vpřed, věří Baraja

Dnes, 11:51
Aktuality
Rubén Baraja (© AFP)

Valencia bývala pravidelným účastníkem evropských pohárů a především Ligy mistrů, v uplynulých letech ovšem bojuje o přežití a podobně se zatím vyvíjí i sezona 2024/2025. V pátek večer zaznamenala první bodový zisk na trávníku soupeře, i tak je pod velkým tlakem trenér Rubén Baraja.

Netopýři nastoupili v předehrávce devátého kola na půdě nováčka CD Leganés a souboj týmů ze suterénu tabulky nepřinesl atraktivní podívanou. S výsledkem 0:0 nakonec nebyla příliš spokojena ani jedna strana, přestože hosté po sérii porážek konečně loupili na trávníku nějakého soupeře.

"Venku jsme čtyřikrát prohráli a celkem ve všech zápasech inkasovali třináct branek... Dnešní bod a čisté konto znamenají alespoň malé krůčky vpřed. Samozřejmě jsme chtěli podat lepší výkon a vyhrát, ale byli jsme ve složité situaci, pozitivní byl především přístup hráčů," hledal Baraja nějaká pozitiva.

"Zápas jsme po jeho většinu kontrolovali. V prvním poločase si soupeř nevytvořil nic a my se dostali k několika protiútokům, které jsme nevyřešili dobře. Po změně stran se Leganés zlepšil a přitlačil především při napadání. I tak jsme měli několik šancí a ty bohužel neproměnili. Každopádně týmu nejde upřít snaha, viděl jsem pozitivní věci," pokračoval.

Valencia je po devíti odehraných zápasech na osmnácté příčce tabulky a na svém kontě má jen šest bodů, porazit dokázala pouze Gironu a tristní je i pohled do kolonky vstřelených branek, pět gólů je druhým nejhorším počinem z celého dvacetičlenného pelotonu LaLigy. Svou nespokojenost dávají najevo především fanoušci, terčem jejich kritiky je dlouhodobě majitel Peter Lim a včera jejich nelibost pocítili i hráči, když po závěrečném hvizdu přišli fanouškům poděkovat za podporu a zhruba pětistovka příznivců je odměnila pískotem.

"Vždycky se snažím být na straně fanoušků a na nespokojenost pochopitelně mají právo. Celý zápas nás podporovali a jejich názor respektujeme. Je to škoda, že se nám nepovedlo proměnit nějakou příležitost a nedostali jsme se do vedení, ale tým nechal na trávníku všechno... Fanouškům děkujeme za to, že vážili cestu a přijeli nás podpořit," nechal se dále slyšet Baraja.

Autor: Tomáš Pavlík / marca.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Mass

Díky za článek o Valencii, ale mám pocit, že tady smutníme nad rozkopaným hrobem. Tam dokud bude současný majitel a rozpočet na platy bude takový jaký je, tak se nahoru nedostanou ani zázrakem, každý kdo se ukáže, bude chtít jít hned pryč.

Velká škoda takhle dosrat tradiční klub, s velkou fanouškovskou základnou nejen ve Španělsku (myslím tím hlavně Jižní Ameriku).

Reagovat
Kejza

Reagovat
papanegra

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele