Blanc vyzkouší saúdskoarabské prostředí, povede Al Ittihad

13.07., 16:26
Aktuality
Laurent Blanc (© AFP)

Laurent Blanc si sehnal další trenérské angažmá a zamířil za ním do Saúdské Arábie, francouzský kormidelník usedne na lavičku tamního Al Ittihadu.

58letý trenér v minulosti vedl Bordeaux, francouzskou reprezentaci, PSG, Al Rayyan a naposledy pracoval pro Lyon, kde mu byla ukončena smlouva v září loňského roku. V Saúdské Arábii podepsal kontrakt na dva roky.

Blanc v Al Ittihadu nahradí Marcela Gallarda a nebyl jedničkou na seznamu saúdskoarabského klubu. Další variantu představoval Christophe Galtier a na tříletém kontraktu se s vedením dokonce dohodl Stefano Pioli. Někdejší lodivod AC Milán ale nakonec smlouvu nepodepsal, Al Ittihad od dohody odstoupil na základě postoje největší hvězdy týmu Karima Benzemy, jemuž se příchod italského trenéra nezamlouval.

Autor: Tomáš Pavlík / lequipe.fr

Komentáře (16)

Přidat komentář
juveforever

Uži si prachy krajiny ktorá popravuje nevinných ludí

Reagovat
Novak.Usykovic

Frajer by si zasloužil svou druhou červenou kartu ve svém životě během reprezentace Francie ve světě.

Reagovat
Jason_

Reagovat
fabec1222

Tam ti ale nedovolí líbat chlapy.

Reagovat
Kily
Reagovat
Novak.Usykovic

Lidé jako Blanc, Ivan Hašek či CR7 nemají absolutně žádnou úctu k základním lidským právům. Absolutní lidský odpad.

Takový Leo Messi si raději vybral USA, Tevez si vybral Čínu...... To nejsou takoví zaprodanci jako CR7 atd. Žádná země není dokonalá, ale SA....

Reagovat
Neutron

Cina je teda vyhra jak kkt

Reagovat
Vrubozubec

Jj Usa a Čína to jsou vyloženě mírumilovné země

Reagovat
king23

Doprdele chválit Čínu a plivat na SA, to je slušná diagnóza

Reagovat
Novak.Usykovic

Tak, dříve jsem se učil Čínštinu, bývalá partnerka je Číňanka. Takže názor na Čínu nemám tak jednodimenzionální. Čínská kultura je jedna z nejvýraznějších a nejvýznamnějších kultur v historii. Musíme sledovat nejenom posledních několik dekád nebo náměstí nebeského klidu.

Možná nejsem objektivní, ale....

Porovnej si třeba i jen prezidenty. Biden je jako nějaká parodická figurka ala Leslie Nielsen. USA má taky historii mnoha excesů. Rusko je vedené pošahaným vrahem a psychopatickým řezníkem. Si je na druhé straně takovým balancem mezi agresivitou a submisivním chováním. Je asertivní, bojuje za svou zemi, Číňani se mohou cítit hrdí. A když se země chce stát "světovou jedničkou", tak občas musíš zostřit hru. Ale Čína je pořád ještě o dost umírněnější než jiné státy v minulosti.

A stále mám mezi Číňany spoustu přátel. Jsou to skvělí lidé.

Čínský systém má své chyby, ale je velice arogantní ho odsoudit, protože každá země má jiný historický vývoj, jiný mindset atd.

Nějaký boj proti Číně.... To je asi stejně tak rozumné jako arabské jaro ... Totální nesmysl a obrovská chyba, co se stala už před více než 10 lety na severu Afriky. Arabské jaro byla chyba.

Já vždycky říkal jedno. Demokracie > komunismus (autokracie) > anarchie

Anarchie je dnem... Určitě ne věčný boj demo vs Kom.

A jak jsem říkal nahoře. Plně si uvědomuji, že má Čína k ideálu stále daleko, jako každá země. Pořád lepší než SA.

Reagovat
Damis

Škoda, že ty sis vybral EuroFotbal ty demente.

Reagovat
Me2win

Reagovat
Rudnevs

Uprimne, ja toto tiez nepodporujem.

A nechapem ten vysmech, ten je snad len za to, ze si to ty. A za tu Cinu no Ale s myslienkou ako takou suhlasim.

Reagovat
Neutron

Sorry, za tu Cinu si to zasluzil.

Reagovat
M.Vaza

Tevez tam šel v době, kdy mu tam taky nabídli úplný nesmysl. Pochybuji že by v dnešní době řešil nějaká lidská práva, zrovna on není extra inteligent. A CR7? Jako sorry, ale ať mi tady nikdo netvrdí, že by nešel k Arabům za 200 mega eur ročně nebo kolik tam má.

Reagovat
Effenberg

Za mne dobrý, byl ve spekulacích pro United

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele