Bílek proti Bulharům vsadí na stejnou sestavu jako s Maltou

15.10.2012, 17:57
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (144)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak to bude zas míchačka tvl..

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně aby to nebyl jen beton...

Reagovat
tnt03

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Filip12

se dvěma útočníkama to pujde

Reagovat
Alons0

To by nejdřív museli nějací hrát.

Reagovat
smazaný uživatel

doufejme

Reagovat
smazaný uživatel

dej pryc Rezka prosiiiiiiiiiiiiiim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nechapu jak tam takovej idiot muze hrat

Reagovat
cetto

co proti němu máte? je to náš jedinej schopnej ofenzivní hráč

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

najdu-li si statistiky našich útočníků, tak Rezek z toho procentuálně vychází nejlíp...

Lafata (21Z, 3G)

Pekhart (17Z, 1G)

Rezek (20Z, 4 G)

... inu, na lavičce teď nic lepšího není... bohužel... a stavět tam nezkušeného Vydru by proti Bulharům byla ''útočná'' sebevražda...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
eder

Dával do Malty Bílek a mrhal úsilím a pruty ze zlata...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PetersCZ

Bílku, ty nekompetentní *****

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Míšo.. Bulharsko není Malta a ten první poločas bylo až skoro utrpení se na to dívat

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát teda nevim, proč angažoval vydru, hušbauera atd, když mohli hrát za 21tkuDal bych mu za to pokutu. Myslim si, že bílek je hlavní strůjce neúspěchu 21´...Pokud teda nevyhrajou v rusku 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

jj je to kkt

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.eurofotbal.cz/clanky/jiracek-si-navrat-do-plzne-uzil-ted-uz-mysli-na-bulhary-197212/#forum

Doporučuju si přečíst reakce soukupa na podobný názor, jaký máš ty.

Reagovat
smazaný uživatel

S jeho nazorem nesouhlasim, uz jen kdyz se podivam na soupisku 21 ruska. Jsou tam hraci, ktery by mohli klidne hrat za A repre ale nehrajou. Proc? Protoze se muze 21 dostat na ME a pro ne to znamena uspech, jelikoz se jim to v predchozich barazich nepodarilo, maji dost hracu do A tymu. Ty kluci si vykopali 1.misto a postoupily do baraze a kdyz prijde rozhodujici baraz tak nehrajou. Furt se tu omila jak by se melo zapracovat na mladeznickych kategoriich, ale takhle se to akorat bori. Nereknu kdyby slo o dulezity zapas a ty hraci by hraly, ale byl to zapas s maltou, kterou by mely porazit i bez hracu z 21 a navic, ty hrace stejnak nepostavil...ja byt tatou vydry nebo husbauera, tak bych bilkovi plesknul. Dobre to rika kadlec nebo csaplar, ten ma snad nejrozumnejsi nazory a dobre to rekl i bittengel pred zapasem s maltou. Co tam dela ten svaz? Proste mi to hlava nebere...

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě. Tím, že se začnou hráči z 21 zvát do reprezentačního áčka se to bortí, výborný názor

Reagovat
Talker

Trenér vybírá 23 nejlepších hráčů, kteří jsou k dispozici. Trenér je zodpovědný za výsledky svého mužstva. Je jeho chyba, že mezi těmi 23mi hráči je Hušbauer, Vydra a Darida? Koukni se na to, jak dopadl Real při repre pauze, ztratili 6 hráčů.

To máme mít na lavičce horší hráče, než které necháme v U-21? Blbost. Koukni na Anglii, kde si vzali Oxe, Wellbecka, Jonese, Kellyho a Bucklanda jako trojku do branky. Koukni na Německo, ti mají průměrný ročník 88?

Pro ty mladé hráče je to motivace, vybojovat si pozvánku znova, pokud budou hrát skvěle.

Reagovat
cetto

Přijde mi zbytečný povolat hráče na lavku, když by mohl výrazně pomoci U21. Ještě navíc, když, jak jsem již zmínil, Rajnoch nebo Morávek by na té lavce "nezahráli" o nic hůř

Reagovat
Talker

A co kdyby se zranil Plašil a Hubschman, s kým budeš hrát proti Bulharsku? Se středem zálohy Rajnoch-Morávek?

Reagovat
db18

v takovém případě by se zranil i Morávek

Reagovat
cetto

jaj...

Reagovat
Talker

To je jako mít v kádru 15 hráčů s tím, že ty nejlepší mladíky pošleš hrát za rezervu, i když víš, že máš za 3 dny zápas a všichni starší hráči jsou prostě horší než mladíci.

Reagovat
cetto

No nesleduju sice tureckou ligu a nevím, jak hraje Morávek nebo Vacek, ale Darida v současný formě taky není zrovna terno...

Reagovat
Biozdenda

Reagovat
cetto

Nesouhlasím. Ted to bude myšleno trochu jako nadsázka, ale U21 je pro nás aktuálně možná ještě důležitější, než áčko. Samozřejmě, že áčko je vrchol, jenže ti mladí kluci mají šanci ukázat se v Evropě, prodat se...což je +pro kluby a snad i pro ně. Nehledě na to, že kdyby třeba ten Darida hrál v základu nebo byl aspon platný pro současnou AA repre, tak neřeknu ani popel, ale sedět na lavce a odkopat posledních 15 minut by zvládli i Ranoch s Morávkem, takže není potřeba kvůli toho "ničit" U21

Reagovat
smazaný uživatel

Proboha, kde to žijeme, že je pro vás důležitější U21? Vždyť ta nemá skoro žádnou váhu, daleko lépe se prodá hráč, když se dostane do seniorský reprezentace, než hráč, kterej "válí" za U21..

Reagovat
cetto

Ale...podívej se na poslední turnaje U20 nebo U21...pokaždé se tam někdo prodal, protože je to prostě turnaj, je to sledovaný všemi kluby v Evropě. Mnohem víc se ten hráč ukáže na takovýmto turnaji v základní sestavě, než na lavce A repre...a to ani nemluvím o tom, že jsme hráli proti Maltě, kterou bychom porazili i s ligovým výběrem a kvůli takovýmu zápasu Bílek zničí sny dvaceti dalším fotbalistům, kteří věřili, že si zahrajou EURO U21...

Reagovat
smazaný uživatel

Maltu jsme neporazili skoro ani s tím nejlepším..

Evidentně absolutně nemáš ponětí o práci agentů a scoutů.. Když má hráč v kolonce starty i seniorský reprezentační tým je to daleko větší a hodnotnější kolonka, než 20 zápasl za U21 a 15 branek, jako tomu bylo třeba u Pekharta..

Je to kvůli tomu, že se ti hráči nekupují do juniorky (většinou), ale do seniorskýho týmu, kde nehrají jen dorostenci, ale zkušení a fyzicky silnější hráči.. Většinou je právě ten přechod dost složitý a scouti a agenti o tom samozřejmě vědí..

Reagovat
cetto

Ano, v tomto Ti oponovat nehodlám, jelikož máš pravdu. Já jen říkám, že takový EURO U21 je sledovanější, než zápas česko:malta a česko:bulharsko. Z toho úhlu pohledu je pro mě logičtější, aby daní hráči nastoupili v baráži o to euro, než aby seděli na lavce ve výše zmíněných zápasech (a tím pádem si ani ten start za A repre nepřipsali)

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že se mýlíš.. Tím, že se některý z mladých dostal do seniorskýho týmu, tak na sebe upozornil scouty, kteří na něj budou dávat daleko větší pozor, než kdyby v áčku nebyl..

Reagovat
cetto

A nepřijde Ti třeba trochu škoda, že nebudeme na EURU U21 kvůli toho, že klíčoví hráči v průběhu baráže seděli na lavce A repre? Bez jakýchkoliv návazností na prodej atd, jen čistě z lidského hlediska...myslím si, že aspon proti té maltě mohl být jeden z dvojice Hušbauer-Darida v základu, ale takhle mě to celkem mrzí...

Reagovat
smazaný uživatel

To, že nejspíš nepostoupíme není chyba nikoho jinýho než Dovalila, kterej totálně vyhořel se svojí "taktikou".. A v tomhle smyslu mě to mrzí. Ale to, že naši nejlepší hráči jsou v seniorský repre? To přece není nic mrzutýho, naopak..

Reagovat
Talker

Opět - pokud se nám prosadí do repre v horizontu 2-3 let Darida a Hušbauer, tak na nějaký neúspěch U-21 kašlu.

Reagovat
cetto

Jo, to já taky

Reagovat
Talker

A chceme ty hráče prodat? Kolik hvězdiček U-21 odešlo a prosadilo se za posledních 5 let? To není z pozice českého fotbalu ideální jen prodávat všechno, co dokáže kopnout do míče.

Vezměme si příklad na U-20 z Kanady, máme po 5ti letech celkem slušnou možnost posouzení. Nejlépe dopadli Mazuch a Suchý, ale ani u nich se nedá po pěti letech mluvit o nějakém skvělém hvězdném postupu.

Petr je po 5ti letech opět v GL. Kůdela se odsud nevyhrabal. Šimůnek je ve 2. bundeslize. Fenin přestup nezvládl. Mareš je furt v GL. Mičola je zpátky ve Slavii. Střeštík a Kalouda jsou v píči. Gecov někde zpátky v juniorce Fulhamu.

Pekhart (náhradník se vrátil do GL, odehrál na dospělé úrovni 4 roky a přestoupil do Německa.

Reagovat
cetto

Aha no to je sice fakt, ale to samý se dá říct o dalších hráčích, kteří se na žádným turnaji neukázali, přestoupili a taky dopadli bůh ví jak. Toto je individuální a je to podle mě tak trochu i česká mentalita, že jsme připosraní a až příliš pokorní, málo sebevědomí a potom naši hráči dopadají v Evropě špatně (jsem zvědavý na Jiráčka, Gebreho a Pilaře)

Reagovat
Talker

řekl bych, že fotbalisti maj ega na rozdávání, především ti mladí. Prostě pokud to hráč nemá v hlavě srovnané, neměl by odcházet do cizí ligy, kde se musí učit řeč, zvykat si na nové spoluhráče, nové zvyklosti, nové treninky, nároky atd.

V tomhle je dospělá repre báječná, ti hráči se mezi sebou baví a ti mladí hráči zjistí, co od nich budou v těch klubech očekávat.

Reagovat
cetto

No nevím...vem si takový brazilce, já vím, že je to nesrovnatelný, ale mají ega ještě stokrát výš, než my a stejně se prosadí všude kam přijdou. Podle mě nám naopak ty ambice chybí

Reagovat
smazaný uživatel

Mají ega daleko výš, jenže jsou to daleko daleko lepší fotbalisté, který můžeš vidět v kuklách a poznáš, že jsou technicky jinde, než ostatní hráči.

Reagovat
cetto

A tak zase si nemyslím, že by na to ti naši hráči neměli, když odcházejí do ciziny. Jedna věc je Gecov, kterej na to skutečně neměl, ale mnoho dalších na to mělo a stejně to dopadlo špatně (tady zase mnohdy viním zranění, kterým si projde snad každej českej hráč v prvním roce v cizině)

Reagovat
smazaný uživatel

Naši hráči jsou jen výjimečně výborné individuality, prosazujeme se spíš týmovým pojetím, taktikou, fyzickou připraveností a v mládežnických kategoriích, protože většina mužstva už třeba 3 roky hraje profesionální nejvyšší soutěž.. A taky to je tím, že při přestupu hodně záleží na tom v jaké pozici tam hráč přijde. jestli s ním počítají jako s příslibem do budoucna (hráči U21), nebo jestli tam přijde, aby ihned posílil klub (hráči áčka).. Ta statistika těch, kteří přestoupili mimo toho, aby hráli evropský poháry, v seniorský repre, nebo za Spartu je docela vypovídající..

Reagovat
Talker

Nebudu se s tebou o tom hádat. Já si myslím opak.

Dobrou noc

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasim se vsim s cettem...navic nevim, proc se tu bavite o prodeji hracu, pointa byla uplne jina, a to uspech v dane vekove kategorii. Kdyz uz za to kritizuje bilka csaplar s bittenglem, tak na tom neco bude, nemyslis marty? talkere?

Je to zacarovany kruh s dvouma stranama minci, jedna strana si mysli to a druha zase to, ale ja byt tema mladyma klukama, tak se ve me krve nedoreze. Misto boje o EURO sedet div ne na tribune a civet na a repre, jak hraje s maltanama, to je smutny. Pro nekoho to byla posledni moznost zahrat si v repre 21 a jak sami vite, na hristich dnes behaj hraci, kteri mluvi o teto akci jako o nejvetsim svym uspechu v kariere...

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, protože pokud dokázali jen to, tak je to jejich největší úspěch. Kdybych jednou nastoupil za Příbram v první lize a pak už se třeba nikdy na takové úrovni neobjevil, tak to bude můj největší úspěch. To, že Bílka kritizují Csaplár nebo Bittengel nic neznamená. Teda jen to, že na to mají odlišný názor, než někdo jiný. A to, že se pohybují kolem fotbalu a jsou to celkem známí trenéři z nich ještě nedělá bohy a pro tebe argumenty, abych ti nemohl oponovat. Nejlepší by bylo, aby se k tomu ti hráči vyjádřili sami. Jestli je pro ně lepší ukazovat se trenérovi reprezentačního áčka a čekat na svou šanci na té nejvyšší úrovni, nebo být součástí 21...

Reagovat
smazaný uživatel

Být v jejich kůži a dostat se do áčka, tak by se ti krve nedořezalo. To je asi tak, jako kdybys odmítnul olympiádu, protože chceš udělat parádní úspěch na Mistrovství republiky..

Reagovat
smazaný uživatel

Asi marty nechapes rozdil v tom behat na hristi 90 minut a bojovat o EURO a nebo naopak sedet 90 minut na studeny sedacce...verim tomu, ze kdyby si ten hrac mohl vybrat mezi hranim nebo sezenim, jde hrat a to klidne za U21...

Mimojine dwarfe, jejich cela kariera nebude probihat v U21, tohle pro ne byla dost mozna posledni sance se tam podivat, ted uz je ceka jen boj o ackovou repre...samozrejme hlavni slovo ma bilek, ten si rekne jestli ten hrac pujde do acka nebo ne, a jestli s tim hrac nebude souhlasit bude suspendovan. V duchu si rikam, jestli nekdy neni lepsi zahrat hur (jako treba Kadlec) kterej diky tomu na ty lavicce nesedel a mohl si zahrat baraz...

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, tak pokud si myslíš, že by si hráč raději než reprezentační áčko vybral hrát v 21, tak pak už asi nemá smysl se dále bavit.

Reagovat
smazaný uživatel

A teď jsem to přečetl celé, i s tím Kadlecem...

Reagovat
smazaný uživatel

Nevěřim tomu, že existuje nějaký profesionální hráč, kterej vymění U21 za áčko..

Reagovat
smazaný uživatel

v jakym pripade ale!

Reagovat
smazaný uživatel

V jakémkoli případě, i kdyby to byl jenom nějakej podinej přátelák, tak bych tam šel radši, než bojovat o medaile na o několik tříd horším turnaji, mezi horšími hráči.. Prostě je to vývoj. Přece nebudeš radši hvězda dorostu, než hráč áčka..

Reagovat
Azazelo RD

Tak on ani není tolik problém v sestavě jako v tom, že pořádně hrají tak maximálně čtvrtinu zápasu. Možná je škoda, že Jiráček je zabitej nalevo, ale obávám se, že to je spíš ztrátou formy než postem. Snad to nějak ukopeme.

Reagovat
DieFohlenBMG

v hsv hrál taky levy křídlo

Reagovat
smazaný uživatel

Posadil bych Rajtyho, jsem jeho velký zastánce, ale nemá momentálně takovou formu

Reagovat
DieFohlenBMG

no spis bych řekl, že trochu vázla spolupráce s theem

Reagovat
db18

přijde mi, že Theo si nerozumí s nikym, koho postaví před něj

Reagovat
cetto

Taky že už ztrácí půdu pod nohama ve Werderu...ale věřím, že se prosadí trvaleji

Reagovat
DieFohlenBMG

právě že vůbec, zranil se fritz a bude mimo 6 týdnů, takže celej podzim má vlastně jistej základ

Reagovat
cetto

Boží zásah...ale nezranit se Fritz, tak to s ní vypadá všelijak

Reagovat
db18

Rajtoralabych posunul dozadu a před něj bych dal Petrželu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Han střelil první

Tak to potom Darida, Hušbauer a Vydra mohli hrát proti Rusům..

Reagovat
smazaný uživatel

náhodou.. tím Bílek zabil dvě mouchy jednou ranou.. kurvit dvě repre, no kdo by to zvládl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Na 21 kašlete. Ti hráči tam stejně získají prd zkušeností, neprodají to v áčku. Tam začínají nanovo, ale to asi těžko vysvětlovat. Hlavní je, aby se do áčka zapracovávali a to se děje. Že nehrají hned od začátku v základní sestavě se snad dalo očekávat.

Reagovat
smazaný uživatel

V podstatě je to stejné, jako bych jako trenér klubu nechtěl talentovaného hráče zapracovat do prvního týmu, protože kvalitami patří k nejlepším v béčku a ono má šanci na úspěch ve své lize. Nebo nějaký mládežnický tým, to je jedno. Ne, priorita je vždy první tým a ty pod ním se musí přizpůsobit.

Reagovat
smazaný uživatel

ale todle je situace, kdy A tym hraje proti outsiderovi a skoro outsiderovi nacož nepotřebuje super širokej kádr, kdežto B tým jako by mohl postoupit z ČFL do 2. ligy, doufam že tomu porozumíš

Reagovat
smazaný uživatel

Já tomu rozumím tak, že ty jsi tomu mému neporozuměl.

Reagovat
exse

Ikdyby nezískali žádné zkušenosti, tak EURO U21 je jako výstavní síň, pokud by se tam někdo ukázal v dobrém světle, tak by si tím hodně pomohl k lepšímu angažmá. Krásnej příklad toho je Gecov, Fulham by si ho nikdy nevšiml kdyby nebyl na EURU.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak, možná by teď chudák nastupoval a normálně hrál..

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš, že když budou sedět na lavce, že získají víc zkušeností, než když by hráli za 21? Nasátí atmosféry v Áčku neberu jako argument, protože už tam dříve byli

Reagovat
smazaný uživatel

Když trénuješ s lepšími, tak ti to samozřejmě hodně dá.. Nehledě na to, že můžou naskočit do rozehranýho zápasu.. Zeptej se Daridy, jestli by chtěl hrát za béčko Plzně, nebo sedět na lavičce proti AC a mít možnost se na hřiště dostat v průběhu hry..

Reagovat
smazaný uživatel

bavíme se o jednorázové akci nebo o dlouhodobějším trvání? já neříkám, že by měli být v 21 dokud to jde, já se bavím o tomto týdnu a upřímně si myslím, že víc by jim dalo hrát proti kvalitnímu týmu než trénovat byť s lepšími hráči

Reagovat
smazaný uživatel

To si určitě nemyslím.. U21 je jen příprava mladých hráčů pro áčko a jestli už někdo z hráčů má výkonnost, že klidně může být povoláván, tak je úplná hloupost ho nepovolat.. Mají to tak jiné reprezentace, musíme to tak mít i my..

Reagovat
smazaný uživatel

Nemam nic proti povolani hrace z repre 21 do A repre, ale za nejakym ucelem. Tady zadny ucel neni. V A repre hraci nejhrajou a U21 hraje o EURO. Setkavaji se v jeden cas dost dulezity momenty, ktery jak svaz tak trener/i nezvladl/i...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale být součástí týmu neznamená jen hrát zápasy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale pokud je nehraje, je tam podle me na prd a mnohem vic platnejsi by byl v U21.

Reagovat
smazaný uživatel

Priorita je jednoznačně áčko, nic není pro svaz důležitější.. Proto se mu dostává největších privilegií..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak at si pak nestezujou, ze zbyli kategorie nedosahavaj zadnych uspechu...

Reagovat
smazaný uživatel

je to realné....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DieFohlenBMG

to německo nevyjde určitě, irsko bylo úplně marný, švédy takhle nepřejedou

Reagovat
smazaný uživatel

Se štěstim jedině :D

Reagovat
smazaný uživatel

To je taktik

Reagovat
bobis21

vítězná sestava se nemění, to je pravda, ale nasadil bych doprava Petrželu místo Rajtorala ... Věřím ve vítězství

Reagovat
smazaný uživatel

Jo Rajtoralovi to posledni dobou moc na ty zaloze nejde, je to krajni obrance (aspon v repre...)

Reagovat
smazaný uživatel

Rezek, Plašil OUT! Petržela, Darida IN!

Reagovat
bobis21

Plašil proč? Byl jeden z nejlepších proti Maltě ...

Reagovat
DieFohlenBMG

jj a dal bych mu pásku

Reagovat
smazaný uživatel

Idiot, zítra jasná 2..

Reagovat
smazaný uživatel

Pekhart dal góla takže už tam bude navždy

Reagovat
stas87

bilek je kritizovany az dost aj napriek stvrtfinale ME...aj tak je cudne ze on sa proste boji do acka niekoho z mladych pozvat,chapem ze si ten svoj tim uz vybudoval(rezek treba)ale preco nominuje hracov co nemaju formu?tak ho na jeden zapas ci dva proste necham v klube,zoberiem mladika z 21ky,dam mu sancu potrenovat a treba proti malte mu dam 15 minut...

teraz nepisem presne o pocte hracov ktory by mali byt v acku,napada ma treba ze hubnik mohol ostat v berline a potrenovat,s ackom mohol ist treba kalas,mne proste pride ze bilek sa bude stale drzat tych istych bez ohladu na zapasovu prax alebo formu,nieco ako brückner a jeho zaklad a 2 nahradnici

Reagovat
cetto

jop, ještě víc vybrakovat tu U21 xD on by tam ten Darida možná aji místo Plašila hrál, problém je v tom, že ted nemá ideální formu (ani Hušbauer) a navíc v repre, kromě prvního zápasu, zrovna dvakrát nepřesvědčil. Co se týká Hubníka, ten by měl jít pryč nadobro a mohl by místo něho začít povolávat Mazucha. Jednak stále věřím, že z něj vyroste kvalitní stoper a navíc ted hraje v lepší lize a lepším klubu. Ale do U21 bych už nesahal...

Reagovat
stas87

prepac ale o co ti ide?hajis zaujmy klubov aby sa na ME21 hraci predali a kluby mali peniaze?mas obcas podobne zmyslanie ako zika,paska ci lacina...

U21 by mala sluzit k tomu aby sa acko pokial nema dostatok starsich a kvalitnych hracov,mohlo posilnit na postoch na ktorych to potrebuje,do buducna sa hrac acka zhodnoti viacej ako hrac 21ky...pozri si prestupy hracov z 21ky,od kanady kde sa predal simunek,fenin a kalouda za viac ako 100 milionov sa podobny transfer neuskutecnil a ani v dohladnej dobe neuskutecni,europa nema peniaze,respektive kluby ich maju ale investuju ich treba do vlastnej akademie(nemecke kluby)ci ponuknu zmluvu stavajucim hracom

acko toho hraca na pripadny prestup pripravi daleko lepsie ako 21..to je proste fakt ktory podla mna nedokazes vyvratit,je fajn ze v 21 ten hrac patri k tomu naj..ale poloz si otazku-vdaka comu je silny?vdaka vlastnym schopnostiam alebo vdaka timu?preco taky kroos nehrava za nemecku 21?ci shaqiri za svajciarsko?

nepisem ze musi trener dat treba 5 hracov do acka,na maltu by stacil jeden ci dva,v kazdej kvalifikacii treba 2...za 3 kvalifikacie to mas 6 hracov ktory by snad teoreticky mohli aj hravat,treba 4 v zakladu,2 na striedacke

Reagovat
cetto

No tak v prvé řadě v současné U21 jsou hráči, kteří pokud odejdou, tak za víc než 100 (Kadlec, Krejčí, Chramosta) a co se týká ostatních..pro takový Jablonec by bylo super, kdyby někoho prodali třeba za 40. Ale to se jim povede jen pokud se ti hráči předvedou na EURU U21. A další věc - ještě jsem snad neviděl hráče, který by se prodal jen díky výkonům v A repre. Zatímco takový Fenin, Gecov a hlavně třeba Šimůnek - to jsou všechno hráči, kteří se prodali jen a jen díky tomu, v jakém světle se ukázali na mládežnickém turnaji. Ale to se dostáváme někam úplně jinam. Jde mi prostě jen o to, že mi přijde hloupé, aby klíčový hráč U21 raději seděl na lavce A repre, než aby pomohl svému týmu k postupu na EURO U21

Reagovat
stas87

No tak v prvé řadě v současné U21 jsou hráči, kteří pokud odejdou, tak za víc než 100 (Kadlec, Krejčí, Chramosta)

a kto ich kupi?podobny talent ako krejci je v polsku-wolski,zaujem mala borussia ktora ponukala 3 miliony,to sa legii zdalo prilis malo,chcela 5 milionov,wolski ostal v polsku a hrava ekstraklasu...

na tomto priklade vidis kto ma zaujem a kto je ochotny zaplatit za talentov(BL)ina situacia je turecko a rusko...tam tych 100 ponuknu ale hrac sa tam nemusi presadit a zabije 3 roky,tam sa podpisuju zmluvy na 4-5 rokov,ano klub dostane 100 milionov ale hrac tam moze hnit 3 roky bez hernej praxe,k comu potom je tych 100 mega?uvedom si ze dneska sa v europe niekde az brutalne setri(spanielsko)uz sa nerozhadzuju miliony ako v roku 2007..

podla mna krejci pojde za 70 milionov lebo viac tazko niekto da,taka je momentalne situacia a neviem co by krejci musel urobit aby sa predal za 100 milionov...a sparta ho udrzi este maximalne jendu sezonu

ako prikladov si uviedol hracov co prestupovali pred 5 rokmi,situacia dnes je daleko ina

v 21 mozes vystrelit a prestupit ale porovnaj si kolko prestupov hracov z 21 sa vonku chytilo a kolko nie..a teraz to porovnaj s ackom,myslim ze v acku bude tych co sa nepresadili menej

Reagovat
Talker

Jsi idiot.

Kde je momentálně Gecov? Jak je na tom Fenin? A co Šimůnek? Další supertalent Morávek? Co takový Střeštík a Kalouda? Je super, že se prodali, ale ti hráči mají karieru v prdeli a nikdy nedosáhnou toho, čeho mohli.

Ty se na to koukáš z ekonomické stránky agenta nebo klubu, my z pohledu kariery hráče. A pro toho hráče je odchod na základě pár zápasů v U-21 spíš na škodu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to je právě ono.. Koupili je v U21, takže nepočítají s tím, že půjdou do dospělého fotbalu do základních sestav, spíš je to o tom, že kdyby se náhodou tolik nedařilo, tak klidně můžou jít do juniorky.. Když tam přijde hráč ze seniorský reprezentace, tak má absolutně jinačí postavení..

Reagovat
cetto

No stejně si myslím, že pokud na to hráč má, tak se prostě prosadí. Jestli se naši hráči neprosazují, tak je to tím, že na to prostě nemají a takové hráče naše repre ani nepotřebuje.

Reagovat
Talker

Opět - proč se neprosazují? Protože jediné, co znají je U-21, kde jsou všichni hráči z GL a potom znají GL. A přizpůsobit se nové zemi je pro ně 10x náročnější tím pádem, protože o jiné zemi nemají informace.

V dospělé repre si pokecaj s Čechinem o tom, jak to chodí v CFC, od Plašila zjistí, jaké jsou nároky ve Francii. Jsou psychicky připravení.

Reagovat
stas87

na to by som nadviazal-ked bvb chcelo wolskiho tak ho prave lakali na to ze uz by mal v time spoluhracov,pripadne by ho poslali hostovat do ineho timu a kebyze sa vrati spat tak prechod do nemecka ci BL by zvladol prave vdaka kubovi ci lewovi toto su neocenitelne sluzby pre tych hracov co pridu zo slabsej ligy

ten trend prave pre rokmi nastartoval kuba,potom zaziaril lewa a BL kluby uz maju polsko zmapovane dobre,veri tym hracom a kupuji ich za priajtelne ceny,aj ked je toto docasne a nebude to fungovat vsade

treba taky kadlec mal vyhodu v tom ze tatko hraval v nemecku a sam kadlec ovladal nemcinu,zapadol bez problemov,v poslednej dobe cesky hraci chodia do ruska a turecka kde tu adaptaciu maju podstatne horsiu a zlozitejsiu...

prial by som si aby cesi mali podobnu poziciu ako poliaci v nemecku nemusi to byt ale treba nutne nemecko,aj eredivisie nie je zla sutaz a moze to byt dobry odrazovy mostik pri dalsom posune v kariere

Reagovat
smazaný uživatel

Bílek v poslední době dává šanci mladým dost. Před rokem vzal mladého Pilaře a od té doby Darida, Vydra, Kadlec, Hušbauer, dále nebýt zranění tak by si na Ukrajině zahrál i Krejčí. Suchý taky neni zrovna veterán. Zrovna prostě Bílkovi se moc vyčítat nemůže, že by se nesnažil zkoušet mladý.

Reagovat
stas87

je skoro to hodnotit ale ja som mal na mysli hernu prax mladikov v acku,tu ma zatial len pilar,ostatny cakaju a docka sa asi kadlec a darida,vydra je len varianta z nudze,u neho ocakavam ze ho bilek prestane povolavat

bilek ich ma v nominacii ale sancu im moc neda,to uz radsej posle petrzelu ci kolara na ihrisko

Reagovat
j_mrazik

Vítězná sestava se nemění!

Reagovat
Talker

Jen k tomu kurvení U-21.

Klidně ať celá U-21 vyhoří a dostanou od Rusů 10 golů. Klíčová otázka je, kolik těch hráčů udělá karieru. Kolik z nich se prosadí v dospělém fotbale. Kolik z nich si zahraje v zahraničí. Kolik z nich se dostane do repre. Ať klidně vyhoří i další generace a skončí na posledním místě v kvalifikaci - pokud se nám podaří odtamtud vytáhnout nějaké slušné hráče.

U-21 je prostě generace, kde se hráči vychovávají a pokud nějaký hráč už přesáhl ten level U-21, tak se nemusí prodávat v mládežnické kategorii. Často je to na škodu - viz stříbrná U-20, Gecov a další. Kdo by čekal, že tahouni repre budou hráči, kteří se v mládežnickém fotbale tolik neprosazovali?

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Mít úspěšnou mládež neznamená vyhrávat mládežnické turnaje. Samozřejmě, jsou to hezké úspěchy, nicméně důležitější je vyprodukovat kvalitní hráče pro dospělý fotbal.

Reagovat
db18

jak to je teď se hráči akorát proadjí pryč a do áčka postoupí minimum

Reagovat
Talker

P.S. Německo se vykašlalo na minulou U-21 a stáhlo si prakticky nejlepší hráče do Ačka. Stejně tak Anglie, stejně tak všechny kvalitní repre. Dzagoev hrál v repre od 18ti, Kokorin je tam od 19ti když jsme u Rusů.

Takže mrdat U-21 a stavět co nejlepší tým v rámci dospělé repre.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DieFohlenBMG

správně

Reagovat
smazaný uživatel

A jak ho stavis? Ze mas hrace na stridacce??? Nebo ze se hrac vyhraje a nabere zkusennosti na EURU U21???

Reagovat
smazaný uživatel

Jaké zkušenosti? Proti stejně starým hráčům?

Reagovat
smazaný uživatel

Snad nemusi hrat proti starsim hracum, aby ziskaval zkusennosti. Ziskava je v kazdym zapase, at je to zapas ligovy, nebo reprezentacni, ale na lavicce ty zkusennosti neziska...

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže proti starším silnějším a právě zkušenějším hráčům se hraje trochu jinak, stejně tak s nimi. Stačí zajít na brigádu na nějakou stavbu a jít nahazovat maltu na stěnu. Asi to taky nebudeš umět jak ten, který na těch stavbách nahazuje dvacet roků, ale budeš to umět podobně jako ten druhý brigádník. Já nevím, možná to je srandovní přirovnání, ale tady to je furt dokola. Tam by byl platnější, tam jen sedí... Třeba byl platnější ve 21, ale trenér áčka si ho vyžádal a to je priorita. Asi ho tam chce mít, chce vidět, jak mu to jde na tréninku, chce ho nechat se sehrát s ostatníma, do tohoto vidí ten trenér lépe než my.

Reagovat
DieFohlenBMG

tak třeba trénuje se zkušenými hráči jako čech, plašil, rosický, hubschman a další

Reagovat
smazaný uživatel

Urcite s nima trenuje :) ale je proste skoda, ze s nima trenuje v tu kritickou chvily, kdy jde o EURO U21...jindy by mi to fakt nevadilo...

Reagovat
DieFohlenBMG

ja vim ze s nima trenuje myslel jsem to jako příklad

Reagovat
fantomas

Se zeptej samotnýho hráče, jestli by radši hrál za "21" nebo byl součástí áčka, byť jako náhradník...myslim, že bys dostal jednoznačnou odpověď od většiny z nich.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si najdi rozhovor s vaclavem kadlecem po utkani sparta banik...;)

Reagovat
Talker

Vyhraje? Díky čemu? Zápasům proti hráčům, kteří jsou na úrovni slušných hráčů GL? Prosímtě.

Reagovat
Talker

Už jsem to psal dříve:

Dospělá repre pro mladé hráče není o tom, aby tam zatrenovali se staršími hráči. Je to o motivaci se v ní udržet, dostat se na hřiště, pokecat si s Rosickým, Čechem, Plašilem, Suchým a dalšími, jak to vypadá v Německu, Francii, Anglii, Rusku. Co potřebují pro to, aby uspěli. Protože nikdo jiný jim to neřekne - trenéři o tom ví z doslechu, agenti chtěj rejžovat na přestupu a jediní, kdo to zažili v tomto tisíciletí jsou reprezentanti.

Reagovat
smazaný uživatel

sestava jaka byla proti Maltě je podle mě v současné době nejlepší ..navíc proti Maltě jsme odehráli velmi dobré utkání (kromě inkasovaného golu) a dali konečně více než 2 branky

Reagovat
oli9

druhý poločs byl fajn, první katastrofa!

Reagovat
lajka30

Reagovat
smazaný uživatel

obrana proti Maltě silně připomínala výkon proti Rusku... inu pokuď teď nebudem hrát jako proti Řekům, tak jsme v loji, zbývalo by pak již jen šachovat (Bílkovi by asi pomohlo jedině čarovat) s obránci... dál bych nic neměnil... útočné duo Rezek - Pekhart (popřípadě, Tomáše nahradit Lafatou) se minulý zápas celkem osvědčilo, není problém je ponechat i proti Bulharům... záloha je jasná, nic lepšího Bílek sám vytvořit neumí...

možná budu za blázna, ale na ty 3 body to vidím

Reagovat
fantomas

Právě proto, že se dalo čekat něco takovýho, mělo smysl kritizovat i po Maltě no..

Reagovat
RickNash

no já bych to poskládal asi takhle:

Čech

Gebre, Sivok, Sucháč, Limberskej

Hubschmann, Hušbauer

Jiráček Vydra Rezek

a na hrotu asi holt ten Pekhart...

Hlavní ale je těm klukům nakopat do palic, že musej makat, protože zrovna balkánský týmy se uměj úžasně rozehrát! Ty křídla by toho museli hodně naběhat i dozadu, střed by Hubschmann s Hušbauerem zvládli a pokud Vydra s Pekhartem pořádně zápas odpresujou, mělo by to fungovat.

Ofenzíva se třema kreativníma (nebo v případě Rezka aspoń rychlejma, ikdyž ani Réza neni takový kopyto, jaký se tu z něj o oblibou dělá...) hráčema by měla pro Hušbauera vypracovávat dost náběhů, s ostřejšíma bekama by měl bejt pohyb a náběhy i po stranách a minimálně Vydra bude mít motivaci.

Je samozřejmě otázka 1) jak moc to fakt všichni borci vomakaj 2) jak moc to vydrží s fyzičkou, ale měli by vodejít pozdějc než Bulhaři a křídla nebo Vydru na podhrotu, který se asi naběhaj nejvíc, můžem nahradit (samozřejmě nahecovanym!) Petrželou, resp. Lafatou (kterej samozřejmě dokáže zahrát dobře, když mu ty míče do vápna budou chodit..)

Ale spíš než o jména jde o to, aby ty hráči makali, když už nosej na dresu toho lva!

Reagovat
DieFohlenBMG

vyměnit plašila za hušbauera

Reagovat
RichmondHillary

Tvl on je snad nemocnej...co se s nim děje, že chce měnit rozestavení...ale jsem jedině pro!

Reagovat
cetto

no on ho chce právě změnit zpátky na to původní

Reagovat
goodbay

4-2-2-2?

Reagovat
cetto

tak proti Maltě to bylo 4-4-2 a proti bulharům uvažuje k návratu na 4-2-3-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele