Bento přestává věřit v přímý postup, myslí na baráž

17.10.2012, 17:50
Aktuality
Portugalsko muselo na cestě za postupem na poslední dvě velké mezinárodní akce překonávat nástrahy baráže a tyto zkušenosti by se mu mohly za rok hodit znovu. Alespoň se s tím začal smiřovat trenér Paulo Bento poté, co jeho svěřenci vydolovali z duelů v Rusku a proti Severnímu Irsku jenom jeden bod...

"Stále věřím, že do Brazílie postoupíme. Bude záležet na tom, zda zvládneme baráž, na první místo ve skupině podle mě už šanci nemáme," myslí si trenér Paulo Bento.

"Pochopitelně nejsme spokojení, chtěli jsme potěšit fanoušky a místo toho můžeme jenom doufat, že se v dalším zápase zase vrátíme na vítěznou cestu. Výsledek je špatný, především v první půli jsme nehráli vůbec dobře. Je pravdou, že v defenzívě jsme problémy neměli, ačkoli po inkasované brance jsme se dostali pod psychický tlak. Po změně stran už byl výkon lepší a přišly i šance, mohli jsme vyhrát, kdybychom byli efektivnější," posteskl si Bento.

Portugalci v pátek prohráli 0:1 v Rusku, včera pak proti Severnímu Irsku museli od 30. minuty dohánět manko poté, co se prosadil Niall McGinn. Jejich nápor nakonec vyústil jenom v jednu trefu, jedenáct minut před koncem srovnal Hélder Postiga. Ve skupině F je zatím stoprocentní Rusko, Portugalsko na něj v konkurenci Izraele, Severního Irska, Ázerbájdžánu a Lucemburska ztrácí už pět bodů.

"Důležitost zápasu jsme si uvědomovali a chtěli jsme napravit porážku v Rusku, což se nám nepovedlo. Je třeba zapracovat a odstranit chyby z naší hry. Do konce stále ještě zbývá spousta zápasů a moc dobře víme, jak moc důležité pro nás budou ty další dva," vyhlíží Postiga březnová měření sil s Izraelem a Ázerbájdžánem.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (312)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele