Belgii jsme si nepřáli, ale pokud zopakujeme říjnové výkony, můžeme postoupit, věří Suchopárek

Včera, 16:06
Aktuality
Jan Suchopárek si Belgii nepřál. (© Pavel Mazáč / CNC / Profimedia)

Trenér české reprezentace do 21 let Jan Suchopárek neskrýval, že Belgie je soupeř, jehož si jeho tým přál pro listopadové play off o postup na mistrovství Evropy 2025 na Slovensku asi nejméně. Kouč nicméně po losu v Nyonu pro web FAČR přímo v dějišti uvedl, že pokud mužstvo zopakuje výkony ze závěru kvalifikace, může i silného protivníka vyřadit.

Asi to kapitán týmu Václav Sejk zakřikl. Před losem jako jediného soupeře pro baráž, kterého si nepřeje, jmenoval Belgii. A právě ona "Lvíčatům" připadla.

"Dostali jsme soupeře, kterého jsme si úplně nepřáli, na první pohled v baráži z těch nejtěžších. V kvalifikaci skončil za Španělskem, které právě s Belgií ztratilo jediné body. Ale dobrým výkonem, přípravou, kuráží a odhodlaností, které jsme prokázali v říjnových kvalifikačních zápasech, jsme schopni zvládnout i takto silného soupeře a postup na Euro bude náš," reagoval trenér Suchopárek, který byl v Nyonu losu osobně přítomen.

Před dvěma lety Češi play off zvládli. Vyřadili Island po výhře 2:1 venku a remíze 0:0 v domácí odvetě. Na šampionátu v Gruzii o rok později "Lvíčata" skončila již po skupinových zápasech s Anglií (0:2), Německem (2:1) a Izraelem (0:1). Ani Belgie na turnaji nedošla dál. Po remízách s Nizozemskem a domácí Gruzií a prohře s Portugalskem skončila ve skupině na posledním místě. Nyní Belgičané usilují o druhý postup na závěrečný turnaj za sebou, to se jim ještě nikdy nepodařilo.

"V kvalifikaci skončili za Španělskem, které právě s Belgií ztratilo jediné body. Předpokládáme, že jejich herní styl se nebude příliš lišit od doby, kdy jsme s nimi hráli přípravné zápasy - poslední před loňským mistrovstvím Evropy v Pinataru (0:0)," připomněl kouč duel na soustředění ve Španělsku.

"Herní styl soupeře tedy dokážeme odhadnout. Jejich skóre v kvalifikační skupině 13:6 ukazuje na solidní ofenzivu a inkasovali méně branek než nejlepší týmy v kvalifikaci. Jde o vyvážený tým," dodal Suchopárek.

Pokud jde o soutěžní zápasy, v roce 2002 cestou za zlatem Češi v Ženevě zdolali Belgii ve skupině šampionátu 1:0. V kvalifikaci na Euro 2017 pak doma vyhráli znovu 1:0 a na belgické půdě prohráli 1:2.

Autor: ČTK

Komentáře (11)

Přidat komentář
Messi14

Loni zahlásil tohle: Určitě bych neměnil základní sestavu, ale střídat jsem měl jinak. Dostat do hry kluky, kteří v sobě měli emoce.

Tak schválně, co letos

Reagovat
Pablos

Určitě bych nic neměnil, střídal jsem dobře, kluci měli v sobě emoce... soupeř je TOP úrovně a byl prostě lepší. Chuť dál pokračovat mám, ale dále obrovskou, z boje já neutíkám... ostatně stejně jako Jan Žižka.

Reagovat
Pablos

slovosled odpovídá Psychopárkovi... a to jsem se nejdříve chytal za hlavu jak jsem to zprasil

Reagovat
Messi14

akorát tady o oči přicházejí diváci

Reagovat
Pepesma

Reagovat
hematop

Tak to je jasné, že naše jednadvacítka narazí na Belgii – Tomio Okamura by to určitě okomentoval slovy, že to je další důkaz bruselského spiknutí! Kdo jiný by nám do baráže poslal zemi plnou úředníků a čokolády, než Evropská unie, která nám už léta diktuje, jak má vypadat správný kopanec! Ale jestli bude třeba, Tomio určitě navrhne referendum o odchodu z baráže, aby tenhle "bruselský diktát" neměl šanci!

Reagovat
Mönchengladbach

Dobře se vyžral.

Reagovat
kasparko

On neni tlusty, ma jen pivni mozol

Reagovat
Moshe Dajan

většina Čechů takhle vypadá už ve 30

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Modi6

Zatraceně smolný los. Kromě Chorvatů byli ostatní mnohem přijatelnější. MS 21 na Slovensku by mohlo být příjemným zpestřením fotbalové nabídky v tv. Pokud bychom byli mezi účastníky ovšem. Bojím se, že multikulti Belgie bude nad síly téhle naší jedenadvacítky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele