Becali znovu řádil, kritice šéfa FCSB neunikli hráči ani rozhodčí

14.08., 11:55
Aktuality
Gigi Becali (© AFP)

Čeští fanoušci si více než hráče a trenéra rumunského FCSB budou pamatovat majitele klubu Gigiho Becaliho (66). O jeho charakteru a impulzivním jednání se nesly zkazky už před dvojzápasem a Sparta to nejednou pocítila na vlastní kůži. Kontroverzní prohlášení tak doprovázela nejen první utkání 3. předkola Ligy mistrů, opětovně ale dorazila před odvetou i po ní. Becali si byl jistý, že jeho tým nemůže s Pražany prohrát. O to zklamanější byl po výsledku 2:3 a vyřazení.

Majitel klubu Becali byl rozladěn zejména kvůli výkonu rumunského týmu. Spokojen nebyl zejména s první polovinou zápasu, a tvrdě kritizoval dva hráče - Mariuse Stefanesca a Alexandra Balutu.

Jeho ostrým slovům neunikli ani další. Na paškál si vzal třeba Mihaie Lixandra, Adriana Suta a Joyskima Dawu. Nicméně na první dvojici nenechal podnikatel nit suchou.

"Hráli jsme oslabení o dva hráče. Baluta a Stefanescu s námi nehráli, jako by tam nebyli. Ve fotbale se počítá i to nejmenší, což oni nepřinesli. Ptal jsem se jich, proč jsme nebyli silní s nimi vepředu?" cituje Becaliho web Digisport.ro. "Teď už mě nezajímají. Odteď už budu sestavy dělat jenom já. Nebudu brát ohled na výtky trenérů!" rozčiloval se.

O poločase došlo na jeho přání, trenér Elias Charalambous vystřídal hned trio hráčů. Dolů šel i bývalý hráč Slavie či Liberce a kapitán FCSB Baluta.

Nebyl by to Becali, aby si ještě nerýpnul do soupeře. První poločas byl z pohledu Sparty jako z pohádky. Tři góly, dominance na míči a časté protiútoky, které domácí jen těžko bránili. Rumunský podnikatel měl přesto na vývoj zápasu jiný pohled.

"Jaký tlak? Vždyť dali branku z rohu, to byl dětinský gól. Dawa jim pak daroval penaltu. Myslím, že jsme byli lepší. Ani v prvním poločase nad námi jasně nedominovali," nechal se slyšet.

Taky se zlobil na rozhodčího, což by ještě mohlo mít dohru u UEFA. "Dánští rozhodčí pomáhali Spartě, protože má dánského trenéra a hráli za ně dva Dánové. Penaltu jsme měli mít i my. A to nastavení na konci? Vtip, mělo být přidáno minimálně osm minut," zlobil se.

Autor: eFotbal.cz / David Zlomek

Komentáře (36)

Přidat komentář
Moshe Dajan

Král

Reagovat
kilobyte

Vždyť už se dočista zbláznil.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Greny

měl by se vyhodit, špatně zvolená základní sestava v obou zápasech i blbý stridani

Reagovat
10adam

To je kokot

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
KingMaster13

Každopádně Baluta asi dohrál, ten je schopný s ním zatočit stejně rychle jak s Kobrou

Reagovat
Greny

Tak to dohrál i ten útočník po prvním zápase a v druhým ho tam poslal asi záleží jak se vyspí

Reagovat
srandamač

Tak pod tímhle majitelem by chtěl hrát každý.

Reagovat
KingMaster13

Příští slogan jejich nového trenéra Franty Straky až je přijde na konci sezony zachraňovat

Reagovat
JackDaniels.

Hlavne trenovat by chcel pod nim kazdy

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
kilobyte

Tak buď je proti nim Bůh a nebo to byl zrovna ten 11. zápas.

Reagovat
wwwx

Víte, pane Becali, co se říká u nás na vesnici?

Reagovat
kilobyte

Gigi Becali nemá čůráka.

Reagovat
Greny

A proto silnější pes mrdall

Reagovat
Kucka

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
GrimeBaller98

Uz toho blaznivyho cikana zavrete do blazince

Reagovat
Grupma

Možná mu Křéťa po zápase poslal kolegiální SMS: "Když jsem do toho přestal kecat, tak šla naše hra nahoru."

Reagovat
adman72

Reagovat
Neon

Reagovat
smazaný uživatel

To je takový arogantní čurák uznávající jen moc a prachy, že zkusit to u nás v politice přebral by voliče snad i Babišovi.

Reagovat
Grupma

Spíš jedině Řeporyjcovi.

Reagovat
insane

Lehce OT: Koukam se teď na národní koeficienty v různých letech a hodně mě teda zaujala sezóna 2005/2006 – viz tady https://kassiesa.net/uefa/data/method4/ccoef2006.html

Matně si pamatuju, že Rumuni měli tehdy hodně dobrej rok (ve čtvrtfinále Poháru UEFA měli tuším 3 týmy), ale že měli ze všech zemí nejvíc bodů, to bych fakt nečekal. Bulharsko na hodně slušném 9. místě, my jsme jen o jednu pozici (15.) nad Slovenskem. Pak je tam pár nelichotivých překvapení, jako Polsko (36.) nebo Maďarsko (40.), ale kam se to hrabe na Chorvatsko (49.), který bylo na samym chvostu, za Faerskými ostrovy i Lucemburskem.

Ono to vypadá, že se ten evropskej fotbal po roce 2000 zas tolik neměnil, ale když se pak člověk podívá na podobný tabulky, nestačí se divit. Dneska už by něco takovýho takřka nepřipadalo v úvahu, už jen to naše umístění v první desítce vloni je takřka zázrak, nůžky mezi silnými a slabšími se od těch dob rozevřely opravdu masivně.

Reagovat
kilobyte

Tak měli jen 3 kluby ve hře, což dělá hodně. Teď mají 3 kluby jen pár posledních zemí. Kdybychom loni měli taky jen 3 kluby, tak máme asi 18 bodů a byli bychom 3.

V té době byla třeba ještě Francie před Německem. Což je poslední roky už skoro nepředstavitelné. Ten vývoj zemí a změny v soutěžích to dost mění.

Reagovat
insane

Já to chápu, samozřejmě to dělá hodně, ale ono to v podstatě nemění nic na tom, jak je z dnešního pohledu zvláštní a takřka nepředstavitelný. Naopak to je možná ještě bizarnější, že země s pouhou trojicí týmů nahrála tolik bodů. Asi to dost znatelně ukázalo jakousi nevybalancovanost toho systému a bodový mechaniky. A ukazuje to, jak je každej tým navíc obrovská zátěž, zvlášť když to skoro všude funguje tak, že tam existuje silná dvojka nebo trojka a pak ta kvalita jde zákonitě dolů.

Reagovat
BaggioRoberto

Jasne, he se to vyviji. Vzdyt to neni tak davno, co jsme bojovali o 15 a ted jsme v klidu 10. Vypadli Rusaci, Ukrajinci sli hodne dolu vlivem valky, Svycari ztratili propadem Basileje, my mame tri tymy, co hravaji celkem pravidelne skupiny a to je znat. Zacina to vypadat, ze vitez ceske ligy primo do ligy mistru by mohla byt dlouhodobejsi zalezitost.

Reagovat
insane

Ještě by bylo dobrý mít toho zástupce v LM mít konstantně, protože teď to vypadá tak, že naše top kluby jsou v takový tý zakletý pasti – posunuly se o úroveň výš, což ale zase způsobuje větší zájem týmů ze silnějších lig, kam prostě budou chtít odejít. Takže po úspěších přijde zákonitě výprodej a cyklus začne nanovo. Kdyby do Sparty nebo Slavie chodili zahraniční hráči s takřka automatickou vidinou LM, asi by se taky líp udrželi.

Reagovat
Vinci

Je to borec je vidět že tím fakt žije a aspon je to zábavné.

Reagovat
smazaný uživatel

V tom případě ti přeji, aby si podobně "zábavných" lidí potkal v životě tváří tvář co nejvíce.

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
adman72

Akurat si nevsimol, ze Priske je zo Sparty prec.

Reagovat
Profesor Ikebara

Kdyby jim radši koupil nový trávník. Vždyť je to hřiště horší, než na Slavii.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele