Bayern Mnichov odměnil Stanišiće, obránce podepsal novou smlouvu

27.06., 16:59
Aktuality
Josip Stanišić (© Bayern Mnichov)

Josip Stanišić se na hostování v Leverkusenu podílel na zisku bundesligového titulu a další trofeje bude chtít přidat v mateřském klubu. Bayern Mnichov se čtyřiadvacetiletým obráncem dlouhodobě počítá, důkazem budiž prodloužení smlouvy do roku 2029.

Bayern si Stanišiće trvale vytáhl do prvního týmu před třemi lety, neměl však potřebné vytížení, proto loni v létě zamířil na hostování do Leverkusenu, kterému pomohl vyhrát ligový titul a domácí pohár. Stanišić v Bayeru nastoupil do 38 soutěžních zápasů a dobrými výkony si řekl o výraznější roli v mnichovském velkoklubu, který s ním podepsal novou pětiletou smlouvu.

"Jsme rádi, že Josipovi prodlužujeme smlouvu na delší dobu. Narodil se v Mnichově a za Bayern hrál už v mládežnických kategoriích - z vlastní zkušenosti jsem poznal, co to znamená. Stani ví, co je v Bayernu důležité. Prosadil se na nejvyšší úrovni v Leverkusenu i v chorvatské reprezentaci a těšíme se na další roky s ním," řekl k mnichovskému rodákovi sportovní ředitel Max Eberl.

"Jsem rád, že jsem podepsal novou smlouvu s Bayernem. Fandím tomuto klubu, co si pamatuji. Jsem Leverkusenu vděčný, protože jsem se tam hodně naučil - na hřišti i mimo něj: Mohl jsem odehrát hodně zápasů, ukázat se a dostat se do rytmu. Získal jsem sebevědomí a myslím, že se vracím jako lepší hráč. Moje cíle jsou jasné: Odevzdat pro Bayern maximum a získat co nejvíce titulů. Je příjemné být zpátky," okomentoval prodloužení kontraktu Stanišić.

Stanišić dosud za první tým Bayernu nastoupil do 41 zápasů ve všech soutěžích a jednou se zapsal mezi střelce. Ve svém domovském celku získal tři ligové tituly a dvě pohárové trofeje.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (18)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Jsem už brál jako hotovou věc že jde do Leve.

Reagovat
Breze

Preco by mal ist do Leve? Ved uz dost dlho hovoria, ze s nim buducu sezonu rataju v Bayerne.

Reagovat
Csaplárova past

Bizár. Odcházíš z klubu, který má takřka jistotu titulu abys ho v dresu jiného týmu o titul obral. K tomu ještě pohár a finále EL a pak se teda musíš vrátit do svého klubu, kde je slušný bordel a vracíš se do horšího

Reagovat
Seydou Doumbia

A za rok budeš mít na svém kontě stejný počet trofejí jako si měl loni v Leve.

Reagovat
Csaplárova past

Bayern udělá double?

Reagovat
Seydou Doumbia

tak to dělá skoro každý rok tak věřím že jo

Reagovat
Csaplárova past

Viděl jsem, jak se tam ti trenéři za snadným doublem hrnou

Reagovat
Seydou Doumbia

tak tam je double povinnost, ne úspěch

Reagovat
Csaplárova past

už je tomu pár let, co získali double

Reagovat
Seydou Doumbia

proto se tam toči trenéři

Reagovat
Csaplárova past

Jak vidíš šance Kompanyho

Reagovat
Seydou Doumbia

Hele podle mě to totální průser nebude. Bud to bude něco na styl Nageho/Tyšla a nebo brutálně překvapí a budeme pod ním bavit a dominovat. Snad ještě vyjde na přestupáku ten Olise a Simons, to by mohla být zajímavá varianta. Zbavit se těch šašu co si říkají ofenzivní hráči, přivést Palhinhu a mohlo by to jít. Jen pořád nevěřím těm stoperům. Tah, Ito, Upa, Ligt, Kim...nevím no

Reagovat
pobody's nerfect

A to ještě ve vzájemném západě dal svému klubu gola

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Witcher

Šokující že si nestáhli zpátky během sezóny

Reagovat
Wazz Wazz

takže De Light do Man United Here We Go?

Reagovat
Werkrider

Fakt škoda. Díky moc za všechno, góly proti Bayernu i Dortmundu si budu ještě dlouho pamatovati.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele