Barák vzal po příletu do Prahy porážku s Tureckem na sebe

27.06., 20:54
Aktuality
Antonín Barák (© AFP)

Záložník Antonín Barák po dnešním příletu do Prahy vzal porážku s Tureckem na sebe. Český fotbalista byl již ve 20. minutě středečního utkání vyloučen, reprezentace na mistrovství Evropy v Německu skončila poslední ve skupině a nepostoupila do osmifinále. Hráč Fiorentiny novinářům řekl, že se nechce vymlouvat na rozhodčího, protože obě žluté karty obdržel po právu.

Národní tým se vrátil z Hamburku domů, vpodvečer přistál v Praze. Na mužstvo čekalo pár fanoušků, hlavně mladých a dětí, hráči se jim podepisovali.

Barák v utkání s Tureckem (1:2) zásadním způsobem oslabil mužstvo, v rychlém sledu dostal od rumunského rozhodčího Istvána Kovácse dvě žluté karty a byl vyloučen. "Beru to na sebe, nechci se vymlouvat na rozhodčího," citoval server iDNES.cz hráče, jehož kritizují fotbaloví experti.

"Oba ty momenty byly posouzené správně. Já jsem to prostě nezvládl, udělal jsem chybu, kterou jsem potrestal sebe i tenhle skvělý tým, což mě mrzí nejvíc," zdůraznil Barák.

Autor: ČTK

Komentáře (78)

Přidat komentář
Moshe Dajan

Čech by se od něj mohl učit.

Reagovat
vceradnesazitra

Čech, hrobník repre

Reagovat
PaYaB

To je na něm divný no, ta sebereflexe tam nikdy u něj moc nebyla že?

Reagovat
Furia Ceca

Ne

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
ACSeRw!n

vubec no

Reagovat
lampas

Reagovat
Kepy_FCB

a přitom takový slušánek

Reagovat
FCSL

To by nebyl repre sraz, aby se někdo neomlouval Tentokrát rovnou 2x. Jeho konec pod Šilhavým, belmondo, Sadílek, včera se nechaj vylejt ve 20. minutě klíčovýho zápasu.. Nejen že hrajou hovno, ale ještě maj problémy s disciplínou. Neskutečný primadony. Asi urazili fotbalovýho boha a proto se posralo co mohlo. Štěstí přeje připraveným. Oni maj vždycky jenom plnou hubu keců

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Reagovat
hornito

Reagovat
Me2win

To jsi hodnej, Tondo .

Reagovat
Vrubozubec

Hodně nesympatickej borec. Vždycky plná huba sebevědomejch keců a pak skutek utek

Reagovat
Rothbard

Ale holku má sympaťandu

Reagovat
Panini Calciatore

R.I.P. Landry Nguémo

Reagovat
Seydou Doumbia

R.I.P. Sergei Berezin

Reagovat
Axelrose

Ještě aby to házel na někoho jiného

Reagovat
zorz767

Barák to posral, nicméně jeho karty pramenily z nesmyslné taktiky od začátku. Zatímco naši hráli v bloku a nenapadali ani na vlastní polovině, tak Turci vyvíjeli tlak na balon a napadali až u naší brankové čáry. Jinak než ztrátami a fauly to prakticky dopadnout nemohlo. Proto mě hodně štvou ty kecy, že 20. minuta nám zničila "plán". Ten plán stál za houby a je blbost to házet jenom na Baráka.

Reagovat
elChe

Ty vole, jeho fauly pramenily z jeho nekvality....víc v tom netřeba hledat....

Reagovat
Tomas1234

Reagovat
krisa

jako sorry ale taktika mohla být špatná jakkoliv ale ty karty byly jeho chyby a blbost, zejména ta první..i kdyby ho nechal projít, stalo by se houby, bylo to na jejich půlce

Reagovat
Csaplárova past

Jaká taktika, v 11. minutě někoho stáhneš za dres na útočné polovině hřiště, navíc tam nebyla žádná ztráta, ten Turek dostal balón od gólmana ... tohle je nejzbytečnější karta jakou můžeš dostat. Takhle můžeš někoho tahat když jsi jeden z posledních před vápnem nebo ti hrozí přečíslení tak 4vs2

A druhá žlutá ve středu hřiště po tom, co dlouho otálel s přihrávkou a pak ho dostoupili dva soupeři ... takhle kurva nemůžeš hrát se žlutou.

Dostat kartu v 11 minutě na soupeřově polovině = pičovina

Dostat druhou ve 20. mintě na půlce = ULTRA pičovina

Reagovat
Frank Lampard 8

obě hodně zbytečné

Reagovat
Kucka

Reagovat
Truffaldino

Souhlasím, nicméně ve Fiore hrává výš a při napadání se dostává až na hrot, v rámci hry je pak spíše podhrot, který se následně stahuje pro balón na pravé křídlo. Je to ale dáno i tím, že většinou naskakuje jako střídající hráč, nicméně tady se pohyboval i dost v prostorech, do kterých se třeba v klubu tolik nedostává.

Rovněž bychom mohli vytknout trenérům jeho vrtule nad míčem, protože předržování měl před druhou žlutou hned několik, a trenéři k němu mohli být důslednější a tlačit ho k rychlejšímu odevzdání míče.

Ale je to spíš k zamyšlení pro jeho další působení v NT, zde šlo o osobní selhání a nikdo nic podobné před zápasem nejspíš nečekal, navíc jde o zkušené hráče a trenéři opravdu nemohou za hráče na hřišti dělat všechno.

Reagovat
kattos

Hašek si zaslouží kritiku, ale za tohle fakt ne

Reagovat
king23

Karty prmenily z nesmyslné taktiky

Ty máš dost, budiž ti odpuštěno, že jsi to psal v 6:10, to jsi asi ještě táhl po 10 pivech z nonstopu.

Reagovat
deporpepa

Plán je jedna věc, ale to že přidržel balón, přišel o něj a fauloval a věc jiná... Byl pod tlakem a chtěl to řešit sam a nemá na to. Měl to nahrát a najít volnej prostor. Je to technicky dobře vybavený hracz, ale je proste pomalej.

Reagovat
r.mrazik

Že mu to trvá století než odehraje míč není záležitost taktiky

Reagovat
hematop

Tenhle Barááák na odstřel

Reagovat
kitas

To sú zase vety

Reagovat
Puskas

věty z písně od Arakainu

Reagovat
Csaplárova past

Reagovat
Univerzál

Reagovat
Miguel19

TMBK pls.

Reagovat
kilobyte

*Tonda Barák

Reagovat
ratusek

Reagovat
PP

Reagovat
LH171186

Jen splnil svůj průměr z klubu - max 20 minut na hřišti...Akorát si neuvědomil že výjimečně nenastupuje v 75. minutě.....

Reagovat
Mercury

Reagovat
mayday

Reagovat
king23

Reagovat
Firkraag

Reagovat
ratusek

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Cotton

Reagovat
Vrubozubec

Reagovat
FuckT

Reagovat
kissak

Tondo buď v pohodě, paradoxně po Tvém vyloučení naši začali něco hrát

Reagovat
kattos

Po? Předtím tam měl Provod dobrou střelu a Hranác hlavičkoval z gólové pozice

Reagovat
Damis

Odhlavičkovaval

Reagovat
hornito

ne asi

Reagovat
Igis
Reagovat
Frank Lampard 8

Poměrně? Však horší to být nemohlo

Reagovat
pobody's nerfect

Za mě zápasy Anglie mnohem větší nuda. Ale uhráli postup, takže logicky vyšší hodnocení. Kdyby naši ukázali postup, jsou rovněž výš

Reagovat
vitasrp

Jasně, Skotové byli třeba určitě lepší než my. A hodnocení, že my jsme se snažili co nejvíc pokopat Turky, ach jo.

Reagovat
PtákOhnívák

Jojo, to hodnocení... Turci absolutní beránci co za nic nemohli. TheAthletic

Reagovat
Freedo

sračka článek, ještě, že si tenhle sranda web neplatím

Reagovat
lampas

Sebekritiku jsi Antoníne učinil, ale je to málo. Pokud byl od reprezentace odstřižený Dočkal, který byl technicky a myšlením o třídu výše, jen proto, že je pomalý, tak Barák musí taky z kola ven (pomalý je cca. stejně). Podle mě by Barák neměl na základ ani ve Spartě a Slavii.

Reagovat
jitrnica

To mě vždy pobaví, jak na základě čk se něj najednou dělá dřevák, co vlastně nic neumí, vyčítají se mu tiskovky a podobný hovna. Čecháčci nezklamali, jen tak dál.

Reagovat
PP

Reagovat
Aldeano

Reagovat
nani92

čože? takže za to nemôže rozhodca?

Reagovat
Grupma

Češi to s rozhodčíma mají možná podobně jako Izák z jednoho židovského vtipu: Izák, ať se snažil jak mohl, nic se mu nedařilo. Když dělal všechno stejně jako soused, soused měl úspěch, Izák splakal nad výdělkem. Vzal si prima holku, ale za pár let se změnila v hroznou čarodějnici. Nicméně neumdléval ve zbožnosti a jednou při modlitbě se odvážil zeptat Hospodina přímo: Hospodine, proč, proč mi nedáš dopřát radost z úspěchu? Hospodin se chvíli zamyslí a odpoví: Ani ti nevím, Izáku. Asi mě prostě tak nějak sereš.

Reagovat
aramaki

to je celkom trefné

Reagovat
raduinho

Díky a hezkou dovolenou Tondo

Reagovat
Grupma

Možná si to právě až zbytečně moc dával do hlavy, že musí být pro tým důležitý, a že to má stát na něm. Ego má spoustu zajímavých podob. Tak třeba ubere a zjistí, že je tak pro tým mnohem platnější.

Reagovat
PL28

Tak jestli je pravda co říkal Pešír, že byl Fousek u toho rozhodnutí a schvaloval to, že ho nebrali. A pak z ničeho nic otočil a hned ho nominovali, tak se nedivím, že mu to stouplo do hlavy, ovlivnilo jeho myšlení jak je nepostradatelný. I ty tiskovky o kterých mluvil Poborák ve studiu, úplně špatně ta komunikace, kdy si to tam komentoval podle svých pocitů a dojmů všechno, nikdo do toho nevstoupil. Tady se ukázal naprostý amatérismus vedení, kdy to naznačuje že Hašek a spol budou asi ještě větší kámoši s hráči než Jarda.

Reagovat
Frank Lampard 8

Bylo na něm vidět, že je přemotivovanej už při zpívání hymny. Na hřišti se pak nabízel, říkal si o balón, chtěl být platný. Bohužel u těch dvou situací byl pozdě - u první byl pozdě u presingu a úplně zbytečně tahá hráče za dres u lajny na půlce. Před druhou situací si viditelně říkal o míč a asi chtěl něco vymyslet, ale holt to trvalo dlouho a možnosti dopředu se moc neukazovaly, tak to předržel a dopadlo to, tak jak to dopadlo. Ta první žlutá byla vyloženě hloupost. U té druhé docela smůla, tam se mu na přihrávku nikdo moc nenabízel, což teda neznamená, že to nemohl rychleji odehrát zpátky na stopera. Ale samotné došlápnutí už bylo vyloženě nešťastné.

Reagovat
delfin

Nn, pust si tu situaci před kartou. On tam prostě dělal otočku, i když mu tam Coufal nabíhal. Kdyby neviděl jen balón, mohl mu přihrávat do běhu. Stejně tak na druhý straně, když už to otočku udělal, mu tam zvedal spoluhráč ruce, že by rád míč.

Reagovat
jitrnica

Coufalovi to přihrát mohl a měl, ale víc možností nebylo. Po té otočce by nahrál, ale dal si to daleko a pak už mu do toho sáhl ten Turek.

Reagovat
delfin

Možná jo, Já jen co si z toho pamatuju. Blíž jsem to nezkoumal. Jen vím, že jsem byl nasr.nej a vypnul jsem to.

Reagovat
Frank Lampard 8

Přišlo mi podle obrázku z článku od Morávka, že tam byl Cuf za hráčem, že by se mu to tam blbě dávalo (i do běhu), možná to ten obrázek zkreslil. Zdálo se mi to i z té situace v realu, ale ještě na to mrknu.

No teď jsem se na podíval znovu a do běhu by to Cufovi teda mohl dát no, Calhonoglu (tuším) to vyklusával. Já jsem si to ještě spletl s tím náběhem (Holeše?) po lajně, tam by ten míč dával těžko. Ale teda dát to zpět Cufovi se rozhodně nabízelo, tou otočkou si to naopak udělal vyloženě těžší. Tam na něj sice mával Jurásek, ale hned za ním už byl soupeř, takže by to bylo riskantní. Nakonec to sice chtěl dávat na jistotu na stopery, ale už to bylo prostě pozdě.

Ale když si to teď pouštím, tak se hrozně řeší, jak je Barák pomalej, ale přitom se to všechno seběhlo tak rychle. Že prostě každá vteřina zaváhání navíc je fatální. To si člověk pak uvědomí tu rychlost v profifotbale, že být na jeho místě, tak bych byl úplně vygumovanej.

Reagovat
delfin

Njn, to je tak všude. Čím větší zodpovědnost, tím i nároky. On za to taky dostává svoje, žejo.

Jako je mi ho i líto, ale bejt tam Provod nebo Lingr, myslím, že jim by se tohle nestalo.

Reagovat
Ross Geller

Tím nám ale postup nezařídí...

Reagovat
EURO2024

Já jsem předseda baráčníku.

Reagovat
PtákOhnívák

Dva metráky řízků, bohatá tombola... A pak někdo ve 20. min přišel, aby jsme toho nechali...

Reagovat
EURO2024

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele