Baník nemá důvod měnit trenéra, s Hapalem prodloužil smlouvu na další sezónu

07.06., 14:50
Aktuality

Hráče Baníku Ostrava povede nadále Pavel Hapal. Slezané prodloužili se čtyřiapadesátiletým trenérem smlouvu o další sezonu s možností opce. Čtvrtý tým uplynulého ročníku první ligy o tom informoval na klubovém webu.

"Práce v Baníku si obrovsky vážím a stejně tak toho, že mi klub možnost pokračovat v ní i nadále nabídl. Věřím, že v následující sezoně na výsledky z té uplynulé úspěšně navážeme," řekl Hapal.

Bývalý kouč slovenské reprezentace trénuje Baník od října 2022 a v minulé sezoně ho dovedl po 14 letech do evropských pohárů. Ostravu čeká druhé předkolo Evropské konferenční ligy. Hapalovi končila v červnu smlouva, už na začátku týdne ale sportovní ředitel Luděk Mikloško oznámil, že trenér bude s největší pravděpodobností pokračovat.

"Už jsem avizoval, že jsme se rozhodli Pavlu Hapalovi prodloužení spolupráce nabídnout. Jsem rád, že jsme se dohodli," uvedl Mikloško s tím, že k nějakým změnám přece jen dojde. "Definitivní podobu nového realizačního týmu oznámíme okamžitě, jakmile budeme mít vše definitivně smluvně uzavřeno," doplnil.

Hapal v minulosti trénoval Opavu, Zlín, Mladou Boleslav, Spartu, polský Lubin a dlouho působil také na Slovensku. Se Žilinou získal v sezoně 2009/10 ligový titul a zahrál si s ní i Ligu mistrů. Jako hráč má na kontě 31 startů v české reprezentaci.

Autor: ČTK

Komentáře (33)

Přidat komentář
Pablos

Spíš na to nemá koule, páč minimálně ta výherní šňůra doma by se jako důvod klidně našla

Reagovat
kilobyte

Spíš by nevěděli co pak.

Reagovat
Pablos

tzv na Fouska

Reagovat
ratusek

Reagovat
Mönchengladbach

Pan trenér Hapal prostě do Baníku sedí stejně jak Don Carlo do Realu.

Reagovat
GrimeBaller98

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Puskas

Z těch, co se o nich mluvilo, dal Kováč přednost Liberci, kde to zná, Svědík kolenu a příští rok možná Plzni, jinak není moc volných trenérů, kteří by byli vyloženě lepší. Nejsem z něj moc nadšený, ale v dané chvíli asi logická volba, zvláště když skončil čtvrtý. Vyhazovat trenéra ze čtvrtého místa je ještě horší než z pátého.

Reagovat
Pablos

Liga snesla i vyhazov z prvního

Reagovat
Puskas

K tomu bychom taky došli poté, co bychom odvolali trenéra ze třetího a druhého fleku. A jak bychom se na ty příčky dostali? Vždycky můžou mít ostatní o pár zápasů méně.

Reagovat
JarousFCB

Reagovat
Sosi

Ta posledni veta skyta obrovskou myslenku

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
ratusek

Těch důvodů je několik a že nejsou ve vedení spokojení svědčí to, že jednali s minimálně dvěma náhradami a ještě Hapalovi nacpali do štábů Dvorníka a Nečka do béčka

Čili vyjádření Mikloška jsou komická.

Takže i Hapalovi musí být jasné, že zůstal jelikož nikdo lepší není.

Reagovat
Gelu28

přesně tak...tohle je jen těžká z nouze ctnost , že tam zůstal......no stejně myslím, že ho jednou už musí vyhodit.....dyt to není normální....letos sice 4.místo ale totál haluz často......měl kliku že Slovácku zestárla osa a Liberec a Jablonec jsou v přestavbě.....Jablonec když zavřou toho jejich podvodníka může dopadnout jak Příbram v horizontu pár let....

Reagovat
doshcz

v zime dojde Svedik

Reagovat
ratusek

Těžko. Ten půjde do Plzně, jelikož nečekám, že Koubek udrží laťku. Ale kdo ví

Reagovat
thewall

Souhlasím, až na hodnocení vyjádření Mikloška. Jak jinak má komentovat situaci na veřejnost?

Jsou situace, kdy je nejlepší spolehnout se na obvyklé proklamace a stokrát opakované fráze:

- informování veřejnosti o prodloužení smlouvy s trenérem

- kondolence

- blahopřání seniorům k narozeninám na každoročním setkání se starostou na radnici

- slova k mamince, když stojíš nad kočárkem s jejím čerstvým dítkem

- poklepání na základní kámen nové školy/dálnice/...

- ...

Nečekal jsem nic jiného než otřepané fráze a podporující slova směrem k Hapalovi. Musíš rozlišovat, co jde do médií a co jde interně. Taky si myslím, že žádná velká spokojenost ve vedení není.

Rozhodnutí pokračovat s Hapalem je hlavně pragmatické a v tuto chvíli nic proti (bohužel). A Hapal taky není blbý a ví, jakou má reálnou pozici, tj. žádné velké hájení při špatných výsledcích jej nečeká.

Reagovat
thewall

Osobně mám největší problém s tím, že podle Mikloškových slov máme rozpočet, který je srovnatelný s dalšími cca 7 kluby. Žil jsem v domnění, že jsme s přehledem čtvrtý finančně nejsilnější klub. Pokud je to ale pravda, tak bude nějaký velký vzestup Baníku jen dílem šťastných okolností nebo na něj můžeme zapomenout. Ambice, tradice a počet fanoušků bohužel nejsou nic proti síle financí. S takovou nikdy nezískáme nebo neudržíme špičkové hráče a bude to u nás jen průchoďák (plus jsme dálný východ republiky).

Reagovat
Kepy_FCB

Přestupní částky tomu nasvědčovali, za dobré nebo perspektivní hráče nabízeli málo. 4. místo dle rozpočtu byl jen odhad novinářům nebo ne?

Reagovat
thewall

Nevím odkud to mám, ale v podstatě od příchodu Brabce to beru jako fakt

Ještě může být otázkou, jak se ten rozpočet bere. Brabec masivně investoval do mládeže a infrastruktury (areál Vista, ...). Plus hodně stáli kostlivci po Šafarčíkovi. Možná Mikloško mluví o rozpočtu na A tým a běžný provoz klubu bez investic do infrastruktury. Nevím ...

Reagovat
Kepy_FCB

Možná byl a bude 4. ale ty odstupy směrem dolů (4-8,9?) zanedbatelné, takové které schopnější lidé úplně vymažou

Reagovat
thewall

Schopnější lidé to vymažou s jistotou. Navíc jsme Ostrava (pro řadu lidí mimo region je to díra na konci republiky).

Reagovat
ratusek

Jasný. S těma frázema souhlas. Snad to interně řeší jinak než oblbovacíma frázema na veřejnost.

Finance mě taky zarazily, ale jestli nabízíme za Hlavatého 20 míčů, tak to tak špatné už nebude. Těžko říct. Ale je pravda, že bez financí se nepohneme dál

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Reagovat
Feind

pragmaticke reseni

Reagovat
Han střelil první

Z jeho příchodu jsem nadšený nebyl, ale nejlepší umístění za posledních 14 let a postup do Evropy se prostě počítá. Historie se na okolnosti ptát nebude. Zapracoval skvěle do sestavy Riga, stále víc šancí dostává Šín a z Bouly je jeden z nejlepších defenzivních záložníků v lize. Sestava potřebuje posílit v obraně a potřebuje lídra na hřišti. Pak může Baník čekat ještě lepší sezóna, věřím tomu.

Reagovat
Kucka

Reagovat
$dolar$

Je to dobrej kouc. Neni nejlepsi, ale ma potencial a do Baniku se hodi. Navic nebyla lepsi alternativa.

Reagovat
Kucka

Reagovat
$dolar$

Jinak v tipovacce pred ligou me bude nejvic zajimat, co si lidi mysli, kdo skonci lip, jestli Banik nebo Slovan. Myslim, ze tyhle dva tymy jsou ambicema nejsrovnatelnejsi. V zavesu bude koukat Bolka.

Reagovat
Imos

bude to hodně těsný, u nás přestavba, u baníku Evropa, ale stejně nás oba čekám v top 5, by se Bolka nebo Hradec museli zbláznit, nebo kozelball udělat zázrak a jabloncem

Reagovat
Kepy_FCB

Wz0 má Hašek na akreditačce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele