Austrálie hledá nového trenéra, po šesti letech končí Arnold

Dnes, 10:22
Aktuality
Graham Arnold (© AFP)

U fotbalistů Austrálie skončil po šesti letech ve funkci trenér Graham Arnold. Jednašedesátiletý kouč se rozhodl odejít po nevydařeném vstupu do třetí fáze asijské kvalifikace o postup na mistrovství světa 2026. Australský svaz dnes oznámil, že jeho rezignaci přijal a začal s okamžitým hledáním jeho nástupce.

Arnold vedl národní tým od srpna 2018. Před tím už u australského výběru působil několik let jako asistent a krátce na přelomu let 2006/2007 i jako dočasný kouč. Úvod do další fáze kvalifikace MS se mu ale s týmem nevydařil. S Bahrajnem Socceroos utrpěli šokující domácí porážku 0:1 a v Indonésii uhráli jen bezbrankovou remízu.

"Rozhodl jsem se rezignovat s ohledem na to, co je nejlepší pro zemi, hráče a australský svaz. Dal jsem do své práce všechno a jsem nesmírně pyšný na to, čeho jsme během mého působení dosáhli," řekl Arnold v prohlášení. "Je čas na nové vedení, které tým posune dopředu," dodal.

Na mistrovství světa v Kataru 2022 Austrálie pod Arnoldovým vedením postoupila ze skupiny a v osmifinále poté prohrála 1:2 s pozdějšími šampiony z Argentiny.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele