Argentina na Copa América vsadí na stálice, jihoamerický šampionát vynechá Dybala

20.05., 22:07
Aktuality
Lionel Scaloni a Lionel Messi (© AFP)

Argentinská reprezentace oznámila předběžnou nominaci na Copa América. Trenér Lionel Scaloni vsadil na řadu mistrů světa z Kataru, nechybí dlouholeté opory Lionel Messi, Ángel Di María nebo Nicolás Otamendi. Do výběru se nevešel zraněními sužovaný Paulo Dybala.

La Albiceleste před jihoamerickým šampionátem, kde se ve skupině střetnou s Chile, Peru a Kanadou, čekají přátelské zápasy s Ekvádorem (10. června) a Guatemalou (14. června). Následně kouč Scaloni devětadvacetičlennou nominaci zúží na 26 jmen. Turnaj startuje 21. června.

Předběžná nominace Argentiny na Copa América:

Brankáři: Franco Armani (River Plate), Geronimo Rulli (Ajax), Emiliano Martínez (Aston Villa).

Obránci: Gonzalo Montiel (Nottingham Forest), Nahuel Molina (Atlético Madrid), Leonardo Balerdi (Marseille), Cristian Romero (Tottenham), Germín Pezzella (Betis), Lucas Martínez Quarta (Fiorentina), Nicolás Otamendi (Benfica), Lisandro Martínez (Manchester United), Marcos Acuña (Sevilla), Nicolás Tagliafico (Lyon), Valentín Barco (Brighton).

Záložníci: Guido Rodríguez (Betis), Leandro Paredes (AS Řím), Alexis Mac Allister (Liverpool), Rodrigo De Paul (Atlético Madrid), Exequiel Palacios (Leverkusen), Enzo Fernández (Chelsea), Giovani Lo Celso (Tottenham), Ángel Di María (Benfica), Valentín Carboni (Monza).

Útočníci: Lionel Messi (Inter Miami), Ángel Correa (Atlético Madrid), Alejandro Garnacho (Manchester United), Nicolás González (Fiorentina), Lautaro Martínez (Inter), Julián Álvarez (Manchester City).

Autor: Jiří Vojík / lequipe.fr

Komentáře (26)

Přidat komentář
Fairplay

Stejně je to neuvěřitelný, co s tou bandou týmově dokázali. Jsem zvědavej, jestli teď vybouchnou nebo co bude, protože na klubové úrovni se ukázalo, že hráči jako Molina, Enzo nebo Montiel nestojej za nic, skoro bych řekl, že kromě Mac Allistera se snad nikdo moc zázračně neprosadil, snad jen Alvarez, ale teď s Haalandem a KDB si ve třech důležitých zápasech proti Realu a Spurs kopl asi 30 minut tak tam je to taky takový sporný, leč věřím, že podobně jako Palmer by při odchodu kamkoli jinam asi mohl být dělo. Narozdíl od třeba De Paula, ten udělal dvě dobrý sezony v Udinese a na tom asi postaví celou karieru.

Reagovat
Nuno čomes

Alvarez by byl dělo všude jinde. Protože by hrál.

Reagovat
patas92

Kromě pár výjimek to nejsou žádné velké hvězdy, ale většina z nich pravidelně hraje v kvalitních klubech v top ligách, žádná banda nazdárků to není.

Reagovat
JeséRodriguez

Ono v té reprezentaci to je kolikrát lepší, když máš třeba 5 top hráčů na klíčových pozicích a kolem nich pracanty z velkých klubů, než když tam máš 8 hvězd na 4 pozice. Argentina a Chorvatsko toho jsou pěknými příklady

Reagovat
vladino10

Reagovat
Kucka

Reagovat
Muffi

Messi hrál neskutečně a zbytek by pro něho klidně umřel.

Bez něj by byli v útoku strašně bezzubí.

Reagovat
-R2D2-

Ukázalo se to dávno před MS. K de Paulovi se nevyjadřuju – ten pojede na sto pro už jen vedle Leoše, Molina je v poho – nevim co se od něj furt čeká (zarputilej, neúnavnej) ale jasně – Zanetti to není a ani nikdy nebyl. Montiel je v klubech horší než lepší – tady souhlas, ale zase: jestli jsem ho letos viděl v pěti zápasech? Nasledovanýho ho mám hlavně z Arg. ligy. Už tam byl sice skvělej ale labilní.. kdo si drží úroveň jsou určitě Emi a Romero.

Reagovat
Kucka

To zase prrr, jako Molina a Montiel žádné hvězdy nejsou, ale třeba obranu mají super a hráči jako Emi, Lisandro a Romero jsou top i na klubové úrovni (nemluvě pak o Lautarovi nebo třeba Palaciosovi). A Enzo hrál půl sezony v nefungujícím týmu pod injekcema, tak tam bych s hodnocením ještě počkal.

Reagovat
El Cid z City

Ono je fakt s podivem, že vyhraješ mundial s dvojicí Romero Otamendi, kdy každej z nich je ok, ale vedle úplně jiného stopera..mít dva magory vedle sebe..Otamendiho vrchol je už dávno pryč, je to kiksař, ve finále taky dva udělal, no gól padnul jenom z jednoho. Lisandro nemohl hrát kvůli výšce, to byla velká slabina Argentiny. Emiliano je turnajovej gólman, před ním bych dal přednost jenom courtoisovi a allisonovi.

Reagovat
veikko

Ten tým je naprosto perfektně složený a skvěle sehraný. Messiho navíc typologicky může v blízké budoucnosti nahradit Echeverri.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Salfovic

To se divím, že se Enzo Fernández stihne uzdravit.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
DonAndres

jsem zvědavý na Lo Celsa a Garnacha

Reagovat
JeséRodriguez

Snad jim to vyjde i tentokrát, ten tým je skvěle vyváženej

Reagovat
kubys

V lize nikoho zajímavého nemají, že vzali jen golmana?

Reagovat
sergi

Keby som chcel byť hnidopich tak ti napíšem, že každý je tam z ligy.

Reagovat
Stannis Baratheon

Doba kdy ARG (možná i BRA) brala na sílu vždy pár hráčů z domácí ligy je už asi pryč.

Reagovat
kubys

Tak na sílu jsem nemyslel, minule jeli třeba Montiel nebo Alvaréz. Kdyby Barco zůstal v Boce, tak asi jede taky tak jako tak, takže jsem myslel někoho tohoto typu.

Reagovat
Stannis Baratheon

Oba jeli už jako hráči evropských gigantů, ne?

Reagovat
kubys

Alvaréz až v lednu 22, Montiel taky po Copě, pokuds myslel MS, tak jo, tam samozřejmě jeli jako hráči z Evropy. Na druhou stranu tam jel třeba zase Almada z MLS.

Reagovat
DieryVonry

Kdybych chtěl být hnidopich,tak ti napíšu,že vzali víc hráčů než golmana.

Reagovat
alias

Už se ví kdo to u nás bude vysílat?

Reagovat
Braunau-jihozápad

po acfonu nejdůležitější turnaj roku, moc se těším

Reagovat
Di Stéfano

Afcon nesiaha Cope ani po kotníky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele