Argentina bude dvakrát postrádat Martíneze, brankář dostal trest za své chování

Dnes, 11:54
Aktuality
Emiliano Martínez (© AFP)

Argentinským fotbalistům bude v nadcházejících dvou zápasech kvalifikace mistrovství světa chybět kvůli disciplinárnímu trestu brankář Emiliano Martínez. Dvaatřicetiletý gólman úřadujících světových šampionů dostal zákaz startu za urážlivé chování po nedávných kvalifikačních utkáních proti Chile a Kolumbii. O rozhodnutí disciplinární komise FIFA informovala argentinská asociace a uvedla, že s verdiktem nesouhlasí.

Vítězství 3:0 nad Chile na začátku září bylo pro Argentince prvním zápasem po červencovém triumfu na Copě América a Martínez při oslavě s replikou trofeje předvedl stejné obscénní gesto jako po finále mistrovství světa v roce 2022. Pohár si přiložil k rozkroku. V Kataru tak učinil se zlatou rukavicí pro nejlepší gólmana turnaje.

V dalším zářijovém zápase argentinští fotbalisté prohráli 1:2 v Kolumbii a brankář Aston Villy po utkání udeřil kameramana místní televize.

Kvůli trestu přijde Martínez o říjnové zápasy proti Venezuele a Bolívii. Argentinci po osmi utkáních vedou jihoamerickou kvalifikaci s 18 body o dva body před Kolumbií.

Autor: ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
Vinci

To je teda přísný trest

Reagovat
Pony Slaystation

Nechápu, asi zkrat, přitom takovej sympaťák

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele