Anglii povede třetí zahraniční trenér, FA potvrdila dohodu s Tuchelem

Dnes, 10:44
Aktuality
Thomas Tuchel (© AFP)

Thomas Tuchel se stane novým trenérem anglické reprezentace. Vše se seběhlo hodně rychle a to, o čem média šuškala od minulého týdne, dnes dopoledne oficiálně potvrdila tamní FA.

"FA oznamuje, že vítěz Ligy mistrů Thomas Tuchel je novým trenérem anglické seniorské reprezentace a asistovat mu bude mezinárodně velmi dobře známý anglický kouč Anthony Barry," oznámila FA v dnešním dopoledním prohlášení.

Tuchel do konce minulé sezony vedl mnichovský Bayern a anglické prostředí velmi dobře zná, před rok a půl totiž byl manažerem Chelsea, s níž dokázal triumfovat v Lize mistrů. Nových povinností se neujme hned, oficiálně do funkce nastoupí 1. ledna, kdy se rozeběhne smlouva platná do konce mistrovství světa 2026.

"Samozřejmě Thomase dobře znám z minulého ročníku. Fantastický trenér, fantastický člověk," radoval se včera tou dobou z ještě nepotvrzené informace například kanonýr Harry Kane.

Bývalý kormidelník PSG, Dortmundu a Mainzu se za několik měsíců stane teprve třetím zahraničním trenérem na lavičce anglické reprezentace, před ním si důvěru vysloužili jen Švéd Sven-Göran Eriksson (2000 - 2006) a Ital Fabio Capello (2008 - 2012).

Albion dlouhodobě vedl Gareth Southgate, který se týmu ujal v září 2016 a dvakrát s národním ním dokráčel až do finále evropského šampionátu, kde Angličané nestačili na Itálii a Španělsko. Vedle toho se Anglie dostala až do semifinále světového šampionátu v roce 2018. Celkem Southgate u kormidla stál ve 102 zápasech (61 výher, 24 remíz, 17 porážek), rezignaci pak oznámil letos v polovině července a reagoval tím na kritiku směřující především k neatraktivní hře.

Role dočasného kouče se následně ujal Lee Carsley a ve funkci zůstane pro celou podzimní část Ligy národů. Pod palbou kritiky se ocitl i on, a to minulý týden po překvapivé porážce od Řecka, v listopadu se bude moci pokusit o reparát, jeho derniérou následně bude domácí utkání proti Irsku (17.11).

Autor: Tomáš Pavlík / thefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
Greaber

Takový mrhání talentem pro blbou repre

Reagovat
Hachim Mastour

Neboj, keď odíde od repre tak to ešte v klubovom futbale ovládne

Reagovat
Messi14

že by konečně začli angláni dávat smysl

Reagovat
vceradnesazitra

Menčák ostrouhal

Reagovat
Pablos

Trpiš by to odmítl

Reagovat
Kovi81

Turnajový trenér to je, ale na tu sračku se nebude dát dívat.

Reagovat
Hachim Mastour

Horšie než pod Southgateom to už byť nemôže

Reagovat
pistacik11

Nemec trénerom Anglicka?

Reagovat
spider_8

To je dobra volba pro Anglii. Jestli Tuchel neco umi, tak vzit partu kvalitnich hracu a vytvorit pro ne herni system. Jeho problem je, kdyz ma neco dlouhodobe budovat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele