Ancelotti si pochvaloval výkon, Fergusona rozzuřil sudí Atkinson

02.03.2011, 10:14
Aktuality
Chelsea v letošní sezoně rozhodně nepodává vyrovnané výkony, včera ale dala zapomenout na velkou ztrátu v tabulce Premier League a po přestávce otočila zápas s Manchesterem United. Jeho manažer Sir Alex Ferguson se po utkání zlobil na rozhodčího Martina Atkinsona...

Red Devils šli do vedení ve 29. minutě po brance Rooneyho, Chelsea ale dokázala stav otočit. V 54. minutě srovnal Luiz, o 25 minut později pak proměnil penaltu Lampard. Hosté dohrávali jenom s deseti hráči, v nastavení byl po druhé žluté kartě vyloučen Vidič.

"Byl to dobrý výkon a stále žijeme. Manchester United je fantastický, hráli opravdu dobře, ale my se nenechali ovlivnit nepříznivým stavem a zahráli jsme opravdu dobře, bez dobrého výkonu Manchester United porazit nemůžete," hodnotil po utkání manažer Chelsea Carlo Ancelotti.

"V polovině prvního poločasu hrál soupeř velmi dobře, skvěle využíval schopností Rooneyho a Hernandeze a my to měli hodně těžké. Na trávníku byla cítit velká rivalita, takže pro rozhodčího to nebylo snadné. David Luiz měl štěstí, ale na hřišti se toho dělo opravdu hodně, takže si myslím, že to rozhodčí neviděl," narazil Ancelotti na moment, v němž žlutou kartou už jednou napomínaný David Luiz fauloval Rooneyho.

"To bylo neuvěřitelné, dokonce už dříve atakoval bez míče Hernandeze, přišel do souboje pozdě a rozhodčí stál u toho. Pak fauloval Rooneyho, rozhodčí od toho byl pět metrů a neudělal nic. To ovlivnilo celý zápas. Ptáte se mě na to, co ovlivní zápas, taková rozhodnutí utkání opravdu ovlivní a on pak bude stejně pískat každý týden," zlobil se manažer Manchesteru United Sir Alex Ferguson.

"Hráli jsme velmi dobře, podali jsme skvělý výkon a nezasloužili si prohrát. Tři roky v řadě už rozhodčí svými výroky ovlivňují zápasy. Na své hráče jsem pyšný, přešli hodně rozhodnutí, která byla nesprávně učiněna proti nim. Přenesli se přes to, vydali ze sebe to nejlepší, vytvářeli si šance. Tohle si nezasloužili," dodal Ferguson.

Manchester United má 60 bodů a je stále na prvním místě tabulky, má ale odehráno o jedno utkání více než Arsenal a ten ta dostane šanci umazat něco ze čtyřbodového manka. Chelsea je čtvrtá, díky včerejší výhře si polepšila na 48 bodů a na čtvrtém místě předskočila Tottenham.

Autor: Tomáš Pavlík / skysports.com

Komentáře (432)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele