Al-Nassr potvrdil změnu trenéra: Castra na lavičce nahradil Pioli

Včera, 18:33
Aktuality
Stefano Pioli na lavičce Al-Nassru vystřídal Luíse Castra. (© AFP)

Stefano Pioli (58) se oficiálně stal novým trenérem saúdskoarabského Al-Nassru. Bývalý kormidelník AC Milán ve funkci vystřídal Luíse Castra (63), jenž nenaplnil očekávání.

Portugalec vedl Al-Nassr od léta 2023 a po druhém místě z loňské sezony mu nevyšel vstup do probíhajícího ročníku, což se nakonec Castrovi stalo osudným. Na uvolněné místo si ambiciózní saúdskoarabský klub, jehož největší hvězdou je Cristiano Ronaldo (39), vyhlédl Stefana Pioliho, který po sezoně 2023/24 skončil v AC Milán, stále však měl platnou smlouvu, z níž se musel vyvázat.

Pioli seděl na lavičce AC Milán necelých pět let, nejvydařenější přitom byla z jeho pohledu sezona 2021/22, kdy dovedl Rossoneri k nečekanému Scudettu. Minulý ročník zakončil tradiční velkoklub na druhém místě za městským rivalem Interem, přesto se obě strany dohodly na ukončení spolupráce.

Rodák z Parmy bude 19. trenérem hvězdného Ronalda. Pioli má za sebou bohatou kariéru, kterou spojil výhradně s Apeninským poloostrovem, před Rossoneri postupně vedl Salernitanu, Modenu, Parmu, Grosseto, Piacenzu, Sassuolo, Chievo Verona, Boloňu, Lazio, Inter a Fiorentinu.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, abola.pt

Komentáře (2)

Přidat komentář
jsemdement

Při pohledu na nového trenéra pod jistým úhlem se může CR7 leknout, trenér tam dlouho nebude.

Reagovat
Tenna

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele