Aktuality

Zkušený brazilský stoper Silva se po sezoně vrátí z Chelsea do Fluminense

Bývalý dlouholetý kapitán brazilské reprezentace Thiago Silva si po letním konci smlouvy v londýnské Chelsea prodlouží kariéru v rodné zemi. Devětatřicetiletý stoper se jako volný hráč vrátí po 15 letech do celku Fluminense z Ria de Janeiro.

Trojice Čechů sahá s Leverkusenem po finále EL, Barák má šanci s Fiorentinou

Čtyři čeští fotbalisté si mohou zahrát ve finále evropských pohárů. Trojice Patrik Schick, Adam Hložek, Matěj Kovář bude v dresu Leverkusenu ve čtvrteční odvetě semifinále Evropské ligy hájit proti AS náskok 2:0 z úvodního duelu v Římě.

Nottingham neuspěl s odvoláním, záchranu si musí vybojovat na hřišti

Nottingham Forest neuspěl s odvoláním proti odečtení čtyř bodů za porušení finančních pravidel Premier League. Oznámili to zástupci ligy. Ve zbývajících dvou kolech tak klub čeká boj o záchranu v nejvyšší anglické soutěži.

UEFA očekává z ME příjmy ve výši 60 miliard korun

Evropská fotbalová unie UEFA očekává, že nadcházející mistrovství Evropy vygeneruje příjmy ve výši 2,4 miliardy eur (asi 60 miliard korun). V Německu, které šampionát od 14. června uspořádá, UEFA prostřednictvím své dceřiné společnosti zaplatí na daních zhruba 65 milionů eur (1,625 miliardy korun).

Přispěje debakl s Crystal Palace ke konci ten Haga? Měl by odejít, míní experti

Po pondělním debaklu 0:4 na hřišti Crystal Palace se v Anglii snesla další vlna kritiky na adresu trenéra fotbalistů Manchesteru United Erika ten Haga. Někteří bývalí hráči United a experti si myslí, že čtyřiapadesátiletý Nizozemec by měl v klubu skončit. "Rudí ďáblové" jsou tři kola před koncem Premier League až osmí a hrozí jim, že nepostoupí do evropských pohárů, Ten Hag přesto svému týmu nadále věří.

Mladá Boleslav si pojistila služby Suchého, prodloužil smlouvu na další sezónu

Bývalý kapitán české reprezentace Marek Suchý prodloužil s Mladou Boleslaví smlouvu i na příští sezonu. Šestatřicetiletý obránce působí v klubu od roku 2021. Středočeský celek informoval o podpisu na svém webu.

El Loco Bielsa aneb šílený trenér Uruguaye. Pro přátelák povolá poloprofíka Domíngueze

Marcelo Bielsa hodlá podniknout krok, který je v profesionálním fotbale velmi neobvyklý. Pro přátelský duel s Kostarikou na konci května se totiž chystá povolat Waltera Domíngueze z amatérského klubu Juventud de Soriano. Jedenadvacetičlenný kádr bude sestavený z hráčů jako Darwin Núňez či Federico Valverde a ty by měla doplnit opravdu dost netradiční posila.

Kania o Kozlově konci v Liberci: Budujeme nový klub, změna byla nutná

Fakt, že trenér Luboš Kozel po sezoně skončí na lavičce Liberce, byl dlouhou dobu veřejným tajemstvím. Po prvním ze dvou zápasů semifinále play off o Evropskou konferenční ligu proti Teplicím je ale jeho konec na severu Čech potvrzenou záležitostí. K celé situaci se na sociální síti X vyjádřil i majitel Slovanu Ondřej Kania.

Guardiola zpátky do Bayernu? Pro novou sezónu nepravděpodobné, pro další komplikované

Prakticky každý týden se objevují v médiích nová a nová jména, která by mohla převzít místo trenéra Bayernu od dalšího ročníku. Ani v Mnichově si nepředstavovali, že by hledání mohlo trvat takhle dlouho. Německý magazín Kicker teď přišel s informací, že v klubu věří v návrat Pepa Guardioly. Nynější stratég Manchesteru City má v Anglii platný kontrakt do roku 2025.

West Ham United potvrdil odchod Moyese. Nahradit by ho měl Lopetegui

David Moyes po sezoně opustí West Ham United, kde mu nebude prodloužena končící smlouva. Tradiční londýnský klub, mezi jehož opory patří čeští reprezentaci Tomáš Souček a Vladimír Coufal, brzy představí nástupce, kterým by se měl stát Julen Lopetegui.

Van Dijk nemyslí na odchod z Liverpoolu. Chci být součástí přeměny, vyhlásil kapitán

Odchodem manažera Jürgena Kloppa skončí v Liverpoolu úspěšná éra, jejíž nedílnou součástí byl Virgil van Dijk. Vzhledem ke smlouvě do roku 2025 je nizozemský obráncetaké spojován s odchodem, nechal se však slyšet, že zůstane minimálně do vypršení kontraktu.

Leverkusen vyrovnal evropský rekord neporazitelnosti. Podaří se mu dokončit sezonu bez porážky?

Leverkusen si nedělním bundesligovým vítězstvím 5:1 ve Frankfurtu připsal 48. zápas bez prohry a vyrovnal 59 let starý evropský rekord Benfiky Lisabon s legendárním Eusébiem. Tým s trojicí českých reprezentantů Patrik Schick, Adam Hložek a Matěj Kovář by do konce sezony mohl vylepšit maximum až na 53 soutěžních utkání bez porážky. Trenér Xabi Alonso kvůli trestu za žluté karty strávil rekordní duel na tribuně.

Komise: Rozhodčí nechybovali, penaltové situace vyřešili správně

Liberec v nedělním úvodním semifinále skupiny o Evropu nezahrával penaltu v Teplicích správně. V komuniké po víkendovém úvodním kole ligové nadstavby to uvedla komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR. Pokutový kop pro Slovácko v duelu skupiny o titul proti Spartě nařídil sudí podle komise v souladu s pravidly.

Unionu Berlín došla trpělivost s Bjelicou. Ve zbytku sezony ho zastoupí Grote

Chorvatský trenér Nenad Bjelica skončil v Unionu Berlín a mužstvo s českým reprezentantem Alexem Králem provede zbývajícími dvěma ligovými zápasy kouč juniorky Marco Grote. Týmu z německé metropole jde o záchranu, po nedělní domácí porážce 3:4 s Bochumí ho jen bod dělí od baráže o účast v Bundeslize.

Ten Hag nepochybuje o setrvání Fernandese v Manchesteru United. Je v klubu šťastný, prohlásil

Bruno Fernandes (29) má s Manchesterem United smlouvu do roku 2026 s opcí na další sezonu, po nedávném vyjádření je přesto spojován s možným odchodem. Manažer Erik ten Hag však nemá pochybnosti o tom, že portugalský reprezentant zůstane na Old Trafford.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele