Advocaat by rád přivábil do Ruska Barry Fergusona

24.03.2009, 10:56
Aktuality
Dick Advocaat je připraven nabídnout kapitánovi glasgowských Rangers a skotské reprezentace přestup do ruského Petrohradu, kde by mohl zakončit kariéru. Advocaat v době svého působení v Rangers svěřil tehdejšímu 22letému Fergusonovi kapitánskou pásku.

V létě Petrohrad přijde o svého kapitána. Anatolij Tymoščuk zamíří do Bayernu Mnichov. "Přivedli jsme na jeho místo Semšova, ale kdyby to nefungovalo, museli bychom něco změnit," řekl Advocaat, který by se rád znovu sešel s Fergusonem v jednom týmu. "Je to pořád top hráč," řekl Advocaat pro Daily Mail. "Možná by potřeboval novou motivaci. Ve Skotsku ho kritizují, navíc je v Rangers už hodně dlouho. V Petrohradu bychom pro něj místo měli. Bude prvním, koho se v létě pokusíme získat," prozradil Advocaat.

Ferguson už s ruským klubem jednou neúspěšné námluvy absolvoval. V roce 2007, když byl u kormidla Rangers Paul Le Guen, se však nakonec obě strany nedohodly.

V Rangers bere Ferguson 25 tisíc liber týdně, smlouva mu končí za rok, ale očekává se, že Rangers se pokusí jeho plat snížit. V Rusku si plat, který momentálně pobírá, mohou dovolit v pohodě. A tak třeba dva roky v Zenitu by Fergusonovi mohli přinést nejméně dva miliony liber.

Autor: Jiří Fišara / dailymail.co.uk

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kolik mu je??

Reagovat
georgeo

2.2.1978 takže 31

Reagovat
smazaný uživatel

Možná, že by to chtělo někoho trochu perspektivnějšího...

Reagovat
georgeo

Meirou nastolili takový směr, že se tomu ani nedá divit

Reagovat
georgeo

no nevím, podle mě je pro něj klub pouze Rangers, když to zkoušel v Anglii konkrétně v Blackburnu tak to žádná sláva nebyla a na "stará kolena" si zvykat v Rusku mi nepříjde jako moc dobrý nápad

Reagovat
fantomas

Jen zůstaň, Barry.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

chciet moze,ale Barry patri do Rangers a tam podla mna aj skonci karieru

Reagovat
stas87

tak toto pre mna ako fanusika zenitu vyzera ako hodne debilni vtip a dufam ze sa toto nestane!!advocaat si tymto mozno podrezava vetev..zenit staval vzdy na odchovancich a ruskych hracoch ale dick chce zo zenitu spravit zahranicni cirkus a navyse pochybujem ze by sa tam ferguson zo svojim stylom uplatnil

Reagovat
smazaný uživatel

Radsi zustan tam kde ses ikonou, aby to pak nedopadlo jako v Blackburnu.

Reagovat
smazaný uživatel

hehe,to až si přečte keržakov,tak si bude trhat vlasy,že zenit xe přivést dalšího "důchodce" ... to raději toho lincolna...

Reagovat
smazaný uživatel

Ono hrát o titul ve Skotsku a o udržení v Anglii je rozdíl. Barry u Rovers nehrál špatně, ale prostě neměl kolem sebe hráče, který by mu jeho pozici usnadnili... Neříkám, že tam hrál suprově, ale "svoje" i tam odehrál. Tým Rovers neměli nikdy úplně na odepsání, ale hráči jako Dunn a další nedokázali prodat svůj potenciál. Nyní jsem zvědavej, jestli odejde MGP, poněvadž co jsem měl možnost vidět, tak na jeho bedrech leží neuvěřitelný kus práce

Reagovat
fantomas

Nedokážu si představit, že by ho někdo chtěl. Velké mančafty maj jeho post slušně obsazený a jít někoho zachranovat nemusí. To už radši ať zustane v Blackburnu, kde to zná.

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit se neubírá vůbec dobrým směrem, abychom se nedočkali zálohy Semšov - Zyrjanov - Ferguson.

Reagovat
božský John

By tam z fleku moh jít Mostovoj...

Reagovat
honziss

Do brány Ovchinnikov a třeba by přemluvili i Onopka.

Reagovat
božský John

Tak tak..Bezčastnyj(nebo jak se to píše) a do zálohy Lexu Smertina

Reagovat
smazaný uživatel

jooo,besčastnych a s ním do utoku salenko,napravo kančelskis,do obrany onopko s kovtunem a jako brankářská dvojka čerčesov a zenit by mohl hrát z fleku veteránskou ligu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Udělal by chybu, kdyby tam šel. Snad není hloupý.

Reagovat
stas87

zenit by urobil chybu keby ho kupil tenhle hrac hru zenitu kvalitativne neposune a spis by zapad do prumeru ktory hra v skotsku

Reagovat
smazaný uživatel

Treba povedat ze Barry Ferguson si v Rangers za tie roky co na Ibrox posobi vytvoril image ikony klubu. Zacinal v prvom time ako 19-rocny, ked absolvoval debut v maji 1997 proti Hearts a bol hned vyhlaseny hracom zapasu. Hoci sa narodil v Hamiltone, od Glasgow je to kusok, a tak mal k modrym farbam blizko uz od detstva ved jeho starsi brat Derek bol v tych casoch prave hracom Rangers. Dodnes zostal Barryho vzorom prave on.

V lete 2003 prisla pre vsetkych Gers fans velka rana, to sa Graeme Souness, vtedajsi manazer Blackburn Rovers (kedysi tiez viedol Rangers) rozhodol poslat 7,5 mil. ponuku na najmladsieho kapitana v historii Rangers a vedenie sa ju rozhodlo akceptovat. Sam Barry chcel vyskusat Premier League a tak sa stahoval na Ewood Park. Vydrzal tam vsak len 16 mesiacov, nazbieral 36 zapasov, kopec zraneni, a ked mal toho vsetkeho plne zuby, poziadal vedenie Rovers o uvolnenie. Vysledkom dlhych rokovani bol jeho navrat na Ibrox v januari 2005. Sam Fergie oznacil potom odchod z Rangers za najvacsiu chybu v kariere. Ziskal vsak medzi fanusikmi na ostrovoch pomenovanie "homesick", teda akysi domased, clovek ktoremu sa cnie za domovom.

Domov je prenho Rangers a tam ho vsetci radi opat privitali.

Videl som desiatky ci stovky zapasov Rangers a moj osobny nazor na tohto hraca by som si dovolil napisat v jedinom ale o to vystiznejsom slove - precenovany. Najma v poslednych rokoch ide jeho vykonnost rapidne dole a svoje vodcovske schopnosti dava najavo uz len nervoznymi povyseneckymi pokrikmi k spoluhracom. Odkedy prisiel Pedro Mendes, vidiet tento upadok este vyraznejsie. Som presvedceny ze Mendes je o triedu kvalitnejsi hrac no chtiac nechtiac zostava v tieni kapitana. Odchod Fergieho vidim ako realny aj z toho dovodu ze vedenie klubu dalo na znamost ze v lete minimalne jednu hviezdu preda.

Ak by som mohol radit, radim. Predajte Fergusona a dajte dirigentsku palicku Mendesovi. Nebudete lutovat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele