AC Milán potvrdil očekávaný příchod obránce Pavloviće

31.07., 18:58
Aktuality
Strahinja Pavlovič (© AFP)

Strahinja Pavlović se v minulosti neúspěšně pral o místo v prvním týmu AS Monaco, nyní zkusí štěstí na Apeninském poloostrově a oblékne dres AC Milán, Rossoneri potvrdili transfer srbského obránce ze Salcburku.

23letý stoper včera úspěšně absolvoval zdravotní prohlídku a ve středu podepsal čtyřletý kontrakt, jehož součástí je opce na dalších dvanáct měsíců. Italský velkoklub zaplatil osmnáct milionů eur, další dva miliony mohou do Rakouska putovat v závislosti na bonusech.

Pavlović by si měl ročně vydělat 1,5 milionu eur, v Miláně bude oblékat dres s číslem 31.

AC Milán přivedl španělského útočníka Álvara Moratu (Atlético Madrid), uplatnil opci na přestup mladého obránce Álexe Jiméneze (Real Madrid) a jeho další akvizicí by se měl stát obránce Emerson z Tottenhamu.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (89)

Přidat komentář
j_mrazik

Většina italských velkoklubů loví v zahraničí…

To nejsou nějací mladší italové, kteří by za něco stáli a dostali se nahoru nebo kluby jim je nechtějí prodávat?

Reagovat
Seydou Doumbia

Tipoval bych to druhé, ne že bych nějak italskou ligu sledoval, ale o mladých italech jsem toho už zahlédl celkem dost, v tom snad problém není. scalvini, calafiori, gnonto, baldazi, ricci, parisi, udogie, carnesechi a další

Reagovat
Csaplárova past

Mně to spíš připadá, že Italové jdou ven prostě a jednoduše za lepším. A zahraniční kluby za ně taky více zaplatí, těm nemůže AC, Inter nebo Juve konkurovat. Nadvláda Juve skončila, teď sice jede Inter ... no i tak si nemyslím, že by udělal několik finále LM v následujících letech jako se to povedlo Juve

Reagovat
Seydou Doumbia

Někdo tu myslím minule psal, že malé týmy nechtějí těm velkým prodávat své nadějné italské hráče a chtějí za ně raketu, tedy myslím že to bylo přesně k tomuhle témtatu, Tak možná i v tom je problém. Interu taky v globálním měřítku v LM nevěřím, tam prostě pořád ještě nějakou dobu odskočený Real, City, Bayern a možná z druhé vlny nějaký Liverpool/Arsenal/PSG. Nevím jestli to je přímo u hráčů tak, že radši půjdou ven než do velkého italského týmu.

Reagovat
Csaplárova past

Serie A je ze hry. Juve tam sice udělá 50mio přestup, ale podívej, koho reálně ty kluby kupují. Žádné star to teda nejsou a jen z hrstky se star stanou. A když teda jednu star Juve koupil, tak šlo celé vedení před soud

PL všechny přeplatí a pak je tu Real, který má vyčkávací taktiku a nikoho kupovat nemusí

Prý k nim má jít příští rok gratis po smlouvě Davies a Trent Arnold

Reagovat
Seydou Doumbia

Souhlasím, největší star ligy jsou hlavně italové nebo důchodci, kteří neměli na PL tak jdou hvězdit do SA, čest vyjímkám samozřejmě.

Reagovat
Alberto Aquilani

konkrétne ktorých dôchodcov, ktorí nemali na PL a sú hviezdami SA myslíš?

Reagovat
mistr129

Lukaku, Kolašinac, Zappacosta, Llorente... v PL je chtěl max nováček nebo Everton, v Serii A hrají v týmech ze špičky

Reagovat
10

chlapci, paralympiáda v Paříži startuje až na konci srpna, nechcete si soustředění udělat někde jinde?

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Manik...

Reagovat
Il Architetto

Reagovat
Lech

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
hornito

Reagovat
Kapřík

Reagovat
10

Lautaro Martínez, 26 let

Victor Osimhen, 25 let

Rafael Leao, 25 let

Nicolò Barella, 27 let

Dušan Vlahović, 24 let

Hakan Calhanoglu, 30 let

Alessandro Bastoni, 25 let

Theo Hernández, 26 let

tohle jsou nejhodnotnější hráči ligy...tak ses zase ztrapnil, no

Reagovat
Truffaldino

Asi myslel toho důchodce z Gruzie

Reagovat
Seydou Doumbia

Ani ne, snad si nemůžeš myslet že bych reálně nevěděl kdo tam patří mezi nej hvězdy, ale chtěl jsem někoho tady nasrat. Nikdo z těch hráčů před příchodem do SA nepatřil mezi nej světové hvězdy na svém postu. K tvému dotazu dole, nejsou to hvězdy, ale talentovaní hráči, kteří můžou být průser nebo hvězdy jako ti genové co šli jako mladí do SA a pak si podmanili ligu. Hvězdy by byli hráči typu Prasemiro, Varane, kdyby šli z Realu do SA a podobní hráči, kteří v době přestupu byli na svém vrcholu a patřili mezi nej hráče na svých postech.

Reagovat
mistr129

Tak logicky nebude nejhodnotnější hráč ligy 40letý dědula

Reagovat
10

zajímavý, tak třeba už to jméno 40-letýho děduly konečně napíšete, já ho neznám...

ale znám třeba Thiaga Silvu, tomu 40 let bude a hrál v základu Chelsea, znám Ashleyho Younga v 39 letech, Milnera v 38...v Itálii byl ze základu nejstarší Giroud v 37 letech a ten šel na důchod do Ameriky

Reagovat
Rudnevs

Asi mysli Ibrahimovica. Ten tam uz teda teraz neni, ale donedavna to tak bolo.

Reagovat
Kapřík

Ty vole, dneska slavim 40.

Reagovat
mistr129

Sorry a všechno nejlepší

Reagovat
Kapřík

díky

Reagovat
Largo

S nim vubec nema smysl argumentovat fakty.

Reagovat
Kucka

Reagovat
10

A kdo kupuje "stars"? Kdo to vlastně je? Leny Yoro je nejdražší přestup do PL, to je nějaká hvězda? Calafiori je hvězda? Zirkzee je hvězda?

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Csaplárova past

Ti 3 hráči mají být jako odrazem nějaké kvality? Tohle jsou pro tebe stars?

Pro mě to jsou třeba Haaland a Mbappé

Nebo jimi byli třeba Bale, Suaréz, Hazard ... dosaď si tam koho jen chceš

Takoví ti nikdy nepůjdou do Serie A. Ty kluby na to nemají prachy ani sportovní ambice. Leicester koupil za 45mio Tielemanse .. no taková částka je stropem pro italskou elitu

Reagovat
10

ty nejsi schopen pochopit ani otázku, co tady chceš nacvičovat?

Reagovat
M11

Ty jsi dobře ve srackach

Reagovat
mayday

Reagovat
Talker

Jsou to velcí talenti a je o ně zájem? Přijde mi, že má Itálie dlouhodobou díru už X let, kdy nevychovávají domácí hráče (myslím Italy) v nějaké TOP kvalitě.

Když se kouknu na repre, tak venku jsou Jorginho, Vicario, Tonali a Dommaruma, možná se tam dá počítat Udogie.

To naznačuje spíš, že ze zahraničí o ně není nějaký velký zájem a doma vlastně taky ne.

Reagovat
Raffaello

Nevychovávají v top kvalitě, protože nikdo je nenechá pořádně se vyhrát. Z některých se stanou "late bloomers", ale obvykle se ten talent zabije nedostatečnou praxí. V ročnících 2004-2008 je teď několik zajímavých hráčů s potenciálem nastupovat v Serii A. U19 a U17 letos vyhráli svoje Euro. Ale praxe je taková, že hráče, kteří dostanou šanci v Serii A spočítáš na prstech jedné ruky, a to ještě v nižších stovkách minut sem tam. Zbývající budou hostovat v Serii B, mnohdy v Serii C. Převažuje příchod mladých hladových cizinců z Balkánu.

Itálie dřív dominovala, protože její stěžejní hráči působili v italské špičce - Juve, AC, Inter, Římu. Nikdy v minulosti nebyl tým postavený na hráčích, kteří by byli oporami s působištěm v zahraničí. Za posledních 20 let měl nejvíc legionářů v týmu Donadoni na Euru 2008 a Conte na Euru 2016, oba 5. Mancio 2020 měl 4, Prandelli 2012 měl 3, Trap 2004 slovy řečeno nula.

Donnarumma je jedničkou, bez Jorginha si Spal i Mancio nedokázali představit sestavu, kdyby Tonali nesázel a Udogie nebyl zraněny, oba byli na ME a dost možná i v základu. To by se v minulosti nestalo, protože hráči z domácí ligy by je převyšovali. I tak by to bylo opět maximálně 5 hráčů.

Kolik mají teď ty top italské týmy domácích reprezentantů? Počítaje celou nominaci. Juventus - 4 (1 v základu, když se zadaří). AC - 0. Inter - 5 (4 v základu). Neapol - 5 (1, max 2 v základu). To je aktuálně největší kámen úrazu celého italského fotbalu. Pokud se nevrátí hierarchie, kdy provinční týmy vychovávají hráče a následně je střílí nahoru do TOP 3/4, tak se italská reprezentace a potažmo celý fotbal nezvedne.

Největší italské hvězdy minulosti většinově (čest římským legendám Tottimu a DDR ), vzešli z provinčních týmů. Nikdo z nich nevzešel z akademie daného Top 3/4 mužstva. Aktuálně nejlepším italským fotbalistou je Barella - vyrostl v Cagliari. Jasně, Bastoni a Dimarco Inter, beru. Bastoni je krásný příklad růže mezi trním. Dimarco by bez působení v Parmě taky nevystřelil. Když zavřu obě oči a pomyslně se vrátím k Euru 2020 a budu to brát ještě jako současnost, tak Chiesa Fiorentina, Verratti Pescara a odchod do PSG, Insigne Pescara/Neapol, Berardi Sassuolo, další už ani nestojí za zmínku, protože v měřítku kvality spadnou do nadprůměru, ale do byť jen potenciální špičky nepatří.

Problém je v systému a příležitostech. Musí opět začít fungovat hierarchie, kdy malé a střední kluby, včetně těch, které občas proženou špičku, pochopí svou roli "vychovatelů". Nikdo z nich nemá v celosvětovém měřítku šanci dosáhnout velikosti velké trojky, mnohdy ani velikosti Říma nebo Neapole, které jsou v závěsu. Atalanta na to prostě nemá, ani Lazio, ani Fiorentina. Stejně jako na to dlouhodobě neměla Parma nebo Sampdoria. V horizontu 5+ let stejně spadnou oproti tomu, kam až se dostali. Nemají zázemí, nemají finance, nemají fanouškovskou základnu. Bez toho můžeš hrát sebelepší fotbal, atraktivní, vyhrát klidně druhořadou evropskou trofej, ale v celosvětovém měřítku se velkoklubem nestaneš. To bys musel mít tolik peněz co kluci od velbloudů, kteří vzali do rukou City a vytvořili neuvěřitelný byznys. To je v Itálii nereálné. Proto pokud tyto týmy vychovají hráče s potenciálem, herní praxí v Serii A a na hraně reprezentace, mělo by být v jejich zájmu a v zájmu celého italského fotbalu, poslat hráče do italské špičky. Do té doby budou Juve, Inter, AC závislí v podobě klíčových hráčů na zahraničních hráčích.

Můj názor.

Reagovat
Rybinho85

Super napsáno. Plně souhlasím. Když vidím, jak v mém milovaném AC je jediný Ital v základu Calabria, tak je mi smutno. V širším kádru pak už jen pár (pod)průměrných nosičů vody. To samé Juve a vždy nejvíc cizinecký Inter má vlastně nejvíc Italů v sestavě.

Reagovat
Deki

Souhlasím. Ale pro návrat k hierarchii potřebuje nejen top čtyřka koule a hlavně peníze. Nemusí mít sice takový finanční zázemí jako City, ale když zajímavý hráči z provinčních italských klubů přestupují do průměrných týmů PL, Francie nebo La Ligy, je to pro calcio špatně. Sice nejde primárně o Italy, ale i tak. Pokud takový týmy i tu nejužší italskou špičku přeplatí, tak to tak bude dál. A není se co divit. Provinční klub získá více peněz a ještě neposiluje přímou ligovou konkurenci.

A pak je tu problém v tom nastavení. Ten do jisté míry vychází opět z peněz. Spousta trenérů radši sáhne po zkušených hráčích, než italském dravém mládí. Risk, delší čas na adaptaci a hrozba finanční ztráty prostě u nich nepřebije tu pragmatičnost a zkušenost. Proto např. Inter bere radši hráče po 30 i s vidinou toho, že to je na rok, dva. Skoro nic tím neriskuje a tihle hráči nikdy nedojdou. AC a Juventus teď pod Mottou asi tímto směrem nepůjde, ale jejich odchody tomu zatím moc nenasvědčují.

Reagovat
Raffaello

Souhlasím. Proto píšu, že je to primárně systémový problém. Za mě je krátkozraké přemýšlet způsobem "neposílím přímou ligovou konkurenci". Juventus, AC a Inter opravdu nejsou přímou ligovou konkurencí pro Sassuolo, Lazio, Fiorentinu a ve výsledku ani Atalantu. Vím, že to mnozí nezkousnou a je to ode mě arogantní a povýšenecké, ale velká trojka je nehledě na svoji současnou pofiderní situace z pohledu vlastnických struktur nebo ne zrovna stabilního ekonomického zázemí, pořád velkou trojkou a nic se na tom nezmění. Nehledě na to, že zrovna Sassuolo se samo svou nenažraností poslalo do kopru. Atalanta nemá velkou fanouškovskou základnu, o kterou by se mohlo opřít, v regionu s milánskými týmy je bez šance. Lazio a Fiorentina mnohdy doplácí na své vedoucí struktury.

Juventus musel prodat. Jeho účetnictví musí být s ohledem na nedávná vyšetřování naprosto v pořádku. Jede se vyloženě na transparentnost v každém ohledu. Sám Soulého agent říkal, že Juve muselo zrovna jeho prodat, aby mělo vyrovnané účetnictví. Obecně se mluví o tom, že následující dvě sezóny budou pro klub transformační a nemá se očekávat kdo ví co, přestože se bude opět budovat kultura vítězství. I proto se aktuálně neřeší dlouhodobě smlouvy s partnery. Motta dostane minimálně 2 sezóny. Jeho úkolem je v nové sezóně udržet TOP 4. Letošní peníze z LM a MS klubů, TOP 4 v lize a kvalifikace do dalšího roku LM mají stabilizovat klub a vyvést ho zpět nahoru.

Reagovat
Deki

S tím posilování konkurence to vidím jinak. Lazio předloni skončilo druhé, Atalanta poslední dvě sezony skoro stejně bodů jako Juve. Když vezmeme, že o Evropu bojuje každý rok cca 8 stejných týmů, tak jako sportovní ředitel Atalanty, Violy a Lazia bych radši hráče prodal ven. A pokud je to ještě k tomu za víc, tak není o čem. Tím prostě zabiju dvě mouchy jednou ranou. Ale jasně, ten hlavní důvod, proč je calcio tam kde je a potřebuje zásadní strukturální změny, to není. Byť s tou nenažraností u některých klubů máš pravdu.

Reagovat
pajka-juve

Jo kdyby to bylo za víc, tak proto tomu nikdo nic neřekne, ale oni tom jen nechtějí je posílit. Pokud řeknou Juve, AC, Interu pod 40 ho neprodáme a pak ho pustí ven za 30, tak je to obyčejný pokrytectví.

Souhlasím, že chyba je v tom jak teď ligu vedou a je potřeba to změnit.

Reagovat
Raffaello

Mně úplně nezajímá, že jeden rok se týmu podaří. Pro mě je důležitá udržitelnost v horizontu 5+ let. Cokoliv pod 5 let je pro mě irelevantních, protože to jsou "přeháňky", nic, co by zásadně promluvilo do roky zaběhnutého režimu. Neapol si svou pozici musela těžce vybojovat a ty roky, kdy končila často druhá se jí vyplatily, až nakonec ten titul po nadvládě Juve urvala. Za tu jejich vytrvalost je ohromně cením, přestože víc to dávám kredit jejich sportovnímu úseku, zatímco pana ADL mnohdy kritizuju. Jsem hodně vysazený na koncepční práci a potřebuju vidět dlouhodobý cíl. A pokud to vezmu z pohledu Atalanty nebo Violy, klidně i Lazia, jejich dlouhodobý cíl je každý rok do TOP 6, aby hráli poháry. To, že třikrát za deset let udělají TOP 4 nebo jednou ustřelí i na druhé místo pro mě není relevantní. Pořád jsou provinčním klubem. Pokud pomůžu zlepšit konkurenci, resp. svého nadprůměrného hráče vystřelím do TOP 3 a tam se stane oporou = bude nadprůměrným v TOP 3 = zlepší svoji výkonnost. Můžu mít procenta z dalšího prodeje z té TOP 3. Moje práce bude ceněna v rámci domácího prostředí víc, než kdybych hráče střelil o 15-20 % vyšší částku ven, než do té domácí TOP 3.

Je to otázka přístupu a filozofie. Pro mě je důležité zvyšovat konkurenci domácí soutěže, protože když zlepším svoje prostředí, zlepším i sám sebe. Zatímco když pošlu hráče ven, snížím své domácí prostředí. Ono to na první pohled může vypadat dost socialisticky, ale je to naopak. Myslím především sám na sebe. Nemůžu se zlepšit, pokud budu mít laťku nízko. A tím, že to nejlepší z ligy odejde, liga oslabí, má laťka se sníží a nebudu lepším. Ten obrázek je daleko větší než se zdá. Krátkodobě je lepší hráče střelit ven, dlouhodobě je lepší ho střelit doma. Jde mi totiž, aby se zlepšovala Serie A jako produkt. Čím lepší produkt, tím větší zájem třetích stran - vysílací práva, sponzoři, atd. Ve výsledku to dlouhodobě zúročí moji práci více. Ale to se pak motám pořád v tom samém. A moji tezi o dlouhodobosti rozbíjí už samotná maličkost jako je rotování trenérů napříč ligou a týmy, takže na papíře to mám hezké, ale aktuální praxe mi ukazuje naprostou nepoužitelnost.

Reagovat
DelPiero137

Pre mna je to zase paradox. Bavme sa o Talianskych hracoch. Upozornia na seba v mensom klube, maju dobru sezonu, naslapnute sa zlepsovat. Klub im da nezmyselnu cenovku ktora vedie k zahranicnemu prestupu + aby nahodou neposilnili konkurenciu. Pritom vacsina tych klubov nema konkurenciu v zmienenej TOP3. Ani Lazio ktore raz za dekadu skonci na druhom mieste kde ma priepastnu stratu na vitaza. Pritom Taliansky hraci by sa prave potrebovali rozvijat v SA, nie ist do PL kde je jednak ovela vacsia konkurencia, iny styl hry/zivota.

Aj tie cenovy hracov su problem v zhladom na kupischopnost PL. Pre velkokluby je tazsie vychovat dobrych hracov. V mensom tyme dostanu logicky vacsiu sancu sa rozvijat.

Reagovat
10

Ta posloupnost je jasná, není to úplně věda. Itálie negeneruje top kvalitu, hráči jsou neadekvátně oceňování a kluby tak radši volí lepší kvalitu za méně peněz ze zahraničí. Calafiori po jedný dobrý sezoně odchází do PL za 50m, Tonali šel za 70m, s tím současný italský velkokluby nemají šanci bojovat a podle mě hlavně ani nechtějí, protože se musely nastavit úplně jinak a nese to ovoce, stačí se podívat na AC, Neapol...

Reagovat
Raffaello

Ricky vyloženě ale do Arsenalu chtěl. Někde jsem četl jeho komentář, že s Arsenalem byl v kontaktu dva měsíce, což by znamenalo červen/červenec, ještě před Eurem.

Tonaliho zase AC muselo prodat kvůli penězům. Kdyby to bylo na něm, tak zůstal. I to pomohlo ke konci Maldiniho ve funkci.

Teď je otázka, jestli je to to ovoce, které chceš.

Říkáš správně, že velkokluby možná ani nechtějí bojovat. Když nemají podporu odspodu, kdy menší kluby jim ty italské kluky dodají, tak nemůžou bojovat s tím, aby neprodali hned jak je to aspoň trochu možné. V minulosti si chodily pro hvězdy z Itálie kapacity jako Real/Barca/United. Dneska stačí kdejaké Bourmounty a podobné prdele...

Reagovat
10

Už to, že Calafiori šel do Basileje svědčí o tom, že se mu po tom zranění v Itálii moc nevěřilo, což asi vnímal. Zkusil si být mimo Itálii a díky tomu pak možná nebyl tak zaprděnenej, jak Italové často bývají. I když i to se imho mění, dneska už pro ty hráče není tak jasně definovaný vrchol v podobě Juve, AC, Interu...

Ještě k těm domácím hráčům - myslím, že se v těch diskusích dost opomíná fakt, že italský týmy už nevlastní Italové. Ještě třeba 15 let dozadu snad v Serii A nebyl zahraniční majitel. AS měl Sensi, Fiorentinu Della Valle, AC Berlusconi, Inter Moratti...teď je Italů půlka, z top klubů jen Juve. A to imho v případě preference a důvěry pro domácí hráče hraje obrovskou roli. Americkej Joe chce vidět zisk a totální efektivitu, na nějakou romantiku s odchovancema sere a je mu úplně jedno, že bude mít v základu 10 cizinců, který nakoupí za půlku.

S tím je spojeno i to, že přijde Bournemouth, ukáže prachy a odjíždí na velbloudovi, protože ty DS a DG musí těm majitelům generovat ty čísla. Dřív takhle přijel Peréz pro Pirla a Galliani s Berlusconim ho poslali do prdele už na letišti.

Reagovat
Raffaello

Dobrý point. Nad tímhle jsem se nepozastavil. Jaká je vůbec motivace mladých italských hráčů jít do domácí špičky? Neztratily tyto kluby u nastupujících generací relevanci? Není to tak, že by pro ně znamenaly spíš než "nejvyšší cíl" jen další "přestupní stanici" do Premier League? Těžký...

Vlastnické struktury hrají velkou roli, to jsi trefil. Posunulo se to úplně jinam. O to větší důraz bych čekal ze strany zahraničních vlastníků na důležitost tvorby produktu Serie A, tak jako se to děje za mořem. Ale zatím jen ukazují, že chtějí jet byznys bez sebemenších ztrát a bez rizika, čisté zhodnocení investic bez přesahu. Proto se z italského fotbalu možná stává bezpohlavní sračka, jen taková pračka zahraničního kapitálu. Italský fotbal ztrácí kus ze své kulturní identity, kterou mu cizinci ani cizí peníze nedokáží jakkoliv nahradit.

Reagovat
10

ten závěr bohužel vnímám stejně...

Reagovat
Pozor skluz!!!

Hoši ale to je i o tom, jaký je teď svět.

Dřív Itala nenapadlo trávit byť jen dva týdny na dovolené někde mimo svou zem. Globalizace setřela rozdíly, setřela národní rozdíly ve fotbal a v mných dalších oblastech.

Ti kluci absolutně nelpí na domově. Baggio mohl hrát kdekoliv. Místo toho radši prorotoval všechny top kluby. Francek odmítl nejlepší klub všech dob. Dani mohl do Chelsea když byla na vrcholu, Pirlo a další.

Ta kulturní identita je defacto pryč, zůstávají už jen ti lidé v hledišti a v ulicích a i tam se chování mění.

Reagovat
Raffaello

Máš pravdu. Pro mě je aktuální naladění světa těžce uchopitelné. Občas si říkám, že tu v tom už nechci žít, protože globalizace a stírání národních a kulturních rozdílů jsou pro mě zkázou lidstva.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Reagovat
Furia Ceca

Velkým průserem pro Itálii je zrušení spoluvlastnictví, kdy velkoklub koupil společně s provinčním klubem jednoho hráče. To bylo výhodný pro všechny 3 strany.

Reagovat
Raffaello

Přijde mi, že tohle třeba v českém prostředí určitým způsobem dělá Slavia. Situace s Lukášem Červem, kdy měli předkupní právo na odkup za určitou částku (mám tušení, že teď to tak mají i s Višinským). Prostě ho prodali do Liberce, ale měli po určitou dobu právo na odkup. Nakonec ho odkoupili zpět a obratem použili do výměny za Staňka. Podobně fungovala spoluvlastnictví, jen s tím rozdílem, že tam byly obálky, oba týmy hodily svoji nabídku a vyšší bral. Ale taky dopředu jasně dané a časově omezené.

Reagovat
10

*Bastoni je odchovanec Atalanty, do Interu přišel ve 20 letech

Reagovat
Raffaello

Vidíš to, to jsem úplně zapomněl a dal Interu "zbytečný" kredit.

Reagovat
10

jakýkoliv kredit Interu je zbytečný

Reagovat
I*M

Reagovat
Pozor skluz!!!

Má to jeden háček.

Tyto Lazia, Fiorentiny, Atalanty už nikdy nebudou dávat své talenty velkým klubům za hubičku - a tam je kámen úrazu, protože ty velkokluby už prostě nemají takové finance, díky tomu, že je liga slabá, má hrozné marketingové a TV dealy.

A právě díky té slabosti třeba Atalanta cítí, že by mohl útočit na víc než jen účast v LM. Mají vyřešený stadion, minimální dluhy. Nemají ten marketingový příjem, to je jediné.

Reagovat
Raffaello

Atalanta nemá fanoušky. V Itálii těžko nějaké získají a pokud nepůjdou za hranice, tak se to nezlepší. Pořád budou provinčním týmem. Za 5, 10, 20, 30 let, pořád to bude provinční klub. A to kvůli tomu, že Serie A se nezvedne, dokud se nezvedne velká trojka. Pokud udělají LM v příštích 5 letech víc než 1x, budu zírat s otevřenou pusou. Za mě nejsou jejich úspěch posledních let udržitelné.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Vime ze je to jen Gasp + neschopnost vetsich klubu.

Reagovat
milanista9

Nadvláda Juve existovala jen v Serii A. V LM Juve nikdy nedominovalo.

Reagovat
10

oboje

Reagovat
Seydou Doumbia

V Qataru byl zabiják, ale jak hrál v Salzburgu? Bude opravdu mít takový vliv na hru?

Reagovat
mayday

Typ jak kalach do ruky a člen polovojenské jednotky někde v Jugoslávii

Reagovat
Geordies

Tak snad tímto ten Thiaw klapne

Reagovat
Kaka14

Thiawa Vám s radosťou dáme, podľa mna to bude zase vydarený prestup pre Newcastle ako bol Tonali

Reagovat
1899-1995

Spekuluje se o částce 40 mil€, to by šel i s mašlí.

Reagovat
Kaka14

Reagovat
Sosi

Jsem se lekl, ze Pavelky

Reagovat
zurix_new

OT: Tak Dovbyk do AS Tak to jsem zvědavý

Reagovat
Emmett Brown

Cena vyzerá byť nižšia ako sa pôvodne hovorilo. Útok dostal solídny update, ale bez zálohy to nepôjde.

Reagovat
Largo

Reagovat
FC Porto FC

Dybala mu ty asistence pošle

Reagovat
GEGE

Zatím dobré přestupy. Pavlovič je slušné dělo takový Stam style. Snad klapne i ten Samardzic a neposerou to tím drevakem z ASR...

Reagovat
Kaka14

Reagovat
Truffaldino

Tammy chce do AC a AS ho musí prodat, takže se kluby nakonec domluví.

Reagovat
Largo

Plus ho hodne chce Fonseca.

Reagovat
GEGE

hodně smutné no...

Reagovat
pastal

Já pořád doufám že ne, jiného útočníka Řím nemá

Reagovat
Tomanatura

Kalaba nejlepsi stoper, co kdy v BL hral. U nej snad neni mozne, aby mu to nesedlo. Velky, rychly, silny, technicky, sporadicky udela chybu, vudci typ. Pro AC velky prestup.

Reagovat
Largo

Reagovat
Rudnevs

Zaroven pre RBS asi tazky hrac na nahradenie. Hovori sa o niekom? Zatial ste neziskali nikoho okrem nejakeho japonskeho stredaka a Blaswicha na hostovanie.

Reagovat
Tomanatura

Nahradu uz privedli v zime, Hendry Blank z Dortmundu. Hotove hrace nenahrazuji dalsim hotovym, vzdy jen talentama. Stejne jako jeste odejde ze zakladu Solet a Sucic

Reagovat
Rudnevs

Diky Ten prestup toho mladeho z BVB mi uplne unikol

Reagovat
mayday

Borec v kabině CZ Bělehrad mu ale říkal - Kalabo, ty jednou budeš hrát za Manchester.

Takže tady je to jen přestupní stanice.

Reagovat
Tomanatura

Nikdy nerikej nikdy, ale on chtel do Italie, kde se Srbum obecne dari. S AC byli dohodnuti od ledna.

Reagovat
cresposuper

Paradny prestup pre AC.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele