základní část, 6. kolo
17.09.2024 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Pavel Šulc (© Viktoria Plzeň)

Šulc na přestupové spekulace reagoval dvěma góly proti Olomouci

Fotbalisté Viktorie Plzeň porazili v dohrávce šestého kola Chance Ligy Olomouc 2:1 a minimálně na několik hodin se v tabulce posunuli na druhé místo za vedoucí Spartu. Klíčovým mužem zápasu se v dresu Západočechů již tradičně stal Pavel Šulc, jenž dvěma přesnými trefami nejenže rozhodl o triumfu svého týmu, ale také opět rozdmýchal již tak horké spekulace o jeho možném odchodu do španělského Getafe.

Po dlouhé pauze se dalo čekat, že oba týmy budou natěšené na fotbal a bude se na co dívat. Tato předpověď se hned od začátku potvrdila. Plzeň se tlačila dopředu a skóre mohla otevřít hned po čtvrthodině, ale Matěj Vydra po přihrávce Šulce brankáře Tadeáše Stoppena nepřekonal. Pořádně horko bylo Olomouci opět kolem dvacáté minuty, nicméně Lukáš Červ z hranice penalty hlavičkoval jen nad a o pár desítek vteřin později zamířila střela Lukáše Kalvacha z první jen doprostřed, kde byl přichystaný Stoppen.

Ten zazářil znova ve 40. minutě, kdy zneškodnil šanci Prince Adua, který na něj z úhlu pelášil po vynikající přihrávce Šulce zcela sám. A tak to za pár desítek vteřin vzal Šulc na sebe. Gólman Marián Tvrdoň nakopl míč na polovinu Olomouce, kde proskákal až k plzeňskému tahounovi, jenž Stoppena prostřelil ranou na bližší tyč.

Fantastickou fazonu potvrdil Šulc i v 55. minutě, kdy se k němu odrazil balon ideálně v momentě, kdy se pohyboval kolem penaltového puntíku. Na jeho pohotové zakončení k tyči neměl Stoppen nárok.

Po druhém gólu mohla Olomouc ihned snížit, ale svou šanci nevyužila. Od toho momentu se Plzeň očividně cítila velmi dobře a vedení si bez větších starostí hlídala, hosté naopak působili odevzdaným dojmem. Toho se Plzeň snažila využít, zvlášť aktivní Šulc byl u všeho podstatného. Postupem času se začala hra víc a víc kouskovat, což vyhovovalo domácím. Těsně před koncem zadělal na drama olomoucký Jakub Pokorný, který ve vápně šikovně prodloužil hlavou míč až za záda Tvrdoně.

Plzeň však další minuty zvládla, a tak se ideálně naladila na víkend, kdy ji čeká těžký duel na půdě pražské Slavie. Sigma se také potká se soupeřem z Prahy, na svém stadionu přivítá Duklu.

Autor: Livesport.cz / David Zlomek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele