základní část, 4. kolo
11.08.2024 20:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Plzně. (© Viktoria Plzeň)

Plzeň hodila trable s Karvinou za hlavu, ofenzivní koncert nabídl fanouškům pět branek

Viktoria Plzeň zvítězila ve čtvrtém kole Chance Ligy nad Karvinou 5:0. Divokému zápasu dominovala západočeská ofenziva, která se prosadila hned sedmkrát, ve dvou případech jí však radost překazil videorozhodčí. Ten byl v akci také u penalty a dvou červených karet, o něž se podělily oba týmy. Velmi výraznou postavou utkání se stal už tradičně Pavel Šulc, jenž nejprve vyzval ke skórování mladého Toma Slončíka a po změně stran se sám postaral o čtvrtý gól svého týmu.

Ačkoliv Západočeši vstupovali do utkání v roli velkého favorita, jejich nedávné vzpomínky na soupeře ze Slezska příliš optimismu nebudily. Viktoria totiž prohrála dva z posledních tří domácích vzájemných zápasů, při obou porážkách navíc nevstřelila gól. Karviná navíc zvládla také jediný dosavadní zápas na hřišti soupeře v této sezoně, když před dvěma týdny s čistým kontem zvítězila v Pardubicích.

Že se tentokrát nejspíš podobný scénář nebude opakovat, naznačila již úvodní desetiminutovka. První velkou příležitost měl na své kopačce v základní sestavě debutující Slončík, jenž ale ve vápně těsně nedosáhl na odražený míč. Po čtvrthodině zahrozila tradiční opora domácích Šulc. Tomu ovšem po razantní hlavičce překazilo radost z gólu břevno karvinské branky. O úvodní trefu zápasu se tak postaral až třetí z plzeňského ofenzivního trojzubce. Skvěle mířený výkop Mariána Tvrdoně dolétl až k Danielu Vašulínovi, ten si odstavil obránce, pronikl s míčem do šestnáctky a razantním pokusem otevřel skóre.

Už tak složitou situaci Slezanů ve 26. minutě ještě zkomplikoval Patrik Čavoš, který nepříjemně došlápl kotník Lukáše Červa a předčasně se musel poroučet do sprch. Hráči v červenomodrém využili nabídnutou přesilovku již o čtyři minuty později. Nejprve aktivním presinkem získali míč hned po rozehrávce Milana Knoblocha, následně si jej rychle vyměnili, Šulc z jednoho doteku našel Slončíka a ten rovněž z první zakončil přesně k tyči.

Galapředstavení domácí ofenzivy pokračovalo také krátce po změně stran, kdy Slončík šajtlí našel před bránou nabíhajícího Vašulína, jenž sice těžkým zakončením patou dostal balon do sítě, k jeho smůle však vstřelenému gólu předcházel ofsajd. Videorozhodčí zasahoval i u další přesné trefy, kterou po pádu na zem a následném vztyku vsítil Červ, jeho postavení však bylo v pořádku, a Plzeň tak vedla již o tři branky.

Další zásah přidal po centru Milana Havla přesnou hlavičkou Šulc, pro něhož se jednalo o první gól ze hry v této sezoně. Nepopulárního "bůra" v síti Karviné završil Slončík, tentokrát však opět zaintervenovalo video a byl potvrzen těsný ofsajd.

Jedinou kaňkou na plzeňském výkonu bylo počínání Coryho Sèneho, jenž podobně jako v první půli Čavoš nepříjemně dojel jednoho z protihráčů, a svůj soutěžní debut si tak sám zkrátil na pouhé dvě minuty.

V samém závěru pak ještě upravil na 5:0 Erik Jirka, jenž tak domácím fanouškům přece jen dopřál vzývaného "bůra". Západočeši se po evropské odvetě vrátí na ligovou scénu 18. srpna duelem v Českých Budějovicích, Karviná o den dříve přivítá Bohemians.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomko7

2:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele