základní část, 6. kolo
24.08.2024 17:00 CET
2 : 2
(1:2)
Stadión:
epet ARENA, Praha

Reportáž

Michael Krmenčík (© 1. FC Slovácko)

Sparta poprvé v lize zaváhala. Doma remizovala se Slováckem, poprvé se trefil Krmenčík

Sparta, která se před úterním veledůležitým utkáním čtvrtého předkola Ligy mistrů proti Malmö rozhodla pošetřit svoje největší opory, poprvé v Chance Lize ztratila body. Remizovala 2:2 se Slováckem, za které se poprvé trefil Michael Krmenčík. Spartě alespoň bod v závěru z penalty zařídil Veljko Birmančević.

Sparta, která v dosavadním průběhu soutěže neztratila ani bod, přivítala v šestém kole Chance Ligy na Letné Slovácko, povzbuzené domácí výhrou nad Baníkem. Svěřence trenéra Larse Friise čeká v úterý proti švédskému mistrovi jeden z nejdůležitějších zápasů v moderní klubové historii, a tak základní sestava Letenských doznala řady změn.

První větší šance přišla až v 17. minutě a hned z toho byl gól. Michaelem Krmenčíkem prodloužený míč si do pohybu převzal Vlasij Siňavskij, obešel Mathiase Rosse a střelou k tyči poslal Slovácko do vedení. Hned o tři minuty později však bylo vyrovnáno. Rohový kop Markuse Solbakkena brankář Milan Heča podběhl a Asger Sörensen snadno zakončoval hlavou do odkryté branky.

Gólová přestřelka pokračovala i nadále. Ve 24. minutě se po dlouhém Hečově nákopu dostal k odraženému míči Krmenčík a nádherným lobem z dálky překonal špatně postaveného Petera Vindahla. Blízko vyrovnání byl v nastavení prvního poločasu Lukáš Sadílek, z bezprostřední blízkosti však Heču překonat nedokázal. První poločas tak skončil překvapivým vedením Moravanů.

Na vývoj utkání musel zareagovat kouč Friis, který do druhého poločasu poslal na hřiště Lukáše Haraslína a Veljka Birmančeviče. Obě sparťanské opory výrazně zvedly ofenzivní sílu domácích a Slovácko se dostávalo pod stále větší tlak. V 66. minutě již byl Heča po důrazném zakončení Martina Suchomela překonán, na brankové čáře ale míč vykopával Stanislav Hofmann.

Další šance domácích přišla v 75. minutě, kdy ve skluzu zkoušel centrovaný míč usměrnit do branky Birmančević, trefil ale pouze tyč. Vyrovnání se Sparta dočkala v 79. minutě. Penaltu nařízenou za hraní rukou v pokutovém území suverénně proměnil Birmančević. Drtivý tlak Sparťanů pokračoval, Slovácku se ale dařilo náporu odolávat.

Rozhodčí Pavel Orel utkání nastavil o sedm minut, Sparta dále útočila, do protiútoku se ale dostalo Slovácko a největší šanci měl v 93. minutě Pavel Juroška. Sparťané tak poprvé v letošní sezoně ztratili body.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Wild

Komentáře (8)

Přidat komentář
kecipep

1:3, překvapení kola

Reagovat
deporpepa

Povedlo se.

Reagovat
Tomko7

2:0

Reagovat
Alan

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tady jsme remízovali 0:0, Sparťanum přeju prohru

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo by stačila remíza 1:1, ale podle mě to bude 0:1 a vítězství Slovácka

Reagovat
Elmas

3:2

Reagovat
deporpepa

Ten pocit když tě sestřelil Krmelec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele