základní část, 3. kolo
02.08.2024 17:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Fanoušci Slavie (© SK Slavia Praha)

Diouf famózní pumelicí zastínil srdnatý Liberec. Slavia před plnými ochozy opět neinkasovala

Slovan Liberec nezvládl utkání třetího kola Chance ligy proti pražské Slavii, které U Nisy podlehl 0:1. Severočechům, jež i díky zvýšené marketingové aktivitě nového majitele přišla podpořit více než devítitisícová návštěva, stačila optická převaha z první půle jen na několik nevyužitých šancí. O druhé výhře sešívaných v řadě s čistým kontem pak rozhodl krátce před odchodem do kabin adeptem na gól sezony Malick Diouf.

Oba aktéři střetnutí drželi po jedné výhře a remíze ligovou neporazitelnost. Slávistům k tomu pomohl i Antonín Kinský, jenž v novém ročníku dosud neinkasoval. Na druhém konci hřiště se prvnímu startu v základní sestavě těšil reprezentační útočník Tomáš Chorý, na jehož hru si obránci Slovanu museli dát pozor. V úvodu se ale musela činit defenziva Pražanů.

Již v 10. minutě se totiž 21letý Kinský blýsknul proti přízemní střele Benjamina Nyarka, a dobře zahraný protiútok Liberce tak gólem neskončil. Před půlhodinou hry přišly ihned po sobě dvě velké šance na opačných stranách hřiště. Nejdříve využil liberecký Nyarko rychlosti a průbojnosti v duelu s Igohem Ogbuem jen ke střele nad, následně obětavě skočil pod nohy driblujícího Lukáše Provoda gólman Hugo Jan Bačkovský. Fotbalovou parádu pak obstaral Malick Diouf, když zpoza vápna vyslal z prvního doteku pumelici světové extratřídy, která na cestě do šibenice rozezvučela břevno. V závěru půle pohotově reagoval Kinský na povedenou ránu Marka Ichy.

Adam Ševínský se po prodlouženém míči do vápna pokusil prosadit střelou z otočky, nedokázal se však zorientovat. Otěže zápasu poté převzali sešívaní, ve své první nadějné příležitosti ale Chorý s blížící se hodinou hry hlavičkoval mimo. Čelem zkoušel v závěru vyrovnat Ševínský, centr ze strany však byl vyšší, než by vysunutý stoper potřeboval. Závěrečný nátlak Severočechům kýžené vyrovnání nepřinesl.

Slávisté tak i ve třetím ligovém utkání udrželi čisté konto a připsali si druhý triumf. V dalším zápase Chance Ligy přivítají 10. srpna doma Olomouc, Slovan pojede téhož dne do Teplic.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (5)

Přidat komentář
Houfi

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Remízu rozhodně ne, jinak by to bylo na hovno

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Slavie vyhraje 5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Budou to vysílat na ČT Sport?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele