základní část, 5. kolo
18.08.2024 17:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Michal Hlavatý (© FC Slovan Liberec)

Hlavatý dvěma góly skolil Pardubice, Liberec se vyšvihl do první šestky

Začátek sezony si dost možná představovali úplně jinak, i tak musí být v Liberci po pátém kole Chance Ligy spokojení. Severočeši totiž zvládli souboj s Pardubicemi, které porazili na domácí půdě 3:1. Výhru Slovanu režíroval dvěma góly Michal Hlavatý, jenž oblékal dres Východočechů čtyři roky. Hostům k lepšímu výsledku nepomohlo vyloučení Ahmada Ghaliho ani pokutový kop, který zahodil Vojtěch Patrák.

Z Pardubic se trenér Radoslav Kováč odrazil k angažmá do Liberce, od svého posledního zaměstnavatele se chtěl odrazit také k lepším zítřkům. Začátek sezony mu totiž pod Ještědem nevyšel ideálně. Aktivní začátek jeho svěřenců ho tak musel potěšit, stejně jako brzké otevření skóre. Hned po 15 minutách totiž Christian Frýdek napřáhnul z hranice šestnáctky a trefil se přesně pod břevno.

Po 20. minutě mohly litovat oba celky, jelikož svou nadějnou příležitost spálil jak domácí Michal Hlavatý, tak pardubický Jan Kalabiška. Hosté se postupně začali osmělovat, ale jejich jakoukoliv snahu utnul v 37. minutě Hlavatý, jenž ve vápně zužitkoval práci svých spoluhráčů po dlouhém vhazování. Domácí pak neměli větší problém udržet vedení až do konce prvního poločasu.

O tom, že se i druhá půle ponese dle libereckých not, svědčila situace ze 48. minuty, kdy Aziz Kayondo trefil konstrukci brány. Snaha se Pardubicím nedala upřít, ale domácí měli jednoduše větší kvalitu a hostům nedali žádnou šanci utkání zdramatizovat. Naopak, v 64. minutě utkání de facto ukončil svou druhou brankou v utkání Hlavatý, který se ve vápně nacházel na správném místě.

Situaci nezměnilo ani vyloučení Ahmada Ghaliho, který na mokrém terénu 15 minut před koncem základní hrací doby podklouznul a nešikovně spadl na nohu Kalabišky, jenž to odskákal zraněním, po němž musel hned střídat.

Pardubice svou přesilovku nedokázaly využít, byť měly díky penaltě výsostnou šanci, nicméně Vojtěch Patrák neproměnil. Liberec si tak dokráčel pro zaslouženou výhru, která ho vynesla mezi elitní šestku. To Pardubice zabředávají do problémů, na kontě mají stále pouze tři body.

Autor: Livesport.cz / David Zlomek

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

2:1

Reagovat
Tomko7

3:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele